Ramalan Harga Stellar Lumens 2021, Adakah Kita Akan Melihat Rebound XLM?

Stellar Lumens (XLM) menarik minat pelabur cryptocurrency dan berita ramalan harga untuk tahun 2021 semakin meningkat. Cryptocurrency, yang dikembangkan oleh Stellar Development Foundation, mendapat populariti semasa gelembung cryptocurrency 2017.

Stellar Lumens XLM meningkatkan permodalan pasaran dan nilainya, menjadi salah satu mata wang yang paling dipercayai di pasaran. Cryptocurrency, XLM, menghadapi kemerosotan untung, berkat kejatuhan pasaran cryptocurrency. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, prestasi telah meningkat. Mari kita lihat ramalan harga Stellar Lumens untuk jangka pendek dan jangka panjang.

Sekiranya anda ingin membeli Stellar XLM dengan cepat dan mudah, periksa Pertukaran eToro!

Panduan ini bertujuan untuk menyediakan segala-galanya dari analisis teknikal mendalam hingga analisis asas untuk mendapatkan pandangan 360 darjah lengkap mengenai Stellar lumens dan kami juga akan menawarkan ramalan harga Stellar XLM dari pakar industri kewangan. Pada akhirnya anda akan mempunyai idea yang lebih baik mengenai altcoin ini dan melihat apakah Stellar Lumens adalah pelaburan yang baik atau tidak.

Apa itu Stellar Lumens?

Jed McCaleb mengasaskan Stellar Lumens pada tahun 2014. Walaupun tidak mendekati pemukul berat seperti Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), atau Ripple (XRP), ia adalah antara 20 cryptocurrency teratas. McCaleb juga merupakan pengasas Mt.Gox dan merupakan pengasas bersama Ripple. Jed McCaleb dikreditkan dengan mempelopori ruang crypto, menjadikannya seperti sekarang. McCaleb bekerjasama dengan Joyce Kim untuk melancarkan Stellar.

Selepas pelancaran Stellar, mereka mengasaskan Stellar Foundation, bekerjasama dengan Patrick Collinson, CEO Stripe. Stellar Foundation adalah organisasi nirlaba yang menyokong pengembangan dan penggunaan rangkaian pembayaran Stellar Lumens.

Stellar menerima pembiayaan benih sebanyak $ 3 juta dari Patrick Collinson dan Stripe. Sejak itu, Stellar Foundation juga telah menerima dana dari rakan kongsi yang lain. Ini telah mengukuhkan dirinya sebagai penyelesaian pembayaran rentas sempadan, memberikan individu yang tidak memiliki akses ke sistem perbankan simpanan kekayaan dan cara untuk memindahkan dana dengan yuran transaksi minimum.

Stellar juga terkenal dengan kerjasama mereka dengan IBM dan membina IBM World Wire – rangkaian global untuk institusi kewangan yang dikawal selia untuk membersihkan dan menyelesaikan pembayaran rentas sempadan dalam masa nyata.

Apa itu XLM?

XLM adalah cryptocurrency asli Stellar Lumens, yang memberi kuasa kepada blockchain Stellar. Sebanyak 100 bilion XLM dicipta. Jumlah itu seharusnya meningkat sehingga jumlah penawaran 105 miliar tercapai. Namun, pengguna Stellar memveto rancangan ini pada tahun 2019. Yayasan Stellar mengatur ekonomi XLM, mengurangkan XLM dari 105 bilion menjadi 50 bilion.

Penggunaan XLM sebagai bahan bakar untuk transaksi di rangkaian Stellar Lumens juga memberikan nilai cryptocurrency. Dari 50 bilion token XLM, 20 bilion berada dalam pasaran, sementara selebihnya berada dalam jagaan Yayasan Stellar.

Ramalan Harga Stellar Lumens Dan Sejarah Harga

Stellar Lumens telah mengalami tempoh yang sukar untuk beberapa waktu, dengan nilai cryptocurrency jatuh di bawah tahap yang diramalkan. Walau bagaimanapun, banyak perkara mencari kripto. Stellar Lumens menawarkan teknologi pembayaran rentas sempadan, dan populariti cryptocurrency yang semakin meningkat diharapkan dapat mendorong pertumbuhan dalam jangka panjang.

Pada masa ini, XLM diperdagangkan pada $ 0.239064, dan kapitalisasi pasarannya adalah $ 25.2 bilion. Cryptocurrency ini berada pada titik harga terendah pada tahun 2017, diperdagangkan pada $ 0,002. Ia menghidupkan semula dan mencapai harga tertinggi sepanjang masa $ 0.93.

Pasaran cryptocurrency secara keseluruhan mengalami penurunan, dan XLM tidak terkecuali. Terima kasih kepada pasaran beruang, cryptocurrency adalah antara cryptocurrency yang paling buruk dalam ruang crypto kehilangan lebih dari 90% nilainya dari harga rekod yang ditetapkan pada tahun 2018. XLM berakhir 2018 pada harga $ 0.09.

2019 juga bermula dengan catatan yang serupa untuk XLM, dengan cryptocurrency memperoleh reputasi yang tidak dapat dielakkan sebagai antara mata wang yang paling buruk. Harga tertinggi yang dicapai XLM pada tahun 2019 ialah $ 0.16 dan mencatatkan harga rendah $ 0.04. Harga XLM meningkat pada tahun 2020 tetapi tidak lama lagi jatuh ke $ 0,03.

carta harga bintang

Namun, menurut ramalan harga Stellar Lumens, XLM akan mengalami bull bull, berkat minat yang diperbaharui dalam pasaran crypto oleh para pelabur dan peningkatan dalam projek DeFi. Sukar untuk meramalkan seberapa tinggi cryptocurrency akan berjalan dengan tepat. Walau bagaimanapun, ramalan harga menyatakan bahawa XLM boleh mencecah lebih dari $ 1 pada akhir 2021.

Baca Lagi: Apa Yang Akan Memacu Harga Yang Hebat pada 2021?

Analisis Teknikal Stellar Lumens

Analisis teknikal membantu pelabur dan pakar memahami pertumbuhan jangka panjang aset dan nilai yang diunjurkan. Ia melakukannya melalui corak carta, trend, dan isyarat pasaran yang lain. Oleh kerana XLM adalah cryptocurrency yang agak baru, ia boleh mengalami turun naik, menetapkan rekod tinggi dan rendah baru. Mari kita lihat ramalan harga Stellar Lumens oleh pakar cryptocurrency dan ramalan harga untuk 2021-2025.

Adakah Anda Pertimbangkan Melabur Dalam Stellar XLM?

Ramalan Harga Stellar Lumens Oleh Pakar Cryptocurrency

Pakar cryptocurrency telah memberikan ramalan harga mereka sendiri untuk Stellar Lumens, membantu para pelabur memutuskan sama ada mereka harus melabur dalam Stellar Lumens (XLM) atau tidak dan berapa nilai XLM dapat meningkat.

mari kita lihat apa yang dikatakan oleh pakar ramalan harga Stellar Lumens 2021. Berikut adalah beberapa ramalan harga Stellar Lumens.

Penarafan Crypto telah meramalkan bahawa XLM akan meningkat menjadi $ 0.46 pada tahun 2021.

Ramalan harga yang lebih lama nyatakan bahawa Stellar Lumens dapat mencapai $ 0,69. Sebilangan besar pakar percaya bahawa ramalan ini agak lemah dan sederhana, memandangkan prestasi XLM pada masa lalu.

CoinSwitch telah meramalkan bahawa perkongsian Stellar Lumen dengan IBM dan pelbagai kerajaan akan mendorong harga XLM menjadi $ 1 pada tahun 2021.

Binatang Perdagangan telah membuat ramalan harga Stellar Lumens yang konservatif. Menurut ramalannya, XLM akan menjangkau sekitar $ 0.10 dalam jangka pendek.

CryptoGround telah meramalkan bahawa XLM akan diperdagangkan pada harga $ 0.74 pada tahun 2021

Ramalan Harga Stellar Lumens 2021

Berikut adalah beberapa ramalan harga XLM untuk tahun 2021:

Pelabur Wallet telah meramalkan ramalan satu tahun sebanyak $ 0.3045 dan ramalan lima tahun sebanyak $ 0.459.

Melabur Haven agak optimis mengenai harga XLM, meramalkan harganya boleh mencecah $ 4 pada tahun 2021. Harga ini dapat dicapai jika tidak ada kekurangan keselamatan dan sektor cryptocurrency berprestasi baik.

Wangkan.info percaya bahawa harga XLM boleh mencecah $ 3 pada tahun 2021, berkat kerjasama dengan IBM, Stripe, dan Deloitte.

Ramalan Harga Stellar Lumens 2022-2023

Nilai XLM adalah antara $ 0,60- $ 0,70 untuk sebahagian besar tahun 2022. Mungkin ada sedikit penurunan nilai sekitar bulan Ogos, tetapi XLM diharapkan dapat bertahan antara $ 0,60 dan $ 0,70 Menjelang 2023, kita kemungkinan akan melihat nilai XLM meningkat menjadi $ 0,80 . Stellar dijangka naik ke mana saja antara $ 1- $ 1.50 pada akhir tahun.

Ramalan Harga Stellar Lumens 2024-2025

Sebilangan besar pakar percaya bahawa pada akhir 2025, harga XLM akan menjadi sekitar $ 3. Sekiranya kita membandingkannya dengan nilai semasa, itu adalah kenaikan 600%.

Ramalan Harga Stellar Lumens: Kesimpulan

Stellar Lumens berpotensi besar, dan kami dapat melihat harganya meningkat dengan cepat. Ini tertakluk kepada syarat seperti kestabilan pasaran dan prestasi Bitcoin.

Beberapa model Ramalan Harga Stellar Lumens meramalkan bahawa cryptocurrency boleh menjadi salah satu cryptocurrency yang paling banyak dicari di ruang crypto, dan nilainya boleh naik hingga $ 5 atau lebih tinggi.

Angka ramalan di bawah menggariskan beberapa Potensi tinggi dan rendah ramalan harga Stellar Lumens XLM pada tahun 2021, 2022, 2023, dan 2025 yang ditawarkan oleh penganalisis teknikal dan pakar industri Crypto.

Tahun Tinggi Rendah
2021 $ 0.75 $ 0.17
2022 $ 1.25 $ 0.36
2023 $ 2,5 $ 0.80
2025 $ 4.2 $ 1.32

Sekiranya anda mencari ramalan harga Stellar Lumens yang boleh dipercayai dan tertanya-tanya ‘adakah XLM adalah pelaburan yang baik?’ Kami harap artikel ini berguna bagi anda. Menurut ramalan yang telah kami sertakan di sini, XLM dapat digunakan untuk masa depan yang cerah.

eToro – Broker Terbaik untuk Beli Stellar XLM

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me