Ramalan Harga Tezos – Berapa Banyak Nilai XTZ Pada Tahun 2021 Dan Selebihnya?

Berapa Banyak Tezos Yang Perlu Dibeli Pada 2021 Dan Melebihi?

Adakah Tezos akan naik atau terhempas? Baca Ramalan Harga Tezos XTZ 2021 – 2025 kami

Bagaimanakah kenaikan bull baru-baru ini mempengaruhi prospek Tezos? Sekiranya anda tertanya-tanya ‘adakah Tezos adalah pelaburan yang baik?’, Anda berada di tempat yang tepat. Kami akan berkongsi ramalan harga Tezos teratas untuk tahun 2021 dan seterusnya. kami melihat Tezos XTZ untuk mengetahui pendapat para pakar mengenai prestasi masa depannya dan berapa nilai Tezos pada tahun 2021 dan seterusnya.

Pada awal Disember, harga Tezos adalah $ 2,41 dan kapitalisasi pasarannya adalah $ 1,811,686,035. Ini bermaksud ia adalah cryptocurrency ke-19 terbesar di dunia – tetapi bagaimana angka-angka itu berubah sejak beberapa bulan kebelakangan ini?

Media nasional mungkin sibuk dengan pertumbuhan Bitcoin yang monumental, tetapi bagi pelabur kripto, kenaikan harga terkini telah membawa banyak pemikiran. Bukan hanya apa yang disebut ‘raja cryptocurrency’ yang mengguncang nilai sejak akhir tahun 2020. Malah Tezos, yang terutama perlahan dan stabil sejak pelancarannya yang memecahkan rekod melalui ICO pada tahun 2017, telah terjebak dalam pertumbuhan.

Pada masa penulisan, Tezos mempunyai harga $ 3.69 dan kapitalisasi pasaran $ 2.8B. Walau bagaimanapun, ini tidak begitu mengagumkan kerana kedengarannya. XTZ mungkin telah melepasi ketinggian sepanjang masa (ATH) sebelumnya sebanyak $ 4,36, tetapi prestasinya belum cukup untuk memberikan kelebihan daya saing. Kini menjadi cryptocurrency ke-28 terbesar di dunia, yang bermaksud bahawa sembilan aset lain telah mendahului.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi beberapa ramalan harga Tezos teratas untuk 2021-2025. Kami menjumpai ramalan yang dikemas kini untuk membantu menjawab soalan ‘adakah Tezos adalah pelaburan yang baik?’, Jadi teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Tezos (XTZ) adalah cryptocurrency ke-19 terbesar di dunia. Ia dilancarkan melalui Penawaran Awal Syiling (ICO) pada tahun 2017, ketika memecahkan rekod dengan pelaburan $ 232 juta yang luar biasa – tetapi untuk sebahagian besar tahun 2020, para pelabur dan penganalisis agak kecewa dengan prestasi baru-baru ini. Syukurlah, itu sekarang mula berubah, menyebabkan ramai orang tertanya-tanya apakah prospek jangka panjang aset digital ini.

Tezos adalah platform kontrak pintar yang terlepas dari persaingan oleh model tadbir urus dalam taliannya (lebih lanjut kemudian). Token asalnya dikenali sebagai tez atau tezzie (XTZ). Sebagai cryptocurrency generasi ketiga, para pengasasnya ingin mengelakkan beberapa perangkap yang diliputi oleh cryptos yang lebih tua – terutamanya Bitcoin -. Ini termasuk algoritma bukti kerja Bitcoin dan garpu kerasnya yang kontroversial.

Sekiranya anda ingin membeli Tezos XTZ dengan cepat dan mudah, dengan 0% Komisen, periksa Pertukaran eToro!

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Tezos XTZ? Anda berada di tempat yang betul. Adakah anda tertanya-tanya ‘adakah Tezos merupakan pelaburan yang baik pada tahun 2021?’ Atau hanya ingin mengikuti trend cryptocurrency, baca terus untuk mengetahui beberapa ramalan harga Tezos utama untuk tahun 2021 dan seterusnya.

Apa itu Tezos (XTZ)?

Untuk memahami setiap ramalan harga Tezos, sangat penting untuk memahami dengan tepat apa Tezos dan mengapa ia berbeza dengan kebanyakan crypto lain di pasaran.

Seperti yang kami sebutkan dalam pengenalan, Tezos adalah platform yang menyokong penggunaan kontrak pintar. Kontrak Pintar secara automatik menyandikan syarat-syarat tertentu dari transaksi, seperti jumlah wang yang Anda bayar dan pihak tempat Anda membayarnya. Kerana syarat setiap transaksi ditulis ke dalam teknologi yang memudahkan pembayaran, ini bermakna Tezos benar-benar telus – ciri menarik bagi banyak peniaga. (Menurut pemaju cryptocurrency, nama ‘Tezos’ berasal dari perkataan Yunani untuk kontrak pintar).

Ciri penentu lain dari Tezos adalah modelnya yang mengatur sendiri. Peraturan pemerintahannya memungkinkan para pemangku kepentingan untuk menyetujui peningkatan protokol yang kemudian dapat segera diterapkan di jaringan. Bukan hanya ini bermaksud bahawa rangkaian dapat menyesuaikan diri dengan perubahan dengan cepat, tetapi juga bermaksud pengguna terlibat secara langsung dalam pemerintahan blockchain. Ini menghasilkan jaringan yang lebih demokratik.


Walaupun daya tarikan blockchain Tezos – dan sifat ICOnya yang memecahkan rekod – crypto diganggu dengan kesukaran ketika dilancarkan. Perselisihan antara pengasasnya bermaksud bahawa pelancaran platform ditangguhkan selama-lamanya, menyebabkan para pelabur melancarkan kes undang-undang terhadap Tezos Foundation. Kes ini dijatuhkan ketika Tezos pada mulanya dilancarkan, yang berlaku jauh di belakang jadual pada tahun 2018.

Ramalan Harga Tezos Jangka Pendek: 2021

Ramalan harga Tezos XTZ untuk 2021

Apakah ramalan pakar crypto untuk Tezos XTZ pada tahun 2021?

Ketika pertama kali meneroka ramalan harga Tezos pada bulan Disember 2020, banyak platform percaya bahawa crypto berada dalam perjalanan yang tidak menentu. Walaupun platform crypto Itali Previsioni Bitcoin mempunyai pandangan yang paling optimis, dengan mengharapkan XTZ melonjak melepasi ATH sebelumnya untuk mencapai nilai yang mengejutkan lebih dari $ 18, yang lain tidak begitu positif. Digital Coin Price, misalnya, berpendapat bahawa Tezos boleh jatuh ke – $ 4,76 pada tahap rendah tahunan. Jadi, apa pendapat para pakar sekarang?

Mari mulakan dengan melihat semula Harga Syiling Digital. Dalam perubahan fikiran yang dialu-alukan, ramalan yang diperbaharui platform adalah dunia yang jauh dari ramalan suramnya pada tahun 2020.

Walaupun Harga Syiling Digital masih menjangkakan untuk melihat tahap turun naik tertentu, pelabur Tezos yang ada dapat menarik nafas lega jika ramalan ini betul. Sebagai ganti nilai negatif yang kita lihat tahun lalu, grafik ini menunjukkan bahawa harga XTZ dapat ditetapkan untuk ATH baru $ 6.02 pada bulan April 2021. Walaupun tidak akan mengekalkan harga ini sepanjang tahun, tahun ini rendah adalah $ 4.79 yang mengagumkan – masih lebih tinggi daripada ATH sebelumnya.

Harga ini memberi harga rata-rata kepada Tezos sekitar $ 5 untuk tahun 2021. Ini memang sangat menggembirakan, terutamanya jika dibandingkan dengan ramalan yang kita lihat tahun lalu. Walaupun Harga Syiling Digital mungkin tidak menjangkakan nilai setinggi yang kita lihat dari Previsioni Bitcoin, ia masih menunjukkan bahawa Tezos berada untuk masa depan yang cerah.

Salah satu platform yang berpendapat bahawa jawapannya adalah laman web crypto Itali Bitcoin Previsioni. Laman web ini optimis mengenai tinjauan untuk pelbagai cryptocurrency yang berbeza pada masa lalu, dan jelas bahawa Tezos tidak terkecuali, seperti yang dapat kita lihat dari grafik di bawah:

carta harga tezos 2021

Menurut algoritma dalaman Previsioni Bitcoin, ia meramalkan bahawa harga Tezos akan dibuka pada bulan Mac 2021 pada nilai $ 2.52. Untuk enam bulan pertama tahun ini, kita cenderung melihat kadar pertumbuhan yang sangat beransur-ansur. Titik balik nampaknya akan tiba pada bulan Julai apabila harganya akan mencecah $ 4.6059. Dari sini, trend menjadi jauh lebih tinggi, dengan harga XTZ melonjak hingga mencecah $ 18.78 pada Disember 2021.

Sekiranya ramalan ini betul, ini bermakna Tezos dapat melonjak melepasi paras tertinggi sepanjang masa (ATH) sebelumnya sebanyak $ 4.3606. Ini akan menjadi berita baik bagi para pelabur dan sesiapa sahaja yang mengharapkan jawapan positif untuk soalan ‘adakah Tezos akan naik?’. Oleh itu, adakah ramalan Tezos yang lain bersetuju dengan Previsioni Bitcoin?

Ramalan harga jangka pendek kedua kami untuk Tezos (XTZ) berasal dari Long Forecast. Platform pelaburan tidak begitu optimis dengan Harga Koin Digital, tetapi tidak percaya bahawa aset akan turun dengan ketara sepanjang tahun ini.

Ramalan Harga Tezos pada tahun 2021

Bulan Terbuka Rendah-Tinggi Tutup Mo,% Jumlah,%
Mac $ 3.28 $ 1.88- $ 3.91 $ 3.65 11.3% 30.4%
Apr. $ 3.65 $ 3.41- $ 4.53 $ 4.23 15.9% 51.1%
Mungkin $ 4.23 $ 3.30- $ 4.23 $ 3.55 -16.1% 26.8%
Jun $ 3.55 $ 3.55- $ 4.41 $ 4.12 16.1% 47.1%
Jul $ 4.12 $ 3.43- $ 4.12 $ 3.69 -10.4% 31.8%
Ogos $ 3.69 $ 2.88- $ 3.69 $ 3.10 -16.0% 10.7%
Sep $ 3.10 $ 3.10- $ 3.79 $ 3.54 14.2% 26.4%
Okt. $ 3.54 $ 3.54- $ 4.40 $ 4.11 16.1% 46.8%
Nov $ 4.11 $ 3.22- $ 4.11 $ 3.46 -15.8% 23.6%
Dis $ 3.46 $ 3.27- $ 3.77 $ 3.52 1.7% 25.7%

Dengan rendah tahunan $ 2.80 dan tinggi tahunan $ 5.63 – kedua-duanya dijangkakan Long Forecast bulan ini – jelas bahawa aset itu akan bermula dengan awal yang goyah. Walaupun 2021 berlanjutan, platform percaya bahawa harga Tezos akan mulai stabil sedikit, melayang di sekitar rata-rata $ 3.50. Ini mungkin bukan jangkaan yang diharapkan oleh pelabur, tetapi masih merupakan ramalan yang cukup memberangsangkan dalam menghadapi ketidakpastian.

Adakah Pelabur Wallet bersetuju dengan salah satu ramalan ini? Berita baiknya adalah bahawa ia memilih pandangan yang sama dengan Harga Syiling Digital. Kedua-dua platform percaya bahawa Tezos dapat menuju ke ATH baru sekitar $ 6, seperti yang dapat kita lihat dari grafik di bawah.

Menurut pengiraan Wallet Investor, Tezos akan terus naik sehingga sedikit penurunan berlaku sekitar Mac 2021. Ini akan menurunkan harga aset hingga hanya di bawah $ 4 (masih rendah setiap tahunnya yang mengagumkan) tetapi mungkin hanya penyesuaian menurun – bagaimanapun, Bull bull seterusnya dapat menaikkannya kembali, mencecah paras tertinggi sekitar $ 5.5 pada bulan Jun. Corak ini akan berterusan seiring berjalannya tahun, dengan Tezos merosot kembali ke $ 4 yang terhormat, hanya untuk melonjak ke paras tertinggi $ 6 setiap tahun.

Ramalan harga purata Wallet Investor mendakwa bahawa Tezos akan berkisar antara $ 3,95 hingga $ 6. Ramalan maksimumnya meletakkan angka-angka ini lebih dekat dengan $ 5.6 dan $ 6.8, sementara ramalan minimumnya berkisar antara $ 3.2 hingga $ 4.6. Bahkan angka terendahnya tidak terlalu mengecewakan, yang merupakan berita baik bagi pelabur semasa yang sebelum ini berputus asa dengan kemajuan aset yang perlahan.

Berapa Harga Tezos Pada 2021?

Menurut ramalan, harga Tezos boleh mencecah $ 6 sebelum akhir 2021. Ini akan menandakan ATH baru untuk aset tersebut, setelah bertahun-tahun harga yang sangat rendah sebelum kenaikan harga terbarunya.

Walaupun Long Forecast kurang optimis mengenai tinjauan XTZ, namun ramalan minimumnya tidak terlalu mengecewakan. Ia percaya bahawa Tezos berharga antara $ 4 dan $ 5 secara purata, akhirnya ditutup pada tahun 2021 pada $ 3.77.

Adakah Tezos akan naik pada tahun 2021?

Nampaknya harga Tezos akan meningkat pada tahun 2021. Bahkan ramalan yang paling pesimis yang kami sertakan percaya bahawa Tezos tidak akan merosot di bawah nilai Disember 2020, menunjukkan bahawa 2021 boleh menjadi tahun yang menonjol untuk aset kontroversial.

Ramalan harga tambahan 2021 untuk Tezos termasuk:

 • Elevenews: $ 4.279
 • Dagangan Binatang: $ 3.0944
 • Previsioni Bitcoin: $ 9.14475

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Tezos XTZ?

melabur dalam tezos

Ramalan Harga Tezos Jangka Panjang: 2022-2025

Apakah ramalan pakar crypto untuk Tezos XTZ pada tahun 2022 dan seterusnya?

Salah satu ramalan harga Tezos jangka panjang yang paling mencolok yang kami sertakan dalam artikel kami sebelumnya adalah dari Digital Coin Price. Menurut perhitungannya (kini dikemas kini), bukan hanya tahun 2021 yang akan melihat aset tersebut masuk ke angka negatif. Untuk 2024, platform meramalkan bahawa XTZ akan kekal antara – $ 0,67 dan – $ 3,89 untuk sembilan bulan pertama 2024, sebelum melonjak kembali ke $ 4,80 pada bulan Oktober.

Tahap turun naik ini tidak akan pernah terjadi sebelumnya. Jadi, bagaimana perbandingan ramalan yang dikemas kini Harga Digital Coin Price?

Sudah turun tahap turun naik yang diramalkan oleh Digital Coin Price pada bulan Disember. Dengan melihat ramalannya untuk tahun 2022-2028, kita dapat melihat bahawa prospeknya jauh lebih lancar, dengan Tezos meningkat dengan mantap dari tahun ke tahun. Platform ini telah memetik sasaran harga berikut untuk tahun-tahun mendatang:

 • 2022: $ 6.01
 • 2023: $ 7.39
 • 2024: $ 9.21
 • 2025: $ 11.25
 • 2026: $ 12.52
 • 2027: $ 13.56
 • 2028: $ 15.3

Walaupun kami melihat angka serupa dari Previsioni Bitcoin, yang secara sensasi meramalkan bahawa Tezos akan mencapai $ 18 pada akhir 2021, ramalan ini nampaknya jauh lebih realistik. Jauh dari ramalan bahawa Harga Syiling Digital dibuat pada bulan Disember. Sekiranya ini terbukti tepat, ini bermaksud bahawa harga Tezos akan meningkat dua kali ganda menjelang tahun 2030. Bagi sesiapa yang bertanya-tanya ‘adakah Tezos merupakan pelaburan yang baik untuk tahun 2030’, ini adalah berita yang menggembirakan. Tetapi adakah ramalan lain bersetuju?

Ramalan harga jangka panjang kedua kami untuk Tezos 2022-2025 berasal dari Trading Beasts.

Jadual di bawah menunjukkan ramalannya untuk harga Tezos 2024:

Bulan Harga Minimum Harga Maksimum Harga Purata
Jan. $ 3.30 $ 4.85 $ 3.88
Feb. $ 3.24 $ 4.77 $ 3.82
Mac $ 3.23 $ 4.75 $ 3.80
Apr. $ 3.29 $ 4.84 $ 3.87
Mungkin $ 3.35 $ 4.92 $ 3.94
Jun $ 3.41 $ 5.01 $ 4.01
Jul $ 3.46 $ 5.10 $ 4.08
Ogos $ 2.41 $ 3.54 $ 2.83
Sep $ 2.48 $ 3.65 $ 2.92
Okt. $ 2.55 $ 3.75 $ 3.05
Nov $ 2.62 $ 3.86 $ 3.09
Dis $ 2.69 $ 3.96 $ 3.17

Malangnya, ramalan Trading Beasts tidak sesuai dengan harga Digital Coin Price. Tidak semestinya platform menjangkakan harga Tezos akan meningkat di atas $ 5.02 (yang jauh lebih rendah daripada ramalan maksimum Harga Coin Digital), dan percaya bahawa ia akan melambung rata-rata antara $ 2.5 dan $ 4. Ini lebih pesimis daripada banyak ramalan yang kita lihat pada tahun 2021, jadi pasti akan mengecewakan apabila melihat nilai-nilai tersebut dalam beberapa tahun.

Perhatikan, Trading Beasts telah memberikan ramalan yang hampir sama untuk tahun 2022 dan 2023. Walaupun tidak menjangkakan harga Tezos akan melepasi $ 4 sebelum 2023, kadar pertumbuhan keseluruhannya sangat kecil. Ini bukan pertanda baik bagi mana-mana pelabur yang tertanya-tanya sama ada kenaikan harga aset baru-baru ini hanyalah trend.

Untuk Disember 2022, 2023, dan 2024, Trading Beasts telah memberikan ramalan minimum, maksimum dan rata-rata berikut:

 • Disember 2022: minimum = $ 2.57, maksimum = $ 3.77, purata = $ 3.02
 • Disember 2023: minimum = $ 3,35, maksimum = $ 4,92, purata = $ 3,93
 • Disember 2024: minimum = $ 2.70, maksimum = $ 3.96, purata = $ 3.17

Berita baiknya ialah Pelabur Wallet jauh lebih optimis. Walaupun ramalan minimumnya berada sekitar $ 5 untuk sepanjang tahun, ramalan maksimumnya jauh lebih sihat, sehingga maksimum $ 16.15 pada akhir Disember 2025. Ini memberikan ramalan purata sekitar $ 10 untuk hampir sepanjang tahun – tanda yang menggembirakan untuk ada yang tertanya-tanya ‘adakah Tezos akan mencecah $ 10?’

Walaupun ramalan cryptocurrency adalah berbeza, ramalan ini sangat tidak meyakinkan. Sekiranya anda tidak lebih dekat untuk menjawab soalan ‘adakah Tezos adalah pelaburan yang baik?’, Maka penting untuk melihat ke depan hingga 2022-2025 untuk melihat apakah prospek jangka panjang lebih positif.

Mari mulakan dengan kembali ke Previsioni Bitcoin. Memandangkan ramalannya untuk tahun 2021 adalah (sejauh ini) yang paling optimis dari ketiga yang telah kami sertakan dalam artikel ini, adakah platform ini percaya bahawa Tezos akan meneruskan prestasi menaiknya hingga tahun 2022 dan seterusnya?

carta harga tezos 2022

Jelas, Previsioni Bitcoin tidak mengharapkan trend pelarian Tezos berterusan. Walaupun grafik ini kelihatan optimis jika dibandingkan dengan ramalan 2021 dari DigitalCoinPrice dan Trading Beasts, ia menunjukkan jangkaan penurunan yang tidak dapat disangkal. Platform ini meramalkan bahawa harga XTZ akan turun kembali ke $ 12.83475 menjelang April, terus melambung antara $ 12 dan $ 14.5 untuk enam bulan akan datang sebelum jatuh ke $ 9.30225 pada bulan November. Ia menjangkakan ini akan meningkat hingga $ 11.65725 sebelum akhir tahun ini, tetapi ini masih kurang optimis daripada jangkaan untuk tahun 2021.

Syukurlah, bagaimanapun, berita baiknya ialah ramalan lain lebih positif. Cryptocoinsociety.com percaya bahawa Tezos akan mencapai $ 24.06 pada tahun 2025. Platform ini menyebut pemerintahan sendiri Tezos yang stabil dan kemampuannya menjadi tuan rumah kontrak pintar sebagai dua faktor yang dapat membantu mendorong pertumbuhan ini.

Sebagai pelaburan jangka panjang, ia memproyeksikan bahawa Tezos dapat menunjukkan prestasi yang sangat baik. Menurut ramalannya, nilai token Tezos XTZ boleh meningkat menjadi $ 4.56 pada akhir tahun 2021, meningkat menjadi $ 6.21 pada tahun 2022, dan mencapai harga rata-rata $ 15.42 pada tahun 2025.

Berapa Harga Tezos Pada 2025?

Ramalan jangka panjang kami kurang meyakinkan daripada yang dijangkakan pada tahun 2021. Trading Beasts tidak menjangkakan harga Tezos akan meningkat antara tahun 2022-2025, dengan mempercayai aset tersebut akan ditutup pada bulan Disember 2025 dengan harga purata hanya $ 3.17137.

Pelabur Wallet dan Harga Syiling Digital, sebaliknya, lebih optimis. Mereka berdua percaya bahawa Tezos bernilai sekitar $ 15 pada tahun 2025.

melabur dalam tezos

Adakah Tezos akan naik pada tahun 2025?

Secara keseluruhan, nampaknya Tezos akan naik pada tahun 2025 – sekurang-kurangnya menurut Wallet Investor dan Digital Coin Price. Dengan harga berpotensi $ 16, prospeknya pada masa ini positif.

Ramalan harga jangka panjang lain untuk Tezos pada tahun 2025 termasuk:

 • Crypto Coin Society: $ 24.06
 • Elevenews: $ 18.634
 • Ramalan Panjang: $ 5.40

Kesimpulan: Ramalan Ramalan Harga Tezos XTZ

Angka ramalan di bawah menggariskan beberapa Potensi tinggi dan rendah ramalan harga Tezos XTZ pada tahun 2021, 2022, 2023, 2024 dan 2025 yang ditawarkan oleh penganalisis teknikal dan pakar industri.

Tahun Tinggi Rendah
2021 $ 7.30 $ 0.90
2022 $ 13.50 $ 2.50
2023 $ 17.30 $ 1.90
2024 $ 22.76 $ 3.18
2025 $ 34.42 $ 8.50

Bagaimana Harga Tezos Berubah Dari Masa ke Masa?

Menganalisis prestasi masa lalu Tezos adalah salah satu langkah terpenting yang harus diambil jika anda ingin melabur, jadi mari kita lihat bagaimana harga Tezos XTZ telah berubah pada masa lalu.

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya dalam artikel ini, prestasi Tezos ketika memasuki pasar sedikit mengecewakan. Fakta bahawa cryptocurrency mengambil masa yang lama untuk dilepaskan bermaksud minat pelabur telah berkurang, dan dalam beberapa kes, berubah menjadi marah. Akibatnya, harga tinggi yang telah dijanjikan oleh ICO pemecah rekodnya tidak pernah benar-benar terwujud, menyebabkan banyak orang merasa kecewa pada saat benar-benar mungkin untuk memulakan perdagangan XTZ.

Carta dari Coinlib.io menggariskan sejarah harga Tezos sejak 2017:

Setelah dilancarkan, persembahan Tezos terutamanya cukup statik. Tidak seperti sebahagian besar industri cryptocurrency, ia kehilangan tahap inflasi besar yang menggegarkan pasaran pada 2017-2018. Walaupun kebanyakan aset mengalami ATH mereka dalam tempoh ini (Bitcoin mencecah $ 20,000 sementara Ripple XRP meningkat 36,000%), Tezos tidak biasa kerana ATH kedua terakhirnya berlaku pada tahun 2020.

Salah satu kemalangan terbesar yang dapat kita lihat pada grafik berlaku pada bulan Mac 2020. Walaupun Tezos tidak terperangkap dalam ledakan pasaran 2017-2018, ia tidak terlepas dari kemalangan seluruh industri yang berlaku ketika novel coronavirus menyapu melalui dunia. Harga hampir setiap cryptocurrency jatuh secara drastik kerana keyakinan pelabur mendapat kesan serius.

Antara hari Isnin, 24 Februari, dan Isnin, 16 Mac, harga XTZ jatuh dari nilai $ 2.8137 kepada hanya $ 1.5099. Walaupun berjaya pulih dan bahkan naik kembali untuk mencapai ATH baru pada bulan Ogos, ini menunjukkan betapa cepatnya peristiwa global dapat mengubah pasaran dan menyebabkan aset hancur.

Nasib baik, Tezos terperangkap dalam bull bull terakhir, walaupun kemajuannya tidak begitu mengesankan seperti yang lain. Dari 1 Januari 2021, harga Tezos telah meningkat dari $ 1.990 kepada nilai semasa $ 3.59. Ia meningkat kepada $ 5.419 pada 15 Februari – ATH yang berumur pendek tetapi dialu-alukan.

Di bahagian seterusnya artikel, kita akan melihat lebih dekat beberapa faktor lain yang boleh mempengaruhi harga Tezos XTZ.

Bersedia untuk melabur dalam Tezos XTZ?

melabur dalam tezos

Faktor Apa Yang Mempengaruhi Harga Tezos?

Selain melihat ramalan cryptocurrency teratas, penting untuk memahami beberapa faktor utama yang boleh mempengaruhi harga aset seperti Tezos. Ini akan memudahkan anda meramalkan kemungkinan masa pelarian (atau kemalangan) sebagai tindak balas kepada peristiwa semasa.

Walaupun ramalan adalah tempat yang bagus untuk memulakan jika anda tertanya-tanya ‘adakah Tezos adalah pelaburan yang baik?’, Anda tidak boleh bergantung pada ramalan sahaja. Pasaran boleh digoncang oleh faktor-faktor yang benar-benar tidak dapat diramalkan, dengan kemalangan coronavirus tahun ini berfungsi sebagai contoh utama. Dengan memahami bagaimana peristiwa yang berlainan dapat mempengaruhi harga Tezos, anda dapat membuat strategi luar jangka yang lebih berkesan sekiranya berlaku sesuatu yang tidak dijangka.

Mari kita lihat tiga faktor teratas yang boleh mempengaruhi harga XTZ.

Penawaran dan Permintaan

Ini adalah faktor nombor satu yang akan menentukan sama ada harga Tezos cenderung naik atau turun. Apabila penawaran aset lebih besar daripada permintaan, harganya akan jatuh kerana tidak ada persaingan untuk saham. Apabila permintaan lebih besar daripada penawaran, harganya akan meningkat. Ini kerana lebih ramai orang mahu membelinya daripada menjualnya.

Penawaran dan permintaan bergantung pada pelbagai sub-faktor yang berbeza. Ini akan menentukan sama ada pelabur ingin membeli lebih banyak Tezos atau menjual bekalan yang ada. Kami akan menerangkan beberapa lagi faktor berikut.

Sebutan Media Sosial

Mengenai reputasi cryptocurrency, media sosial dapat membuat atau memecahkannya. Terdapat korelasi yang kuat antara jumlah sebutan yang diterima oleh aset dalam talian dan jumlah perhatian pelabur yang menariknya. Sekiranya cryptocurrency mendapat tekanan buruk di laman media sosial, ia boleh merosakkan keyakinan dan menyebabkan harganya turun sebagai akibatnya – walaupun akhbar buruk sebahagian besarnya tidak dibenarkan.

Ketika pelancaran Tezos ditunda akibat ketegangan antara anggota pasukan pengasasnya, ini menimbulkan kemarahan yang meluas di kalangan bakal pelabur. Orang-orang yang telah memasukkan wang ke dalam ICO memecahkan rekodnya pergi ke media sosial untuk berkongsi kekecewaan mereka – dan sebagai hasilnya, semakin banyak orang kehilangan kepercayaan terhadap altcoin yang sangat dinanti-nantikan. Ini adalah salah satu faktor pendorong di sebalik harga mengecewakan Tezos ketika akhirnya memasuki pasaran pada tahun 2018.

Perkongsian Berprofil Tinggi

Faktor utama lain yang boleh mempengaruhi harga Tezos adalah perkongsiannya. Apabila cryptocurrency bekerjasama dengan perniagaan yang bereputasi baik, ia memberi kesan yang sangat baik pada harganya kerana meningkatkan kebolehgunaan aset. Semakin banyak kes penggunaan kehidupan nyata yang dimiliki oleh crypto tertentu, semakin tinggi permintaan untuk perkhidmatannya – dan oleh itu, semakin tinggi harganya.

Beberapa contoh perkongsian Tezos termasuk:

 • Banco BTG Pactual, yang dikenali sebagai bank pelaburan terbesar di Amerika Latin
 • Alliance Investments di UK
 • Makmal Nomad
 • Institut Penyelidikan Blockchain Universiti Korea

Adakah anda mempertimbangkan untuk membeli XTZ?

Perkara utama

 • Tezos melancarkan melalui ICO yang memecahkan rekod tetapi ditangguhkan kerana ketegangan di antara pasukan pengasasnya
 • Rangkaian Tezos menyokong kontrak pintar dan khas untuk struktur pemerintahan sendiri
 • Pada tahun 2022, Previsioni Bitcoin meramalkan bahawa Tezos akan menutup tahun ini pada nilai $ 11.65725 – jauh lebih rendah daripada ramalannya pada tahun 2021
 • DigitalCoinPrice mendakwa bahawa harga XTZ akan kekal antara – $ 0,67 dan – $ 3,89 untuk sembilan bulan pertama 2024, sebelum melonjak kembali ke $ 4,80 pada bulan Oktober
 • Cryptocoinsociety.com sendirian dalam meramalkan bahawa Tezos dapat mencecah lebih dari $ 20 menjelang 2025
 • Harga Syiling Digital meramalkan bahawa Tezos akan mempunyai harga rata-rata sekitar $ 5 untuk tahun 2021.
 • Long Forecast percaya bahawa Tezos akan melambung sekitar $ 3.50 untuk sebahagian besar tahun 2021.
 • Pelabur Wallet percaya Tezos dapat mencecah $ 6 pada tahun 2021.
 • Menjelang 2025, Digital Coin Price percaya bahawa Tezos bernilai $ 11.25, meningkat kepada $ 15.3 menjelang 2028.
 • Trading Beasts kurang optimis, menjangkakan Tezos akan kekal di bawah $ 5 untuk majoriti 2022-2025.
 • Wallet Investor telah meramalkan harga tertinggi $ 16.151 pada akhir Disember 2025.
 • ATH Tezos sebanyak $ 4.3606 telah rosak pada bulan Februari 2021.
 • Faktor utama yang boleh mempengaruhi harga Tezos termasuk hubungan antara penawaran dan permintaan, kekerapan penyebutan media sosial, dan perkongsian berprofil tinggi.

Sekiranya anda mencari ramalan harga Tezos XTZ untuk 2021-2025, kami harap artikel ini berguna untuk anda.

Sama ada anda sudah mempunyai Tezos dalam portfolio anda atau sedang mempertimbangkan untuk mula melabur, kami berharap artikel ini dapat membantu anda menjawab soalan ‘adakah Tezos merupakan pelaburan yang baik?’. Nilai negatif yang dapat kita lihat dari DigitalCoinPrice sangat tidak menggalakkan, tetapi Previsioni Bitcoin dan Cryptocoinsociety.com tidak meramalkan masa depan yang sama suram.

Walaupun kita semua ingin mempercayai bahawa DigitalCoinPrice salah, adalah penting untuk mengetahui semua kemungkinan hasil sebelum melabur dalam aset. Dengan menganalisis ramalan seperti ini, kita dapat menyesuaikan strategi pelaburan kita dan mempersiapkan diri dengan lebih baik untuk sebarang turun naik yang akan datang.

Sekiranya anda menyukai artikel kami Ramalan Harga Tezos: Berapa Banyak Nilai XTZ Pada Tahun 2021 Dan Selebihnya, sila kongsi dengan rakan peniaga anda.

Sekiranya anda ingin memulakan perdagangan Tezos sendiri, anda mungkin ingin mengetahui bahawa eToro broker perdagangan pelbagai aset menyediakan kemampuan untuk berdagang dengan aset kripto (termasuk Tezos) dan CFD hingga 90+ cryptocurrency.

eToro – Beli Tezos dengan komisen 0%

Mendaftar untuk eToro dan mula berdagang Tezos atau menyalin pelabur Tezos teratas tanpa bayaran tambahan. Tidak ada kos pengurusan atau kos tersembunyi lain yang terlibat.

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Soalan Lazim

Adakah Tezos layak dibeli?

Tidak ada jawapan langsung untuk soalan ‘adakah Tezos patut dibeli’. Menurut ramalan, prospek jangka panjang untuk Tezos berkisar dari ATH baru hingga bulan bernilai negatif. Seperti mana-mana keputusan pelaburan, ada baiknya membeli jika anda percaya pada teknologi dan berpendapat bahawa aset tersebut boleh berprestasi baik pada masa akan datang. Sekiranya anda mendasarkan keputusan pelaburan anda semata-mata pada ramalan, anda harus melakukan lebih banyak penyelidikan ke atas syarikat tersebut untuk melihat sama ada anda percaya dengan penawarannya.

Mungkinkah Tezos mencapai $ 100?

Tezos sangat tidak mungkin mencapai $ 100 dalam lima tahun akan datang. Tidak mustahil ia akan mencapai $ 100 menjelang 2030, tetapi dalam jangka masa lima tahun, $ 25 adalah aspirasi yang sedikit lebih realistik.

Adakah Tezos lebih baik daripada Ethereum?

Kerana Tezos dibina di platform Ethereum dan memudahkan kontrak pintar, banyak orang membandingkan kedua aset tersebut. Orang yang percaya bahawa Tezos sememangnya lebih baik daripada Ethereum yang biasanya menyebut penggunaan algoritma bukti-kepentingan (PoS), yang lebih lestari daripada algoritma bukti kerja (PoW) Ethereum. (Ethereum akan beralih ke PoS sebagai sebahagian daripada peningkatan Ethereum 2.0 yang dijangkakan).

Bacaan lanjut:

10 Cryptocurrency Teratas Untuk Melabur Pada 2021

10 Cryptocurrency Paling Penting Selain Bitcoin

Seperti biasa, Ramalan Harga Tezos yang dibincangkan dalam artikel ini adalah pandangan para penganalisis industri. Oleh itu, Kami sangat mengesyorkan penyelidikan dan / atau perundingan bebas dengan profesional yang berkelayakan sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map