Ramalan Ramalan Harga Cardano – Berapa Banyak Nilai Cardano Pada 2021 Dan Selebihnya?

Ramalan Ramalan Harga Cardano:

 • DigitalCoinPrice.com menjangkakan Cardano meningkat tajam, dengan perdagangan ADA pada purata $ 1.72 pada tahun 2021, $ 2.98 pada tahun 2023, dan $ 12.54 pada tahun 2025.
 • Long Forecas telah meramalkan harga Cardano akan mencecah $ 1.7 pada 2021.
 • WalletInvestor telah memberikan ramalan yang sangat optimis untuk harga ADA pada tahun 2021. Ramalan maksimumnya menunjukkan bahawa ADA bernilai $ 3.775 pada akhir 2021.

Berapa Banyak Nilai Cardano Pada Tahun 2021 Dan Selebihnya?

Adakah Cardano akan naik atau terhempas? Baca Ramalan Harga Cardano ADA kami 2021 – 2025

Mengejar ramalan Cardano 2021 – 2025? Atau adakah anda telah berjuang untuk menjawab soalan ‘adakah Cardano merupakan pelaburan yang baik? Anda berada di tempat yang betul. Kami akan berkongsi ramalan harga Cardano teratas untuk tahun 2021 dan seterusnya. kami melihat Cardano ADA untuk mengetahui pendapat pakar mengenai prestasi masa depannya dan berapa banyak nilai Cardano pada tahun 2021 dan seterusnya.

Pada bulan November 2020, harga Cardano (ADA) adalah $ 0,107182 dan permodalan pasarannya adalah $ 3,335,479,936. Hanya dua bulan kemudian, aset tersebut kini bernilai $ 1.073 dan mempunyai had pasaran yang mengejutkan sebanyak $ 32.5B. Lebih menarik lagi, pertumbuhan ini menyebabkan Cardano mengungguli empat pesaingnya. Walaupun dulunya merupakan cryptocurrency kesepuluh terbesar di dunia, kini menjadi tempat keenam, mengatasi nama besar seperti Litecoin dan Bitcoin Cash! Jadi, bagaimana ini mengubah ramalan harga jangka pendek dan jangka panjangnya?

Dalam artikel ini, kita akan melihat kembali apa yang dipercayai oleh penganalisis teratas untuk harga ADA pada 2021-2025. Sekiranya anda tertanya-tanya ‘adakah Cardano merupakan pelaburan yang baik?’, Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut.

Cardano dilancarkan pada tahun 2017 oleh Charles Hoskinson, salah seorang pengasas bersama Ethereum, dan dikenali sebagai cryptocurrency generasi ketiga. Ini telah memberi peluang untuk melihat di mana pesaing yang lebih tua telah berjuang dan meningkatkan asetnya sendiri sebagai hasilnya. Tetapi adakah ini cukup untuk menjamin masa depan yang cerah?

Sekiranya anda ingin mengetahui ‘adakah Cardano adalah pelaburan yang baik’, baca terus. Dalam artikel ini, kami akan meneroka beberapa ramalan harga Cardano teratas untuk mengetahui sama ada altcoin akan mendapat nilai atau tidak dalam lima tahun akan datang. Sama ada anda seorang pelabur semasa yang ingin memutuskan untuk memegang atau menjual ADA anda, atau seseorang yang mempertimbangkan untuk menambahkan aset ke portfolio anda, kami telah mengumpulkan semua yang anda perlu ketahui di sini.

Sekiranya anda ingin membeli Cardano ADA dengan cepat dan mudah, dengan komisen 0%, periksa Pertukaran eToro!

Apa itu Cardano?

Cardano ialah bukti-kepentingan (PoS) platform blockchain. Dalam sistem POS, pengguna dapat menambahkan transaksi baru ke blockchain dengan ‘meletakkan’ cryptocurrency mereka sebagai jaminan untuk mengesahkan peralihan. Ini lebih kurang intensif tenaga daripada platform yang menggunakan bukti kerja algoritma, yang bermaksud bahawa pelombong harus menyelesaikan persamaan matematik yang rumit menggunakan perkakasan komputer mereka sebelum mereka dapat menambahkan ke blockchain.

Sama seperti Ethereum ke Ether dan Ripple ke XRP, Cardano juga ke ADA. Ringkasnya, ini bermaksud Cardano adalah nama platform di mana ADA cryptocurrency asli dijalankan. Cardano adalah platform blockchain sumber terbuka yang telah dibina dengan dua lapisan yang berbeza. Yang pertama dipanggil Lapisan Penyelesaian Cardano (CSL), kadang-kadang hanya dikenali sebagai lapisan cryptocurrency, dan di sinilah pengguna dapat melakukan transaksi crypto.

Lapisan kedua adalah Lapisan Pengiraan Cardano (CCL). Lapisan ini membolehkan pembangun menjalankan aplikasi seperti aplikasi terdesentralisasi (dApps) dan kontrak pintar. Kontrak pintar adalah kontrak automatik yang menyandikan syarat khusus perjanjian, seperti harga yang Anda bayar dan pihak yang Anda bayar jumlahnya. Sama seperti proses perlombongan Bitcoin, ini menjadikan sistem pembayaran sangat telus dan juga bermaksud bahawa orang tidak perlu melalui organisasi pihak ketiga seperti bank.

Senibina unik Cardano adalah salah satu ciri yang membezakannya dengan cryptocurrency generasi pertama dan kedua. Kedua-dua lapisan yang berbeza akan menjadikan garpu keras yang berpotensi lebih besar berlaku pada masa akan datang dan secara amnya meningkatkan skalabilitas jangka panjangnya.

Tertanya-tanya apa yang berlaku kepada Cardano dalam jangka masa yang baru? Anda berada di tempat yang betul. Dalam artikel ini, kami akan meneroka apa yang kini diharapkan oleh penganalisis teratas untuk harga Cardano ADA pada 2021-2025 dan bagaimana ramalan untuk harga Cardano telah berubah.


Ramalan Harga Cardano Jangka Pendek: 2021

Ramalan harga Cardano untuk 2021

Apakah ramalan pakar crypto untuk Cardano ADA pada tahun 2021?

Setelah membaca semula apa sebenarnya Cardano, mari kita lihat apa yang kita jangkakan akan berlaku pada harganya sepanjang 2021. Walaupun biasa melihat tahap variasi antara ramalan cryptocurrency, ramalan ADA yang telah kami kumpulkan di sini sangat setuju bahawa harga ADA akan meningkat – walaupun jauh berbeza.

(Penting untuk diingat bahawa dunia cryptocurrency sangat sukar untuk diramalkan, jadi selalu lakukan usaha wajar sebelum menambahkan apa-apa pada portfolio anda).

Kita akan mulakan dengan berkongsi unjuran Cardano Ryan Selkis, Ketua Pegawai Eksekutif laman web pengesanan cryptocurrency Messari. Selkis sering membuat ramalan di Twitter mengenai nama besar seperti Bitcoin dan Ethereum – jadi beberapa pengikut terkejut membaca unjuran terbarunya untuk Cardano. Dia percaya bahawa 2021 akan menyaksikan harga Cardano melonjak dari kedudukan ke-10 hingga ke-5 dalam senarai kripto terbesar di dunia.

Walaupun hal ini dihadapi dengan rasa tidak percaya yang meluas pada masa itu, ADA sudah hampir mencapai sasaran ini, menyebabkan banyak calon pelabur mengambil aset tersebut dengan lebih serius.

Menurut Digital Coin Price, prospek jangka pendek untuk Cardano agak kuat. Platform pelaburan telah menerbitkan grafik berikut untuk menggambarkan ramalannya:

Seperti yang dapat kita lihat, Harga Koin Digital menjangkakan harga ADA akan turun naik antara paras tertinggi sekitar $ 0.58 dan terendah sekitar $ 0.47. Walaupun tidak ada banyak bukti kemajuan linear (grafik ditandai dengan puncak dan palang biasa berbanding dengan trend kenaikan atau penurunan yang ketara), ini masih menunjukkan peningkatan yang ketara jika dibandingkan dengan ramalan yang dibuatnya pada bulan November.

Pada masa itu, Digital Coin Price menjangkakan ADA akan kekal di bawah $ 1.3 untuk keseluruhan tahun ini.

Ramalannya yang dikemas kini telah meningkatkan harga sasaran utamanya dari $ 0.3 hingga $ 0.585494 – dengan kata lain, hampir dua kali ganda. Walaupun kita perlu melihat ke depan hingga 2022-2025 untuk melihat apakah aktiviti yang diramalkan ini akan menghasilkan keuntungan jangka panjang yang signifikan, kenyataan bahawa Digital Coin Price telah mengubah ramalannya sehingga secara drastik adalah tanda yang menjanjikan.

Ramalan harga jangka pendek kedua kami berasal dari WalletInvestor. Platform analisis pelaburan telah memberikan ramalan yang sangat optimis untuk harga ADA pada tahun 2021 – berita yang berpotensi baik bagi sesiapa yang tertanya-tanya ‘adakah harga Cardano akan naik?’

Tidak seperti grafik dari Digital Coin Price, yang ini menunjukkan arah aliran menaik yang kuat. Sekiranya ramalan ini betul, maka Cardano akan masuk tahun kedua tertinggi dalam rekod selepas 2018.

Ramalan maksimum WalletInvestor menunjukkan bahawa ADA bernilai $ 2.575 pada akhir 2021, setelah kenaikan harga yang tinggi dari paras rendah tahunan pada bulan November. (Ramalan minimum, maksimum, dan rata-rata platform berada pada tahap rendah pada tahun ini masing-masing pada $ 0.131, $ 0.361, dan $ 0.254).

Menariknya, palung yang diramalkan oleh WalletInvestor nampaknya bertepatan dengan puncak yang diramalkan oleh Digital Coin Price. Kedua-dua platform telah mengenal pasti bahawa bulan-bulan tertentu – iaitu bulan Mac dan Oktober – dapat melihat perubahan harga yang ketara. Walaupun seseorang percaya bahawa ini akan menjadi bullish dan yang lain meramalkan akan menjadi bearish, ada baiknya mengawasi titik balik ini jika anda seorang pelabur semasa atau calon.

Selepas kestabilan relatif pada separuh pertama tahun 2021, Previsioni Bitcoin meramalkan bahawa harga ADA akan meroket dari Julai 2021 dan seterusnya. Sekiranya unjuran ini betul dan ADA mencecah $ 1.48424 pada bulan Ogos 2021, maka algoritma Previsioni Bitcoin menunjukkan bahawa ini dapat mendorong jalan untuk pertumbuhan yang besar, dengan harga melonjak ke $ 1.62009 pada bulan September 2021 dan $ 1.838 yang mengejutkan pada akhir 2021.

Kami telah mengambil ramalan harga ADA jangka pendek terakhir kami dari Trading Beasts.

Berdasarkan ramalan ini, kami dapat menjangkakan harga ADA antara $ 1,64 dan $ 1,85 pada akhir Disember 2021. Memandangkan harga semasa aset adalah $ 1,07, ini bukan ramalan yang paling menggembirakan dalam artikel ini – terutamanya jika kami memberi tumpuan pada ramalan harga minimum. Walaupun begitu, ini masih sedikit lebih tinggi daripada ramalan paling menurun yang kami sertakan dalam artikel November ($ 0,214689, menurut Digital Coin Price).

Bersedia untuk melabur dalam Cardano ADA?

Adakah Cardano adalah Pelaburan yang Baik 2021?

Ya, menurut ramalan, nilai Cardano kemungkinan akan meningkat sepanjang tahun 2021. Ramalan jangka panjang agak kurang. Ini bermaksud bahawa Cardano boleh menjadi pelaburan yang baik untuk tahun 2021, tetapi akhirnya bergantung pada gaya perdagangan anda dan sama ada anda lebih suka memegang jawatan jangka pendek atau jangka panjang.

Ringkasnya, Cardano adalah pelaburan berisiko rendah dengan banyak potensi ganjaran. Ini adalah sesuatu yang pasti anda mesti buat kajian sebelum anda mempertimbangkan untuk menambahkannya ke portfolio anda.

Berapa Harga Cardano pada tahun 2021?

Akan ADA Naik pada tahun 2021?

Cardano kelihatan akan meningkat pada tahun 2021. Pelabur ADA dapat melihat $ 1.62 dalam masa terdekat dan $ 1.9 pada akhir 2021.

Long Forecas telah meramalkan harga Cardano akan mencecah $ 1.7 pada 2021.

Menurut Previsioni Bitcoin, Cardano akan naik dan mencapai titik harga $ 1.88 pada tahun 2021.

Ramalan Harga Syiling berpendapat harga ADA boleh ditutup pada $ 2.2 pada akhir tahun 2021.

Ramalan Cardano untuk tahun 2021 sangat berbeza. Sekiranya anda menyukai strategi pelaburan jangka panjang, mari kita lihat ramalan harga Cardano untuk 2022-2025.

Ramalan Harga Cardano Jangka Panjang: 2022-2025

Apakah ramalan pakar crypto untuk Cardano ADA pada tahun 2022 dan seterusnya?

Banyak peniaga dan pelabur berminat untuk mengetahui apa yang dapat disimpan dalam 5 tahun ke depan untuk harga Cardano ADA. Sekiranya anda mencari ramalan harga Cardano 2025, atau bahkan bertanya-tanya ‘perlukah saya melabur di Cardano?’, Teruskan membaca.

Sekarang kita telah melihat apa yang dapat disimpan sepanjang tahun untuk harga ADA, mari kita lihat menjelang tahun 2022-2025. Adakah Cardano akan naik? Adakah ADA pelaburan yang baik? Dan berapa nilai Cardano pada tahun 2025? Kami telah mencari beberapa ramalan jangka panjang yang paling menarik untuk mencuba dan memberikan jawapan kepada soalan-soalan ini.

Menurut laman kripto Itali Previsioni Bitcoin, pertumbuhan Cardano nampaknya tidak menjadi trend. Menjelang 2023, diramalkan bahawa ADA dapat bernilai sebanyak $ 3,5, walaupun angka ini akan merosot sedikit pada pertengahan tahun.

Memandangkan harga Cardano adalah $ 0.25 belum lama ini, $ 3.5 adalah sasaran yang menggalakkan untuk tahun 2023. (Walaupun ini lebih rendah daripada angka yang diramalkan oleh Previsioni Bitcoin untuk tahun 2022, ketika secara ringkasnya menjangkakan ADA akan mencapai nilai kritikal $ 3!). Ketika kenaikan harga pasaran terakhir berlaku pada 2017-8, banyak cryptocurrency mula menurun dengan cepat – jadi kenyataan bahawa platform seperti Previsioni Bitcoin percaya bahawa kita masih akan melihat kenaikan harga dalam 3-5 tahun akan datang adalah berita baik banyak pelabur.

Jadi, adakah Long Forecast juga mengharapkan untuk melihat ADA berkembang? Malangnya, masa depan tidak kelihatan begitu cerah menurut analisis mereka. Setelah tahun 2021-2 yang agak stagnan, Long Forecast percaya bahawa Cardano boleh kehilangan nilai sepanjang 2023, menutup tahun ini dengan rendah hanya $ 0.12.

2023 Kesinambungan

Bulan Terbuka Rendah-Tinggi Tutup Mo,% Jumlah,%
Feb. $ 0.42 $ 0.41- $ 0.47 $ 0.44 4.8% 144%
Mac $ 0.44 $ 0.34- $ 0.44 $ 0.37 -15.9% 106%
Apr. $ 0.37 $ 0.29- $ 0.37 $ 0.31 -16.2% 72.2%
Mungkin $ 0.31 $ 0.24- $ 0.31 $ 0.26 -16.1% 44.4%
Jun $ 0.26 $ 0.20- $ 0.26 $ 0.22 -15.4% 22.2%
Jul $ 0.22 $ 0.21- $ 0.25 $ 0.23 4.5% 27.8%
Ogos $ 0.23 $ 0.18- $ 0.23 $ 0.19 -17.4% 5.6%
Sep $ 0.19 $ 0.15- $ 0.19 $ 0.16 -15.8% -11.1%
Okt. $ 0.16 $ 0.16- $ 0.20 $ 0.19 18.8% 5.6%
Nov $ 0.19 $ 0.15- $ 0.19 $ 0.16 -15.8% -11.1%
Dis $ 0.16 $ 0.12- $ 0.16 $ 0.13 -18.8% -27.8%

Berita ini tidak akan menggembirakan pelabur Cardano semasa dan jauh dari tahap tinggi yang diramalkan oleh Previsioni Bitcoin. Separuh harga antara Februari dan Jun, ramalan penurunan harga ini lebih rendah daripada semua ramalan jangka pendek yang termasuk dalam artikel ini. Long Forecast tidak menyebut harga sasaran untuk tahun 2025 – jadi kami hanya boleh berharap bahawa harga yang mengecewakan ini, jika tepat, adalah sebahagian daripada penyesuaian menurun yang dapat membuka jalan bagi kenaikan harga baru di masa depan.

Menurut ramalan DigitalCoinPrice, ADA akan menyaksikan pertumbuhan sederhana pada tahun 2021 dan 2022. Pada Januari 2022, platform crypto meramalkan harga $ 1.68. Tertinggi sepanjang masa (ATH) pada tahun 2022 akan menjadi $ 1.87 pada bulan Julai 2022.

Dari sudut ini, ramalan DigitalCoinPrice menunjukkan bahawa pelabur boleh menggunakan rollercoaster. 2023 akan jauh lebih menaik daripada tahun 2022, dengan harga ADA kekal di atas $ 0.3. Pelabur perlu menghadapi ribut ini untuk menikmati potensi keuntungan pada tahun 2025.

Dari Januari 2025 dan seterusnya adalah lebih menggembirakan. Penurunan tahun 2024 akan membuka jalan untuk kenaikan harga yang akan membawa Cardano ke paras tertinggi hampir $ 1,5 pada bulan November 2025. Ini menunjukkan bahawa tidak kira apa strategi pelaburan pilihan anda, anda mungkin ingin mengelakkan penjualan ADA anda di 2024 jika DigialCoinPrice betul!

Syukurlah, Prime XBT tidak menyangka harga ini tepat. Ini memberikan ramalan yang jauh lebih bullish untuk 2022-2025, yang menyatakan bahawa Cardano boleh menjadi sasaran untuk mencapai $ 2.50 dan bahkan lebih tinggi.

Seperti yang ditunjukkan oleh grafik ini, Prime XBT telah mengenal pasti corak bahu kiri dan kanan yang dapat menunjukkan harga Cardano masuk untuk ATH baru. Corak ini sebahagiannya bergantung pada anggapan bahawa aset tersebut dapat mencapai nilai $ 1.56 pada tahun 2021 – harga yang, saat ini, nampaknya sangat dapat dicapai!

Jadi, bagaimana ramalan Cardano yang lain dibandingkan dengan ini? Menurut Cryptoground.com harga Cardano ADA akan mencecah $ 1.57 pada tahun 2022 dan terus meningkat dari sana.

Berdasarkan ramalannya, Cardano dapat mencecah $ 3,87 pada tahun 2025. Ini mesti menjadi berita baik bagi sesiapa yang tertanya-tanya ‘adakah Cardano akan mencapai $ 1?’ – bagaimanapun, dengan tahap pertumbuhan ini dalam tempoh lima tahun akan datang, ADA dapat mencapai $ 1 sebelum 2030.

Coinliker.com nampaknya menganggap ramalan ini agak terlalu sederhana. Laman web crypto telah memberikan unjuran berikut untuk harga ADA pada tahun 2022-2025:

2021-2022: Harga: $ 1,55

2022-2023: Harga: $ 2.31

2025: Harga: $ 5.35

Peningkatan peratusan pertumbuhan sebanyak 6,680% akan mengagumkan, tetapi tidak pernah terjadi sebelumnya.

Pada tahun 2017-2018, Cardano mengalami kadar pertumbuhan yang besar kerana harganya melonjak ke ATH hanya $ 1.18. Ini bererti bahawa berdasarkan ramalan Coinliker, Cardano akan melebihi rekod sebelumnya pada tahun 2025.

Coinswitch.com telah melangkah lebih jauh. Di laman webnya, syarikat berita cryptocurrency telah mendakwa bahawa Cardano dapat mencapai $ 12.88.

Ini akan menjadi berita baik bagi mana-mana pelabur yang bertanya-tanya ‘adakah Cardano adalah pelaburan yang baik?’.

Sekarang kita telah melihat apa yang para pakar percaya dapat terjadi pada harga Cardano pada tahun 2021-2025. Prospek jangka panjang untuk sebarang peluang pelaburan adalah faktor penting untuk dipertimbangkan, terutamanya jika anda ingin memegang beberapa tahun dan bukannya mengambil keuntungan dari turun naik jangka pendek.

Sebagai pelaburan jangka panjang, ia memproyeksikan bahawa Cardano dapat menunjukkan prestasi yang lebih baik. Menurut ramalannya, nilai token Cardano boleh meningkat menjadi $ 2.82 pada akhir tahun 2021, meningkat menjadi $ 3.42 pada tahun 2022, dan mencapai harga rata-rata $ 15.700 menjelang 2025.

Bagi harga ADA untuk lima tahun akan datang, algoritma ramalan Cardano menunjukkan bahawa dalam masa 3 tahun, harga Cardano akan meningkat 885%, dan mencapai harga $ 1.98. Pada tahun 2025, kami dapat melihat pertumbuhan berterusan nilai ADA dan mencapai tahap psikologi pada $ 4. Tahun 2030 akan menyaksikan harga ADA meningkat dua kali ganda dan mencapai satu lagi rekod tertinggi pada $ 18.

Ramalan Harga Cardano Tambahan Untuk 2023 – 2025

Ramalan Harga Cardano 2023:

Harga Syiling Digital: $ 2.61918560

Cryptoground: $ 5.54608

Coinswitch: $ 4

Ramalan Harga Cardano 2025:

Elevenews: $ 15

Cryptoground: $ 5.8792

Ramalan Harga Syiling: $ 7.17

Kesimpulan: Ramalan Ramalan Harga Cardano

Angka ramalan di bawah menggariskan beberapa Potensi tinggi dan rendah ramalan harga ADA Cardona pada tahun 2021, 2022, 2023, dan 2025 yang ditawarkan oleh penganalisis teknikal dan pakar industri.

Tahun Tinggi Rendah
2021 $ 2.85 $ 0.52
2022 $ 4.52 $ 1.60
2023 $ 8.82 $ 3.90
2024 $ 12.54 $ 5.10
2025 $ 22.75 $ 7.50

Bagaimana Harga Cardano Berubah Dari Masa ke Masa?

Untuk memahami kesahan ramalan Cardano ini, penting untuk menganalisis prestasi harga ADA yang lalu. Walau bagaimanapun, tidak seperti cryptocurrency generasi pertama dan kedua, Cardano agak baru di pasaran. Ini bermaksud bahawa pelabur tidak dapat mengkaji turun naik bertahun-tahun untuk mencari corak berulang jangka panjang.

Semasa ADA disiarkan secara langsung di bursa cryptocurrency pada tahun 2017, ia tepat pada masanya untuk memanfaatkan pertumbuhan besar yang menggegarkan pasaran crypto pada akhir 2017 dan awal 2018. Tempoh ini dapat dilihat dengan jelas dalam grafik ini dari Nomik:

ramalan harga cardano

Antara 20 November 2017 dan 1 Januari 2018, harga ADA melambung tinggi dari $ 0,029892 hingga $ 0,970563. Memandangkan aset itu sudah lama tidak hidup, penurunan seterusnya (di samping pasaran crypto yang lain) pasti mengecewakan para pelabur. ADA merosot kembali menjadi $ 0.351552 pada 5 Februari 2018 dan trend penurunan harga ini berterusan sepanjang tahun, kecuali lonjakan tajam pada bulan Mei. Menjelang akhir tahun ini, harganya bahkan telah merosot satu tempat perpuluhan, dan pelabur mengucapkan selamat tinggal pada 2018 dengan harga ADA hanya $ 0.029341 pada tahap terendah.

Walaupun harga pulih sedikit pada tahun 2019, Cardano mengalami kemerosotan lain pada bulan Mac 2020. Sekali lagi, turun naik ini berlaku di seluruh industri. Ketika dunia mengalami kebuntuan dalam usaha untuk mengawal koronavirus yang cepat tersebar, kurangnya keyakinan pelabur menyebabkan pasaran hancur (dalam apa yang sekarang disebut sebagai kemalangan coronavirus).

Dari 10 Februari hingga 16 Mac 2020, harga ADA turun dari $ 0,065333 menjadi $ 0,027386. Ini adalah nilai terendah aset sejak Disember 2018. Namun, berita baiknya adalah bahawa pasaran cepat pulih, dan Cardano adalah salah satu kripto yang tidak hanya kembali ke harga sebelum COVID tetapi melampauinya. Pada bulan Julai, ADA mencecah $ 0.1 sekali lagi dan sejak itu kekal relatif kukuh. Tetapi kenaikan harga yang paling baru pada akhir Disember telah memberikan satu lagi tempoh pertumbuhan.

Grafik ini membolehkan kita melihat dengan tepat bagaimana harga Cardano telah berubah dalam tiga bulan terakhir:

Antara 21 Disember dan 7 Januari, hanya dua minggu, harga ADA melonjak dari $ 0.137885 hingga $ 0.341884. Pada bahagian berikut, kami akan meneroka faktor lain yang membantu menjelaskan mengapa kenaikan harga ini berlaku.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Cardano ADA?

Faktor Apa Yang Mempengaruhi Harga Cardano?

Harga Cardano ADA boleh berubah mengikut pelbagai faktor. Untuk membuat ramalan harga Cardano yang paling tepat 2021-2025 dan untuk menjawab soalan ‘adakah Cardano adalah pelaburan yang baik?’, Lebih baik anda mengetahui faktor-faktor ini sejak awal. Ini akan menjadikannya lebih mudah untuk meramalkan tempoh pertumbuhan atau penurunan berdasarkan trend cryptocurrency semasa dan peristiwa dunia lain yang boleh mempengaruhi harga ADA.

1. Bekalan Dan Permintaan

Hubungan antara penawaran dan permintaan mungkin merupakan faktor payung terbesar yang harus dipertimbangkan ketika memilih aset untuk portfolio anda. Apabila permintaan untuk cryptocurrency lebih besar daripada penawaran (sebagai contoh, ketika banyak pelabur ingin membeli tetapi tidak banyak yang menjual), ini akan menaikkan harganya. Apabila penawaran lebih besar daripada permintaan (ketika banyak pelabur berusaha menjual aset mereka tetapi tidak ada yang ingin membeli), ia akan memberi kesan yang sebaliknya.

Menurut penyelidikan Adastat, kenaikan lembu baru-baru ini telah memunculkan minat baru terhadap Cardano. Grafik di bawah menunjukkan jumlah dompet ADA yang ada – dan seperti yang kita lihat, jumlah pelabur baru telah meroket sepanjang Januari 2021.

Contohnya pada 4 Januari, rata-rata 121 dompet baru dibuat setiap jam! Itu meningkat 98% dari 1 Januari, apabila hanya 63 dompet baru dibuat setiap jam.

Keesokan harinya pada 5 Januari, terdapat 4.000 dompet ADA yang baru didaftarkan – dan minat yang semakin meningkat ini jelas mengekalkan pengambilalihan pasaran Cardano yang mantap.

Sekiranya kita kembali ke grafik harga 3 bulan di atas, kita dapat melihat dengan jelas kesannya terhadap harga ADA!

2. Penggunaan Platform Cardano

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya dalam artikel ini, seni bina lapisan dua Cardano telah dibangun untuk membolehkan dApps dan kontrak pintar berjalan pada CCLnya. Ini bermaksud bahawa kejayaan Cardano tidak hanya bergantung pada permintaan ADA – ia juga akan dipengaruhi oleh permintaan untuk kripto lain yang dibina di lejar diedarkannya. Dengan permintaan untuk dApps meningkat, ini dapat memberi kesan positif pada harga ADA dalam waktu dekat.

3. Harga Bitcoin

Nampaknya berlawanan dengan intuisi bahawa harga Bitcoin akan mempunyai kesan korelasi terhadap harga cryptocurrency lain, tetapi itu benar. Banyak penganalisis memperhatikan bahawa ketika Bitcoin mengalami kenaikan yang ketara, corak ini dicerminkan oleh banyak altcoin. Ini kerana majoriti pelabur yang memegang cryptocurrency sama sekali cenderung memegang Bitcoin. Sekiranya keyakinan pelabur tinggi untuk BTC, keyakinan ini sering turun ke altcoin, yang menyebabkan lonjakan pasaran meluas.

Baca Lagi: 10 Cryptocurrency Teratas Untuk Melabur Pada 2021

Ramalan Ramalan Harga Cardano – Perkara Utama

 • Hanya dalam masa tiga bulan, Cardano telah beralih dari cryptocurrency ke-10 ke-6 terbesar di dunia. Ini menyokong kepercayaan Ryan Selkis bahawa 2021 akan menyaksikan ADA memasuki kedudukan 5 teratas.
 • Sepanjang tahun 2021, Digital Coin Price menjangkakan harga ADA akan turun naik antara paras tertinggi sekitar $ 0.58 dan terendah sekitar $ 0.47 – peningkatan ketara pada ramalan November.
 • Ramalan maksimum WalletInvestor menunjukkan bahawa ADA bernilai $ 0,575 pada akhir 2021.
 • Berdasarkan ramalan Trading Beast, kami menjangkakan dapat melihat harga ADA berkisar antara $ 0.24 hingga $ 0.35 pada akhir Disember 2021.
 • Pada tahun 2023, Previsioni Bitcoin telah meramalkan bahawa ADA boleh bernilai sebanyak $ 2.5.
 • Long Ramalan, sebaliknya, percaya bahawa Cardano boleh kehilangan nilai sepanjang 2023, menutup tahun ini dengan rendah hanya $ 0.12.
 • Prime XBT percaya Cardano mungkin berada pada sasaran untuk mencapai $ 1,50 sebelum 2025, yang akan membawa aset ke tahap tertinggi sepanjang masa.
 • Faktor-faktor yang boleh mempengaruhi harga Cardano termasuk penawaran dan permintaan, populariti platform Cardano, dan harga Bitcoin.
 • Pada 5 Januari 2021, 4.000 dompet ADA baru dibuat.
 • Cardano adalah cryptocurrency generasi ketiga yang telah dibina dengan dua lapisan berbeza: Cardano Settlement Layer dan Caradno Computation Layer
 • Untuk 2022-2025, DigitalCoinPrice telah meramalkan kenaikan harga yang tidak menentu tetapi secara keseluruhan, dengan 2024 pengecualian menurun
 • Cryptoground, Coinliker, dan Coinswitch percaya ramalan ini terlalu pesimis dan meramalkan harga ADA mencecah $ 2 dan bahkan $ 3 menjelang 2025
 • Membuat ramalan harga Cardano ADA sangat sukar, kerana pasaran yang tidak dapat diramalkan

Sekiranya anda mencari ramalan harga Cardano yang boleh dipercayai untuk tahun 2021, 2022, 2025 dan seterusnya, kami harap artikel ini memberi anda idea yang lebih jelas mengenai masa depan ADA. Walaupun ramalannya sangat bervariasi, sangat menggembirakan untuk melihat bahawa sebahagian besar platform crypto meramalkan trend kenaikan harga, terutama pada tahun 2022-2025. Dengan menggunakan analisis teknikal, segelintir penganalisis berbeza telah menyimpulkan bahawa Cardano berpotensi melebihi ATH sebelumnya sebelum akhir tahun 2025.

Walau bagaimanapun, cryptocurrency sangat sukar untuk diramalkan. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk menambahkan ADA ke portfolio anda, selalu penting untuk menjalankan usaha wajar anda dan mempunyai strategi pengurusan risiko yang baik. Prospeknya mungkin baik buat masa ini, tetapi seperti yang kita lihat pada bulan Mac, pasaran dapat berubah dengan mudah dalam sekelip mata.

Sekiranya anda percaya bahawa ADA adalah pelaburan yang baik untuk portfolio anda dan ingin memulakannya perdagangan ADA, eToro menyediakan kemampuan untuk berdagang dengan aset Crypto, termasuk Cardano, dan CFD hingga 90+ cryptocurrency.

eToro – Beli Cardano ADA dengan komisen 0%

kardano perdagangan

Daftar untuk eToro dan mulakan perdagangan Cardano atau menyalin pelabur teratas tanpa bayaran tambahan. Tidak ada kos pengurusan atau kos tersembunyi lain yang terlibat.

broker etoro

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Ramalan Harga Cardano – Soalan Lazim

Apa yang akan bernilai Cardano dalam masa 5 tahun?

Secara amnya, anggaran harga untuk Cardano dalam jangka masa 5 tahun bermula dari $ 5.8 hingga $ 15.

Boleh Cardano mencecah $ 2?

Berdasarkan prestasi terbarunya, sepertinya Cardano tidak dapat mencapai $ 2 dalam masa terdekat.

Boleh Cardano mencecah $ 10?

Jawapan untuk soalan ‘dapat Cardano mencapai $ 10’ berpotensi – tetapi kami sangat tidak mungkin melihatnya dalam dua tahun akan datang. Sekiranya ADA mencecah $ 10 pada tahun 2025, ia memerlukan nilai lebih dari 10 kali ganda untuk mencapai angka berganda.

Adakah Cardano lebih baik daripada Ethereum?

Sebagai cryptocurrency generasi ketiga, pengasas Cardano telah dapat belajar dari beberapa kesalahan cryptos yang lebih tua, termasuk Ethereum. Berkat seni bina lapisan dua, banyak penganalisis percaya bahawa Cardano lebih baik daripada Ethereum kerana ia lebih terukur. Ia juga sudah menggunakan algoritma bukti-kepentingan, sedangkan Ethereum hanya membuat pertukaran sebagai sebahagian daripada kemas kini Ethereum 2.0 yang telah lama ditunggu-tunggu.

Jangan ketinggalan: Ethereum vs Cardano: Crypto Mana Yang Harus Anda Beli

Yang paling tinggi adalah Cardano sepanjang masa?

Tertinggi Cardano sepanjang masa adalah $ 1,18, yang dicapai pada Januari 2018. Menurut pelbagai ramalan, kita dapat melihat ADA melihat semula dan melampaui pencapaian ini dalam lima tahun akan datang.

Berapakah ramalan harga untuk Cardano pada tahun 2021?

Pada akhir tahun 2021, ADA akan mencapai sasaran harga $ 2.58.

Apa yang akan bernilai ADA dalam 5 tahun?

Menjelang 2025, Cardano akan melihat keuntungan besar yang akan menjadikan harganya setinggi $ 22.

Berapakah harga ADA pada tahun 2030?

Dalam 10 tahun, ADA akan berharga $ 60.

Bacaan lanjut:

15 Cryptocurrency Terbaik untuk Beli Bulan Ini

15 Sebab untuk Melabur dalam Cryptocurrency

Cryptocurrency Paling Popular Di UK

Cryptocurrency Teratas Untuk Melabur Di Australia Pada 2021

Cara Berdagang Cryptocurrency dengan $ 100

Cryptocurrency Paling Penting Selain Bitcoin

Cryptocurrency Paling Popular Di Amerika Syarikat

Penafian: Cardano dan cryptos lain sangat tidak menentu. Modal anda berisiko dan prestasi masa lalu bukanlah petunjuk hasil yang akan datang. Ramalan dan analisis mencerminkan pandangan penganalisis luaran dan dalaman yang berbeza pada waktu tertentu dan boleh berubah pada bila-bila masa. Lebih-lebih lagi, mereka tidak dapat memberikan komitmen atau jaminan dari pihak Perdagangan Pendidikan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector