10 Saham UK Terbaik yang Akan Meletup pada 2021?

10 Saham UK Terbaik untuk dipertimbangkan pada tahun 2021

Ada rancangan untuk melabur dalam saham UK pada tahun 2021? Saham UK apa yang harus anda laburkan pada tahun 2021? Adakah 2021 akan menjadi tahun yang baik untuk melabur di pasaran saham UK? Saham Britain mana yang akan menjadi pulangan pelaburan terbaik pada tahun 2021? Mari kita lihat!

Kita semua tahu bahawa tahun 2020 telah menjadi tahun yang cukup sibuk bagi pasaran saham UK dan ramai di antara kita yang risau akan apa yang mungkin berlaku pada tahun 2021.

Kami telah mempermudah dengan panduan lengkap kami untuk 10 saham UK teratas untuk melabur untuk tahun 2021.

Sama ada anda baru melabur atau jika anda adalah pelabur yang berpengalaman, melihat dan memilih saham UK yang paling tinggi untuk dilaburkan boleh menjadi cabaran atau nampaknya jauh lebih mudah daripada yang anda fikirkan. Ini hanya mengenai pemahaman anda tentang pasaran dan pengetahuan mengenai saham individu.

2020 adalah tahun yang mencabar untuk sedikitnya tetapi banyak syarikat masih mendapat keuntungan dari tahun kesukaran itu, yang meninggalkan banyak saham UK sama ada dalam kedudukan yang kuat kerana mereka telah memperoleh banyak kenaikan sepanjang tahun dan ingin terus berlanjutan, atau ada terdapat banyak saham yang berada dalam kedudukan yang baik tetapi hanya menawar masa mereka untuk masa yang tepat.

Secara realistik, masa yang tepat untuk saham-saham ini yang masuk ke dalam kategori itu adalah apabila dunia mula dibuka dan beroperasi dalam masa yang lebih normal, yang optimis sepertinya tidak begitu jauh.

Senarai 10 Saham UK Akan Meletup pada 2021:

Anda boleh membeli semua saham teratas ini, serta banyak saham lain, di eToro dan membayar yuran 0%!

Cara Memilih Saham UK Teratas?

Memilih saham UK yang berprestasi seperti ini boleh dilakukan, anda hanya perlu meluangkan masa dan dedikasi anda untuk meneliti pelbagai saham di pasaran.

Ia memerlukan lebih daripada sekadar melihat sejarah saham yang lalu, walaupun ini membantu memberi anda petunjuk tentang seberapa baik dan dalam permintaan stok. Walaupun anda kemungkinan besar akan melihat bahawa banyak yang mengalami kemunduran kerana pandemi Coronavirus, kerana permintaan yang kurang menunjukkan aktiviti yang lebih sedikit, tetapi untuk stok tersebut masih berjaya membentuk semula dan duduk menunggu berita normal yang diharapkan kembali ke cahaya.

Selain itu, terdapat stok yang menunjukkan prestasi yang sangat baik yang masih menawarkan potensi pertumbuhan yang besar untuk mereka meletup sepanjang tahun juga.

Terdapat pelbagai faktor yang perlu dipertimbangkan ketika ingin memilih stok tersebut. Mula-mula melihat pelbagai industri akan memberi anda gambaran yang baik dan jelas mengenai seberapa besar pertumbuhan dan permintaan yang jelas dalam pelbagai sektor. Sebagai contoh, industri Kewangan dan Teknologi selalu menjadi sektor yang kukuh, walaupun mereka mengalami kenaikan sepanjang tahun, mereka masih mempunyai prospek pertumbuhan yang besar ketika kita melihat ke depan selepas Covid-19.

Maka sudah tiba masanya untuk melihat elemen kewangan saham termasuk melihat Teratas saham, hasilnya, untuk melihat apa yang telah dicapai sejak kebelakangan ini. Ini akan memberi anda gambaran yang jelas tentang seberapa banyak permintaan dalam stok dan juga memberi anda idea tentang stok yang berpotensi mampu dari segi prospek pertumbuhan.


Melihat prospek masa depan syarikat dari segi apa yang ingin mereka capai dan jika mereka telah melabur semula untuk berkembang dalam prospek jangka panjang adalah elemen lain yang perlu dipertimbangkan, bersama dengan melihat apa yang telah dinyatakan oleh penganalisis mengenai saham ini juga boleh bermanfaat bagi anda.

Ikuti peruncit fesyen ASOS PLC (ASC), jenama fesyen ini adalah pemain yang kuat dengan sendirinya yang membawa peningkatan pendapatan hingga 23% dalam laporan Q3 2020 syarikat yang berakhir pada 31 Disember. Ini tanpa hasil yang mana jenama sekarang akan diterima melalui pemerolehan jenama Arcadia Group seperti Topshop. Itulah sebabnya mengapa saham ini menjadikan senarai sebagai saham yang pasti akan meletup lebih jauh pada tahun 2021 dan bertahun-tahun akan datang, walaupun kemungkinan besar akan menjadi salah satu yang paling mahal untuk dibeli.

Faktor lain yang perlu dipertimbangkan adalah permodalan pasaran saham, ini akan memberi anda pemahaman tentang berapa nilai sebuah syarikat yang ditakrifkan sebagai jumlah nilai pasaran saham beredar. Seiring dengan melihat harga saham saham juga dapat menunjukkan potensinya. Berhati-hatilah, kadang-kadang ini tidak selalu berlaku, jadi mengapa bijak membuat kajian latar belakang anda sendiri.

Kemudian anda dapat melihat lebih dekat metrik saham termasuk nisbah P / E saham, nisbah P / B dan nisbah ROE. Ini semua metrik yang baik untuk dilihat ketika mencari untuk menentukan sama ada stok berada dalam kedudukan yang baik. Semua metrik ini membolehkan pelabur menilai sejauh mana prestasi saham dan berapa banyak yang boleh diperoleh daripada saham, sambil mengambil kira liabiliti saham yang menyebabkan ROE (nisbah pulangan atas ekuiti) menjadi baik metrik untuk digunakan untuk melihat pulangan aset bersih.

Setelah menyatakan semua elemen untuk melihat bagaimana memilih saham berprestasi terbaik, adalah bijaksana juga untuk berfikir dan melihat ke depan kerana tidak ada yang pasti dalam pelaburan bahawa saham akan tetap kuat dan memberikan hasil, di mana penyelidikan tambahan masuk bermain.

Mengapa Memilih Saham UK Teratas Ini Dan Bagaimana Mereka Ingin Meletup Pada 2021?

Soalan seterusnya yang perlu dikaji adalah mengapa memilih 10 saham terpilih di UK untuk dilaburkan dan bagaimana ia kelihatan meletup pada tahun 2021.

Seperti yang anda lihat dari senarai 10 saham teratas di UK yang akan meletup, semua saham ini mempunyai banyak persamaan termasuk masing-masing mempunyai sejarah prestasi yang kuat dengan hari-hari terakhir, bersama dengan jalan yang kuat untuk potensi pertumbuhan untuk jangka panjang pandangan.

Walaupun jelas bahawa stok ini ada di pelbagai industri, ini adalah semua industri yang akan terus meningkat sekali lagi atau seperti yang mereka teruskan.

Pengesahan saham-saham ini meletup pada tahun 2021 terutama bergantung pada bagaimana dunia semakin dekat dengan normal adalah jawapan pertama. Stok seperti Rolls-Royce Holdings (RR.), Yang telah membuat senarai itu akan mendapat banyak keuntungan dari dalam sektor penerbangan dan lebih jelas lagi kerana lebih banyak kereta melanda sekali lagi. Begitu juga dengan InterContinental Hotels Group (IHG) yang pada tahun 2020 mendapat banyak perhatian kerana harga saham saham meningkat, tetapi ketika kami semakin dekat, stok ini tentunya menjadi yang meletup ketika individu bergegas mendapatkan perigi percutian atau rehat mini pantas dari salah satu daripada banyak hotel mereka yang terdapat di seluruh dunia.

Saham terpilih ini menawarkan prospek besar dari segi nilai kepada para pelabur. Prospek jangka panjang saham-saham ini kelihatan cerah ketika mereka berada dalam kedudukan kewangan yang baik pada masa ini, bahkan mengingat betapa dahsyatnya 2020 pada beberapa saham ini dan ketika mereka kelihatan berkembang seiring dengan berjalannya waktu. Selain itu, kerana saham-saham ini berupaya mendapat pulangan tinggi, kini kelihatan seperti hak untuk melabur dalam saham-saham teratas di UK ini.

Sekarang mari kita lihat saham UK teratas yang telah membuat senarai 10 saham UK yang dijangka meletup pada tahun 2021.

1. Dunelm Group Plc (DNLM.L)

Walaupun stok ini telah dan terus berkinerja, itu tidak bermakna stok ini tidak dapat mengungguli dirinya sendiri di masa depan. Menjadi pilihan yang sangat popular untuk peruncit Britain dan terutama kerana ia telah menunjukkan prestasi yang baik pada tahun 2020, yang boleh dipimpin oleh banyak faktor termasuk pemilik rumah baru kerana Dunelm terkenal dengan produk berkualiti dengan kos yang lebih rendah misalnya daripada Next PLC (NXT).

Saham Britain telah menyaksikan peningkatan penjualan sebanyak 23% dari tahun ke tahun kepada £ 719.4 juta, didorong oleh kenaikan penjualan digital sebanyak 14.6% yang secara keseluruhannya penjualan digital meningkat sebanyak 111% YoY kerana wabak yang berterusan.

Dan berita yang menggembirakan tidak berhenti di sana untuk stok perabot rumah kerana melaporkan Margin Kasar 52% berbanding H1 FY20 pada 51.5%, nisbah Kos Operasi hingga Jualan meningkat 100bps, kedudukan aliran Tunai Percuma yang kuat sebanyak 98 juta £ berbanding tahun 2020 dengan harga £ 63.9 juta.

Walaupun anda mungkin tertanya-tanya bahawa jika stok ini sudah terbukti bahawa ia sudah meletup, maka mengapa membuat senarai ini. Tetapi melihat ke depan pada saham ini pada masa depan potensi pendapatannya dijangka meningkat 12.25% per tahun sementara ia berada dalam kedudukan kewangan yang kukuh, ia dapat menghasilkan pertumbuhan yang lebih besar.

Beberapa hari kebelakangan ini, saham ini sebenarnya telah menyelam disebabkan oleh timbalan pengerusi yang menjual saham bernilai 192 juta pound yang menyebabkan para pelabur mempertanyakan mengapa penjualan saham itu sangat besar, sementara itu telah diberi konsensus ‘Hold ‘penilaian diberikan oleh 9 penganalisis yang merangkumi stok.

Dengan berita seperti itu, peruncit Britain yang popular ini pasti dapat mencari keuntungan yang baik untuk terus maju. Yang meninggalkan saham ini untuk ditonton terutama jika harga sahamnya terus kelihatan menurun pada saat ini berada pada £ 13.12 hari ini setelah mengalami penurunan 7% berikutan berita utama baru-baru ini, yang kini dinilai terlalu tinggi berdasarkan nilai saksama.

2. Whitbread PLC (WTB.L)

Whitbread PLC adalah syarikat restoran Britain yang terkenal dengan rangkaian hotel bahagian terbesarnya, Premier Inn, bersama dengan Beefeater, Table Table dan Brewers Fayre.

Seperti yang kita tahu tahun 2020 telah menyaksikan sektor perhotelan mendapat pukulan sepanjang tahun dan semua hari ini ditutup untuk makan di dalam rumah dan hanya tersedia untuk perkhidmatan penghantaran. Tetapi memandangkan penyebaran vaksinasi yang meluas, semakin hampir jenama-jenama tersebut dibuka semula. Dan apabila mereka melakukannya, ini kelihatan seperti stok yang akan meletup ketika individu menyambut dan menghargai sekali lagi kenikmatan makan di restoran.

Dalam laporan Q3 FY21 syarikat itu jelas kelihatan bahawa rantai Hotel Premier Inn saham ini telah memegang Whitbread dalam kedudukan yang baik, walaupun terdapat kesan dari pandemi Covid-19 dan bahkan mengarkibkan keuntungan pangsa pasar di UK sementara terus berkembang dalam Jerman.

Dalam laporan Q3 syarikat yang mengakhiri tempoh 13 minggu pada 26 November, Whitbread Plc melaporkan bahawa jumlah penjualan penginapan Premier Inn UK meningkat 8.9pp lebih awal daripada jangkaan, yang menyebabkan pertumbuhan bahagian pasaran 11.4%. Walaupun secara keseluruhan jumlah penjualan penginapan di UK menurun sebanyak 55.2% kerana wabak itu, tanda-tanda positif yang jelas masih ada.

Jenama ini mempercepat pertumbuhan di Jerman dengan jaringan 68 hotel yang memperoleh 13 hotel dari Centro Group, sementara stok Britain terus memegang arus keluar tunai. Meninggalkan stok ini adalah kedudukan yang bagus untuk tinjauan jangka panjang.

Oleh kerana syarikat telah mengesahkan prospek jangka pendek untuk stok ini agak mencabar kerana sekatan yang berat, tetapi prospek jangka panjang menetapkan stok ini akan mengungguli dengan ramalan pendapatan untuk saham ini berkembang sebanyak 105% setahun.

Saham ini mempunyai harga saham semasa £ 34.29, yang kelihatannya dinilai terlalu tinggi pada masa ini, tetapi mempunyai tinjauan positif ketika datang ke nisbah PB 1.5. Faktor-faktor lain termasuk nisbah P / E saham dan nisbah ROE tidak akan memberi anda pemahaman yang jelas mengenai stok ini kerana sudah tentu kesan Covid-19 terhadap stok ini.

Tetapi tanpa persoalan, Whitbread PLC adalah saham Britain yang akan melambung tinggi ketika kita semakin dekat dengan dunia menjadi normal sekali lagi. Dan sementara ia berada dalam kedudukan sihat yang semakin meningkat, stok ini pastinya dapat dilihat untuk menambah koleksi anda seiring tahun ini berkembang..

3. Rolls-Royce Holdings PLC (RR.L)

Baiklah, satu saham Britain yang telah dilanda dengan hebat selama setahun terakhir adalah Rolls-Royce Holdings PLC (RR). Syarikat aeroangkasa dan pertahanan Britain telah menyaksikan harga sahamnya dalam tempoh 12 bulan menurun lebih dari 62%.

Sebab mengapa ini berlaku untuk stok RR, dengan baik Rolls-Royce untuk menamakan satu elemen utama adalah pembuat enjin pesawat kedua terbesar di dunia. Dan tentu saja, terhadap penyakit mematikan yang sedang dihadapi dunia saat ini, telah menyaksikan tidak seperti sebelumnya industri pelancongan dan penerbangan boleh dikatakan hampir berhenti dibandingkan dengan waktu biasa.

Ini dan merupakan tamparan besar bagi stok RR tetapi syarikat Britain masih mempunyai jalan lain termasuk sektor penggerak laut dan tenaga serta menghasilkan dan membuat sistem kuasa di pelbagai industri lain.

Saham hari ini berada pada harga di bawah £ 1.00 yang dinilai rendah apabila anda membandingkannya dengan purata pasaran. Saham ini mempunyai rentang 52 minggu 0.90 pada terendah dan 711 pada tahap tertinggi yang menunjukkan betapa tidak stabilnya harga saham saham ini. Namun demikian, stok ini mempunyai potensi besar ke depan.

Jalan lain untuk stok ini ialah enjin jet elektrik, ini boleh menjadi ‘Big Thing’ seterusnya. Oleh kerana kereta elektrik kelihatan akan menguasai jalan raya pada tahun 2040, ini memimpin RR. untuk melihat generasi baru dalam penerbangan.

Mungkin CFO baru, Rakan Kongsi Deloitte Kakoullis dapat membantu dengan roda yang digerakkan ke jalan pemikiran maju ini.

Rolls-Royce Holdings tidak seperti yang lain, pembuatan klasik Inggerisnya menonjol di banyak jalan dan itulah sebabnya syarikat terkemuka seperti Emirates Airlines dan Air France memilih untuk mendapat keuntungan dari RR. enjin berkuasa tinggi, yang tidak murah.

Walaupun stok ini mungkin memerlukan sedikit masa untuk meletup, sementara secara realistik lebih besar kemungkinannya tidak akan meletup dalam tahun 2021, ia akan mula mendapat momentum kembali untuk membawa kepada ledakan pada waktunya pada tahun-tahun mendatang, itulah sebabnya stok ini dimasukkan untuk menjadi saham untuk berpotensi membeli atau mengawasi saham British kelas atas ini.

4. InterContinental Hotels Group PLC (IHG.L)

Kumpulan perhotelan yang memiliki beberapa jenama hotel terkemuka di dunia seperti InterContinental, Kimpton Hotels and Resorts, Crowne Plaza, Holiday Inn dan banyak lagi, semua yang terdapat di pelbagai benua bersedia untuk mengarkibkan pendapatan yang baik apabila perjalanan antarabangsa dapat dilanjutkan sebagai jenama ini berdiri kuat di kalangan pengguna di seluruh dunia.

Beberapa hari kebelakangan ini stok terus membangun prospek pertumbuhannya kerana telah menandatangani perjanjian dengan Immohold Hospitality untuk memperluas dan mengembangkan InterContinental Rabat di Maghribi. Selain itu, pendaftaran dengan IMG adalah untuk mengembangkan portfolio mewah di kawasan utama di rantau Timur Tengah. Pelan yang diproyeksikan ini ingin membuka pintunya pada awal 2022, waktu yang tepat untuk beroperasi dengan andaian perjalanan antarabangsa sekali lagi disambung ke waktu biasa.

IHG juga telah mengesahkan bahawa mereka kini mempunyai 53 hotel dalam perancangan menunggu untuk dibuka dalam tiga hingga lima tahun akan datang.

Berdasarkan prospek masa depan syarikat, stok IHG telah diberi ramalan kadar pertumbuhan pendapatan 67% per tahun, dengan anggapan dunia beroperasi sepenuhnya atau lebih.

Selain ramalan pertumbuhan ini, 18 penganalisis Wall Street telah menyatakan ramalan ramalan mereka untuk InterContinental Hotels Group yang mengakibatkan saham tersebut mempunyai penilaian Konsensus ‘Hold’ keseluruhan berdasarkan hasil 11 penganalisis.

Saham ini pada masa ini memegang harga saham £ 50.74 yang agak stabil sejak tiga bulan terakhir dan kami dapat menjangkakan harga saham saham ini akan meningkat lebih jauh ketika kami menuju tahun ini. Seiring dengan jangka masa 52 minggu antara £ 23.85 pada terendah dan £ 51.46 pada tahap tertinggi.

Kerana stok ini telah diperdagangkan dengan negatif sepanjang tahun, melihat stok pelbagai metrik lain termasuk nisbah ROE dan P / E tidak akan memberi banyak keuntungan kepada anda.

Melihat pencapaian saham ini pada waktu biasa memberi anda petunjuk bagaimana stok ini dapat berkembang, dalam laporan tahunan Tahun Penuh 2019 syarikat meningkat hampir 7% dari tahun ke tahun kepada £ 4,627 juta dengan keuntungan operasi meningkat sebanyak 8.2% £ 630 juta.

Rangkaian Hotel British ini mempunyai sokongan untuk menjadikan stok ini meletup ketika kita menuju tahun ini, dan saham ini menjadi saham yang diharapkan oleh para pelabur dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Tetapi kami percaya bahawa IHG mempunyai tanda pasti menjadi hit pada tahun 2021.

IHG juga merupakan saham dividen yang kini mempunyai hasil dividen sebanyak 1.5%.

5. British American Tobacco PLC (BATS.L)

Sekiranya anda selangkah lebih maju, anda akan melihat bahawa syarikat tembakau Britain yang kuat ini telah mengeluarkan hasil awalnya pada 17 Februari 2021, yang mengesahkan bahawa stok ini ‘Mempercepat Transformasi’ walaupun terdapat kesan yang dikenakan oleh Covid-19 kepada dunia, menyebabkan stok ini dihantar.

Pendapatan, keuntungan dari operasi dan pendapatan masing-masing telah meningkat masing-masing seiring dengan keuntungan Diselaraskan dari operasi naik 4.8%, Pendapatan dicairkan disesuaikan sesaham naik 5.5% dan aliran tunai operasi terakhir mencecah 90% sasaran mencapai penukaran 103%.

Saham itu juga mengesahkan kenaikan 2.5% kepada 215.6p sesaham untuk dividennya.

Walaupun menghadapi banyak cabaran, peningkatan pendapatan 3.3% berbanding 2019 dengan harga £ 25.7 bilion adalah hasil cemerlang bagi syarikat. Selain itu, sebanyak 13.5 juta pengguna dihitung untuk stok produk yang tidak mudah terbakar, meningkat sebanyak 3 juta pada akhir tahun yang bertujuan untuk mencapai matlamat masa depan syarikat iaitu mencapai 50 juta dalam masa 9 tahun.

Syarikat-syarikat yang memperoleh rancangan juga mendapat keuntungan, kerana mereka telah berkembang di AS dengan BME yang memperoleh syarikat Amerika, Dryft.

Apa yang dinantikan untuk stok ini?

Saham itu telah mengumumkan bahawa ia kini berada di depan di mana seharusnya memberikan simpanan tahunan sebanyak £ 1 bilion pada tahun 2022, untuk mengembangkan kemampuan operasi dan melabur dalam kategori baru.

Saham pada masa ini memegang harga saham £ 26.27 hari ini dengan jangka masa 52 minggu antara £ 23.82 pada terendah dan £ 33.52 pada paras tertinggi. Pada harga ini, ia pada masa ini berada di bawah nilai saksama yang merupakan alasan kuat lain untuk mempertimbangkan stok ini sekarang sementara syarikat memegang catuan P / E di bawah 10, yang bagus jika dibandingkan dengan rata-rata pasaran.

Saham ini mempunyai keuntungan, kedudukan yang kuat bergerak ke tahun 2021 dari segi pertumbuhan dan ramalan akan berkembang, menjadikan saham ini dapat dilihat dalam portfolio anda.

6. AstraZeneca PLC (AZN.L)

Mungkin ada yang terkejut melihat syarikat biofarmasi terkenal dan berprestasi ini masuk dalam senarai sebagai saham yang boleh meletup pada tahun 2021, kerana anda sangka 2020 akan menyaksikan kejadian ini, yang mana sampai tahap tertentu adalah betul.

Tetapi walaupun stok ini telah jatuh ke paras tertinggi karena pandemi Covid-19, stok ini masih mempunyai banyak ruang untuk berkembang seiring kita maju di dunia Post Covid-19.

Pada tahun 2020, pendapatan AZN meningkat sebanyak 140% yang didorong oleh permintaan kuat untuk vaksin untuk membantu merebut atau mencegah virus mematikan yang ada di antara kita. Dan ia tidak berhenti di situ kerana ramalan ramalan pendapatan telah dilancarkan agar stok ini terus meningkat sebanyak 22.50% setahun.

Bukan hanya vaksinasi Covid-19 sebagai salah satu titik perbincangan utama di bibir kebanyakan orang, AstraZeneca PLC juga kuat dalam sektor Ubat Baru yang terbukti kuat untuk mencapai kejayaan besar bagi syarikat terkemuka.

Dalam laporan Tahunan 2020 syarikat itu baru-baru ini, bukti yang ada dapat dilihat untuk sektor Perubatan Baru kerana Jumlah pendapatan meningkat sebanyak 33% menjadi $ 13,950 juta. Kemudian perhatikan faktor ini ke dalam laporan syarikat lain di mana Jumlah Pendapatan termasuk Penjualan Produk dan Hasil Kerjasama meningkat 9% menjadi $ 26,617 juta dengan penjualan Produk meningkat 10% menjadi $ 25.890 juta.

Melihat aliran tunai bersih saham ini dari aktiviti operasi, ini merupakan lonjakan besar bagi saham kerana ia meningkat sebanyak 62% dengan pengarkiban $ 4.8 juta.

Dari hasil ini jelas bahawa stok ini dapat menghasilkan dan ramalan ditetapkan untuk mencapai lebih banyak. Walaupun ramalan pendapatan telah ditetapkan seperti yang disebutkan di atas, ramalan pendapatan per saham (EPS) juga ditetapkan pada $ 4,75 hingga $ 5,00 sekitar pertumbuhan sekitar 20% pada tahun 2020.

Stok ini memperoleh semua catatan yang tepat dan juga saham yang kuat untuk mencapai kelestarian, kerana ia berusaha untuk mencari penyelesaian penjagaan kesihatan yang mampan di antara semua rawatan dan merebut atau mencegah penyakit baru dan terkenal.

7. GlaxoSmithKline PLC (GSK.L)

Syarikat farmasi yang bersinar ini telah menjadi saham British yang kuat selama bertahun-tahun kerana bahagian vaksin dan farmasi.

Kini, stok ini semakin kuat, berikutan penggabungan jenama itu dengan syarikat bioteknologi Vir tahun lalu, syarikat-syarikat itu bersedia untuk bersama-sama memerangi virus Covid-19 yang sedang berlangsung dan vaksin permintaan lain untuk membantu menyembuhkan penyakit lain seperti Selsema, yang berada pada tahap rendah sepanjang masa terutamanya disebabkan kurang interaksi sosial.

Pendapatan telah meningkat hanya di bawah 30% dalam tempoh lima tahun dan telah diramalkan akan meningkat sebanyak 6,20% lagi setiap tahun ke depan.

Pertumbuhan ini dapat dicapai untuk jenama kerana segmen Vaksin jenama ini mencecah £ 7 bilion dari segi pendapatan dalam laporan Tahun Penuh dan Suku Keempat syarikat. Walaupun sektor ini ketinggalan di belakang segmen farmaseutikal dan pengguna, tidak ada keraguan bahawa ia akan menjadi salah satu yang berprestasi lebih baik ketika kita maju, terutama kerana vaksin selalu diminati di seluruh dunia.

Kami meramalkan harga saham saham ini akan meningkat lebih tinggi seiring berjalannya masa tanpa keraguan berdasarkan banyak faktor kukuh, dengan salah satunya adalah pembahagian vaksin yang sangat fokus. Saham pada masa ini memegang harga saham £ 12.70 dengan nisbah P / E yang baik 11.1 dan nisbah PB 4.5, yang apabila anda menggabungkan faktor-faktor ini dengan prospek pertumbuhan saham, berada di tempat yang agak baik.

Selain positif ini, GSK juga membayar dividen yang kuat dan boleh dipercayai sebanyak 6.2% yang menawarkan aliran pendapatan pasif yang hebat.

8. J Sainsbury PLC (SBRY)

Memang, industri ini dianggap sebagai pertaruhan yang selamat dalam masa-masa yang mencabar kerana mereka adalah peruncit penting. Walau bagaimanapun, J Sainsbury PLC (SBRY), seperti jenama runcit terkemuka lain telah melihat permintaan mereka dalam penjualan menjadi kuat sepanjang tahun kerana individu sama ada berusaha untuk kreatif di rumah mereka atau hanya untuk membeli makanan penting.

Dengan laporan Q3 syarikat itu jelas bahawa jenama itu memperoleh hasil positif kerana Jumlah jualan runcit meningkat sebanyak 7.1%, Penjualan runcit naik 8.2%, penjualan digital naik 117% menjadi £ 5.8 bilion hampir 40% dari jumlah penjualan didorong melalui dalam talian jualan dengan jualan runcit meningkat 102%.

Walaupun mengesahkan aliran tunai percuma £ 943 juta dan keuntungan sebelum cukai yang mendasari pada $ 301 juta.

Hasil ini menunjukkan permintaan yang kuat oleh pengguna dan seperti yang disebutkan di atas bergerak maju dalam rancangan strategi syarikat, rantai pasar raya Britain ingin menurunkan harga makanan untuk fokus pada menawarkan nilai yang konsisten kepada pelanggan, mempercepat produk baru yang dilancarkan setiap tahun, sambil meningkatkan jumlah kemudahan kedai dalam kawasan kejiranan dalam tempoh tiga tahun akan datang. Bersama dengan perniagaan syarikat yang lain berdiri teguh dalam hak mereka sendiri.

Saham ini berpotensi besar dan telah diberikan ramalan pendapatan lebih dari 70% per tahun ketika kami bergerak maju, kerana pada masa ini ia diperdagangkan pada £ 2,31 per saham yang kelihatan seperti stok ini dinilai rendah untuk apa yang dapat dilihat untuk diarkibkan di hadapan.

9. ASOS PLC (ASC)

Stok seterusnya yang termasuk dalam senarai adalah peruncit fesyen ASOS PLC (ASC).

ASOS tidak dapat dinafikan telah mendapat tahun yang hebat mendapat keuntungan besar dari pandemi Covid-19 kerana penjualan telah berjalan di atas bumbung dan untuk memenuhi lapisan gula, Asos kini telah mengambil alih jenama lain termasuk Arcadia’s Topshop, Miss Selfridge dan HIIT dalam perjanjian dengan lebih dari £ 330 juta.

Ini secara semula jadi menyebabkan harga saham saham melonjak sebaik sahaja berita itu diumumkan hingga kini berada pada £ 57.12 yang telah melonjak hampir 20% dari akhir bulan Januari dengan harga kurang dari £ 45.00 Ini disebabkan oleh stok pembelian baru-baru ini yang menjadikan saham ini meningkat dalam sahamnya, malah pendapatan bahkan dianggarkan telah meningkat di bawah 360% sepanjang tahun lalu.

Dalam pernyataan terbaru syarikat yang berakhir pada 31 Disember 2020, syarikat itu meningkat sebanyak 24.5 juta pelanggan aktif, peningkatan 23% dalam penjualan runcit dan 16% dalam Penjualan Runcit Antarabangsa.

Melihat ke hadapan untuk saham ASOS, ramalan pendapatan ditetapkan mencecah 18% setiap tahun, dengan 14 penganalisis Wall Street yang membuat liputan saham memberikan 14 penilaian beli memberikan penilaian secara konsensus mengenai ‘Beli’ secara keseluruhan. Bersamaan dengan sasaran harga purata dua belas bulan sebanyak £ 57.66.

Peruncit fesyen dalam talian ini sudah berada dalam kedudukan yang baik dan yang kelihatannya akan meningkat lebih tinggi, kerana jenama ASOS terus menjadi rumah bagi banyak individu untuk membeli trend fesyen terkini dan berpatutan dari seluruh dunia..

10. Tenaga Vivo (VVO.L)

Syarikat petrol Vivo Energy (VVO) telah menyampaikan lebih dari tahun 2020 kerana terus mengedarkan petrol di bukan hanya UK, tetapi negara-negara di seluruh dunia kerana ia berada di posisi yang baik untuk mencapai tahap baru pada tahun 2021.

Dalam kemas kini perdagangan syarikat baru-baru ini, ia dikelilingi oleh positif berdasarkan momentum suku sebelumnya. Jumlah bahan api sebanyak 9.6 bilion liter, turun 7% dari tahun sebelumnya disebabkan oleh Covid-19, sementara EBITDA yang Diselaraskan ingin berada pada tahap akhir jangkaan pasaran semasa dari $ 331 juta hingga $ 354 juta. Memimpin syarikat untuk mengagihkan dividen sebanyak 3.8 sen sesaham (48 juta) pada tahun 2020 kepada pemegang sahamnya.

Prestasi kukuh syarikat ini didorong oleh model perniagaannya yang kuat.

Saham Britain pada masa ini diperdagangkan jauh di bawah nilai saksama kerana memegang harga saham £ 0.87 bersama dengan memegang nisbah P / E yang baik 18.7 dan PEG yang baik (nisbah harga-ke-pendapatan) 0.9.

Walaupun stok petrol ini menunjukkan penurunan dalam hasilnya, terutamanya disebabkan oleh pandemi Covid-19, stok ini berada pada kedudukan yang baik dan berupaya menjadi nilai terbaik buat masa ini untuk apa yang berpotensi akan datang untuk stok petrol ini.

Satu Saham UK untuk Tonton Tahun Ini

CVS Group PLC (CVSG.L)

CVS Group (CVSG) adalah syarikat Britain yang kuat yang telah menjadikan namanya lebih terkenal di pasaran hari ini, terutamanya kerana lebih banyak isi rumah menambah penambahan baru kepada keluarga mereka.

Dalam laporan terbaru syarikat, pendapatan meningkat 5.2% menjadi £ 427.8 juta dengan EBITDA Diselaraskan sebanyak 30% hingga £ 71 juta, Tunai dijana dari operasi meningkat 82% hingga 94.8 juta £, Penjualan meningkat 9.4% berbanding tempoh enam bulan menunjukkan permintaan yang tinggi. Keahlian aktif juga meningkat dengan hanya di bawah 4% anggota baru yang mencecah 430,000 pada Disember 2020.

Saham ini telah meningkat dengan baik sepanjang tahun 2020 kerana harga sahamnya telah meningkat dengan ketara dari paras terendah pada bulan Mac iaitu £ 7.06 di mana pada hari ini berada pada harga £ 17.38 yang kini diperdagangkan di bawah nilai saksama.

Ruang untuk pertumbuhan stok ini tidak dapat dinafikan kerana syarikat itu kini sedang berusaha untuk memperluas perkhidmatan pentingnya untuk kesejahteraan haiwan serta menawarkan perkhidmatan kecemasan, yang sesuai dengan trend pengguna. Selain berkembang di jalan lain yang kuat.

Pendapatan ramalan dijangka meningkat hanya di bawah 22% per tahun untuk stok ini sementara telah diberi Konsensus keseluruhan Penilaian ‘Tahan’.

Ringkasan

Ringkasnya, 10 saham UK berprestasi tinggi ini kelihatan bersedia memberikan lebih banyak pertumbuhan dan pendapatan kerana kita melihat secara realistik hingga pertengahan 2021.

Terletak di pelbagai industri, saham pemula ini menawarkan gabungan semuanya termasuk kedudukan kewangan yang kuat, jalan berpotensi pertumbuhan yang sangat baik, aliran pendapatan pasif kerana sebilangan stok ini dalam senarai menjadi pembayar dividen yang kuat dan saham yang kelihatannya akan menjadi pelaburan yang baik dalam jangka masa panjang.

Sekiranya anda baru melabur dan ingin menambahkan salah satu saham UK teratas ini ke dalam portfolio anda yang sedang berkembang, saham seperti GlaxoSmithKline (GSK) atau ASOS PLC (ASC) adalah penambahan hebat kerana stok ini menawarkan jangkaan jangka panjang yang hebat dengan pulangan hebat dengan kestabilan.

Selain itu, jika anda seorang pelabur yang berpengalaman, selain semua saham ini menawarkan potensi besar mungkin saham seperti Rolls-Royce Holdings (RR) setelah anda melakukan penyelidikan tambahan mungkin saham UK yang mungkin menarik perhatian anda.

Walaupun saham-saham ini menawarkan kegembiraan, positif dan berada dalam pasaran UK hari ini, perlu diingat bahawa semua stok dilengkapi dengan elemen risiko mereka sendiri yang sebabnya disarankan untuk melakukan penyelidikan tambahan sebelum melabur dalam saham pilihan anda.

eToro – Beli Saham UK Terbaik Tanpa Komisen

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Modal anda berisiko. Bayaran lain mungkin dikenakan

Baca Lagi:

7 Saham UK Terbaik yang Perlu Dicari pada 2021 dan Selebihnya

9 Stok Teratas Diatur untuk Membuat Anda Kaya

100 Saham FTSE Teratas Untuk Beli Pada 2021

15 Saham Teratas Yang Akan Meletup Pada 2021?

Apakah 10 Saham Britain Terbaik Yang Perlu Dipertimbangkan Untuk Tahun 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector