100 Saham FTSE Teratas yang Akan Dibeli Pada 2021

Stok FTSE 100 Terbaik Untuk 2021

Adakah anda ingin melabur dalam saham FTSE 100 berprestasi terbaik dalam 2021? Adakah anda mencari panduan mengenai stok FTSE 100 yang menjadi pembelian terbaik untuk 2021?

Kami telah merangkumi semuanya dan banyak lagi, kerana kami telah menguraikan senarai beberapa saham FTSE 100 yang berprestasi terbaik sepanjang tahun lalu dan menuju awal 2021.

100 Saham FTSE Teratas yang Akan Dibeli Pada 2021:

 1. GlaxoSmithKline
 2. HSBC Holdings
 3. Fesyen Sukan JD
 4. Pasaraya WM Morrison
 5. Kumpulan Insurans RSA
 6. Amanah Pelaburan Gadai janji Scotland
 7. Kumpulan Aveva
 8. BP
 9. Seterusnya
 10. Kumpulan Laksamana
 11. Kumpulan Ocado
 12. Persimmon
 13. Tesco
 14. Kumpulan Ashtead

FTSE 100 Saham Pada 2021

Pada tahun 2020, indeks FTSE 100 menunjukkan dan menunjukkan prestasi yang buruk kerana kesan dan cabaran yang ditimbulkan oleh pandemi koronavirus bukan pada FTSE 100, tetapi secara realistik di seluruh pasaran saham UK. Sementara indeks antarabangsa lain seperti NASDAQ, Dow Jones Industrial Average dan S&P 500 di pasaran Amerika berkembang.

Untuk pasaran saham yang dianggap sebagai salah satu pasaran perdagangan saham paling popular di dunia, pasaran perdagangan UK dianggap paling tidak popular di dunia pada tahun 2020, kerana ekonomi bersama dengan perniagaan sangat menderita dengan kesan dari wabak itu meninggalkan kesan buruk.

Menantikan tahun baru, ketika UK dan dunia sedang menjalani peluncuran vaksinasi besar-besaran, boleh dikatakan bahawa dunia telah melihat atau paling tidak dalam beberapa tahun kebelakangan ini, membawa kita semakin dekat untuk ekonomi mula berkembang seiring dengan kenaikan dan minat dalam pelbagai pasaran.

Dan bukan hanya kehancuran Covid-19 yang melanda pelbagai industri dan indeks FTSE 100, perjanjian Brexit juga akan mengambil bahagian yang adil juga.

Hari ini indeks FTSE 100 telah meningkat hampir satu pertiga sejak titik rendah antara bulan Mac-April 2020. Indeks ‘blue-chip’ kembali mendapat momentum dalam 2021 hingga kini, walaupun mengalami sedikit penurunan pada hari Rabu ketika Joe Biden mengangkat sumpah sebagai Presiden Amerika Syarikat yang baru.

Apakah Indeks FTSE 100?

Sekiranya anda seorang pemula dalam perdagangan saham UK, indeks FTSE 100 adalah indeks yang terdiri daripada 100 syarikat terbesar berdasarkan permodalan pasaran mereka di Bursa Saham London.

Indeks FTSE 100 menunjukkan petunjuk yang baik, kerana saham ini berkembang untuk pelabur yang merupakan syarikat terkemuka yang mereka ingin menjadi sebahagian daripada.

Sekarang kita telah menentukan apa yang ada dalam indeks FTSE 100, mari kita lihat beberapa syarikat teratas yang tersenarai dalam FTSE 100 yang harus anda pertimbangkan atau lihat untuk dibeli ketika kita terus menerus menuju tahun 2021. Selain itu, juga melihat untuk menyimpan beberapa stok teratas ini dalam koleksi anda untuk jangka masa panjang.

Dari menunjukkan kenaikan sepanjang tahun 2020, hingga menunjukkan kenaikan mereka pada awal tahun sejauh ini, bersama dengan faedah tambahan tambahan dari kunci kira-kira sukan yang sihat, harga saham yang baik, ada yang dapat mengklasifikasikan sebilangan saham ini dinilai rendah untuk potensi saham, baik saham dividen dan majoriti mempunyai sejarah kukuh di belakangnya.

Mari kita lihat sekilas bagaimana saham FTSE 100 yang dipilih telah berkembang pada tahun 2020 dan kelihatan ketika kita menuju ke 2021 dan untuk masa depan yang akan datang, bersama dengan apa yang dapat ditawarkan oleh saham ini.

Berikut adalah 14 saham FTSE 100 Terbaik untuk dibeli pada tahun 2021:

1. GlaxoSmithKline Plc (GSK.L)

GlaxoSmithKline Plc, jika anda mengetahui sedikit mengenai saham Britain ini, baru-baru ini menjadi tajuk utama untuk kedua-dua alasan positif dan negatif.

Syarikat penjagaan kesihatan global yang ‘diketuai oleh sains’ Britain memegang gelaran pada tahun 2019 sebagai salah satu syarikat farmaseutikal ke-6 terbesar di dunia. Dan masih merupakan yang terbesar setakat ini.

Pada tahun 2020, dalam laporan suku ketiga syarikat itu, syarikat itu memaparkan rancangan masa depannya, yang telah diperkirakan akan menghasilkan miliaran pada tahun-tahun mendatang dari aspek kesihatan pengguna syarikat, ketika mereka berusaha untuk membuat ubat baru bersama dengan pembahagian vaksin mewujudkan vaksin baru yang dicari.

Syarikat itu menunjukkan prestasi yang berdaya tahan secara keseluruhan dari suku ketiga dengan sedikit hasil tolak. Tetapi dilihat permintaan yang tinggi terhadap penjualan produk farmaseutikal Baru dan Khususnya sehingga 2.5 bilion £ dan penjualan pernafasan juga hingga 978 juta £.

Syarikat ini dikuasai oleh sektor farmasi dan hasil Q3 syarikat, menyaksikan pendapatannya turun pada £ 4.2b -3% turun, diikuti oleh sektor Konsumernya yang memperoleh hasil positif + 2% sebanyak £ 2.4billion dan terakhir bahagian vaksinnya menurunkan £ 2.0billion -9%.

Memandangkan peristiwa global baru-baru ini dan bagaimana dunia menuntut vaksin untuk Covid-19 lebih daripada apa-apa, ini masih merupakan kedudukan yang baik untuk GSK berada di.

Dalam berita baru-baru ini, syarikat pakar HIV GSK ViiV Healthcare mempunyai ubatnya ‘Cabenuva’ yang disetujui oleh FDA, yang merupakan ubat berprestasi panjang pertama dan satu-satunya lengkap untuk merawat jangkitan HIV-1 pada orang dewasa.

Berita ini mungkin merupakan kelebihan tambahan bagi harga saham syarikat untuk meningkat, kerana pada masa ini berada pada tahap 1,374,00p dengan jangka masa 52 minggu antara 1,291,8p- pada yang terendah dan 1,822,80p pada yang tertinggi.

Penganalisis juga menilai saham Britain ini dengan baik, kerana syarikat telah diberi penilaian “Hold” secara konsensus Zacks Rank untuk saham tersebut, bersama dengan 3 daripada 7 penganalisis memberikan penilaian “Buy” kepada saham tersebut.

Hartawan penjagaan kesihatan Britain ini adalah saham yang diramalkan dan menunjukkan bahawa ia mampu mencapai kejayaan yang besar. Mengingat semua kejadian dunia baru-baru ini, stok ini pasti akan menjadi permintaan lebih dari tahun-tahun mendatang.

2. HSBC Holdings PLC (HSBA.L)

Syarikat perbankan Pelaburan Britain hadir sebagai satu saham FTSE 100 yang dapat menyaksikan pertumbuhan yang hebat menjelang 2021 dan tahun-tahun mendatang.

Walaupun terdapat berita baru-baru ini bahawa jenama itu ingin menutup 82 kedai di seluruh UK, yang mungkin dilihat oleh beberapa pihak sebagai faktor negatif, ia sebenarnya berasal dari hasil yang positif.

HSBC Holdings telah memutuskan untuk membuat langkah ini disebabkan oleh laporan bahawa syarikat itu memenuhi keperluan pengguna dengan menjadi kumpulan perbankan digital terkemuka di pasaran, kerana jenama tersebut berusaha untuk meningkatkan perkhidmatannya di bawah salah satu daripada banyak rancangan strategi baru syarikat.

HSBC mempunyai kehadiran yang kuat bukan hanya di UK, tetapi di pelbagai negara antarabangsa termasuk UK, Eropah, Amerika Syarikat dan Asia. Asia adalah satu benua yang dapat menolong pertumbuhan HSBC Holdings pada tahun 2021 ketika ekonomi mereka mulai membangun.

Dari laporan HSBC Holdings Q3, bukti ada untuk melihat sejauh mana ekonomi Asia kembali kuat, yang menyebabkan lebih banyak aktiviti dan lebih banyak perdagangan untuk jenama HSBA.

Dari ini, HSBC telah mengesahkan bahawa mereka meningkatkan rancangan pelaburan mereka di Asia untuk memenuhi cita-cita mereka menuju ke gambaran yang lebih besar.

Mengimbas kembali kewangan syarikat, syarikat mengesahkan keuntungan selepas cukai yang dilaporkan sebanyak $ 2.0 bilion berbanding Q2 sebelumnya sebanyak $ 1.4 bilion, bersama dengan pendapatan yang disesuaikan dengan pergerakan $ 652 juta dalam item yang tidak stabil yang memberi kesan positif dan pinjaman pelanggan stabil berbanding Q2 mencapai $ 164 bilion, juga melebihi angka tahun 2019 syarikat.

Di UK, pendapatan syarikat yang disesuaikan meningkat sebanyak 6% berbanding Q2, bersamaan dengan pemegangan HSBC di bahagian gadai janji mempunyai 13% bahagian pasaran pinjaman perniagaan baru pada bulan Julai dan Ogos bersamaan dengan pinjaman kerajaan yang kuat.

Beberapa hari kebelakangan ini, harga saham HSBC Holdings menjadi salah satu yang berprestasi terbaik ketika syarikat melancarkan rancangan strategi selanjutnya mengenai pasaran Asia.

Ketua Pegawai Eksekutif HSBC Mark Tucker, melancarkan rancangan baru ini dalam pernyataan baru-baru ini yang dapat mendorong bank terbesar Eropah dengan aset HSBC, ke puncak senarai harga saham FTSE 100 dengan prestasi terbaik pada tahun 2021. Tucker mengesahkan bahawa syarikat itu mempercepat merancang untuk menjadi bank yang lebih besar dalam pasaran China dalam kemas kini baru-baru ini kerana mereka ingin bergerak.

Syarikat ini mempunyai harga saham hari ini 406.05p dengan jangka masa 52 minggu antara 283.35p menjadi yang terendah dan 595.40p menjadi yang tertinggi. Ramalan pendapatan syarikat juga dijangka meningkat sebanyak 48.61% setahun berikutan pengembangan mereka di Asia.

Bank berada dalam kedudukan kewangan yang baik untuk bergerak maju, bersama dengan mendorong rancangan strategik mereka ke hadapan untuk menyesuaikan diri dengan keperluan pengguna di semua pasaran antarabangsa, yang menjadikan saham perbankan Britain ini dapat dibeli sebagai pelaburan jangka panjang yang hebat.

3. JD Sports Fashion PLC (JD.L)

JD Sports fashion, syarikat runcit fesyen sukan Britain telah meningkat dari tahun ke tahun tetapi lebih pada tahun 2020. Oleh kerana banyak peruncit dan syarikat lain dalam pelbagai industri dilanda dengan teruk, stok ini berkembang.

Oleh kerana UK dan seluruh dunia telah dan kini dibatasi pada pengukuran penutupan dan jam malam, bersama dengan mempromosikan gaya hidup sihat dengan melakukan senaman secara teratur, ini telah menyaksikan lonjakan penjualan yang besar untuk jenama JD yang akan terus berkembang.

Jenama ini juga ingin meletupkan hasil kewangan keuntungan yang diharapkan syarikat, bersama dengan kawasan kewangan lain yang berpotensi mengatasi ramalan yang diramalkan.

Syarikat itu juga menyaksikan perayaan yang menggembirakan pada bulan November dan Disember kerana penjualan dalam talian melonjak, kerana kedai mereka masih ditutup pada masa ini dan kelihatan sampai pada sekurang-kurangnya Mac 2021, tetapi pada minggu-minggu pertama pada bulan Januari syarikat itu sudah melebihi asas dari tahun ke tahun.

Pada catatan ini, JD. telah mengesahkan berita ini kerana mereka memberitahu bahawa keuntungan sebelum cukai Kumpulan syarikat adalah sekitar £ 295 juta, yang jauh melebihi jangkaan pasaran yang diramalkan untuk jenama sukan. Melihat angka tahunan, dijangkakan bahawa keuntungan sebelum cukai sepanjang tahun boleh melebihi £ 400 juta.

Nampaknya tidak ada yang menghentikan peruncit sukan Britain ini.

Menjelang masa depan, syarikat itu berpotensi untuk mencapai keuntungan sebelum cukai untuk tahun penuh yang berakhir pada 29 Januari 2022 meningkat hampir 10% dari tahun 2021.

Di samping ramalan ramalan kewangan positif syarikat, jenama terkemuka ini juga suka berpegangan di kawasan lain kerana mereka ingin membeli petualangan baru. Pada akhir tahun 2020 usaha terbaru syarikat itu adalah pembelian Shoe Palace dengan harga $ 325 juta, meningkatkan saham syarikat sebanyak 5%. Pastikan jenama ini tidak berhenti di situ kerana mereka bertujuan untuk memperoleh pertumbuhan yang lebih lama dari masa ke masa.

Hari ini harga saham syarikat berada pada 829.60p dengan jangka masa 52 minggu antara 293.20p menjadi yang terendah dan 883.20p pada yang tertinggi. Syarikat ini juga mempunyai nisbah P / E 24.29.

Dalam jangka masa panjang, JD. stok kelihatan seperti pilihan jangka panjang yang sihat yang dapat melihat pertumbuhan yang ketara ketika kita menuju ke tahun-tahun baru yang lebih jauh.

4. WM Morrison Supermarket PLC (MRW.L)

WM Morrison Supermarket Plc yang telah kita bicarakan beberapa kali sekarang, kerana stok pasar raya ini bukan hanya memberikan hasil yang cemerlang tetapi juga berusaha untuk meneruskan pengembaraan jalan yang menarik, bersama dengan jenama pengguna yang kuat, baik pandemi pra dan pasca koronavirus.

Memandangkan tahun MRW yang berjaya dan tempoh perayaan Krismas, jenama itu kini merupakan pasar raya pertama yang memimpin untuk mula membayar upah kepada pekerjanya sebanyak £ 10 sejam kerana semua usaha keras mereka sepanjang tahun yang mencabar ini, bersama dengan syarikat pendapatan yang mengagumkan.

Di samping laporan kewangan syarikat yang berjaya, termasuk peningkatan penjualan Champagne sebanyak 64% dan penjualan Salmon 40% sepanjang tempoh perayaan, jalan syarikat dalam menawarkan hamper makanan yang tersedia melalui Langganan Perdana Amazon berpotensi untuk berkembang dengan baik kerana keluarga dan individu terbatas untuk tinggal di rumah pengukuran dalam penguncian nasional ketiga UK, dan seperti yang ada tanpa petunjuk yang jelas tentang kapan ia ingin mengakhiri atau meringankan sekatan.

Menawarkan hamper yang dirancang untuk memenuhi semua keperluan individu, semuanya dengan selesa dan dengan satu klik beberapa butang, ia tidak menjadi lebih mudah daripada itu. Penjualan dalam talian syarikat di kedua-dua segmen tersebut dianggap ‘Sangat Kuat’ seperti yang dinyatakan dalam kemas kini perdagangan terkini syarikat.

Pasar raya terkemuka akan membayar pembayaran dividen khas pada 25 Januari kerana aliran tunai syarikat yang kuat dan kunci kira-kira yang sihat, dividen khas yang ditangguhkan sebelum ini untuk H2 2019/20 sebanyak 4.00p sesaham. Pengesahan ini merupakan petunjuk kuat mengenai prestasi syarikat dari segi kewangan.

Syarikat itu juga telah melihat lonjakan segmen bekas bahan bakarnya dan telah menyatakan bahawa keuntungan sebelum cukai dan jangkaan syarikat itu sejajar dengan ramalan ramalan dalam lingkungan £ 420- £ 440 juta.

Melihat sejauh mana prestasi syarikat hari ini, harga saham MRW masih terus meningkat sehingga berada pada 187.13p dan pada masa ini mempunyai jajaran 52 minggu antara 157.77p menjadi yang terendah dan 203.60p menjadi yang tertinggi.

Tidak ada keraguan bahawa stok pasar raya FTSE 100 ini akan terus menghantar barang kerana kami terus bertahun-tahun yang akan datang, yang juga menawarkan nilai yang baik, menjadikan pasar raya Britain ini stok yang baik untuk dibeli pada tahun 2021.

Pasar raya WM Morrison akan melepaskan hasil tahun penuhnya pada 31 Januari 2021.

5. RSA Insurance Group PLC (RSA.L)

RSA Insurance Group plc menyediakan perkhidmatan insurans am peribadi dan komersial di pelbagai daerah yang merangkumi UK, Kanada dan Scandinavia.

Menawarkan semua jenis produk insurans dari insurans rumah, insurans haiwan kesayangan, insurans perjalanan dan banyak lagi, bersama dengan bahagian komersialnya yang menawarkan produk insurans untuk harta tanah, kenderaan dan tanggungjawab profesional untuk menyebut hanya tiga dalam senarai banyak.

Kumpulan insurans, yang beribu pejabat di London, menukar namanya menjadi RSA Insurance Group pada bulan Mei 2008 di mana ia sebelumnya dikenali sebagai Royal & Sun Alliance Insurance Group plc.

Kumpulan insurans telah menunjukkan hasil yang baik dalam tahun 2020 memandangkan cabaran besar dari pandemi Covid-19. Dalam kemas kini perdagangan November syarikat, syarikat melaporkan penurunan sedikit di antara semua premium yang mengesahkan premium tertulis bersih Kumpulan turun 3% kepada £ 4,663 juta. Tetapi dalam gambaran yang lebih besar sama sekali bukan hasil buruk bagi kumpulan insurans.

RSA juga mengesahkan bahawa keuntungan operasi perniagaan Kumpulan meningkat buat pertama kalinya dalam sembilan bulan pertama yang berakhir pada akhir Oktober 2020.

Tetapi berita baru-baru ini mengenai saham ini yang menimbulkan lebih banyak spekulasi dan membuat gembar-gembur adalah kerana jenama insurans baru-baru ini telah dibeli dalam pengambilalihan $ 7.2 bilion oleh syarikat insurans Denmark Tryg dan Canada’s Intact Financial Corporation.

Pembelian ini mendorong spekulasi potensi pertumbuhan besar untuk jenama insurans bergerak maju.

Penganalisis melihat saham Britain ini dengan teliti memandangkan berita baru-baru ini, dan telah memberi penilaian ini kepada pengguna untuk menilai penilaian ‘Beli’ yang diberikan oleh sembilan syarikat yang kini membuat liputan mengenai kemajuan saham tersebut.

Pada topik ramalan yang sama, syarikat telah diberikan ramalan pendapatan untuk meningkat sebanyak 16.08% kerana pendapatan telah meningkat 21.6% pada tahun 2020 yang lalu.

Harga saham syarikat FTSE 100 hari ini adalah 676.80p sedikit turun dari hari-hari sebelumnya penutupan sebelumnya, namun masih tetap baik untuk prospek masa depan syarikat yang menyebabkan saham ini juga dinilai tidak dinilai.

Syarikat ini mempunyai jangkauan 52 minggu antara 321,20p terendah dan 618,60p tertinggi. Syarikat ini juga mempunyai nisbah P / E 17.80.

6. Amanah Pelaburan Gadai janji Scotland (SMT.L)

Scottish Mortgage Investment Trust mempunyai satu tahun dalam tahun 2020 dan masih terus menunjukkan betapa mengagumkannya apabila anda melabur di syarikat yang betul.

Harga saham amanah pelaburan gadai janji Sottish telah meningkat, yang meningkat melebihi 105% sepanjang tahun lalu, dan stabil atau berpotensi untuk meningkat ketika masa depan datang.

Syarikat yang mengetahui stok yang baik dengan harga yang tepat ketika melihatnya, mempunyai senarai banyak saham di bawahnya termasuk dua saham besar mega Tesla dan Amazon, ini hanya untuk menamakan dua daripada banyak saham baik yang dimiliki SMT dalam pegangannya.

Walau bagaimanapun, kepercayaan pelaburan juga mencari saham kecil untuk menambah pegangannya, beberapa di antaranya bahkan tidak berada di pasaran terbuka. Seiring dengan duo syarikat yang dinamik juga memiliki syarikat swasta dan awam dalam portofolioya tentu mempunyai permainan pintar.

Dalam jangka masa panjang, stok ini kelihatan menjadi pelaburan yang baik. Oleh kerana syarikat itu James Anderson dan Tom Slater mempunyai banyak pengetahuan tentang perdagangan dan pelaburan seperti yang telah ditunjukkan dalam beberapa tahun kebelakangan ini hingga sekarang dan berpotensi untuk maju ke depan.

Melihat ke masa depan, saham ini berpotensi untuk mengekalkan atau mengungguli lebih jauh seperti yang telah disaksikan tahun 2020, stok ini lebih dari mampu mencapai tahap tinggi kerana ia melabur di semua tempat yang tepat.

Harga saham syarikat hari ini adalah pada 1,279,00p dengan penarafan purata 52 minggu 468,40p terendah dan 1,278.00p tertinggi.

7. Aveva Group PLC (AVV.L)

Syarikat teknologi maklumat multikultural Britain mempunyai prestasi terbaik dalam FTSE 100 pada masa ini.

Saham teknologi mengesahkan dalam laporan perdagangan syarikat pada bulan Oktober, bahawa syarikat teknologi terkemuka akan berada di landasan yang betul dalam separuh pertama TK21 dengan jangkaan pendapatan sekitar £ 333 juta.

Ketika laporan Interim 2020 syarikat dikeluarkan pada bulan November, ini mengesahkan walaupun masih positif syarikat itu sedikit sebelum H1 FY20, namun, masih menunjukkan hasil yang positif walaupun terdapat cabaran yang dihadapi oleh Covid-19 pada industri.

Pendapatan berulang syarikat meningkat sedikit hingga 64.2% daripada 61.9% pada H1 FY20 bersama dengan tunai bersih dan deposit syarikat juga naik sedikit hingga 59.9 juta £ dari £ 58.6 juta pada H1 FY20. Walaupun syarikat itu melaporkan penurunan pendapatan sebanyak 15.1% kepada £ 332.6 juta.

Melangkah ke hadapan syarikat menyatakan bahawa mereka menjangkakan pendapatan syarikat akan meningkat seiring kita melangkah ke tahun 2021, kerana permintaan yang kuat akan bergerak maju dan mengikuti suku pembaharuan yang kuat.

Pendapatan AVEVE sudah meningkat seperti yang dilaporkan pada bulan Disember 2020, dengan kenaikan 1.5% dalam sembilan bulan pertama tahun ini.

Berita ini disahkan bersama dengan dewan yang “teruja” dengan peluang pertumbuhan “signifikan” yang dapat dicapai oleh syarikat di hadapan, bersama dengan mengesahkan bahawa AVEVE mempunyai wang tunai $ 2.7 bilion dan tidak ada hutang berikutan terbitannya untuk pemerolehan OSI soft.

Untuk stok teknologi Britain yang bergerak maju, harga saham syarikat berada pada 3,836.00p dengan julat 52 minggu antara 2,636.00p terendah dan 5,360.00p tertinggi. Dengan catuan P / E syarikat pada tahap 44.65.

Oleh kerana harga saham syarikat terus meningkat seperti yang berlaku sejak kebelakangan ini, stok teknologi ini tentunya dapat dilonjak kerana potensi pertumbuhan adalah peluang besar untuk tidak dilewatkan.

8. BP PLC (BP.L)

Baiklah, BP. Syarikat minyak dan gas hadir sebagai saham FTSE 100 yang mempunyai potensi pertumbuhan yang kelihatan di jalan barunya ke jalan tenaga boleh diperbaharui jangka panjangnya.

Ketika industri minyak mendapat pukulan besar pada tahun 2020, ketika dunia melihat industri penerbangan hampir berhenti di mana BP. bekalan, kemudian seiring dengan permintaan yang tinggi dalam kenderaan elektrik yang sangat ingin mengambil alih dunia, rancangan untuk beralih ke masa depan untuk BP. mungkin datang pada masa yang tepat untuk syarikat Britain yang popular.

Tetapi setelah mengatakan bahawa, kebanyakan kereta di planet ini sekarang dikendalikan oleh bahan bakar fosil, jadi syarikat itu dapat dan masih akan mendapat keuntungan dari aspek tersebut semasa jalan barunya berkembang. Seiring dengan pelancaran vaksinasi besar-besaran, tidak lama lagi industri penerbangan dan kereta akan menguasai langit dan jalan raya sekali lagi menjana pendapatan lumayan untuk jenama.

Oleh kerana beralih ke pengembaraan baru syarikat menjadi lebih mesra alam beralih ke tenaga boleh diperbaharui, syarikat itu juga telah bekerjasama dengan beberapa nama besar termasuk Microsoft untuk melihat yang cemerlang.

Berdasarkan sejarah syarikat yang kukuh dan ketika syarikat itu siap untuk pengembangan perusahaan ke jalan tenaga baru yang boleh diperbaharui, harga saham syarikat hari ini pada 289.45p, berdiri agak baik memandangkan apa yang berpotensi akan terjadi.

Purata 52 minggu semasa BP berada pada tahap terendah 188.54p dengan 489.95p pada tahap tertinggi bersamaan dengan nisbah P / E semasa 20.30.

Walaupun rancangan syarikat minyak dan gas Britain ini untuk berpindah ke tenaga yang boleh diperbaharui tidak pasti, ya ini tentu saja merupakan peluang yang anda mahukan untuk jenama yang kukuh ini, namun demikian, kami yakin ini adalah peluang dan peluang yang baik untuk diambil untuk jangka masa panjang.

9. Seterusnya Plc (NXT.L)

Peruncit fesyen Britain adalah saham FTSE 100 yang terkenal, dan juga saham yang ingin dimiliki oleh pelabur dalam koleksi stok mereka. Sebabnya adalah bahawa syarikat ini lebih kerap berlaku di semua kawasan dan juga jenama runcit kegemaran negara.

Seiring dengan Next menjadi kegemaran di UK, ia juga menawarkan kehadirannya di seluruh Eropah, Asia dan Antarabangsa.

Dalam laporan kemas kini perdagangan syarikat baru-baru ini yang dikeluarkan pada 5 Januari, syarikat itu menunjukkan bagaimana prestasi jenama tersebut dalam tempoh Krismas, sambil memberi idea kasar kepada para pelabur mengenai di mana syarikat itu ingin berakhir dalam laporan tahun penuhnya yang akan diumumkan pada 1 April 2021.

Memandangkan pandemi Covid-19 yang telah menyebabkan kehancuran dalam industri ini, Next telah menyaksikan hasil yang cukup baik. Secara keseluruhan pada suku keempat, jumlah penjualan harga penuh syarikat termasuk pendapatan faedah turun sebanyak -1.1%. Dalam gambaran yang lebih besar, ini adalah hasil yang positif.

Oleh kerana Next telah menutup semua tokonya ketika kita berada dalam tempoh penguncian nasional ketiga di UK, jenama itu hanya bergantung pada kedai dalam talian mereka yang jumlah pelanggannya meningkat 24% sepanjang musim perayaan. Walau bagaimanapun, kesan terhadap kehilangan jenama melalui pintu Next adalah bahagian penting dari hasil penjualannya.

Melangkah Ke Masa Depan, kerana kedai akan dibuka dalam waktu dekat di seluruh dunia, Next tidak diragukan lagi penjualan clawback yang mungkin menambah ramalan penganalisis untuk syarikat itu kerana pendapatan diperkirakan akan meningkat sebanyak 23.56% per tahun.

Satu lagi positif yang dapat diambil dari laporan kemas kini adalah bahawa hutang akhir tahun syarikat juga ingin dikurangkan kerana ramalan yang ditetapkan adalah melihat pengurangan dari £ 625 juta menjadi £ 487 juta.

Dari harga saham syarikat hari ini pada 7,898.00p, stok British FTSE 100 ini boleh menjadi stok yang baik untuk ditempatkan dalam koleksi anda dengan baik sebagai pelaburan jangka panjang yang sempurna.

Syarikat pada masa ini memegang julat 52-minggu 3,311.00p pada yang terendah dan 8,180.00p pada yang paling tinggi dan pada masa ini memegang nisbah P / E 17.27.

10. Laksamana Kumpulan PLC (ADM.L)

Syarikat perkhidmatan kewangan Britain adalah salah satu saham berprestasi terbaik dalam FTSE 100 yang telah menunjukkan prestasi yang baik selama bertahun-tahun.

Syarikat kewangan memasarkan jenama seperti Laksamana dan Bell untuk menamakan dua, bersama ADM juga mengendalikan laman web perbandingan harga yang popular, Confused.com dan Bandingkan.com.

Dalam berita baru-baru ini, Admiral Group dilaporkan telah bersetuju dengan perjanjian £ 508 juta untuk menjual beberapa perniagaan kumpulan itu termasuk Confused.com dan Admiral Technologies.

Dalam masa yang mencabar wabak Covid-19, laman web perbandingan dalam talian meningkat dalam permintaan kerana individu ingin mendapatkan tawaran terbaik dan berusaha menjimatkan wang sebanyak mungkin.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif syarikat itu, David Stevens, dia berbicara mengenai urus niaga itu pada bulan Disember yang mengesahkan bahawa hasil ini menawarkan pandangan positif yang cemerlang untuk jenama.

Dalam pernyataannya, Stevens membincangkan prospek positif syarikat dan rancangan mereka maju seiring dengan rancangan syarikat dengan keuntungan pulangan.

“Pembelian perniagaan perbandingan UK dan Eropah oleh RVU menawarkan hasil positif bagi pelanggan dan pekerja kami, dan juga memberikan nilai yang baik untuk pemegang saham kami.”

“Laksamana akan terus fokus pada apa yang dilakukan Laksamana secara konsisten, iaitu merancang dan menaja jamin produk perkhidmatan fiksyen pasaran massa bernilai baik.”

Sebagai kesimpulan, Stevens menyatakan bahawa syarikat itu mengharapkan untuk mengembalikan sebagian besar dana kepada pemegang saham, dengan sejumlah uang tunai yang akan disimpan untuk menyokong pelaburan ke dalam pengembaraan perniagaan baru di masa depan.

Dengan pengesahan penjualan, ini akan meninggalkan kegembiraan dan potensi pertumbuhan dan nilai tertentu untuk Admiral Group.

Harga saham syarikat menyaksikan kejatuhan yang mendalam pada awal Januari 2020, tetapi sejak itu ia meningkat sejak itu. Hari ini harga saham syarikat berada pada 2,955.00p dengan julat 52 minggu antara 1,887.00p terendah dan 3,029.00pp tertinggi.

Saham insurans Britain ini adalah pelaburan untuk membeli dan ingin bertahan untuk jangka panjang, kerana ia berusaha untuk mengembangkan jalan baru, bersama dengan mempunyai model perniagaan yang kukuh di belakangnya.

11. Ocado Group PLC (OCDO.L)

Syarikat perdagangan awam Ocado Group PLC adalah saham FTSE 100 yang jika anda belum mempertimbangkan untuk membeli, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan semula. Oleh kerana stok ini kelihatan seperti stok pertumbuhan yang hebat hingga tahun 2021.

Saham ini telah mendapat sambutan hangat sebentar tadi dan juga mendapat penilaian ‘Buy’ secara konsensus yang diberikan oleh penganalisis yang merangkumi saham Britain.

Prestasi syarikat tahun lalu sungguh luar biasa, kerana harga saham syarikat boleh dikatakan salah satu yang terbaik dalam indeks FTSE 100, dan sehingga hari ini, stok pada masa ini meningkat 120% dalam tempoh 12 bulan terakhir.

Ini tidak mengejutkan kerana pandemi Covid-19 memaksa banyak individu untuk menjadi biasa dengan runcit dalam talian, secara keseluruhan.

Sememangnya, OCDO ini menjadikannya bukan hanya selangkah lebih maju, tetapi juga mempunyai kenaikan yang kukuh dan kuat yang sepertinya tidak akan melambat dalam masa terdekat, tetapi itu bukan semua pelayaran biasa.

Pada awal tahun 2020, seperti bulan Mac yang lalu, harga saham syarikat turun dengan ketara sementara dunia mulai memahami apa yang berlaku, sehingga orang menjadi lebih akrab dengan peristiwa dunia dan seterusnya menjadi biasa dengan Ocado Group.

Dalam laporan kewangan syarikat baru-baru ini, yang mana Ocado Retail Ltd merupakan pengembaraan bersama dengan Ocado Group dan peruncit Marks and Spencer Group.

Dalam laporan tersebut, hasil 13 minggu syarikat yang berasal dari 29 November adalah positif, kerana pendapatan runcit meningkat 35% menjadi £ 579.6 juta yang mengesahkan permintaan yang tinggi dengan ukuran pesanan purata £ 133 setiap pelanggan.

Dari segi harga saham syarikat, ia telah meningkat dengan baik sepanjang tahun lalu dan berada pada hari ini pada 2,690.00p dengan julat 52 minggu antara 1,064,00p terendah dan 2,895,00pp tertinggi.

Peruncit dalam talian bersedia untuk berusaha untuk mencapai lebih banyak kejayaan hingga tahun 2021, kerana ketakutan terhadap Covid-19 masih berlanjutan pada tahap tinggi menjadikannya lebih mudah dan selamat bagi individu untuk terus membeli-belah dalam talian ketika mereka pergi, stok futuristik ini kelihatan untuk terus ke roket langit untuk tahun-tahun yang akan datang.

12. Persimmon PLC (PSN.L)

Syarikat pembina rumah yang berpusat di York kelihatan seperti saham FTSE 100 untuk dibeli untuk melihat ke depan.

Memandangkan kesan Covid-19 terhadap industri harta tanah dan pasaran hartanah berhenti sementara selama dua tempoh awal penguncian nasional, sejak itu pasaran harta tanah tetap berdaya tahan walaupun terdapat wabak global.

Setelah pemerintah mengizinkan industri harta tanah beroperasi dengan langkah-langkah keselamatan, pasaran harta tanah dan perusahaan pembangun rumah dapat beroperasi di bawah langkah-langkah keselamatan.

Dan itulah yang dilakukan oleh PSN, kerana syarikat tersebut melaporkan bahawa mereka hanya menurunkan 10% daripada pendapatan kumpulan mereka menjadi £ 3,33 bilion, sedikit turun dari £ 3,65 bilion pada tahun 2019, bersama dengan memiliki buku jualan hadapan 25% naik dari tahun sebelumnya pada tahun 2019 kepada £ 1.7 bilion.

Namun demikian, ada ketidakpastian di sekitar industri harta tanah seiring kita maju ke tahun ini, karena pemerintah akan mengakhiri skim Cuti Duti Setem bersama dengan mengubah skema Bantuan Untuk Membeli. Seiring dengan ketidakpastian besar yang masih menyelubungi pandemi Covid-19 dengan situasi kewangan individu berpotensi menjadi terhad.

Tetapi di sebalik semua ketidakpastian di sekitar industri harta tanah, industri ini selalu menjadi yang popular. Dengan berita yang diharapkan untuk mendekati normal, ini akan menyebabkan lebih banyak orang ingin melompat ke pasaran harta tanah ketika ekonomi mulai pulih.

Pada masa ini harga saham syarikat meningkat agak tinggi pada 2,716.00p dengan julat 52 minggu antara 1,064.00p terendah dan 2,895.00p tertinggi.

Syarikat ini mempunyai nisbah P / E 10.23.

13. Tesco PLC (TSCO.L)

Sejak tahun 2020 merupakan tahun bagi kebanyakan peruncit penting di seluruh dunia, ini tidak menghairankan apabila melihat jenama pasar raya terkemuka Tesco PLC memasuki senarai sebagai saham FTSE 100 teratas.

Sejak awal tahun baru, FTSE 100 naik hanya di bawah 5%, begitu juga saham jenama pasar raya.

Berasal dari kemas kini perdagangan terbaru syarikat yang merangkumi penjualan Krismas, TSCO menunjukkan hasil yang memberangsangkan sepanjang cuti Krismas ketika penjualan melonjak 80%.

Laporan Q3 mengesahkan bahawa pendapatan saham TSCO meningkat 7.0% dari tahun ke tahun menjadi 19.9 bilion £, dengan penjualan UK meningkat 7.6% dari tahun ke tahun menjadi 14.7 bilion £.

Dividen sesaham syarikat juga meningkat kepada 58.6% kepada 9.19p berbanding 5.77p sesaham pada tahun 2019.

Kumpulan itu juga mengumumkan cadangan penjualan perniagaan mereka di Malaysia dan Thailand yang akan mempunyai nilai material dan hanya dapat menumpukan perhatian pada jenama Tesco.

Asas kukuh syarikat akan memungkinkan mereka untuk terus bertahan di atas pandemi Covid-19, bercampur dengan permintaan pelanggan yang akan mendorong penjualan dan pendapatan. Jenama pasar raya ini kelihatan seperti stok yang baik untuk dimiliki dan dimiliki sebagai pelaburan jangka panjang.

Syarikat pada masa ini mempunyai harga saham 241.90p dengan jangka masa 52 minggu antara 203.00p terendah dan 257.40p tertinggi.

14. Ashtead Group PLC (AHT.L)

Syarikat penyewaan peralatan Industri Britain adalah saham FTSE 100 yang terus dihantar dengan prestasi yang baik.

Dalam berita baru-baru ini, firma tersebut menunjukkan keyakinan terhadap rancangan strategi barunya yang bergerak maju, yang telah memperoleh saham untuk diberi penilaian konsensus ‘Beli’ yang ditingkatkan daripada penarafan sebelumnya ‘Tahan’ oleh Deutsche Bank.

Dalam laporan perdagangan tahunan 2020 penuh syarikat, syarikat mengesahkan bahawa pendapatannya mencapai £ 5,054 juta daripada £ 4,500 pada tahun 2019.

Bagi angka kewangan syarikat yang lain, kebanyakan angka tersebut masih positif, namun menunjukkan sedikit penurunan dari tahun 2019 yang merangkumi keuntungan sebelum cukai syarikat yang berjumlah £ 983 juta berbanding dengan hasil jenama 2019.

Bagi rancangan strategik syarikat ke depan, syarikat ini berusaha untuk membina platform untuk pertumbuhan, beroperasi dengan cemerlang dan mengekalkan fleksibiliti kewangan dan operasi.

Syarikat ini sudah berjalan dengan penyampaian rancangan set barunya, dan tidak lama lagi akan membolehkan para pelabur memiliki pandangan lebih lanjut mengenai rancangan strategik syarikat tersebut pada tahun 2021 dan seterusnya, termasuk dalam perkembangan kemajuannya, tetapi gembar-gembur sudah ada di sekitar stok ini.

Saham ini mempunyai latar belakang prestasi yang kukuh, jika anda baru melabur saham ini adalah saham besar yang bagus untuk ditambahkan ke portfolio anda yang dapat menawarkan pertumbuhan baru bersama dengan kestabilan.

Harga saham syarikat hari ini ialah 3,832.00p dengan julat 52 minggu antara 1.300.00p terendah dan 3,832.00p tertinggi. Dengan nisbah P / E semasa 21.49.

Saham FTSE 100 Teratas – Ringkasan

Ringkasnya, saham FTSE 100 teratas ini adalah saham besar yang tidak hanya mempunyai latar belakang yang kukuh di belakangnya, tetapi juga baru-baru ini memberikan beberapa hasil yang mengagumkan, memandangkan kita boleh dibilang berada di tengah-tengah penyakit paling mematikan di dunia yang telah disaksikan , stok ini terus bersinar.

Ke depan, saham-saham ini adalah saham yang baik untuk dibeli dan dilihat untuk terus memegang pelaburan cerah ini menuju masa depan, kerana ia menawarkan pertumbuhan, nilai dan kestabilan, terutama pada masa-masa biasa. Oleh itu, titik ambil yang baik adalah jika stok ini dapat menunjukkan prestasi yang baik dalam masa yang sukar dan mencabar, maka ini adalah satu positif tambahan yang boleh anda ambil ketika ingin melabur dalam saham tersebut.

Terakhir, walaupun stok ini mempunyai banyak kelebihan, perlu diingat bahawa mereka masih memiliki unsur risiko mereka sendiri, sebab itulah disarankan untuk selalu mengetahui semua aspek sebelum anda melihat untuk melabur dan bijak melakukan penyelidikan tambahan mengenai pilihan anda saham FTSE 100 teratas.

Bagaimana Melabur Dalam 100 Saham FTSE Teratas?

Setelah melihat beberapa saham FTSE 100 yang besar dan menjanjikan, kini saatnya untuk menjadi sebahagian daripada indeks yang paling diingini di dunia.

Sekiranya anda baru melabur, anda mungkin tertanya-tanya mana cara terbaik untuk memulakan perjalanan perdagangan anda, dan dengan jujur, bahagian ini boleh menjadi lurus, cepat dan sederhana.

Tetapi jika anda ingin membangun jalan jangka panjang atau bahkan kerjaya dalam bidang ini, anda harus berdedikasi, bersedia meluangkan masa dan tenaga untuk mengetahui masuk dan keluar dari pasaran perdagangan saham dan setiap syarikat, bersama dengan mengekalkan pandangan positif terhadap semua pengembaraan.

Sebagai perdagangan saham yang menarik dalam perjalanannya, kadangkala ia menghadapi cabaran mengejutkan.

Pertama, langkah pertama untuk memulakan perjalanan anda adalah dengan mencari mendapatkan broker.

Memilih broker untuk menentukan perjalanan perdagangan anda bukan sahaja merupakan elemen penting dalam proses tersebut, tetapi juga merupakan bahagian yang paling penting dalam memilih broker yang sesuai untuk keperluan pelaburan anda..

Pada masa yang sama, terdapat banyak platform perdagangan dalam talian yang tersedia di pasaran hari ini yang disertakan dengan broker yang boleh anda atur dari keselesaan anda sendiri di ruang tamu anda.

Tetapi cadangan yang kuat ketika melihat platform perdagangan dalam talian adalah memastikan bahawa platform tersebut mempunyai lesen atau lesen yang betul untuk beroperasi, sama untuk broker.

Sekiranya ini bukan masalahnya, harap berhati-hati kerana ini berpotensi mahal dan mungkin melakukan kesalahan.

Platform yang sangat kami sarankan adalah platform perdagangan dalam talian yang memenangi anugerah eToro.

eToro menjadi bukan sahaja salah satu platform perdagangan dalam talian yang dipercayai di dunia tetapi juga menempatkan lebih daripada 800+ saham termasuk indeks FTSE 100 yang tersebar di lebih dari 19 pasaran antarabangsa dan dengan hari ini mempunyai lebih daripada 15 juta pelanggan di platformnya dan meningkat.

Manfaat penting dari platform dagangan dalam talian terkemuka ini ialah syarikat itu menawarkan bayaran komisen sifar. Ini bermaksud bahawa anda dapat melabur dalam saham pilihan anda tanpa perlu membayar kos tambahan untuk melakukannya.

Sekiranya lebih banyak pengetahuan dan pemahaman yang anda perlukan, sekarang setelah anda berjaya membuka akaun perdagangan, anda kini mempunyai akses eksklusif ke platform perdagangan maya dalam talian di mana anda boleh melabur, membuat portfolio yang pelbagai dan mempelajari semua helah perdagangan semuanya dengan dana maya bernilai $ 100,000 yang boleh anda gunakan.

Dengan itu, anda semua sudah bersedia untuk pergi.

Beli Saham FTSE 100 Sekarang

Sekiranya anda ingin membeli saham FTSE 100 di salah satu syarikat yang disenaraikan di atas, anda perlu menggunakan broker saham dalam talian. Dalam hal ini, kebanyakan pelabur pemula menganggap eToro.

eToro – Broker Saham Teratas di UK, Beli saham dengan Komisen 0%

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Modal anda berisiko. Bayaran lain mungkin dikenakan

Pengambilan Utama:

 • Saham FTSE 100 Teratas untuk dibeli pada tahun 2021 telah menjadi saham Britain berprestasi terbaik dalam indeks FTSE selama setahun terakhir, dan yang nampaknya akan meneruskan perjalanan mereka dalam kejayaan dalam tahun 2021 kerana ekonomi kelihatan berkembang.
 • FTSE 100 adalah indeks yang terdiri dari 100 syarikat terbesar berdasarkan permodalan pasaran di Bursa Saham London.
 • FTSE 100 adalah singkatan dari nama itu The Financial Times Stock Exchange.
 • Saham FTSE 100 juga mungkin diberi nama dan lebih sering disebut sebagai saham ‘Blue-Chip’.
 • Indeks FTSE 100 dikenali dan dilihat sebagai petunjuk yang baik bagi syarikat berprestasi terbaik di pasaran hari ini, itulah sebabnya mengapa banyak pelabur kelihatan menjadi sebahagian daripada saham dalam indeks ini.
 • Bagi pelabur pemula dan berpengalaman, indeks FTSE 100 kuat dan mempunyai stok yang mesti ada untuk ditambahkan ke portfolio anda yang semakin meningkat.
 • Walaupun syarikat berprestasi tinggi mempunyai dan memiliki latar belakang prestasi yang kuat, syarikat-syarikat ini masih mempunyai unsur risiko mereka sendiri.
 • Sebelum melabur dalam saham FTSE 100 teratas ini, ada baiknya melakukan penyelidikan tambahan ke atas saham pilihan anda sebelum melaburkan dana anda sendiri.
 • Memilih broker adalah bahagian penting dalam perjalanan perdagangan, luangkan banyak masa dan penyelidikan yang anda perlukan sebelum memilih broker yang dipercayai untuk bekerjasama.
 • Akhir sekali, sentiasa melabur dengan cara anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me