3 Saham Teratas yang Boleh Menjadikan Anda Jutawan

Melabur dalam 3 Saham Yang Tidak Boleh Dihentikan

Dengan pelaburan pasaran saham, menjadi jutawan bukan sekadar impian penting tetapi pilihan yang boleh dilaksanakan, bahkan bagi mereka yang mempunyai cara yang sangat sederhana.

Tahun 2020 telah menunjukkan apa itu turun naik dan bagaimana keadaan boleh naik semalam. Walaupun meningkatkan kadar pengangguran, tahun pandemi dan pasaran beruang sudah pasti merupakan masa terbaik untuk melaburkan wang anda. Pasaran bull bertahan dalam jangka panjang berbanding dengan pasaran bear. Pelabur yang sabar membenarkan pelaburan mereka dimainkan sepanjang tahun dan mengetahui stok yang boleh menjadikan anda jutawan walaupun pada waktu yang tidak menentu.

Soalan abadi yang muncul sekarang adalah, di mana untuk melabur dan saham terbaik apa yang dapat memenuhi impian menjadi jutawan untuk jangka masa panjang. Berikut adalah tiga saham terbaik untuk menjadikan impian jutawan anda menjadi kenyataan. Saham ini mempunyai inovasi dan intangible untuk memastikan pelaburan jangka panjang dan potensi pertumbuhan.

3 Saham Terbaik yang Boleh Menjadikan Anda Jutawan

1. Pinterest

Pinterest, ditubuhkan pada tahun 2010, menjadi syarikat awam setelah sembilan tahun. Menjadi syarikat media sosial yang menjalankan perniagaan bukanlah cakewalk yang mudah, tetapi cukup sukar pada masa-masa yang tidak menentu ini. Ia sememangnya perjalanan naik turun untuk Pinterest dengan permulaan yang nampaknya hebat tetapi suku ketiga yang mengecewakan diikuti dengan Q4 yang lebih mantap.

Semasa wabak Covid-19, stok melambung hampir 500% dari kadar rendah bulan Mac. Oleh itu, bagi pelabur, Pinterest sememangnya saham yang mempunyai potensi.

Pinterest digunakan oleh hampir 60% milenium, mewujudkan kekuatan yang baik dengan pendapatan berdasarkan iklannya. Ini membantu Pinterest melonjak ke tahap $ 443 juta pada peringkat Q3 dalam jumlah pendapatan. Bukti untuk kekuatan bull bull untuk Pinterest dilihat pada pengguna aktif bulanannya (MUA). Selama beberapa tahun terakhir, termasuk hari pandemi, mereka telah menambahkan 116 juta pengguna, meningkat MAU menjadi 416 juta, yang merupakan peningkatan 39%.

Lebih daripada 90% pengguna baru datang dari pasaran antarabangsa, yang sememangnya menjadi faktor penting untuk diperhatikan kerana ia membantu Pinterest menggandakan ARPU antarabangsa mereka (Pendapatan Purata Setiap Pengguna). Kemelesetan di Pinterest sangat rendah, menandakan bahawa pengguna luar negara merupakan sumber pertumbuhan jangka panjang yang diharapkan.

Kehadiran e-dagang yang semakin meningkat adalah pemangkin paling menarik bagi Pinterest. Syarikat ini berusaha menghubungkan penggunanya dengan perniagaan kecil yang mengkhususkan diri dalam produk dan perkhidmatan yang memenuhi minat mereka. Dengan platform bebas untuk pengguna berkongsi minat mereka, Pinterest seterusnya menyebarkan cabangnya dengan menghubungkan penggunanya ke pelbagai perkhidmatan lain.

Perkongsian Shopify dan beberapa ciri bersepadu lain seperti butang kedai yang dapat diklik dan iklan video yang menarik, dll., Membolehkan Pinterest mempunyai potensi pertumbuhan tahunan dua digit yang konsisten. Menurut penyelidik, pada tahun 2023, ini akan dengan mudah melepasi $ 100 bilion di pasaran, menjadikannya pasaran saham yang menguntungkan bagi para pelabur di seluruh dunia.

2. Kesihatan Teladoc

Kesihatan Teladoc telah menjadi salah satu penerima manfaat krisis Covid-19 yang jelas. Keperluan untuk menjaga jarak sosial dan ketakutan yang akan datang untuk menyebarkan virus telah menyebabkan peningkatan pesat pengunjung telehealth untuk pelanggan dan bukan pelanggan di rangkaian Teladoc. Ini telah menghasilkan perubahan revolusi dalam pendapatan perniagaannya, dan kini gergasi telemedicine ini dilengkapi dengan alat-alat cemerlang untuk menjadikan anda jutawan.

Teladoc menyelesaikan pengambilalihan bernilai jutaan dolar syarikat pengurusan diabetes digital utama, Livongo Health, di samping peningkatan penjualan mereka. Ini telah mendorong stoknya ke tahap tertinggi baru sepanjang masa, menduduki tempat teratas dalam senarai kegemaran vendor. Kesihatan Teladoc dan Kesihatan Livongo adalah penggabungan dalam perjanjian tunai-dan-saham.

Penyelesaian penjagaan kesihatan Livongo memberi peluang kepada pesakit dengan keadaan kesihatan kronik untuk menjalani kehidupan yang lebih sihat. Walaupun hanya mendaftarkan 1.2% daripada semua pesakit diabetes di Amerika Syarikat, jumlah diabetes Livongo terus meningkat dua kali lipat dari tahun ke tahun. Syarikat itu juga telah menjana tiga keuntungan suku tahunan berturut-turut. Dengan pengembangannya menjadi petunjuk baru seperti pengurusan berat badan dan hipertensi, potensi kumpulan pesakitnya akan meningkat lebih tinggi, meningkatkan nilainya di pasaran. Gabungan Teladoc dan Livongo yang mematikan ini akan menjadi wajah perubatan ketepatan masa depan dan merupakan stok yang boleh menjadikan anda jutawan.

Pasaran penjagaan maya berkembang dengan kecepatan penuh, dan menjelang tahun 2023 Teladoc dan Livongo menjangka akan menjana lebih dari $ 3 bilion penjualan dan lebih dari $ 600 juta pendapatan operasi ditolak perbelanjaan bukan tunai, seperti yang disebutkan oleh lapor.

3. Petak

Dunia bergerak ke arah transaksi tanpa tunai, dan trend ini akan menjadi salah satu yang paling kuat dan berkembang pesat dalam beberapa dekad akan datang. Visa dan Mastercard akan terus memainkan peranan penting dalam transaksi kredit dan debit. Tetapi syarikat penyelesaian pembayaran dan penjualan, Square menawarkan pertumbuhan yang menjanjikan dan merupakan saham penting bagi tahun-tahun mendatang. Selama lima tahun kebelakangan ini, pendapatannya meningkat pada kadar pertumbuhan tahunan kompaun sebanyak 40.9%, dengan penjualan luar biasa hingga 140% dari tahun ke tahun.

Pada tahun 2012 jumlah pembayaran kasar ekosistem penjual syarikat (GPV) telah meningkat dari $ 6.5 bilion menjadi $ 106.2 bilion pada tahun 2019. Terdapat dua trend untuk menunjukkan bahawa ekosistem penjual Square akan terus mencapai tahap tinggi walaupun pada waktu yang tidak menentu. Salah satunya adalah ketahanan pengembangan ekonomi berbanding penguncupan, yang menjadi pertanda baik untuk perbelanjaan pengguna. Faktor kedua ialah Square mendapat GPV dari perniagaan yang lebih besar dengan sekurang-kurangnya $ 125,000 dalam GPV tahunan. Sebagai fasilitator pembayaran perniagaan kecil, jika mungkin dilakukan pertukaran dengan perusahaan yang lebih besar, maka bayaran pedagang akan mencapai tahap tinggi.

Platform pembayaran peer-to-peer Square, Cash App, memainkan peranan penting dalam pertumbuhannya sekarang. Jumlah pengguna aktif bulanan (MUA) Cash App meningkat dari 7 juta menjadi lebih daripada 30 juta antara Disember 2017 dan Jun 2020. Baki yang dipindahkan dipercepat apabila pengguna menggunakan kad debit tradisional yang dihubungkan dengan baki Aplikasi Tunai individu untuk membeli barang atau perkhidmatan. Ini adalah bagaimana Square menjana sebahagian besar pendapatan mereka dari Cash App. Dengan nilai lebih dari $ 100 bilion, para penganalisis menjangkakan pertumbuhan pendapatan per saham sebanyak 38% dalam tempoh lima tahun akan datang, menjadikannya landasan yang ideal untuk mempertimbangkan pelaburan kerana saham tersebut dapat menjadikan anda jutawan.

Kesimpulannya

Pasaran saham sememangnya tanah yang subur bagi pelabur untuk memiliki pendapatan pasif dan merupakan kaedah praktikal dan paling mudah untuk mendapatkan masa depan yang dibiayai dengan baik. Ketiga-tiga syarikat yang tidak dapat dihentikan dengan kadar pertumbuhan yang baik dan nilai pasaran yang agak ketara adalah saham terbaik yang dapat menjadikan anda jutawan untuk jangka masa panjang.

eToro – Beli stok dengan Komisen 0%

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Modal anda berisiko. Bayaran lain mungkin dikenakan

Baca Lagi:

15 Saham Teratas Yang Akan Meletup Pada 2021?

Cara Memilih Stok Terbaik Yang Akan Dibeli Sekarang

10 Saham UK Yang Akan Dibeli Pada 2021 Boleh Menggandakan Wang Anda

Apa Pilihan 7 Saham Terbaik untuk 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me