3 Stok Pertumbuhan Teratas Yang Terbaik Untuk Beli Sekarang

Masih belum terlambat bagi pelabur untuk mencuba saham pertumbuhan teratas di pasaran hari ini. Walaupun selepas pasaran besar pada tahun 2020, beberapa saham teknologi popular masih belum dibeli, dan pelabur mempunyai peluang yang baik untuk melabur dalam saham pertumbuhan ini sekarang.

Melabur dalam saham pertumbuhan mempunyai faedahnya. Pada dasarnya tujuannya adalah untuk menjamin masa depan yang kaya untuk jangka panjang. Mereka meningkatkan pendapatan lebih cepat daripada perniagaan biasa di pasaran, menjadikannya pelaburan jangka panjang terbaik. Berikut adalah tiga saham terbaik untuk dibeli sekarang untuk masa depan yang terjamin.

Stok Pertumbuhan Teratas Yang Terbaik Untuk Beli Sekarang

Sebilangan saham pertumbuhan terbaik tetap menjadi medan yang menguntungkan bagi para pelabur dan layak mendapat harga premium mereka. Berikut adalah gambaran lebih dekat mengenai tiga saham pertumbuhan terbaik di pasaran hari ini untuk membantu anda membeli stok mana yang akan dibeli sekarang untuk pulangan yang menguntungkan.

# 1: Twilio (DUA)

Dengan metrik penjagaan pelanggan yang mengagumkan, Twilio, pakar komunikasi berasaskan awan melonjak ke tahap baru. Dengan memanfaatkan pembelajaran mesin, pengkomputeran awan, dan aplikasi mudah alih, Twilio membantu perniagaan berinteraksi dengan pelanggan mereka setiap hari. Setelah berlakunya wabak global, dunia menjadi digital sepenuhnya. Oleh itu, platform pengkomputeran awan seperti Twilio telah berkembang lebih pesat ketika orang beralih dari pusat hubungan fizikal ke platform berasaskan awan. Berkat lonjakan besar dalam hasilnya, pakar untuk Twilio meningkat tiga kali lipat.

Walaupun menjana pendapatan kurang dari $ 2 bilion – 12 bulan, Twilio telah memperoleh kapitalisasi pasaran hampir $ 70 bilion. Pendapatannya meningkat 57% pada suku pertama, 46% pada suku kedua, dan 52% pada suku ketiga 2020. Dengan kenaikan 65% pada suku keempat, Twilio telah melaporkan pendapatan $ 548.1 juta, menjadikannya salah satu stok terbaik untuk dibeli sekarang.

Sehingga September, Twilio mempunyai 208,000 akaun pelanggan aktif, yang meningkat menjadi 221,000. Berkat pertumbuhan pelanggannya yang kuat dan peningkatan yang drastik, momentum Twilio telah mendorong peningkatan yang ketara dengan barisan teratasnya meningkat 59% tahun demi tahun. Menyoroti momentumnya, pengasas bersama dan CEO Twilio, Jeff Lawson mengatakan bahawa, "syarikat teknologi memanfaatkan a "peluang generasi."

Dengan asas pelanggan yang pelbagai dan kenaikan yang tinggi pada suku keempatnya, stok mempunyai ruang yang cukup untuk pertumbuhannya dalam jangka masa panjang. Twilio juga membelanjakan sejumlah besar proses, penjualan, dan pemasaran back-office, dengan tujuan untuk menargetkan peluang baru. Pelabur berpeluang mendapat pulangan yang baik kerana Twilio bersedia untuk pertumbuhan dan peluang yang lebih banyak di masa depan.

# 2: Facebook (FB)

Facebook, raksasa media sosial, telah mengalami epik sejak pendedahannya pada tahun 2012. Beberapa tahun kebelakangan ini adalah masa yang sukar bagi Facebook dengan isu-isu berkaitan privasi, politik, dan beberapa masalah undang-undang yang bahkan diambil alih oleh media. Tetapi di tengah-tengah semua masa yang mencabar ini, Facebook menjana pendapatan bersih $ 17.9 bilion pada tiga suku pertama tahun 2020. Facebook telah memperoleh keuntungan yang tinggi, dengan pendapatan 57.9 bilion pada akhir suku ketiga pada tahun 2020.

Penambahan global yang besar kepada pelanggan aktifnya telah mendorong saham Facebook meningkat hampir 450%. Walaupun terdapat banyak kontroversi di sekitar Facebook, jumlah purata pengguna bulanan meningkat hampir 14% dari tahun lalu. Ini menjadikannya salah satu organisasi terkaya dan salah satu saham pertumbuhan terbaik dengan banyak peluang untuk pelabur.

Facebook dan anak syarikatnya, Instagram dan WhatsApp, tetap popular seperti biasa, dengan pengguna memilih masa dan dolar mereka. Syarikat ini mempunyai hampir 2.6 bilion pengguna aktif setiap hari di seluruh rangkaian sosialnya yang merangkumi Facebook, Messenger, WhatsApp, dan Instagram. Dan pada tahun-tahun mendatang, pangkalan pengguna ini dijangka berkembang secara mendadak dengan transformasi digital. Facebook memperoleh separuh dari keuntungannya dari iklan di lanskap pengiklanan digital ini dan pertumbuhan perniagaan realiti maya, Oculus.

Dengan pangkalan pengguna aktif yang kaya dan perniagaan yang menguntungkan di pasaran, Facebook bersedia untuk stok harga premium dengan nilai jangka panjang yang menguntungkan. Sekiranya anda mencari saham pertumbuhan yang boleh membuat anda untung dalam jangka panjang, inilah dia.

# 3: Tesla (TSLA)

Dengan peningkatan penjualan dan pendapatannya sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Tesla mempunyai nilai menarik di pasaran hari ini. Ini adalah salah satu saham terbaik untuk dibeli sekarang kerana ia adalah pembuat kenderaan terbesar di dunia dengan nilai. Walaupun di tengah pandemi, pendapatan Tesla telah menunjukkan peningkatan yang ketara. Ini adalah saham yang mempunyai ruang yang cukup untuk pertumbuhan pada tahun-tahun mendatang dan harapan bagi para pelabur.

Seperti yang disebutkan dalam Indeks Pasaran AS Morningstar, Tesla adalah syarikat keenam terbesar dengan permodalan pasaran ekuiti dengan nilai pasaran $ 825 bilion. Ia mempunyai jumlah rekod pengeluaran dan penghantaran sejak beberapa tahun kebelakangan ini, yang menjadikan Tesla sebagai syarikat kereta terbesar di dunia. Syarikat hampir menghantarkan 499,647 produk di seluruh dunia.

Pasukan pengurusan di Tesla melihat lebih banyak ruang untuk penghantaran pada masa akan datang. Tesla telah menutup tahun 2020 dengan suku yang lebih kukuh dan dengan itu merupakan tambahan yang sangat baik untuk portfolio pelaburan anda. Anggaran mengatakan bahawa penjualan kenderaan Tesla akan meningkat dari setengah juta pada tahun 2020 kepada kadar jualan tahunan sebanyak 3.6 juta kenderaan ringan pada tahun 2029.

Terdapat harapan untuk pertumbuhan nilai pasaran Tesla dengan kadar pengeluaran dan penjualannya sekarang. Dengan mengumumkan penghantaran 189,750 kenderaan elektrik pada suku keempat, Tesla secara prolifik mencipta rekod suku tahunan baru dan kekal sebagai salah satu saham pertumbuhan terbaik di pasaran hari ini.

Jangan ketinggalan: Ramalan Harga Saham Tesla Untuk Tahun 2021 Dan Selanjutnya

Stok Terbaik Untuk Beli Sekarang: Kesimpulannya

Pasaran saham bangkit semula dengan kekuatan dua kali ganda kerana kesan wabak itu perlahan. Ini adalah masa terbaik untuk melaburkan simpanan yang anda hasilkan dengan susah payah dalam stok pertumbuhan kerana mereka berpotensi untuk memperoleh pulangan yang baik di masa hadapan. Tiga saham di atas telah menunjukkan momentum perniagaan tertentu, pendapatan sejarah yang kuat, dan pertumbuhan jangka panjang yang berpotensi, yang menjadikannya saham terbaik untuk dibeli sekarang dan untuk masa yang akan datang.

eToro – Beli stok dengan Komisen 0%

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Modal anda berisiko. Bayaran lain mungkin dikenakan

Lihat:

9‌ ‌Stok‌ ‌Itu‌ ‌Boleh‌ ‌Buat‌ ‌Anda‌ ‌A‌ ‌Jutawan

15 Stok Teratas Akan Meletup Pada 2021

5 Stok Yang Tidak Boleh Dihentikan Pada Waktu Sepanjang Masa Yang Masih Boleh Anda Beli

7 Saham ‘Jutawan Pembuat Jangka Panjang’ Teratas Untuk Dibeli Pada 2021

10 Saham Britain Teratas yang Akan Dipertimbangkan Untuk 2021

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me