7 Saham ‘Jutawan Pembuat Jangka Panjang’ Teratas Untuk Dibeli Pada 2021

7 Stok Teratas Untuk Dibeli Untuk Menjadikan Anda Jutawan

Sekiranya anda seorang pelabur yang ingin mencari saham terbaik yang dapat memberi anda kestabilan, kebolehpercayaan dan potensi pendapatan yang besar, lihatlah kerana kami mempunyai 7 pilihan ‘Millionaire-Maker’ teratas yang kelihatannya merupakan pelaburan yang sempurna.

Satu kepastian mengenai saham pertumbuhan adalah bahawa sekarang lebih dari sebelumnya kerana kita berada dalam masa yang mencabar, pelabur ingin menambah dan menjadi sebahagian daripada beberapa saham pertumbuhan jangka panjang terbaik di pasaran hari ini.

Bukan hanya saham pertumbuhan yang menawarkan pulangan yang menarik, tetapi mencari stok pertumbuhan terbaik di pasaran yang menawarkan campuran yang boleh dipercayai, kestabilan di sepanjang prospek masa depan yang hebat adalah kunci, terutama seperti yang kita lihat hingga tahun 2020 membuktikan bahawa apa-apa boleh berlaku. Menjelang tahun 2021 dan seterusnya, menjadi sebahagian daripada stok seperti itu boleh menjadi sangat bermanfaat dan mengasyikkan kerana mereka terus berkembang ke tahap baru tetapi dikelilingi oleh elemen kewangan yang kuat dengan selesa.

Walaupun saham berjumlah besar seperti Microsoft (MSFT) memberikan pulangan dan kestabilan yang besar, stok yang sebegitu besar tidak akan meningkatkan pulangan anda sebanyak ‘Millionaire-Makers’ ini. Di samping itu, saham berukuran kecil berada pada skala yang lain, kerana walaupun stok ini mempunyai potensi besar untuk memberikan kejayaan pertumbuhan yang besar, namun stok tersebut mempunyai faktor risiko yang kuat dan sangat tidak stabil, dan dalam masa yang sangat mencabar ini, mungkin bukan saatnya mula mengambil risiko sedemikian.

Senarai 7 Stok Pembuat Jutawan untuk Beli pada tahun 2021:

Anda boleh membeli semua saham teratas ini, serta banyak saham lain, di eToro dan membayar yuran 0%!

Apa yang Menjadikan Saham ‘Pembuat Jutawan’?

Sekiranya anda baru melabur, anda mungkin tertanya-tanya mengenai apa yang menjadikan saham sebagai ‘Millionaire-Maker’, dan jawapan ini cukup jelas. Saham yang berada dalam kedudukan kewangan yang sihat yang berpotensi tinggi untuk pertumbuhan bersama dengan menambah jaring keselamatan yang stabil di bawah kaki anda.

Sudah tentu, membuat kerja rumah anda pada sebarang stok disarankan untuk menentukan sama ada stok bernilai melaburkan pendapatan anda. Tetapi untuk menyelidiki saham secara khusus yang berpotensi menjadikan anda kaya dalam jangka masa panjang, ada baiknya anda melihat lebih mendalam mengenai stok ini untuk melihat apakah matlamat anda untuk menjadi jutawan dalam jangka panjang dapat dicapai.

Apa Elemen Utama Yang Perlu Dicari Dalam Stok Pembuat Jutawan?

Seperti yang disebutkan di atas, melihat elemen asas saham adalah kunci ketika ingin melabur dalam saham apa pun. Tetapi apa yang perlu dicari dalam stok mungkin adalah persoalan di fikiran anda yang anda ingin fikirkan.

Pertama, mana-mana stok yang diminati adalah wajar untuk melihat industri di mana stoknya berada. Contohnya industri ganja, industri ini akan melambung tinggi ketika kita memimpin hingga tahun 2021 dan seterusnya menimbulkan potensi pertumbuhan yang besar bukan hanya untuk saham individu tetapi untuk industri secara keseluruhan.

Kedua, sebelum melihat secara khusus asas kewangan saham secara keseluruhan, perlu melihat permodalan pasaran saham, ini adalah petunjuk besar sekiranya stok dapat dilihat meningkat dengan ketara. Sebagai contoh, ambil Amazon (AMZN) yang mempunyai kapitaliti pasaran 1.6 trilion, secara realistik stok ini tidak akan berlipat ganda hingga 10 kali lebih banyak, yang melihat saham yang mempunyai cap pasaran bersaiz berpatutan mempunyai potensi realistik mencapai dua digit dalam jumlah berbilion-bilion, ini adalah faktor yang baik untuk diperhatikan ketika mencari stok seperti itu.

Walaupun begitu, ada banyak saham di pasar yang memiliki kapitalisasi pasar yang lebih kecil yang memiliki banyak elemen risiko, sementara saham pertengahan topi memegang posisi yang lebih stabil dengan prospek pertumbuhan yang besar.

Maka sudah tiba masanya untuk melihat elemen asas saham, ini termasuk melihat pendapatan saham untuk melihat sejauh mana syarikat telah berkembang seolah-olah saham itu mempunyai pertumbuhan pendapatan yang menarik dan kelihatan baik selama bertahun-tahun, ini adalah kebaikan menunjukkan bahawa saham berpotensi untuk terus berkembang maju.

Asas utama lain yang perlu diperhatikan termasuk kunci kira-kira saham untuk melihat bagaimana stok duduk secara kewangan, menggunakan pelbagai nisbah metrik termasuk P / E (nisbah harga hingga pendapatan), P / S (nisbah harga-ke-penjualan) dan ROE ( pulangan atas nisbah ekuiti). Nisbah ini akan memberi anda pemahaman yang lebih jelas jika stok ini berakhir atau dinilai lebih rendah berdasarkan harga saham syarikat yang dicampur dengan pendapatan sesaham syarikat, sementara nisbah ROE menunjukkan berapa banyak keuntungan setiap dolar ekuiti pemegang saham biasa, sementara P / S nisbah adalah metrik lain untuk digunakan untuk melihat potensi pertumbuhan kerana ia menunjukkan bagaimana perniagaan dinilai dalam kaitannya dengan penjualan.

Selain daripada elemen terbaik yang perlu diperhatikan untuk menentukan sama ada stok adalah ‘Millionaire-Maker’ yang berpotensi, strategi yang baik untuk membantu menyederhanakan anggaran saham adalah ‘Peraturan 72’. Peraturan 72 boleh digunakan untuk apa sahaja yang mempunyai kemampuan untuk meningkat, hanya sekadar membahagi 72 dengan kadar pulangan saham untuk dapat memberi anda anggaran waktu untuk stok menggandakan pendapatan anda.

Setelah memberikan petunjuk yang jelas tentang apa yang menjadikan saham sebagai ‘Millionaire-Maker’, apa yang harus dicari dalam stok dan bagaimana untuk menganggarkan berapa lama stok itu akan berkembang, kini saatnya untuk melihat 7 bahagian teratas stok yang kelihatan setapak terus menuju ke arah kejayaan.

1. Starbucks Corp (SBUX)

Coffeehouse dan roastery multinasional Amerika yang berjaya memikat hati berjuta-juta orang di seluruh dunia sementara terus mendapat jutaan lagi untuk kopi dan keunikannya adalah Starbucks Corp (SBUX).

Syarikat Amerika yang beribu pejabat di Seattle, Washington telah menjadi saham yang luar biasa untuk dilaburkan dan satu di mana pelaburnya menjadi kaya dari masa ke masa kerana syarikat itu semakin kuat. Beberapa hari kebelakangan ini, stok ini tidak menunjukkan tanda-tanda kelembapan, malah sebaliknya kerana stok tersebut terus memberikan kopi teratas bersama dengan mewujudkan lebih banyak keunikan.

Untuk memulakan Starbucks Corp seperti banyak syarikat di pasaran hari ini mengalami masa yang sukar pada tahun 2020 ketika wabak Coronavirus melanda, melihat penutupan kedai melanda seluruh dunia termasuk banyak kedai sehingga kini yang kini ditutup dalam usaha untuk merebut dan mencegah penyebaran virus ini yang berterusan. , dengan banyak kedai tidak menawarkan perkhidmatan sama sekali.

Oleh kerana itu, positif lebih besar daripada negatif untuk jenama ini. Sejak masalah melanda stok kopi ini pada tahun 2020, ia berjaya kembali ke positif ketika kita menuju ke arah normal. Ternyata untuk melihat bahawa permintaan telah kuat oleh pengguna di seluruh dunia kerana kedai, jalan masuk dan perkhidmatan pesanan mudah alih telah menjadi jalan keluar yang kuat untuk jenama ini dan membawa pendapatan yang luar biasa dari seluruh dunia menjadikan Starbucks Corp sangat baik kedudukan semasa kita bergerak ke hadapan.

Dalam Q1 fiskal syarikat yang dikeluarkan pada 26 Januari 2021 menunjukkan kemajuan yang kukuh di sebalik keadaan global ketika ini, China menyaksikan kenaikan jualan di kedai sebanyak 5% sementara segmen Starbucks International berakhir 5% tahun ke tahun dengan peningkatan tambahan yang dibawa dari China , membawa pendapatan bersih $ 1.7 bilion dengan tambahan 1,038 kedai baru yang beroperasi menambah kenaikan penjualan ini. Pendapatan operasi untuk segmen antarabangsa hampir setara dengan tahun 2020 kerana disahkan berjumlah $ 274.8 juta pada Q1 berbanding $ 275.9 juta pada tahun 2020.

Bahagian perniagaan Amerika agak ketinggalan kerana sekatan dan kesan Covid-19 terhadap jenama kopi, Pendapatan Bersih turun 6% menjadi $ 4.7 bilion berbanding $ Q1 2020, pendapatan operasi secara semula jadi merosot kerana kurang operasi yang berkurang sebanyak -26% menjadi $ 813.5 juta berbanding dengan $ 1.1 bilion pada tahun 2020. 105 kedai baru dibuka di seluruh AS namun, ini akan menambah jangka panjang pendapatan jenama tanpa keraguan.

Secara keseluruhan Starbucks telah mengesahkan bahawa 278 kedai baru telah dibuka pada Q1 2021 fiskal pertama, pertumbuhan unit 4% tahun ke tahun. Pengumpulan pendapatan Bersih membawa sejumlah $ 6.7 bilion yang dibawa untuk stok ini sepanjang Q1 mengalami sedikit penurunan sebanyak 5%, sangat disebabkan oleh kekurangan penjualan pengguna disebabkan oleh Covid-19, termasuk margin operasi saham turun sebanyak 3.7% YoY dan pendapatan per saham GAAP (EPS) turun pada $ 0.53 turun sebanyak $ 0.21 tahun ke tahun.

Semua saham melaporkan pendapatan walaupun, selain dari segmen Antarabangsa, menunjukkan penurunan, sebenarnya merupakan berita positif bagi saham tersebut. Apabila anda melihat permintaan dalam masa-masa yang mencabar ini termasuk program kesetiaan Starbucks Rewards yang meningkat di AS hingga 28 juta, itu adalah kenaikan 15% dari tahun ke tahun walaupun pada waktu yang tidak menentu dengan batasan.

Melihat ke masa depan, Starbucks ingin menambah dan maju dengan pertumbuhan yang ketara dalam tahun 2021 dan tidak diragukan selama bertahun-tahun kerana pasaran ini adalah pasaran di mana banyak juga. Starbucks telah menjelaskan secara terperinci dalam panduan Fiskal 2021 bahawa ia ingin mengarkibkan antara 10% hingga 23% dalam pertumbuhan penjualan kedai Global, panduan kasar 2.150 pembukaan kedai baru dengan 1.110 kedai baru bersih di peringkat antarabangsa dan gabungan antara $ 28 bilion hingga $ 29 bilion untuk ringkasan akhir tahun.

Potensi pertumbuhan pasti dapat dilihat. Walau bagaimanapun, sekarang melihat penilaian saham ini termasuk harga saham dan nisbah EPS, yang kelihatannya sedikit bertahan di sisi yang lebih tinggi, memegang harga saham $ 105.30 dan EPS $ 0.56, ia berpotensi benar-benar ditetapkan hampir tepat memandangkan stok ini dapat dicapai semasa kita menuju ke hadapan.

Starbucks boleh dibilang tidak akan melihat penurunan besar dalam harga sahamnya, terutamanya ketika kita mendekati batasan-batasan yang mereda dalam beberapa bulan mendatang, yang sekarang menjadikan masa yang sesuai untuk mula mencari dan melabur dalam stok kopi terkemuka ini yang pastinya mempunyai kedudukan sebagai saham jutawan untuk pelabur, yang telah dibuktikan pada rekod masa lalu yang kuat.

2. Green Thumb Industries Inc (GTBIF)

Stok GTBIF

Tidak mengejutkan bahawa stok dalam industri yang dinanti-nantikan ini menjadikan senarai saham teratas yang boleh menjadikan anda kaya. Green Thumb Industries Inc (GTBIF) menjadikan senarai ini sebagai stok ganja yang mesti anda beli untuk tahun 2021.

Green Thumb Industries dengan bangga memberikan standard tertinggi dalam menumbuhkan dan melayani pengguna dengan ganja yang selamat dan berkualiti tinggi untuk kegunaan perubatan dan rekreasi dengan tujuan tegas untuk menikmati ganja untuk kesihatan, kebahagiaan dan keselesaan.

Syarikat ganja menawarkan rangkaian produknya melalui pelbagai jenama seperti Dogwalkers, Beboe Therapies, luar biasa dan lebih banyak dari makanan manis hingga minyak. Terletak di 11 negeri di AS dan dengan kemudahan pembuatan operasi baru di Oglesby, Illinois yang beroperasi, menghasilkan dan mengedar produk untuk semua hubungannya, bersama dengan kemudahan yang mampu di New Jersey dan Ohio. Tetapi stok ganja ini mempunyai kehadirannya yang tegas di negeri Illinois, menjadi negeri asalnya untuk satu, dan kedua, Illinois telah meningkat dalam permintaan pengguna untuk ganja yang merupakan satu lagi bonus yang kuat untuk stok ini kerana mereka kini mempunyai lebih banyak kedai yang berpusat di dalamnya negeri daripada yang lain di AS.

Walaupun perkembangan perniagaan telah disahkan, sekarang melihat stok ini angka utama dalam laporan suku ketiga syarikat sepertinya stok ganja ini adalah stok yang mungkin ingin anda kenali, dan cepat.

Dalam laporan Q3 syarikat itu dilaporkan bahawa suku itu adalah tempoh tiga bulan yang ‘cemerlang’ kerana syarikat itu menghasilkan keputusan yang sangat baik yang meningkat sebanyak 31.3% pada Q3 yang menyumbang kepada peningkatan yang mengagumkan sepanjang tahun ke tahun sebanyak 131% kepada $ 157.1 juta. Pertumbuhan pendapatan didorong oleh peningkatan yang kuat dalam perniagaan Barangan dan Runcit pengguna yang menyebabkan Gross Margin meningkat kepada 55.4% daripada 53.2% pada Q2.

Negeri Illinois menjadi negara ke-11 yang menghalalkan penggunaan ganja rekreasi pada tahun 2020. Ini menyebabkan lonjakan permintaan yang besar mendorong angka penjualan melalui bumbung untuk stok ganja ini dan kerana lebih banyak negeri ingin mengesahkan undang-undang dari penggunaan ganja rekreasi, memandangkan stok ini kedudukan kewangan yang positif dan keadaan di mana ia beroperasi pada masa ini, sama ada melalui kedai mereka sendiri atau melalui pelbagai jenama rakan kongsi, ini semestinya berfungsi untuk meningkatkan kejayaan.

Pada 30 September 2020, syarikat mengesahkan bahawa kedudukan kewangannya pasti kukuh dengan jumlah aset semasa pada $ 159.1 juta termasuk tunai dan setara tunai $ 78.1 juta dengan hutang tertunggak $ 97.1 juta, ini telah menjadikan stok ganja ini sangat kedudukan kewangan yang menarik.

Memegang harga saham semasa $ 36.44 yang semakin meningkat sepanjang tahun lalu kerana kejadian baru-baru ini dalam industri dan kejadian dalam syarikat ini, stok memegang julat 52 minggu antara $ 4.08 pada yang terendah dan $ 38.45 pada yang tertinggi.

Ini tentunya merupakan salah satu stok ganja yang mempunyai dasar dan kemampuan menjadi saham jutawan dalam jangka masa panjang, dan menjadi sebahagian daripada industri yang berkembang pesat yang akan melambung tinggi dalam beberapa tahun mendatang.

3. Square Inc (SQ)

Syarikat perkhidmatan kewangan Amerika berada dalam senarai seterusnya sebagai saham yang berpotensi besar.

Ketika dunia terus bergerak maju ke dunia digital, Square Inc (SQ) terbukti menjadi satu syarikat dengan ekosistemnya yang kuat yang dirancang untuk kedua-dua hujung spektrum, penjual dan pembeli, bersama dengan penambahan baru kerana ia berusaha untuk memperbaiki atau menambah faedah baru untuk ciptaan kreatif mereka.

Dari mana semuanya bermula untuk stok ini dengan peranti Square Reader, hari ini telah berkembang dan berkembang menjadi pelbagai jalan dan terbukti berjaya, lebih-lebih lagi pada tahun 2020 kerana wabak Coronavirus membawa banyak cabaran kepada pemilik perniagaan di seluruh dunia.

Dengan penciptaan terbaru syarikat itu, Aplikasi Tunai, yang mula beroperasi pada akhir tahun 2013 dengan nama Square Cash, aplikasi ini telah sesuai dengan banyak alasan positif sejak beberapa tahun kebelakangan ini kerana ia menawarkan kemudahan dan kesederhanaan bagi individu untuk menyimpan akaun mereka . Aplikasi ini direka untuk dapat menerima dan mengirim pemindahan wang melalui aplikasi atau laman web, bersama dengan menambahkan faedah baru termasuk ciri baru-baru ini yang membolehkan individu, organisasi dan pemilik perniagaan mengatur dan menyusun cukai mereka sendiri, ini hanya salah satu daripada banyak ciri-ciri.

Apa yang mungkin tidak diketahui oleh orang lain, bersama dengan stok ini memiliki banyak jalan yang berjaya, terdapat juga banyak peruncit perhotelan yang menggunakan Square Register yang digunakan untuk memproses transaksi bagi pelanggan yang membayar melalui kaedah debit atau kad kredit.

Mengenai catatan ini, inilah yang telah mendapat pukulan besar untuk stok ini sepanjang tahun kerana sektor perhotelan telah mendapat kesan besar yang disebabkan oleh wabak Covid-19 yang telah menyaksikan stok SQ terpukul di jalan ini. Tetapi apa yang menjadi pilihan saham ini sepanjang tahun? Keupayaan saham yang membantu individu beroperasi dari jauh dengan organisasi dan perniagaan mereka di seluruh dunia, termasuk Aplikasi Tunai.

Dalam hasil Q3 saham ini jelas untuk melihat bahawa pandemi Covid-19 telah membantu stok ini dengan ketara untuk melihat potensi sebenarnya untuk dilihat, kerana hampir semua bidang kewangan berada di hadapan dengan warna positif. Untung Kasar mencecah $ 794 juta meningkat 59% tahun ke tahun, Untung Kasar Penjual mencecah $ 409 juta 12% naik YoY, Jumlah Pendapatan Bersih meningkat 140% YoY menjadi $ 3.03 bilion dengan Untung Kasar Aplikasi Tunai mencecah 212% YoY kepada $ 385 juta. Syarikat itu juga menyaksikan kenaikan EBITDA yang Diselaraskan sebanyak 38% kepada $ 181 juta.

Angka-angka ini sangat mengagumkan, dan sekarang bahawa individu sedang dalam perjalanan dengan beroperasi dengan lancar, stok ini masih mempunyai potensi pertumbuhan yang besar untuk diarkibkan di hadapan, sehingga mendapat penilaian ‘Beli’ oleh para penganalisis Wall Street dengan 18 daripada 36 penganalisis Wall Street memberikan penilaian ini kepada ‘Saham Beli’.

Tetapi syarikat ini, seperti banyak pihak, mempunyai titik tolak yang kelihatan seperti penilaiannya yang tinggi. Dengan mengambil kira syarikat yang mengekor nisbah P / E dua belas bulan sebanyak 373.63, penilaian untuk stok ini menunjukkan bahawa nilai itu dinilai berlebihan tanpa soal.

Walaupun stok ini tentunya dapat dilihat untuk memberikan pulangan yang menjanjikan dan kaya raya, ia berpotensi untuk ditangguhkan sehingga harga saham ini berada pada angka yang lebih berpatutan.

4. Fiverr International LTD (FVRR)

Pasaran dalam talian terkemuka untuk perkhidmatan freelance Israel memberikan kekuatan unik yang tidak boleh dipandang ringan, kerana stok ini telah berjalan dengan sangat baik.

Direka untuk menarik pembeli dan penjual dengan pelbagai perkhidmatan yang merangkumi penulisan hingga reka bentuk grafik dan semua di antaranya, sejak itu berjaya merangkul senarai 200 laman web popular di dunia dan pada Februari 2020. Dilaporkan bahawa syarikat itu membawa dalam hasil perolehan tahunan sebanyak $ 107.1 juta untuk tahun fiskal 2019, yang bagi syarikat yang dilancarkan pada tahun 2010 semakin dekat dengan saham yang semakin meningkat.

Dalam berita baru-baru ini, stok ini terus dipercepat dan berkembang menjadi cakrawala baru kerana Fiverr International baru saja mengesahkan pemerolehan Working Not Working baru-baru ini, yang merupakan platform kreatif AS yang serupa dengan Fiverr yang membantu individu kreatif mencari peluang freelance mereka seterusnya, saham ini berfungsi dengan beberapa jenama terbesar dan terkuat di pasaran sekarang.

Berikutan berita ini, kenaikan harga saham syarikat ini pada hari ini berjumlah $ 323.10 dan harga saham yang terus meningkat pada tahun 2020 ke paras tertinggi baru.

Dalam hasil Q3 terkini syarikat, stok ini telah membuktikan bahawa adalah mungkin untuk mengarkibkan angka-angka membutakan yang tidak diragukan lagi bahawa hasil ini telah didorong dan dipercepat ke tahap baru ini oleh pandemi Covid-19. Syarikat itu melaporkan pertumbuhan pendapatan 88% dari tahun ke tahun kepada $ 52.3 juta yang meningkat dan dengan anggotanya yang aktif meningkat sebanyak 37% hingga 3.1 juta ketika individu mencari lebih banyak peluang pekerjaan bebas.

Melihat gambaran yang lebih besar untuk saham FVRR, prospek kewangan dijangka berpotensi mencecah kurang dari 80% tahun ke tahun kepada angka petunjuk sekitar $ 186 juta dengan EBITDA yang Diselaraskan antara $ 8.5 juta – $ 9 juta yang mengatasi tahun sebelumnya FT 2020 panduan dari $ 4.5 hingga $ 6.5 juta.

Syarikat, seperti yang disebutkan di atas, terbukti memiliki pangsa pasar yang kukuh kerana nampaknya akan berkembang dan telah melakukannya, kerana ia berpotensi untuk menjadi pasar bebas terbesar di pasaran hingga kini dan ada lebih dari cukup ruang untuk ini stok untuk terus berkembang selama bertahun-tahun akan datang.

Sekali lagi seperti saham bercahaya bercita-cita lain dalam senarai ini, FVRR juga kelihatan kaya dari segi penilaiannya, harga sahamnya hampir meningkat 14x dari bulan Mac ke tempat ia berada di pasaran hari ini, jadi menunggu untuk melonjak saham ini pada waktu yang sesuai adalah penyelesaian terbaik.

Melihat asas utama lain untuk saham ini menunjukkan keseimbangan semula jadi termasuk kedudukan aliran tunai operasi yang sihat sebanyak $ 9.45 juta, margin keuntungan saham meningkat yang mencapai keuntungan dan hampir mencecah 25% sepanjang tahun lalu, namun, hutang FVRR terhadap -kadar nisbah menunjukkan bahawa stok berada di sisi tinggi pada 0.45.

Tidak dapat dinafikan bahawa masih ada banyak ruang untuk bergerak kerana stok ini terus berkolaborasi dengan individu bebas kreatif di seluruh dunia dan dunia terus menyelami dunia digital selama bertahun-tahun yang akan datang, stok ini benar-benar mempunyai kemampuan pasti menjadi saham yang boleh dilihat untuk mencapai status jutawan dalam jangka masa panjang. Tetapi menjadi sebahagian daripada saham ini dengan harga yang tepat adalah nasihat terbaik sebelum melompat masuk.

5. Brookfield Asset Management Inc (BAM)

Menambah lebih banyak kepelbagaian dalam senarai, Brookfield Asset Management Inc (BAM) menduduki senarai sebagai saham teratas yang dapat melihat memberikan pulangan yang baik dalam jangka masa panjang.

Syarikat pengurusan aset alternatif yang mempunyai pejabatnya di New York, Toronto, London, Sydney dan Rio De Janeiro memfokuskan tarikan mereka pada harta tanah, tenaga boleh diperbaharui, infrastruktur dan ekuiti swasta, dan syarikat telah memberikan hasil yang luar biasa.

Sebagai permulaan, syarikat telah mempercepat rancangan mereka pada tahun 2021 untuk prospek pertumbuhan ke depan, memasukkan $ 44 bilion ke dalam syarikat itu ketika mereka berusaha untuk berkembang dalam jangka panjang bersama dengan mempunyai aliran tunai operasi percuma untuk setiap tambahan tambahan di sepanjang jalan..

Kedua, melihat angka terkini syarikat dalam S4, Pendapatan Bersih mencecah $ 1.8 bilion dan mencatatkan dana mencecah $ 2.1 bilion didorong oleh pertumbuhan dan penjualan. Ini belum lagi jalan pihak ketiga tambahan yang turut dilibatkan oleh syarikat tersebut yang mengumpulkan sekitar $ 40 bilion modal dana pihak ketiga dalam tahun ini.

Syarikat ini juga merupakan saham dividen yang kuat yang menyaksikan kenaikan dividen yang kukuh kepada 8%, $ 0.13 sesaham yang akan dibayar kepada pemegang saham pada 31 Mac 2021.

Terdapat banyak cadangan mengenai pengurusan aset ini tetapi ia juga mempunyai titik penurunan yang perlu diperhatikan termasuk nisbah hutang kepada ekuiti yang pada masa ini berada pada tahap tinggi pada 5.92, tetapi jika stok ini terus mendorong dan mendorong ke hadapan sementara menurunkan kadar hutangnya dalam jangka masa ini tidak seharusnya menjadi perhatian kepada stok ini.

Berdasarkan harga saham saham ini yang berjumlah $ 42.95, yang dianggap tidak stabil sepanjang tahun ini kerana ia telah meningkat secepat yang kelihatan menurun. Tetapi berdasarkan nisbah metrik lain termasuk nisbah PB (harga untuk buku) dan P / E 22.49, menjadikan stok ini nilai yang baik untuk melonjak ke.

Brookfield Asset Management Inc tentunya merupakan saham yang mempunyai prospek yang kuat dan menjanjikan untuk menjadi saham yang boleh melanda masa yang besar, malah, penganalisis bahkan menganggap bahawa stok ini dianggarkan bernilai 40% lebih banyak daripada di mana stoknya sekarang duduk pada masa ini, yang mengesahkan perkara di atas bahawa sekarang adalah masa yang sesuai untuk melabur dalam saham ini.

6. Illumina Inc (ILMN)

Syarikat penjagaan kesihatan Amerika Illumina Inc (ILMN) adalah syarikat bioteknologi yang mempunyai kemampuan menjadi saham jutawan, kerana telah terbukti.

Syarikat yang membangun, mengilang, dan memasarkan pelbagai sistem untuk menganalisis variasi genetik dan fungsi biologi, bersama dengan menawarkan produk dan perkhidmatan yang melayani berbagai pasar, telah beroperasi pada tahap yang berhasil memperoleh cap pasar $ 73.69b hingga kejayaannya yang berterusan.

Walaupun saham ini dianggap sebagai raksasa penjagaan kesihatan, tetapi masih berpotensi untuk menjadikan para pelabur sangat kaya seperti yang disebutkan, karena terus berkembang dan berkembang sehingga telah membuat para pelabur agak kaya hingga saat ini . Penganalisis Wall Street telah meramalkan stok penjagaan kesihatan ini akan meningkatkan pendapatannya sebanyak 20% per tahun, sementara diberi 6 penilaian ‘Strong Buy’ yang menghasilkan konsensus keseluruhan ‘Hold’ untuk saham.

Melihat pendapatan syarikat baru-baru ini dalam tempoh Q4, ia melepasi banyak jangkaan. Dalam Q4 pendapatan syarikat meningkat 20% menjadi $ 953 juta melebihi ramalan dan $ 1.22 per saham juga melebihi jangkaan dan tidak akan berakhir di sana kerana dunia semakin dekat untuk keluar dari bayangan pandemi Coronavirus yang memungkinkan lebih banyak kekuatan untuk didorong.

Hari ini Illumina Inc mempunyai harga saham $ 504.76 yang telah melonjak melebihi 75% sepanjang tahun lalu, dan sekali lagi seperti saham lain, saham ini diperdagangkan di atas purata pasaran dan industri berdasarkan nisbah P / E saham ini tetapi kelihatan bernilai ketika berbanding dengan nisbah P / Bnya 15.68. Walaupun penilaian saham ini kaya, ia menyimpan semua hasil penghantaran, dan penghantaran dengan jumlah yang mengagumkan jika anda mendapat stok ini dengan harga yang tepat.

7. Splunk Inc (SPLK)

Stok terakhir yang masuk dalam senarai 7 saham teratas yang dimiliki ialah Splunk Inc (SPLK).

Splunk Inc adalah syarikat perisian yang berpusat di San Francisco yang mengkhususkan diri dalam menghasilkan perisian untuk mencari, memantau dan menganalisis data yang dihasilkan mesin.

Dari laporan Q3 terkini syarikat, pernyataan yang merangkum stok perisian ini oleh Ketua Pegawai Eksekutif syarikat, Doug Merritt, berbicara sendiri dengan laporan saham.

“Walaupun dalam keadaan pasaran yang tidak menentu, Splunk tetap menjadi salah satu syarikat yang paling cepat berkembang dalam sejarah perisian perusahaan.” kata Doug Merritt, Ketua Pegawai Eksekutif Splunk Inc..

Melihat seberapa baik prestasi saham, Jumlah pendapatan walaupun turun YoY sebanyak 11% kepada $ 559 juta, pelbagai sektor meningkat termasuk Cloud ARR naik 71% YoY hingga $ 630 juta, pendapatan Cloud meningkat 80% YoY hingga $ 145 juta, Total ARR naik 44% YoY hingga $ 2.07 bilion.

Ini adalah beberapa sorotan dalam laporan Q3, bersama dengan pengesahan sorotan perniagaan baru kerana syarikat itu dalam perjalanan untuk memperoleh lebih banyak perniagaan ke dalam campuran menambah potensi pertumbuhan masa depan dalam syarikat yang tersebar di seluruh dunia.

Melihat pada suku keempat untuk saham ini, syarikat telah memberikan panduan dengan jumlah pendapatan dijangka antara $ 650 juta hingga $ 700 juta dan margin operasi Non-GAAP dijangka antara -4% dan 3% memberikan saham tersebut pandangan yang realistik.

Tidak syak lagi bahawa perkhidmatan data Splunk akan terus berkembang dengan berpotensi banyak syarikat terkemuka yang ingin memanfaatkan perisian mereka, tidak ada alasan penganalisis meramalkan stok ini berpotensi berlipat ganda dalam penjualannya menjelang 2025.

Memandangkan penilaian ‘Beli’ secara konsensus, saham ini pasti akan mencapai keuntungan kerana ia terus maju terutama jika stok ini mencapai ramalan ramalan pendapatan 24% per tahun.

Ringkasan

Di sana anda mempunyai 7 saham teratas yang berada dalam kedudukan yang berpotensi membuat pelabur memperoleh berjuta-juta dalam jangka masa panjang.

Semua saham yang menjanjikan ini berada dalam kedudukan stabil, kedudukan kewangan yang baik, walaupun sebahagiannya mungkin belum menguntungkan, mereka masih mempunyai kemampuan untuk menjadi sedemikian rupa sehingga masa bergerak maju. Pelaburan hebat ini adalah tambahan yang bagus untuk ditahan dalam jangka masa panjang kerana anda berusaha mencapai jumlah enam angka itu sambil menambahkan kepelbagaian dengan stok lain ke koleksi anda selalu bermanfaat.

Sekiranya anda baru melabur saham terpilih ini adalah tambahan yang bagus untuk ditambahkan pada portfolio anda, saham seperti Starbucks Corp (SBUX) mungkin merupakan batu loncatan yang baik untuk bermula kerana ia menawarkan pertumbuhan yang hebat ketika kita bergerak maju, terutama pada tahap yang baik harga yang boleh menghasilkan pulangan yang besar.

Sekiranya anda seorang pelabur yang berpengalaman, selain dari industri ganja, Fiverr International LTD (FVRR) kelihatan seperti saham dengan prospek besar ke depan ketika berusaha untuk menguasai.

Walaupun stok ini mempunyai pandangan positif, adalah bijak untuk melakukan penyelidikan tambahan sebelum melabur dalam saham pilihan anda, seperti pada semua saham yang mereka ada mempunyai elemen risiko mereka sendiri.

eToro – Beli stok dengan Komisen 0%

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Modal anda berisiko. Bayaran lain mungkin dikenakan

Baca Lagi:

Cara Memilih Saham: Panduan Lengkap untuk Pelabur Baru

7 Saham Dividen UK Untuk Beli Sekarang Menawarkan Aliran Pendapatan Menarik

Apakah Stok Seterusnya Meletup Pada 2021?

15 Saham Teratas Yang Akan Meletup Pada 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me