7 Stok Yang Boleh Menjadikan Anda Jutaan pada tahun 2018

Selalu ada peluang untuk dikejar dalam dunia perdagangan, dan dengan pendidikan pelaburan yang tepat, Anda dapat belajar untuk mendapatkan petunjuk yang baik. Iklim ekonomi memberangsangkan ketika kita menantikan sisa tahun 2018. Pertumbuhan pekerjaan positif, keyakinan perniagaan mula pulih setelah ledakan Brexit, dan pendapatan korporat semakin mendapat tempat. Berikut adalah tujuh syarikat yang merangkumi industri yang berbeza dan berpotensi untuk pertumbuhan besar tahun ini:

1. Facebook

logo facebook

Facebook secara konsisten telah menjadi tumpuan dan layak mendapat tempat sebagai salah satu saham teratas untuk tahun 2018. Facebook (FB) dan Alphabet (GOOG, GOOGL) telah membentuk sesuatu yang duopoli dalam industri yang terus menguntungkan dengan potensi pertumbuhan yang luar biasa: pengiklanan digital. Terdapat lebih daripada dua bilion pengguna Facebook di seluruh dunia, dan mereka terus mendorong pertumbuhan penjualan dan pendapatan lebih cepat daripada Google. Walau bagaimanapun, kedua-duanya berdagang dengan nisbah harga yang serupa: pendapatan – tepat di atas 25. Namun, Facebook adalah pilihan yang lebih baik untuk pelaburan kerana ia adalah penanam yang lebih pantas, dengan jangkaan pertumbuhan 33% pada tahun 2018, menurut US News.

Sumber: https://www.investors.com/news/technology/facebook-is-top-stock-pick-for-2018-receives-price-target-boost/

2. Pelanggan Bancorp

Logo pelanggan Bancorp

Ini adalah stok bank kecil yang entah bagaimana telah lama berada di bawah radar. Dengan nilai sekitar $ 800 juta, Pelanggan Bancorp (CUBI) merancang pengeluaran BankMobile, yang merupakan bahagian perbankan digital syarikat yang terutama melayani pelajar. Urus niaga itu dijangka ditutup sebelum pertengahan 2018, dengan pemegang saham memperoleh $ 3.57 per saham ekuiti. Ini boleh bermakna, walaupun dengan anggaran konservatif, sekurang-kurangnya 40% kenaikan.

Sumber: https://money.usnews.com/investing/stock-market-news/articles/2018-01-04/customers-bancorp-inc-cubi-stock

3. Store Capital Corp.

Logo Store Capital Corp

Saham syarikat induk Warren Buffet Berkshire Hathaway telah meningkat 394% sejak pergantian milenium. Kembali pada tahun 2016, syarikat itu membeli saham sebanyak 9.8% di Capital Capital (STOR), pelabur harta tanah dengan penekanan pada harta tanah penyewa tunggal seperti pawagam dan restoran. Portofolionya pelbagai, mempunyai hunian lebih dari 99% dan sokongan yang signifikan, jadi ini kelihatan seperti pilihan yang bagus untuk 2018.

Sumber: https://seekingalpha.com/article/4085598-buffett-bought-store-capital

4. Pemegangan Kumpulan Alibaba

Logo Kumpulan Alibaba


Saham di Alibaba meningkat dua kali lipat hingga tahun 2017, tetapi syarikat itu layak mendapat tunjuk perasaan lagi tahun ini. Alibaba (BABA) adalah satu-satunya syarikat bernilai lebih dari $ 60 bilion yang menyaksikan peningkatan pendapatan 50% setiap tahun selama lima tahun terakhir berjalan. BABA telah menerbitkan pendapatan yang bersaing dengan pendapatan Amazon, dengan pertumbuhan hingga tahun 2017 yang sebenarnya mengatasi yang terakhir. Pertumbuhan semacam itu seperti habuk emas, jadi BABA harus menjadi pilihan saham teratas untuk tahun 2018.

Sumber: https://money.usnews.com/investing/stock-market-news/articles/2018-01-08/alibaba-group-holding-ltd-baba-stock

5. Ryanair Holdings PLC

Logo Ryanair

Ini adalah syarikat penerbangan paling popular di Eropah, dan walaupun kekurangan juruterbang yang sangat diiklankan yang menyebabkan pembatalan 20,000 penerbangan, ia masih mencatat keuntungan tertinggi. Syarikat penerbangan bajet tidak dapat berhenti mengembangkan pangkalan pelanggannya, jadi statistik pertumbuhan dijangka berterusan pada tahap yang mengagumkan ini. Persaingan tidak dapat menawarkan harga rendah yang dibanggakan oleh Ryanair (RYAAY), jadi ia mempunyai kelebihan daya saing yang kuat.

Sumber: https://investorplace.com/2018/02/ryaay-stock-company-turbulence/#.Wp_0EajFLIU

6. Syarikat Pelancong

Logo Syarikat Pelancong

Pelancong (TRV) menawarkan insurans harta benda, korban jiwa dan kenderaan, dan bertahan tahun yang dahsyat bagi penanggung insurans AS pada tahun 2017. TRV berprestasi rendah pada peringkat terakhir tahun 2017, tetapi tetap menguntungkan walaupun melalui taufan besar yang menghancurkan benua itu, begitu juga California kebakaran hutan. TRV meneruskan pembelian balik saham, membayar dividen 2,1% ditambah faedah setiap kali kenaikan harga.

Sumber: https://seekingalpha.com/article/4139578-travelers-buy-rally

7. Delphi Automotif

Logo Delphi Automotive

Ini adalah salah satu saham terbaik untuk dilaburkan untuk tahun 2018, dengan profil ganjaran risiko yang tidak dapat diabaikan. Delphi (DLPH) mempunyai dua bahagian utama: satu yang memfokuskan pada kenderaan memandu sendiri dan kenderaan elektrik, dan satu yang memfokuskan pada enjin kereta. Risiko penilaian terlalu tinggi selalu ada, tetapi pada penghasilan 20x, risiko penurunannya agak kecil. Keuntungannya jauh lebih besar, kerana bahagian powertrain akan diputar untuk memberi tumpuan pada ruang kereta memandu sendiri yang jauh lebih panas. Spinoff sering mengatasi pasaran umum, dan ini adalah prospek yang baik.

Sumber: https://www.forbes.com/sites/joecornell/2017/12/06/delphi-automotive-splits-into-two/#6bb5f6b94257

Kesimpulannya, 2018 kelihatan seperti tahun yang baik untuk pelabur yang bijak. Ini hanya beberapa pilihan saham yang benar-benar dapat membuahkan hasil, tetapi dengan beberapa pendidikan perdagangan yang kukuh dan sedikit pengalaman pasaran, anda dapat menjadikan tahun yang akan datang menjadi sangat makmur.

Lihat juga: 21 Orang Terkaya Di Dunia untuk tahun 2018

Jangan ketinggalan: Cryptocurrency Untuk Beli, Tonton Dan Elakkan

Sekiranya anda seronok membaca artikel ini dari Trading Education, sila beri like dan kongsikan kepada orang lain yang anda rasa mungkin menarik juga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector