Apakah 10 Saham Terendah Nilai Yang Perlu Dibeli Di UK Untuk Tahun 2021?

10 Saham Tidak Dinilai UK yang Perlu Dipertimbangkan pada 2021

Adakah anda ingin menjadi sebahagian daripada saham yang dinilai rendah di UK yang ditetapkan untuk momentum yang baik pada tahun 2021 dan seterusnya?

Lihatlah ketika kami menguraikan 10 saham bernilai rendah teratas untuk ditambahkan ke portfolio anda untuk tahun baru.

10 saham dinilai rendah di UK

Sebagai permulaan, saham yang dinilai rendah adalah permata yang benar-benar tersembunyi di dalam pasaran.

Ketika kita mulai memasuki tahun baru, adalah selamat untuk mengatakan bahawa tahun 2020 menyedihkan banyak sektor kerana wabak itu dan terus melakukannya pada awal 2021.

Namun, dengan berita penuh harapan mengenai vaksin kedua menjadi terang dan ketika ekonomi perlahan-lahan mulai pulih, stok yang dinilai rendah adalah saham yang perlu diperhatikan dan dilihat untuk menambah koleksi stok anda yang mekar, atau jika anda baru berniaga untuk menambah ke portfolio permulaan anda.

Pada tahun 2020, banyak harga saham syarikat jatuh murah, bukan semuanya kerana alasan negatif walaupun, satu sebab yang lebih jelas bagi banyak orang adalah, Covid-19. Tetapi setelah mengatakan bahawa stok ini berbeza berbanding dengan saham yang dinilai rendah.

Tetapi tanpa pertimbangan lebih lanjut, mari kita lihat beberapa saham undervalued terbaik di UK yang dipercayai oleh banyak pakar bahawa stok ini dapat memberikan pulangan yang baik dalam jangka pendek dan jangka panjang.

10 Saham Paling rendah Nilai di UK untuk membeli pada tahun 2021:

1. Cineworld Group PLC (CINE)

2. Easyjet PLC (EZJ)

3. Sportech PLC (SPO)

4. Imperial Brands PLC (IMB)

5. ITV PLC (ITV)

6. Taylor Wimpey (TW)

7. BAE Systems PLC (BA)

8. Kad Kilang PLC (KAD)

9. Undang-undang & Kumpulan Umum (LGEN)

10. Redrow PLC (RDW)

Mari kita lihat apa yang menubuhkan saham yang tidak dinilai semasa kita melihat dan mengetahui 10 saham UK yang dinilai rendah yang terbaik di pasaran hari ini.

Apakah stok yang tidak dinilai?

Saham yang tidak dinilai adalah saham di mana ia berada di pasaran terbuka dengan harga yang jauh di bawah nilai intrinsik sebenarnya atau ‘nilai benar’ secara sederhana.

Sebagai contoh, jika stok dijual dengan harga £ 40 tetapi bernilai £ 100 berdasarkan ramalan kewangan saham, maka ini adalah cara anda menyatakan stok akan dinilai rendah.

Pada hakikatnya ia membeli stok dengan harga potongan.

Tetapi asas di sebalik mencari saham utama lebih mendalam daripada yang anda fikirkan.

Menyelami elemen kewangan syarikat semasa menilai saham yang dinilai rendah adalah bagaimana anda menentukan nilai intrinsik syarikat yang dilakukan oleh analisis asas. Meneliti pelbagai sektor kewangan seperti penyata kewangan, aliran tunai, penjanaan keuntungan dan pengurusan modal.

Unsur-unsur kewangan ini akan menentukan nilai intrinsik syarikat yang akan membuktikan lebih banyak lagi, sekiranya stok tersebut adalah saham yang tidak dinilai.

Apabila mencari saham yang dinilai rendah, pelabur perlu melakukan lebih daripada sekadar mencari harga saham yang lebih murah, memerlukan masa dan pemahaman untuk membaca prospek syarikat untuk jangka panjang dari segi pertumbuhan dan kestabilan.

Pembelian saham yang dinilai rendah dengan potensi yang baik dapat memberi keuntungan yang besar dengan peluang keuntungannya kerana perniagaan terus berkembang dari masa ke masa.

Contoh sempurna bagaimana pelaburan yang menguntungkan dalam saham yang dinilai rendah adalah menjadikan pelabur berprofil tinggi, Warren Buffett sebagai contoh yang baik.

Buffett, salah seorang jutawan terkaya di dunia dan guru pasaran saham telah menyatakan dan menunjukkan apa hasil yang dapat diperoleh daripada pelaburan dalam saham yang dinilai terlalu rendah.

Buffett telah menyatakan bahawa membaca semasa membaca adalah salah satu faktor asas utama ketika meneliti saham pilihan yang anda pilih, bersama dengan mengambil strategi pelaburan nilai ke tahap yang lain, tahapnya. Sebagai Buffett akan menunggu saham yang dinilai rendah disukai oleh dunia yang seterusnya melihat tujuannya terbayar.

Itulah sebabnya mengapa Buffett adalah tokoh yang banyak dihormati dan dikagumi oleh pelabur dalam dunia kewangan.

Di samping Buffett, seorang lagi pengarkib tinggi adalah pasangannya Charles Munger, yang menggambarkan definisi saham yang tidak dinilai.

“Saham yang sangat baik dengan harga yang berpatutan cenderung lebih rendah daripada saham yang lemah dengan harga yang rendah” – Charles Munger.

Peringatan utama – Nilai intrinsik berbeza dengan nilai pasaran semasa.

Apa itu pelaburan nilai?

Setelah memahami apa itu saham yang dinilai rendah, maka perlu dibincangkan pelaburan nilai dan apa yang diperlukan.

Melabur nilai hanyalah strategi pelaburan utama yang mencari saham atau sekuriti yang tidak dinilai dalam pasaran terbuka dengan tujuan untuk membeli dan atau melabur di dalamnya.

Kaedah ini membolehkan pelabur membeli saham pada harga yang rendah sekarang dengan kebarangkalian memperoleh pulangan yang baik.

Apa yang menjadikan saham tidak dinilai?

Stok boleh menjadi tidak dinilai kerana pelbagai alasan dan ia juga dapat dilihat seolah-olah boleh berlaku dalam sekelip mata, terutamanya bagaimana tahun 2020 telah menunjukkan dan membuktikan ini benar.

Saham boleh dinilai rendah untuk jangka pendek atau mereka boleh menjadi saham jangka panjang yang dinilai rendah, dengan kedua-duanya mempunyai banyak alasan bahawa ini adalah hasilnya.

Beberapa faktor termasuk kemalangan pasaran saham, kekurangan minat pelabur, hasil kewangan dan seperti yang kita lihat tahun ini kesan daripada kejadian tidak dijangka yang mengambil alih yang sayangnya melanda pelbagai sektor menyebabkan banyak faktor yang merisaukan.

Oleh kerana itu, saham yang dinilai rendah dapat naik kembali, terutamanya jika anda mengaitkannya dengan keadaan dunia semasa ekonomi UK pulih dan semua sektor mula bergerak maju.

10 saham paling rendah nilai untuk dibeli di UK

Sebelum kita memasuki saham yang dipilih, perlu diingatkan bahawa mengklasifikasikan stok sebagai stok yang tidak dinilai bergantung kepada faktor yang berbeza.

Faktor-faktor yang merangkumi pelabur meneliti nisbah setiap syarikat melalui analisis nisbah saham yang menasihatkan harga saham dan melihat kemungkinan syarikat berubah sama ada terlalu tinggi atau tidak dinilai.

Biasanya jika saham mempunyai PEG yang rendah (harga / pendapatan hingga pertumbuhan) ia dapat menandakan bahawa saham tersebut dinilai rendah.

Berikut adalah senarai 10 saham UK yang dinilai rendah yang menawarkan potensi pertumbuhan yang baik pada tahun-tahun akan datang dengan campuran kestabilan.

Selain 10 yang terpilih, terdapat lebih banyak saham yang tidak dinilai di pasaran terbuka UK pada masa ini yang siap untuk cakrawala yang lebih besar, antara tahun ini dan tahun-tahun mendatang.

Senarai 10 saham yang dinilai rendah dari pelbagai sektor telah menunjukkan prospek yang hebat pada masa lalu dan sekarang dan untuk tahun-tahun akan datang, mari kita perhatikan lebih dekat.

1. Cineworld Group PLC (CINE)

Carta harga saham kumpulan Cineworld

Tahun 2020 adalah tahun yang dahsyat bagi syarikat pawagam yang mendapat pukulan hebat ketika wabak itu melanda seluruh negara, bersama dengan dunia.

Dan untuk menunjukkan kepada anda secara numerik, harga saham syarikat pawagam UK hari ini ialah 65.54 sedangkan setahun yang lalu harga saham jenama hampir empat kali lebih tinggi pada 219.70 pada 6 Januari 2020.

Ketika wabak itu merebak di dunia, ia memaksa syarikat untuk perlahan atau merampas perdagangan secara sementara.

Harga saham Cineworld menjunam dari akhir 100-an pada bulan Februari hingga 20.39 pada 18 Mac 2020.

Pada hakikatnya dengan peristiwa baru-baru ini penguncupan kedua Covid-19, ia memanjangkan jenama pawagam daripada membuka semula teater filemnya kerana semuanya masih ditutup di seluruh UK bersama perniagaan lain yang tidak penting.

Sehingga kini syarikat bergantung pada sedikit atau jika ada pendapatan sama sekali, yang kemudian memakan arus kasnya kerana pembayaran syarikat terus terhutang.

Ramai yang akan mempersoalkan dan memperdebatkan bagaimana syarikat besar seperti Netflix dan Amazon Prime Video akan mempengaruhi bahagian industri sinematik di atas ini.

Walaupun pawagam telah ditutup, dua syarikat gergasi dalam industri Universal Pictures dan AMC Entertainment bergabung untuk mewujudkan perkongsian di mana membawa rilis baru untuk dipamerkan melalui dua platform streaming bernama di atas, sementara berada dalam keselesaan di rumah anda sendiri.

Berikutan berita penggabungan kedua-dua jenama itu, ini mempengaruhi harga saham Cineworld ketika berita itu diumumkan.

Namun, setelah menyatakan perkara di atas setelah dunia perlahan-lahan mulai beroperasi, memasuki keadaan normal dan ketika ekonomi terus berkembang, adalah keseronokan untuk pergi ke pawagam yang ingin disertai oleh individu di seluruh negara dan di seluruh dunia..

Pendapatan syarikat dijangka meningkat 36.00% setahun.

Melihat prestasi nisbah syarikat, nisbah PB adalah nilai yang baik berbanding GB Entertainment Industry, namun nisbah PE (harga-ke-perolehan) syarikat berada pada 4.72% tetapi disebabkan syarikat tidak menguntungkan selama 9 bulan terakhir, nisbah akan meningkat lebih tinggi apabila syarikat dapat beroperasi sepenuhnya.

Syarikat ini bersama dengan kehadiran fizikal mereka di pameran dengan pawagam di seluruh negara dan antarabangsa, juga mempunyai tangan di bidang lain. Termasuk aktiviti runcit, pembiayaan, penyewaan harta tanah pawagam, pengedaran filem, pengiklanan, pengembangan perisian dan promosi.

Ramalan telah ditetapkan untuk syarikat oleh para penganalisis untuk berkembang pada tahun ini kerana perolehan pendapatan telah diramalkan akan meningkat sebanyak 95.8% setahun selama 3 tahun akan datang.

Walaupun jenama sangat tidak stabil, turun naiknya menurun kerana telah menurun kepada 19% dari 30% sepanjang tahun lalu. Berikutan berita positif untuk mengawal virus, kami yakin bahawa turun naik jenama tidak lama lagi akan stabil.

Walaupun stok ini berpotensi menjadi pembakar perlahan dan secara realistik menimbulkan risiko turun naik yang tinggi kerana Covid-19 dengan aliran tunai dan harga sahamnya bersama dengan ketidakpastian yang ada ketika pawagam di seluruh negara bersedia untuk dibuka.

Namun, kami percaya bahawa Cineworld adalah saham yang tidak dinilai dan tidak boleh diabaikan untuk jangka masa panjang kerana ia mempunyai ruang untuk potensi kenaikan pertumbuhan dalam angka.

2. EasyJet PLC (EZJ)

carta harga saham easyJEt

Stok kedua yang akan datang dalam senarai adalah kumpulan syarikat penerbangan UK EasyJet.

Baiklah, diberikan saham lain yang boleh dikatakan salah satu syarikat penerbangan terkenal di Inggeris dan salah satu syarikat penerbangan yang paling banyak digunakan untuk terbang di dalam dan di sekitar Eropah, seperti kebanyakan syarikat penerbangan mempunyai tahun yang memilukan untuk sedikit sebanyak.

Tetapi dari sudut positifnya, kumpulan penerbangan walaupun secara semula jadi menunjukkan ketidakstabilan kerana ketidakpastian perjalanan antarabangsa kerana sekatan telah dilakukan di seluruh UK disebabkan oleh penyebaran virus, kelihatan optimis mempertimbangkan.

Ramalan untuk masa depan kelihatan positif sekarang vaksin ini didaftarkan secara perlahan di seluruh dunia.

Berpegang pada analisis berita positif telah meramalkan dan memberi syarikat lampu hijau untuk pertumbuhan masa depan bagi syarikat penerbangan kerana mereka telah meramalkan ramalan 78.1% dalam tempoh 1-3 tahun.

Walaupun rantaian syarikat penerbangan adalah risiko atau risiko besar pada masa ini, ia hanya menunggu masa sebelum kita dapat kembali ke perjalanan antarabangsa sekali lagi.

Pada masa ini harga saham EZJ adalah pada 767.00 dan dianggap diklasifikasikan sebagai stok yang tidak dinilai kerana hasil kewangannya selama 9 bulan yang lalu, syarikat-syarikat itu mengehadkan perjalanan yang masih berterusan dan aliran tunai yang tinggi yang mungkin dibayar oleh syarikat dan tertakluk pada aliran tunai yang ada, boleh menimbulkan unsur risiko.

Oleh itu, dalam gambaran yang lebih besar, walaupun EasyJet mempunyai bahagian penurunan yang adil, EasyJet memiliki semua lampu hijau untuk pertumbuhan masa depan dari segi pendapatannya yang mana pendapatan semasa syarikat sebanyak 20.7% per tahun telah diramalkan oleh analisis akan meningkat sebanyak 20% setiap tahun.

Stok yang dinilai rendah ini adalah yang perlu diperhatikan dan terus diperhatikan berikutan pengumuman yang akan membolehkan perjalanan antarabangsa sekali lagi, ramalan untuk syarikat penerbangan akan meningkat tinggi.

3. Sportech PLC (SPO)

sportech plc

Syarikat Britain yang ditubuhkan di Bristol pada tahun 1923 masih beroperasi dengan baik pada tahun 2021.

Syarikat perjudian dalam talian dan hiburan sukan Inggeris memberikan penyelesaian teknologinya ke seluruh UK dan juga antarabangsa di Amerika Utara dan Selatan, Eropah dan banyak lagi.

Berdagang di Bursa Saham London di dua sektor satu iaitu FTSE Small-Cap Index dan FTSE All-Share Index, syarikat tersebut telah terbukti menjadi bakat terpendam selama ini.

Pada tahun 2000 syarikat yang pada masa itu dikenali sebagai Rodime PLC menukar namanya setelah memperoleh The Littlewoods Organization pada tahun itu dengan harga £ 160 juta. Selepas pertukaran nama, syarikat itu memberi tumpuan lebih sihat di sektor perjudian dalam talian yang menggabungkan dua kekuatan, perlumbaan kuda dan teknologi bersama.

Segmen digital Sportech adalah kekuatan dalam dirinya dan terbukti berjaya, ditunjukkan dari hasilnya.

Sekarang ke bahagian yang paling penting, bagaimana syarikat ini saham yang dinilai rendah?

Untuk memulakan kunci kira-kira syarikat adalah sempurna kerana ia mempunyai kesihatan yang kukuh dalam angka kewangannya dalam jangka masa pendek dan jangka panjang dan untuk menambah positif syarikat memperoleh hutang sifar.

Aliran tunai yang sihat dan stabil yang dikekalkan sepanjang 3 tahun terakhir walaupun telah menyusut sekitar 17.1% per tahun, ia masih mempunyai banyak aliran tunai percuma yang menunggu.

Sehingga kebelakangan ini, harga saham syarikat berjumlah £ 0.27p dan hanya bergerak sedikit dalam gambaran yang lebih besar dalam jangka masa 3 bulan sekitar 9%, yang menunjukkan mengapa syarikat itu adalah saham stabil yang baik.

Untuk pertumbuhan masa depan, potensinya sangat besar setelah kita kembali ke bentuk masa yang normal. Sebagai acara langsung akan dipersembahkan dan dapat dihadiri di mana Sportech menjadi sebahagian, di samping menjalankan platform perjudian dalam talian jenama.

Melihat laporan kewangan positif syarikat, dapat difahami dari hasilnya mengapa analisis meramalkan ramalan pertumbuhan yang sihat sebanyak 103.09% setahun.

Jika dibandingkan dengan pesaingnya, Sportech mendahului prospek kesihatan kewangan dan pertumbuhan jangka panjangnya. Itulah sebabnya mengapa Sportech adalah saham yang tidak dinilai untuk ditambahkan ke senarai anda untuk tahun 2021 dan seterusnya.

4. Imperial Brands plc (IMB)

Carta harga saham Imperial Brands

Syarikat yang beribu pejabat di Bristol adalah syarikat tembakau multinasional Britain yang mempunyai lebih dari 51 kilang di seluruh dunia dan produknya dijual di lebih 160 negara.

Syarikat tembakau terkemuka di UK telah berkembang dengan baik selama bertahun-tahun dan telah menyesuaikan diri dengan perubahan baru ketika datang ke produk e-vaping, produk tembakau yang dipanaskan dan nikotin oral di samping menawarkan semua rangkaian produk rokok yang kita ketahui dan ketahui dengan baik.

Serta garis kerjanya yang jelas, jenama ini terlibat dalam pelbagai jalan lain termasuk pemasaran, bahan penerbitan, penghantaran industri dan penghantaran ekspres, perkhidmatan pengurusan sokongan dan banyak lagi.

Berbanding dengan pesaing jenama, IMB mempunyai gabungan yang baik dari semuanya. Sejarah syarikat yang baik, prospek masa depan yang baik, prospek kewangan yang sihat dan nilai yang sangat kuat.

Berbanding dengan beberapa pesaing terbesar jenama yang kekurangan salah satu bidang sekurang-kurangnya yang diliputi oleh IMB.

Unsur positif lain bagi syarikat adalah saham dividen yang telah diketahui secara luas sebagai dividen yang boleh dipercayai dan dibayar dengan baik berdasarkan kepada pendapatan syarikat berapa peratus yang akan diambil oleh pelabur.

Apakah stok dividen?

Walaupun pada pokoknya, jika anda baru melabur dan tidak yakin dengan istilah apa yang dimaksudkan untuk saham dividen, ia agak mudah.

Saham dividen adalah syarikat yang membayar kepada pemegang sahamnya setiap suku tahun dari hasil pendapatan syarikat.

Ini adalah sumber pendapatan biasa yang diberikan sepanjang tahun secara berkala berbanding tiada stok dividen.

Sekiranya anda mencari sumber pendapatan biasa, baca 5 Saham Dividen Teratas untuk Melabur pada tahun 2021 di mana anda akan mendapat lima dividen pembayaran terbaik di pasaran terbuka sehingga kini.

Laporan kewangan IMB menunjukkan bahawa bukan sahaja jenama itu cukup stabil, tetapi juga dianggap tidak dinilai untuk apa potensi yang dapat dicapai oleh saham cerah ini.

Sepanjang tahun lalu, syarikat itu meningkat sebanyak 48.1% dan syarikat itu telah diramalkan oleh analisis akan meningkat sebanyak 8,85% lagi setiap tahun ke depan.

Harga sahamnya sekarang pada 1.563.28 dan P / E 9.79% yang terbukti bernilai baik berdasarkan P / Enya berbanding dengan purata industri.

Tetapkan nisbah P / E terhadap pasaran UK, ia masih menunjukkan nilai yang baik.

Prestasi masa lalu syarikat itu menyokongnya kerana telah dikaji oleh para penganalisis sehingga 0.7% sehingga kini dan semuanya berwarna hijau termasuk margin keuntungan bersih syarikat yang 9% lebih tinggi daripada tahun lalu pada 6.2%.

Syarikat itu juga mempunyai sedikit risiko yang perlu anda ingat. Risiko merangkumi tahap hutangnya yang dianggap tinggi dengan nisbah hutang-ke-ekuiti 211.7%, walaupun angka ini telah menurun selama lima tahun terakhir dan akan terus melakukannya untuk jangkaan.

Imperial Brands adalah saham yang tidak dinilai untuk dibeli dan dipegang untuk jangka masa panjang. Dengan hasil kewangan positif jenama, hasil dividen 8.88% dan produk barunya meningkat di latar belakang sehingga menghasilkan potensi pendapatan baru, menjadikan ini sebagai tambahan yang baik untuk portfolio anda yang semakin meningkat.

5. ITV PLC (ITV)

Carta harga saham ITV

Saluran TV terkenal dan disukai Britain masuk dalam senarai syarikat yang dinilai rendah untuk dibeli pada tahun 2021.

Sejak pertama kali menghiasi layar kami pada tahun 1955 ketika syarikat ini juga ditubuhkan, syarikat ini telah menjadi saluran komersial TV paling popular dan terbesar di UK dan berjalan di samping saluran pesaingnya, BBC One untuk menjadi yang paling banyak ditonton Saluran TV sehingga kini bermula pada tahun 1950-an.

Beroperasi melalui penyiaran dalam talian, ITV juga mencipta dan menghasilkan kandungan asalnya yang terdapat di banyak saluran bebas ke udara termasuk ITV, ITV2, ITVBe dan banyak lagi.

Melangkah ke zaman yang lebih moden, ITV juga mempunyai perjanjian dengan Virgin dan Sky yang memperlihatkan sebahagian besar atau jika tidak semua saluran mereka kepada pengguna berbayar bersama dengan tawaran dengan platform teratas lain termasuk Netflix dan Amazon yang menawarkan tawaran iklan dalam talian dan langganan pilihan ITV.

Sehingga angka kewangan terkini syarikat menunjukkan, pasti ada lebih banyak ruang untuk saham ini berkembang dalam jangka masa panjang.

Sebagai permulaan, ITV naik 48% dari hasil suku terakhirnya dan telah diramalkan akan meningkat sebanyak 24.3% dalam jangka masa 3 tahun.

Walaupun, sejarah ITV dari segi pendapatan tahunan syarikat selama 5 tahun yang lalu sedikit menurun sebanyak 4.6%, yang tidak buruk dalam gambaran yang lebih besar tetapi margin keuntungan bersih syarikat juga telah jatuh ke 9.9% dari tahun lalu pada 14.4 %.

Di samping angka ITV di atas, hutang bagi syarikat juga berada pada tahap tinggi dan telah meningkat dalam tempoh lima tahun kebelakangan ini menjadi angka yang kini berjumlah 115,1%.

Tetapi kembali ke arah positif, kesihatan kewangan syarikat kelihatan optimis dalam kedua-dua jangka pendek dan jangka panjang dengan aset syarikat melebihi liabiliti dengan selesa..

Harga saham syarikat berada pada tahap 106.85 sehingga meningkat, namun sepanjang tahun lalu dengan sedih menyaksikan penurunan yang teruk yang dilaporkan bahawa secara keseluruhan harga saham ketika ini turun sebanyak 60% sehingga kini.

Dari segi turun naik harga saham ITV telah diberikan penilaian purata selama 5 tahun yang lalu.

Tetapi di sebalik cabaran ini, syarikat masih melihat ke depan dan berusaha untuk menggunakan cara baru untuk berhibur di layar bersama dengan mendekati operasi corak kerja lama yang telah dan kini dipengaruhi oleh Covid-19.

Yang membawa kita untuk membuat kesimpulan bahawa walaupun ITV mungkin menjadi alat pembakar lambat, ia masih merupakan stok untuk dibeli dan membiarkannya membakar untuk jangka masa panjang.

6. Taylor Wimpey (TW)

carta harga saham taylor wimpey

2020 sebenarnya merupakan tahun yang baik untuk industri harta tanah, memandangkan peristiwa dunia.

Salah satu pemaju kediaman harta tanah Inggeris yang mempunyai tahun yang menjanjikan adalah Taylor Whimpey.

Beribu pejabat di High Wycombe, UK dan juga beroperasi di peringkat antarabangsa di Sepanyol, Taylor Wimpey merancang untuk menciptakan kehidupan moden dengan gaya disesuaikan yang unik dengan harga yang berpatutan.

Menunjukkan kunci kira-kira yang bersih dan sempurna serta nilai yang baik, TW. berada di atas pesaingnya dengan prospek menjanjikan yang stabil untuk masa depan.

Mengingat dalam beberapa minggu terakhir, harga saham syarikat telah menarik perhatian banyak guru pelaburan untuk terus mengawasi, begitu juga dengan angka kewangan syarikat.

Dengan ramalan yang ditetapkan untuk pertumbuhan 34.0% dalam 3 tahun akan datang, kesihatan kewangan syarikat kukuh kerana ia menyala hijau dengan aset jangka pendeknya yang jauh melebihi liabiliti syarikat dan terakhir, tahap hutang syarikat pada 2.8% dikelilingi oleh aliran tunai percuma jika diperlukan, hanya tiga faktor utama yang besar untuk saham yang dinilai rendah ini.

Untuk prospek jangka panjang, syarikat tersebut terbukti mempunyai liabiliti yang lebih tinggi daripada aset.

Walaupun masa depan akan cerah untuk jangka masa panjang kerana pendapatan syarikat terus dan dijangka meningkat pada tahun-tahun mendatang, ia juga akan membawa aliran tunai lebih lanjut tersedia.

Oleh kerana rancangan kerajaan UK masih berjalan dengan cuti bertugas, TW. telah mendapat banyak faedah dan mempunyai set tempahan awal untuk pertengahan 2021 dan masih bertambah lagi untuk tahun ini.

Bahkan harga saham syarikat itu meningkat 20% dalam beberapa bulan terakhir, yang mana saham mid-cap membuat suaranya terdengar.

Harga saham syarikat pada 5 Januari ialah £ 1,61 yang dijangka meningkat pada minggu-minggu mendatang.

Sekiranya anda seorang pelabur pemula dan anda berminat dengan TW. stok, ada baiknya anda melakukan penyelidikan tambahan lebih lanjut sebelum anda ingin membeli, termasuk harga saham semasa untuk saham tersebut.

Tetapi ini adalah salah satu saham yang merupakan saham yang tidak dinilai dengan ruang yang luas untuk pertumbuhan yang dapat diarkibkan dalam jangka pendek dan jangka panjang.

7. BAE Systems PLC (BA)

Carta harga saham sistem Bae

Syarikat keselamatan dan aeroangkasa pertahanan multinasional Britain yang ditubuhkan pada tahun 1999 menarik perhatian dengan angka kewangan dan kenaikan harga sahamnya baru-baru ini.

Harga saham syarikat adalah 494.40 yang dinilai oleh banyak penganalisis kerana mereka percaya ia akan terus meningkat dan mempertimbangkan ruang untuk potensi pertumbuhan yang dapat dicapai oleh syarikat.

Di samping harga saham, BA adalah dividen yang sangat dipercayai dan kuat yang hasil dividennya berada pada 4.70% dan juga berada di 25% teratas dari pembayar dividen di pasaran UK.

Hutang syarikat adalah salah satu yang negatif bagi syarikat. Walau bagaimanapun, ia adalah sesuatu yang dapat dirobohkan dari masa ke masa dan pada masa ini syarikat berdiri tinggi pada tahap hutangnya dengan nisbah hutang-ekuiti pada 101.7%.

Seperti yang dinasihatkan, syarikat perlahan-lahan menghilangkan hutang kerana ia telah berkurang sebanyak 53.3% dalam 5 tahun terakhir dan seiring berjalannya waktu akan semakin menurun.

Sepanjang sejarah lima tahun syarikat, pendapatan tahunannya dianggap 10.4%.

BA mempunyai pendapatan berkualiti tinggi walaupun margin keuntungan bersih syarikat ketika ini turun 1.2% dari tahun lalu.

Yang membuat kesimpulan, BA adalah saham yang dinilai rendah untuk ditambahkan ke portfolio anda.

Oleh kerana nisbah syarikat seimbang walaupun memerlukan sedikit peningkatan, ini hanyalah salah satu faktor yang perlu diperhatikan dan diteliti lebih jauh sebelum melompat terus.

Tetapi dengan ramalan untuk syarikat berkembang 8.89% setahun, bersama dengan harga saham yang baik, akan memalukan untuk melepaskan peluang ini.

8. Kad Kilang PLC (KAD)

carta harga stok kilang kad

Card Factory plc adalah peruncit kad ucapan yang beroperasi yang pertama kali dibuka pada tahun 1997.

Menawarkan pelbagai pilihan kad dari kad ulang tahun hingga kad majlis umum dengan hadiah, cetakan, reka bentuk dan bahan pembungkus hadiah juga tersedia untuk dibeli.

Syarikat Britain beroperasi di pelbagai lokasi termasuk jalan raya, tempat membeli-belah serta mempunyai perniagaan e-dagang dalam talian.

Produk CARD menjadi lebih popular sejak kebelakangan ini kerana harganya yang agak berpatutan dan rendah untuk kad berkualiti dan produk tambahan seperti belon dan pembungkus hadiah.

Yang mendahului pesaing seperti Clinton Cards dan TheWorks dan malah berusaha untuk menjadi lebih popular daripada Paperchase di UK yang merupakan rangkaian kad ucapan dan produk tambahan antarabangsa.

CARD telah diklasifikasikan sebagai saham yang dinilai rendah oleh analisis yang telah diramalkan akan tumbuh 58.97% setiap tahun.

Jadi elemen positif yang besar bagi syarikat adalah aspek nilai masa depan yang dapat dicapai.

Melihat sejarah Kad Kilang dalam beberapa tahun kebelakangan ini, syarikat itu tidak mempunyai kesan buruk untuk sedikit sebanyak, bagaimanapun, untuk saham kecil syarikat itu bertujuan untuk arah yang betul.

Berdasarkan prestasi syarikat selama 5 tahun kebelakangan ini menunjukkan hasil negatif dari pendapatan tahunan -11.2% dengan margin keuntungan bersih turun 7.1% dari tahun lalu.

Syarikat ini juga mempunyai jumlah hutang yang tinggi yang juga menjadi faktor yang perlu diteliti sebelum anda melabur. Pada masa ini, nisbah hutang kepada ekuiti berada pada 158.59%.

Walau bagaimanapun, kembali ke positif CARD menguntungkan dan dijangka meningkat 59% dalam 3 tahun akan datang bersama dengan harga saham yang stabil yang telah stabil selama lebih dari tiga bulan yang pada masa ini berada pada 40.56 sesaham.

Oleh kerana syarikat itu telah dilanda lagi dengan berita baru-baru ini yang mengesahkan penutupan negara di UK, pintu syarikat akan ditutup kembali untuk kali ketiga berturut-turut selama 9 bulan kerana wabak koronavirus.

Tetapi penganalisis masih optimis terhadap stok CARD kerana konsensus di antara penganalisis Wall Street telah menamakan Card Factory plc sebagai saham “tahan”. Yang bermaksud bahawa pemegang saham yang terlibat dalam stok harus menjaga kedudukan dan menunggu.

Itulah sebabnya walaupun gantung api mungkin merupakan posisi terbaik buat masa ini dengan stok CARD, simpan stok yang tidak dinilai ini di radar anda terutama sekali langkah penguncian ketiga diangkat di seluruh UK.

9. Undang-undang & Kumpulan Umum (LGEN)

sah & amp; carta harga saham kumpulan am

Undang-undang & General Group plc menyediakan produk dan perkhidmatan insurans di seluruh dunia. Sebuah syarikat multinasional Britain yang beribu pejabat di London telah mencipta nama yang kukuh selama ini.

Menawarkan pelbagai segmen dari Undang-Undang & Persaraan Umum, Pengurusan Pelaburan, Modal dan Insurans serta terlibat dalam pelbagai bidang lain termasuk pelaburan harta tanah, pinjaman komersial dan banyak lagi.

Positif besar bagi syarikat yang menarik pelabur adalah untuk dividennya.

LGEN terkenal sebagai pembayar dividen berprestasi terbaik dan boleh dipercayai dengan hasil dividen 6.80% yang melebihi purata industri dan berada di 25% pembayar dividen teratas di pasaran UK.

Syarikat itu juga telah mengumumkan rancangan masa depan mereka untuk pertumbuhan dalam tempoh lima tahun akan datang yang akan menambahkan pertumbuhan yang signifikan bagi syarikat dan pelabur dengan dividen mereka.

Bersamaan, Undang-undang &Umum mempunyai prospek kewangan yang sihat, namun, ia membawa hutang yang agak tinggi kerana nisbah hutang-ke-ekuiti berada pada 59% yang telah dikurangkan dengan hebat dari 202% selama 5 tahun terakhir, yang merupakan penghapusan besar ingat semasa melihat statistik syarikat.

Sehubungan dengan itu, hutang syarikat tidak memberi kesan yang besar kepada syarikat kerana ia juga mempunyai aliran tunai untuk menampung hutangnya.

Penganalisis telah meramalkan pertumbuhan 10.4% per tahun untuk syarikat kerana rancangan baru telah dibuat untuk mewujudkan pertumbuhan lebih lanjut dalam beberapa tahun mendatang.

Oleh kerana harga sahamnya 268.80 sesaham dan dengan jalan menuju pertumbuhan yang lebih jauh, menjadikan stok ini sebagai saham yang tidak dinilai untuk ditambahkan ke portfolio anda dan stok yang baik untuk membawa pendapatan tetap.

10. Redrow (RDW)

Cap Pasaran – £ 1.9b

carta semula harga saham

Stok terakhir yang masuk dalam senarai 10 saham yang dinilai rendah adalah Redrow.

Redrow, salah satu pembina rumah harta tanah terbesar di Inggeris di negara ini dan ya sahamnya berpotensi dinilai rendah.

Ditubuhkan pada tahun 1974, syarikat hartanah telah berubah dari satu ke tahap yang semakin kuat kerana syarikat itu terus membangun dan terus mencari peluang baru untuk perbelanjaan.

Penganalisis sangat menasihatkan bahawa pada masa ini stok ini akan menjadi sebahagian daripada dan telah memberi saham ini penilaian ‘beli’ semasa. Dan setelah anda melihat laporan kewangan syarikat dengan lebih terperinci, anda dapat mengetahui sebabnya.

Walaupun margin keuntungan bersih syarikat lebih rendah daripada tahun lalu pada 8.4%, syarikat masih berada dalam keadaan positif bergerak maju dengan hasil kewangannya yang lain.

Pendapatan diramalkan akan meningkat sebanyak 21,18% setiap tahun dan harga sahamnya secara keseluruhan dianggap stabil dengan penilaian turun naik 8%.

Pada masa ini berdagang di bawah nilai saksama pada £ 5,52 syarikat ingin berada dalam kedudukan yang baik untuk dimanfaatkan untuk menjadi sebahagian daripada saham.

Terutama dengan kunci kira-kira syarikat yang kuat juga dengan kelebihan besar ialah syarikat mempunyai kedudukan aliran tunai positif yang bermaksud hutang syarikat dilindungi dengan baik.

Mengenai topik hutang syarikat, ia dianggap memuaskan kerana hutang kepada ekuiti adalah 10.5% yang telah menurun sebanyak 14.2% selama 5 tahun yang lalu.

Tidak ada keraguan bahawa saham Redrow kelihatan kuat sebagai saham yang dinilai rendah. Ini adalah satu yang perlu ditambahkan ke koleksi stok anda. Seiring penjualan terus maju dan lonjakan pasar perumahan terus berlanjut, kami dan penganalisis meramalkan bahawa permintaan dan permintaan masih jelas bagi syarikat yang akan memperoleh nilai dan pertumbuhan pada tahun mendatang dan tahun-tahun berikutnya.

Bagaimana Melabur dalam Saham Yang Tidak Dinilai?

Setelah anda memilih dan menjalankan semua penyelidikan yang relevan yang diperlukan, sudah tiba masanya untuk melihat langkah-langkah seterusnya dalam proses bagaimana melabur dalam saham yang dinilai rendah.

Mencari broker yang sesuai adalah salah satu bahagian penting dalam perjalanan perdagangan anda.

Anda akan dapati dan dapat melihat dengan mata anda sendiri bahawa terdapat banyak platform perdagangan dan broker di luar sana yang tersedia untuk anda. Walau bagaimanapun, sangat berharga masa dan wang anda untuk memilih dengan bijak kerana memilih broker yang salah berpotensi mahal.

Semasa meneliti platform pilihan anda, cari elemen penting yang menonjol seperti yuran komisen rendah atau tidak bersama dengan lesen terkawal yang dimiliki oleh broker atau di platform perdagangan dalam talian. Lesen-lesen ini boleh didapati di bahagian bawah halaman laman web dan bagi setiap broker, ini juga boleh didapati di tangan anda.

Satu platform perdagangan yang sangat kami sarankan untuk perjalanan anda ke perdagangan saham adalah eToro.

Ini benar-benar tidak menjadi lebih baik daripada platform perdagangan terkemuka eToro, yang menempatkan lebih daripada 12 juta pelanggan di seluruh dunia.

Platform dagangan mempunyai akses kepada saham terbaik di pasaran dan semuanya dengan faedah tambahan tanpa komisen tanpa asas, sebab itulah eToro adalah platform sempurna yang sesuai untuk pelabur pemula.

Selain mempunyai akses ke pasaran UK, ia juga merangkumi 16 pasaran antarabangsa jika anda ingin terus berkembang di masa depan atau jika anda ingin melakukannya dengan segera.

Untuk membuka akaun yang perlu anda lakukan hanyalah mencari broker yang sesuai dan membuat akaun, secepat, sederhana dan semudah itu. Setelah berjaya membuka akaun, anda akan terfikir bila anda ingin memulakan perdagangan.

Susun atur platform yang mudah dan mudah menjadikan perjalanan anda menjadi lebih lancar. Sekiranya anda merasa sudah bersedia untuk terus melabur, anda hanya perlu memilih saham yang dinilai rendah dan melaburkan sejumlah.

Jumlah minimum untuk deposit yang anda perlukan untuk memulakan perdagangan adalah sekitar $ 200 sekitar (£ 147.00).

Sekiranya anda merasakan bahawa anda perlu memahami dan mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana perdagangan beroperasi, eToro juga menawarkan kursus kemalangan untuk mempelajari cara-cara perdagangan dan dapat menjawab sebarang keraguan atau pertanyaan yang tidak dijawab mengenai perdagangan saham.

Kebaikan menggunakan eToro:

 • Platform dagangan lurus ke hadapan yang digunakan pada masa lapang anda sendiri
 • Broker saham dalam talian yang mesra dan membantu
 • Beli stok tanpa sebarang bayaran atau bayaran komisen tambahan
 • Mudah dan senang deposit wang
 • Mempunyai akses ke lebih dari 800+ saham di pelbagai pasaran
 • Log masuk ke akaun anda pada bila-bila masa dan dari mana sahaja di dunia

eToro – Beli Saham Bernilai Inggeris Terbaik Tanpa Komisen

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Modal anda berisiko. Bayaran lain mungkin dikenakan

Pengambilan Utama

 • Stok yang dinilai rendah adalah saham yang berharga di bawah nilai naluri yang benar-benar bernilai.
 • Stok yang dinilai rendah boleh menjadi sangat menguntungkan jika dipilih dan diteliti dengan betul.
 • Meneliti adalah mustahak ketika melakukan penyelidikan lebih lanjut mengenai saham-saham undervalued di UK yang paling tinggi, itulah sebabnya disarankan untuk mengambil masa yang anda perlukan sebelum melabur.
 • Bersama dengan 10 saham bernilai rendah teratas yang terpilih, terdapat lebih banyak saham bernilai rendah di pasaran untuk anda laburkan.
 • Memilih broker yang tepat adalah bahagian penting dalam perjalanan perdagangan anda, luangkan masa untuk meneliti dengan bijak sebelum memilih broker atau platform perdagangan dalam talian.
 • Sentiasa melabur dengan cara kewangan anda.

Sekiranya anda seronok membaca Apakah 10 Saham Nilainilai Terbaik Yang Perlu Dibeli Di UK Untuk Tahun 2021?, sila kongsi dengan orang lain yang anda fikir akan menarik bagi anda.

Harap Perhatikan: Prestasi masa lalu bukanlah petunjuk prestasi masa depan. Nilai pelaburan boleh turun serta naik. Segala pendapat, berita, penyelidikan, analisis, harga, atau maklumat lain yang terdapat di laman web ini disediakan sebagai ulasan pasaran umum, dan bukan merupakan nasihat pelaburan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me