Apakah 10 Stok Pertumbuhan Teratas yang Akan Dibeli Pada 2021?

Stok Pertumbuhan Terbaik pada tahun 2021

Ada rancangan untuk melabur dalam saham pada tahun 2021? Ingin terus mengikuti trend saham? Kami telah mempermudah dengan panduan lengkap kami untuk 10 saham pertumbuhan teratas untuk dibeli pada tahun 2021.

Mendapat awal dengan stok pertumbuhan terbaik untuk tahun 2021 dapat menghasilkan banyak masa!

Apakah stok pertumbuhan terbaik untuk 2021? Adakah stok pertumbuhan yang baik untuk 2021? Di mana saya boleh mendapatkan stok pertumbuhan teratas untuk tahun 2021? Jangan risau lagi! Kami telah mengumpulkannya!

Lihat senarai 10 saham pertumbuhan terbaik untuk 2021 untuk dibeli di bawah! Kami telah merangkumi semuanya!

Tunggu, apakah saham pertumbuhan dan mengapa saya mesti melabur dalam satu saham?

Mari kita jelaskan.

Stok pertumbuhan sangat popular dalam permainan perdagangan saham, tsecara automatik menawarkan beberapa pulangan terbaik di seluruh pasaran saham. Sekiranya mereka belum ada di radar anda, mereka seharusnya!

Mereka seperti ‘saham mega’ dan jika anda masuk pada waktu yang tepat, mereka akan menjadikan anda peniaga saham yang sangat gembira.

Apa yang menjadikan mereka begitu berharga adalah bahawa mereka selalu mempunyai ‘pertumbuhan‘Di fikiran mereka – mereka dijangka menjadi lebih besar dan lebih besar, yang menunjukkan bahawa harga saham mereka juga akan meningkat!

Tetapi bukan semua keseronokan dan permainan dengan stok pertumbuhan! Terdapat banyak perkara yang perlu diingat, seperti kenaikan harga yang besar apabila pasaran saham berubah menjadi menurun.

Itulah sebabnya anda harus bijak dan belajar bagaimana melabur dalam stok pertumbuhan. Mengetahui masa yang tepat untuk terlibat adalah penting!

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan apa itu stok pertumbuhan, bagaimana melabur di dalamnya dan semoga mendapat 10 saham pertumbuhan terbaik untuk 2021 untuk dibeli.

Anda boleh membeli semua saham pertumbuhan teratas ini, serta banyak saham lain, di eToro dan bayar komisen 0%!

Apakah stok pertumbuhan? Dan mengapa saya mesti melabur dalam satu pada tahun 2021?


A stok pertumbuhan adalah mana-mana syarikat yang dijangka berkembang lebih cepat daripada stok purata. Biasanya, syarikat yang merupakan saham pertumbuhan ingin melabur semula pendapatan mereka untuk terus berkembang.

Dan kepanjangan inilah yang menjadikan mereka begitu menarik bagi peniaga saham. Mereka pertumbuhan menunjukkan bahawa mereka melakukannya dengan baik dan akan terus berjalan dengan baik.

Stok pertumbuhan boleh menjadi industri apa pun, ia tidak terhad kepada syarat-syarat tersebut. Stok pertumbuhan cenderung pengganggu industri yang membawa perubahan dalam industri yang mapan.

Perlu dinyatakan bahawa stok pertumbuhan adalah tidak sama dengan stok nilai. Walau bagaimanapun, adalah idea yang baik untuk melabur dalam kedua-duanya agar portfolio anda tetap pelbagai dan mengurangkan risiko.

Perhatikan bahawa stok pertumbuhan boleh berisiko untuk diperdagangkan daripada stok purata, cenderung lebih tidak stabil dan mengalami perubahan harga yang besar ke bawah dan juga ke atas.

Yang menyatakan, stok pertumbuhan lakukan dengan baik semasa pasaran lembus. Semasa pasaran beruang, stok pertumbuhan boleh merosot ketika pelabur menjauh dan lebih fokus pada saham bernilai, jadi pastikan anda mengenali saat yang tepat untuk terlibat dalam stok pertumbuhan.

Anda juga mungkin tidak mahu melabur dalam syarikat yang berkembang terlalu cepat. Sekiranya anda melihat tanda-tanda itu, mungkin anda harus menjauhkan diri.

Ini terutama berlaku bagi syarikat yang berkembang pada masa yang tidak menentu dalam industri yang tidak berjalan dengan baik atau tidak mempunyai masa depan.

Anda juga harus elakkan risiko dengan mencari stok pertumbuhan yang sudah menjana pendapatan, elakkan mereka yang belum berada pada ketika itu (mereka mungkin masih gagal).

Dan apabila anda akhirnya memutuskan untuk melabur dalam stok pertumbuhan, melabur dengan bijak. Tidak perlu mencurahkan semua wang anda ke dalamnya. Sekiranya semuanya berjalan lancar, anda tidak memerlukan banyak perkara, tetapi jika keadaan menjadi yang terburuk, sekurang-kurangnya anda tidak banyak melabur.

Sekiranya anda suka risiko dan turun naik, maka stok pertumbuhan adalah untuk anda. Sekiranya tidak, anda mungkin harus memusatkan perhatian pada stok nilai.

Stok pertumbuhan terbaik untuk 2021 untuk dibeli!

Berikut adalah senarai stok pertumbuhan terbaik kami untuk dibeli pada tahun 2021 – pastikan anda menyemak semuanya!

1. Netflix (NFLX)

Tidak hairanlah Netflix berada dalam senarai stok pertumbuhan terbaik kami untuk tahun 2021!

Ini menjadi nama rumah tangga, dan menurut definisi, pengganggu industri, menjauhkan orang dari pawagam dan TV, dan di depan skrin komputer riba.

Yang mengatakan perkara mulai berubah dan perkhidmatan streaming seperti Netflix mulai menjadi kebiasaan, jadi boleh dikatakan lebih banyak pemimpin industri dan bukannya pengganggu industri dalam hal itu.

Perubahan terbesar dalam beberapa tahun kebelakangan ini datang dalam bentuk HBO Max, Disney + dan Amazon Prime Video, hanya untuk beberapa nama.

Walaupun syarikat-syarikat ini baru dalam permainan streaming, mereka tidak baru dalam industri TV dan filem dan boleh menimbulkan ancaman besar.

Walaupun begitu, Netflix telah berjaya dengan baik bernilai kira-kira 30,200% sejak IPO pada tahun 2002.

Sudahkah Anda Menimbang Membeli Netflix stok?

perdagangan saham neetflix

2. Adobe Systems Inc. (ADBE)

Anda boleh dimaafkan kerana menganggap bahawa Adobe hanyalah aplikasi yang bagus untuk membaca PDF dan membuat meme di Photoshop!

Sebenarnya, Adobe adalah syarikat besar yang menyediakan pelbagai perkhidmatan kepada syarikat lain.

Beberapa di antaranya termasuk Adobe Campaign, yang memungkinkan perniagaan mengirim bahan pemasaran, seperti email dan pemberitahuan push kepada pengguna, dan Adobe Experience Manager, alat yang sangat baik untuk membuat laman web.

Apa yang menjadikan alat ini menonjol dari yang lain ialah mereka tidak memerlukan pengkodan hampir siap, yang bermaksud bahawa hampir semua orang dapat menggunakannya dengan latihan yang agak sedikit.

Sejak IPO Adobe pada tahun 1986, ia menghargai sekitar 119.200% (tertinggi dalam senarai ini!), menjadikannya salah satu saham pertumbuhan terbaik kami untuk dibeli pada tahun 2021, terutamanya jika mereka terus menjalin kerjasama yang kuat dengan syarikat besar lain.

Selain itu, dalam lima tahun kebelakangan ini, stok Adobe telah meningkat dari sekitar $ 93.94 menjadi $ 466.11 (pada masa penulisan).

Sudahkah Anda Menimbang Membeli Adobe stok?

perdagangan saham

3. MercadoLibre Inc. (MELI)

Kita semua tahu mengenai Amazon dan Alibaba, tetapi tahukah anda bahawa ada pemain baru di Bandar eCommerce? Dan bahawa mereka hampir menguasai seluruh Amerika Latin? (kira-kira 652 juta orang!)

Nah, ada, dan namanya MercadoLibre! Sebenarnya, seperti banyak yang lain dalam senarai ini, MercadoLibre telah lama wujud dan mula ditubuhkan pada tahun 1999 di Argentina.

Dan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ia benar-benar mula membuat pembunuhan dan menjadi kekuatan penting dalam eCommerce.

2020 adalah tahun yang sangat baik bagi mereka, melonjak naik secara dramatik sejak bulan Mac (kemungkinan besar berkaitan dengan coronavirus!).

MercadoLibre adalah pasaran dalam talian untuk eCommerce dan lelong dalam talian, dan dalam beberapa segi, ia lebih serupa dengan eBay daripada Amazon.

Walaupun begitu, kehadirannya sangat besar dan terus berkembang, menjadikannya salah satu saham pertumbuhan terbaik untuk tahun 2021 dan seterusnya.

Sudahkah Anda Menimbang Membeli MercadoLibre stok?

4. Five Below Inc. (LIMA)

Lima Di Bawah ini adalah pendatang baru yang mungkin masih belum diketahui ramai orang, terutama bagi mereka yang berada di luar AS.

Bagi mereka yang tidak tahu, Five Below adalah rangkaian kedai diskaun yang menjual produk yang kebanyakannya mencecah $ 5 (maka namanya, Five Under – cukup pandai!).

Faktor lain yang menjadikan mereka begitu unik sehingga mungkin dianggap sebagai ‘pengganggu industri’ adalah tumpuan mereka pada ‘pengalaman kedai’, berusaha menjadikan idea membeli-belah menarik.

Dengan berbuat demikian, mereka yakin dapat meningkatkan penjualan, dengan memperhatikan bahawa kebanyakan kedai diskaun tidak mempunyai fokus untuk membuat pengguna menikmati pengalaman berbelanja.

Five Below benar-benar mula mengembangkan rangkaian produk dan lokasi mereka sekitar tahun 2011, dan sejak itu hampir tidak berhenti untuk menarik nafas lega.

Hari ini, ada kira-kira 900 kedai di bawah ini di 38 negeri di Amerika Syarikat.

Sudahkah Anda Menimbang Membeli Lima Di Bawah stok?

5. Align Technology Inc. (ALGN)

Align Technology adalah pilihan menarik untuk saham pertumbuhan terbaik dan mungkin bukan satu-satunya yang akan segera terlintas di fikiran anda apabila anda memikirkan stok untuk dibeli.

Mereka adalah pengilang pengimbas 3D digital, terutamanya digunakan untuk ortodontik (kepakaran pergigian yang kebanyakannya membetulkan gigi yang tidak selaras dan corak gigitan).

Sama seperti stok lain dalam senarai ini, mereka mempunyai kebiasaan yang baik untuk berkembang dan telah diperdagangkan secara terbuka sejak tahun 2001.

Fakta menarik, kira-kira 8% orang yang memakai pendakap gigi telah menggunakan produk yang berkaitan dengan Align Technology, yang memberi anda beberapa perspektif mengenai berapa banyak kesan yang mereka buat di pasaran.

Lebih jauh dari itu, sejak sekitar bulan Maret 2020, mereka telah bergerak keras ke atas. Namun, perhatikan bahawa selama lima tahun terakhir, mereka telah mencapai puncak dan palung sekurang-kurangnya tiga kali, tetapi sekali lagi, kali ini kelihatan sedikit berbeza.

Sudahkah Anda Menimbang Membeli Sejajarkan stok?

6. Tesla (TSLA)

Tesla adalah satu-satunya pemain sebenar dalam industri kenderaan elektrik. Mereka bukan sahaja menjadikan kereta elektrik sejuk, tetapi juga menjadikannya kemungkinan sebenar – mereka bukan sekadar mimpi beberapa dekad yang lalu!

Dan dengan bekalan minyak dan bahan bakar fosil yang selalu habis, kita benar-benar memerlukannya.

Tetapi Tesla bukan tanpa masalah. Sebagai permulaan, mereka mempunyai beberapa pesaing sekarang. Salah satunya, Nikola, benar-benar mula menaikkan kepantasan.

Lebih penting lagi, ada legenda bandar yang setiap kali Elon Musk tweet seorang pelabur meneteskan air mata (Elon tweet, pelabur menangis!).

Bukan, secara harfiah, tetapi Kebiasaan Twitter Musk telah banyak kali merugikan harga saham Tesla.

Tesla telah menghargai kira-kira 1,280% sejak IPO pada tahun 2010, itulah sebabnya ia merupakan salah satu saham terkemuka untuk tahun 2021.

Sudahkah Anda Menimbang Membeli Tesla stok?

7. Peloton Interactive Inc. (PTON)

Suka cergas dan bersenam secara teratur? Jadi mengapa anda belum melabur dalam Peloton Interactive?!

Peloton Interactive adalah salah satu syarikat peralatan senaman teratas di dunia walaupun baru berusia lapan tahun.

Produk utama Peloton adalah basikal senaman dan treadmill, tetapi yang benar-benar menonjolkan produk ini ialah pemilik boleh melanggan langganan bulanan untuk mengikuti kelas latihan dari jauh yang disiarkan di skrin basikal atau treadmill.

Oleh itu, seperti yang anda lihat, Peloton Interactive tidak hanya berminat menjual peralatan latihan anda, mereka juga berminat untuk mengewangkan seluruh rutin senaman anda!

Sesi latihan interaktif Peloton juga terbukti menjadi hit besar semasa pandemi koronavirus, dengan banyak dari kita berada dalam keadaan terkunci dan tidak ada tempat untuk bersenam.

Sudahkah Anda Menimbang Membeli Peloton stok?

8. Di Luar Daging (BYND)

Beyond Meat adalah pengeluar makanan berasaskan tumbuhan yang paling cepat berkembang di dunia (stok pertumbuhan lain bagi mereka yang berminat untuk hidup sihat!).

Mereka mempunyai memanfaatkan peningkatan jumlah orang yang menggunakan gaya hidup vegan / vegetarian, sama ada atas sebab kesihatan, alasan hak haiwan atau alasan persekitaran.

Dan mungkin yang menjadikan mereka begitu berjaya adalah seberapa baik mereka meniru produk daging sebenar seperti ayam, burger dan sosej, selain pujian selebriti dan perkongsian besar.

Beyond Meat jelas merupakan pengganggu industri yang terus meningkat dan pertumbuhan pasti ada di fikiran mereka, menjadikannya salah satu saham pertumbuhan terbaik untuk 2021.

Namun, perlu diingat bahawa Beyond Meat telah menghadapi kebimbangan mengenai keselamatan makanan, dengan beberapa yang menyatakan bahawa makanan mereka sangat diproses, yang merupakan giliran bagi beberapa pengguna.

Sudahkah Anda Pertimbangkan Membeli Di Luar Stok daging?

9. Amazon (AMZN)

Adakah perkara yang tidak dapat dilakukan oleh Amazon? Mereka telah memasuki banyak pasaran yang berbeza sekarang, sukar untuk dihitung!

Hari ini, Amazon bukan hanya dalam industri eCommerce, mereka juga telah berkembang menjadi perkhidmatan streaming (Amazon Prime Video), dan pengkomputeran awan (Amazon Web Services), yang telah menjadikan mereka saingan dengan banyak saham dalam senarai ini!

Sukar untuk mempercayai bahawa ini adalah syarikat yang sama dari tahun 1999 yang berada di jalan yang sama dengan kedai pajak gadai, penukaran jarum heroin dan ‘ruang tamu’ filem dewasa.

Ya, Amazon adalah syarikat besar sekarang, tetapi sukar dipercayai, ia terus berkembang dan berkembang.

Amazon telah menghargai sekitar 86,260% sejak IPO pada tahun 1997, jumlah yang tidak baik dalam masa lebih dari dua dekad.

Dan pertumbuhan yang luar biasa inilah yang menjadikan Amazon mungkin merupakan salah satu saham pertumbuhan terbaik pada masa kini dan salah satu saham paling berkembang pada tahun 2021 khususnya.

Sudahkah Anda Mempertimbangkan Membeli Saham Amazon?

10. Microsoft (MSFT)

Microsoft membawa komputer ke rumah semua orang seperti yang kita kenal sekarang. Walaupun mereka mempunyai persaingan besar dengan Apple, jelas bahawa Microsoft adalah pemenang sebenarnya.

Oleh kerana itu, anda juga boleh mengatakan bahawa Microsoft mungkin lebih banyak pemimpin industri dan bukannya pengganggu industri.

Anda bahkan boleh mengatakan bahawa mereka mempunyai monopoli yang kuat dalam industri ini (jika anda tidak menggunakan komputer Microsoft atau Apple, apa yang anda gunakan?).

Dan Microsoft suka membeli balik stok dari pasaran yang dapat dengan cepat menaikkan harga saham.

Microsoft telah menghargai sekitar 104,000% sejak IPO pada tahun 1986, menjadikannya jelas pada saham pertumbuhan terbaik untuk 2021.

Pernahkah Anda Menimbangkan Membeli saham Microsoft?

Perkara utama

Terdapat banyak peluang untuk melabur di pasaran saham pada tahun 2021, tetapi apa yang menjadi jelas tahun ini adalah bahawa ada baiknya mencari saham yang berkembang dengan sebaik mungkin. Berikut adalah titik utama utama untuk pertumbuhan saham pada 2021.

Sekiranya anda masih ingat apa-apa dari Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Pembelian 2021, jadikan ini sebagai perkara utama.

  • Stok pertumbuhan adalah saham yang dijangka tumbuh jauh lebih cepat daripada stok purata. Biasanya, mereka mempunyai fokus kuat untuk melabur semula dan pengembangan.
  • Anda mungkin kurang biasa dengan MercadoLibre, Five Below, Align Technology, Peloton Interactive dan Beyond Meat. Tetapi stok ini adalah pemain utama hari ini dan anda semestinya memerhatikannya.
  • Tidak menghairankan, banyak yang teratas stok pertumbuhan adalah syarikat teknologi. Amazon, Microsoft, Adobe, Netflix, Tesla – senarai itu berterusan!
  • Amazon dan Microsoft teratas dalam senarai kami stok pertumbuhan terbaik untuk 2021. Keduanya telah mencapai prestasi yang sangat baik pada tahun 2020 dan mempunyai sejarah pertumbuhan yang kuat.

Ingin Mula Melabur dalam 10 saham Pertumbuhan Teratas?

Sekarang anda tahu apa saham pertumbuhan yang paling tinggi untuk dilaburkan pada tahun 2021, anda mempunyai asas yang kukuh untuk memulakan pelaburan saham anda. Langkah seterusnya adalah mencari broker saham yang mempunyai reputasi baik

Di platform pelbagai aset eToro, anda boleh membeli di semua 10 saham teratas yang disebutkan dalam senarai ini. Sama ada anda pernah berdagang saham sebelum ini atau hanya memasuki bentuk pelaburan ini, perkhidmatannya yang mesra pengguna adalah kaedah terbaik untuk membandingkan mata wang dan memulakan perdagangan hari ini.

Sekiranya anda seorang pemula saham yang mencari broker saham terbaik 2021, eToro inovatif Ciri CopyTrader dapat memberi anda gambaran berharga mengenai strategi perdagangan saham terbaik. Fungsi ini membolehkan anda menonton tindakan pelabur berpengalaman dalam masa nyata, dan kemudian secara automatik menyalin keputusan mereka. Ini adalah kaedah terbaik untuk mencuba strategi yang berbeza sebelum mencari formula kemenangan untuk anda.

eToro – Beli Stok Pertumbuhan Teratas dengan Komisen 0%

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Ingatlah, walaupun stok pertumbuhan terbaik tidak dijamin akan menjana wang kepada anda. Ini bermaksud penting untuk melakukan usaha wajar dan mencari strategi pengurusan risiko yang kuat sebelum anda memulakan perdagangan saham.

Kami harap senarai 10 saham pertumbuhan teratas untuk dibeli pada tahun 2021 dapat membantu.

Penafian: Stok sangat tidak stabil. Modal anda berisiko

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector