Cara Memilih Stok Terbaik Yang Akan Dibeli Sekarang

Dalam landskap persaingan yang terus berkembang ini, salah satu kaedah terbaik untuk mendapatkan pulangan yang baik adalah dengan melabur dalam stok. Bagi pelabur yang ingin menjana pendapatan pasif, stok dividen selalu menjadi pilihan. Ia dapat memperoleh hasil 3% dan kadar yang lebih tinggi berbanding dengan akaun simpanan lain. Menjadi pelabur di pasaran saham mempunyai faedah serta risiko. Memilih saham terbaik untuk dibeli memang merupakan keputusan yang menggigit yang harus disokong oleh cadangan penyelidikan yang boleh dipercayai dan mantap.

Petua Memilih Stok Terbaik Untuk Beli Sekarang

Walaupun popularitas dana yang diperdagangkan di bursa (ETF) telah menurunkan pembeli saham individu dan pasar mereka, pasaran saham masih dapat menjadi projek pelaburan yang berjaya dengan beberapa penyelidikan yang baik. Apa sahaja gaya perdagangan anda, sama ada perdagangan hari atau gaya seperti swing swing, trading posisi, atau pelaburan, harus ada kriteria tertentu untuk memilih saham anda.

Berikut adalah beberapa peraturan dan petua emas untuk memilih stok terbaik di pasaran.

Rancang Pelaburan Jangka Panjang

Tidak kira apa senario semasa, rancangan pelaburan harus selalu dalam jangka masa panjang. Sebelum melabur di firma tertentu, analisis sejarahnya dengan mengkaji pembayaran dividen, aliran tunai, dan prestasi perdagangannya. Sejarah mungkin bukan ukuran yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, tetapi dapat membuat garis besar untuk permulaan yang baik.

Jaga Pemeliharaan Modal Keutamaan Utama

Pelaburan dan perdagangan saham bukanlah permainan judi. Sebaliknya, ia memerlukan rancangan dan penyelidikan tertentu. Memelihara modal dan meminimumkan risiko harus menjadi keutamaan semasa melabur dalam saham. Adalah lebih baik jika anda mempunyai idea yang jelas mengenai berapa banyak wang yang anda mampu kehilangan dan bagaimana memilih stok untuk jangka masa panjang. Mengekalkan permainan dan memelihara modal adalah salah satu objektif yang paling penting.

Rancangan Pengurusan Risiko

Tentukan tahap risiko yang anda mampu dan hadapi. Fokus untuk memelihara modal dan selalu memulakan dengan meminimumkan risiko. Setelah kemahiran dan pengalaman anda di lapangan meningkat, secara beransur-ansur, anda dapat mempertimbangkan untuk memperluas risiko berdasarkan saham yang anda pilih untuk diperdagangkan.

Stok Terbaik Untuk Beli Sekarang Di Pasaran

Sebagai seluruh dunia menjangka apa yang "baru normal" berlaku untuk kita, sangat penting untuk mempertimbangkan trend masa lalu, pasaran masa kini, dan beberapa faktor lain semasa memilih pasaran saham yang anda inginkan. Berikut adalah beberapa saham terbaik yang mempunyai kekuatan relatif yang mengagumkan berbanding dengan saham yang dapat menunjukkan prestasi yang baik di pasaran ini.

Sektor FMCG (Barang Pengguna Bergerak Cepat)

Tembakau Amerika Inggeris dan Jenama Imperial adalah firma barangan pengguna (FMCG) terbaik dan bergerak pantas yang menduduki tempat teratas senarai saham terbaik untuk dibeli sekarang. Ini adalah dua syarikat merokok yang menawarkan hasil lebih dari 7%, walaupun sektor tembakau tidak disukai oleh pelabur. Ini cukup mengagumkan dan juga alasan yang menggoda untuk meraih keuntungan pelaburan saham.


Unilever Ltd., penguasa FMCG, yang terlibat dalam pembuatan produk berjenama dan bungkusan, adalah satu lagi saham yang boleh dipertimbangkan. Unilever mempunyai hasil dividen mendekati 3.5%, yang berada dalam ekonomi dengan kadar faedah rendah sekarang, sangat menarik dan membujuk. Menjadi saham mahal sepanjang masa, gangguan pasaran secara tiba-tiba juga dapat menawarkan peluang untuk mengambil saham lebih murah daripada biasa.

Pembekal minuman ringan Britvic dan syarikat minuman beralkohol Diageo adalah dua syarikat FMCG lain yang boleh dikategorikan di bawah saham terbaik untuk membeli tajuk. Dengan hasil yang menarik lebih dari 3.5% dan sejarah prestasi yang memberangsangkan, Britvic mempunyai pasaran yang diselitkan dengan banyak peluang untuk para pelabur. Sebaliknya, Diageo mempunyai hasil yang rendah secara relatif, iaitu hampir dengan 2.5%. Tetapi rekod pertumbuhan dividen mereka sampai pada tahap yang tepat untuk mengubahnya menjadi saham yang cukup besar untuk dibeli.

Teknologi

Teknologi raksasa seperti Facebook, Netflix, Google, dan epal pada mulanya menguasai sektor ini dan menjadi nama isi rumah di pasaran saham. Beberapa pelabur melihat potensi pertumbuhan tertentu di perusahaan pemula ini, dan masih merupakan salah satu pilihan terbaik untuk pelabur.

Menurut Netflix laporan pendapatan terkini, Stok Netflix telah meningkat secara mendadak dan terdapat lonjakan kekuatan relatifnya yang sememangnya merupakan faktor yang berpengaruh.

Walaupun melaksanakan kenaikan harga, Netflix telah menambah 860,000 pelanggan baru di A.S. dan Kanada pada suku Disember, dan syarikat itu berakhir dengan 203.7 juta pelanggan di seluruh dunia pada tahun 2020, menjadikannya tempat yang ideal untuk pelaburan pasaran saham. Penganalisis Wells Fargo Steven Cahall mengatakan dalam notanya kepada pelanggan bahawa, "Kami telah beralih dari beruang sejarah di NFLX ke lembu yang membawa kad."

Gergasi teknologi Apple (AAPL) menjadi syarikat AS pertama dengan kapitalisasi pasaran melebihi $ 2,3 trilion pada Januari 2021. Walaupun wabak melanda negara ini, bahagian pembuat iPhone berjaya melonjak lebih dari 50% tahun ini, menjadikannya pilihan ideal bagi pelabur untuk mengutamakan mereka modal dan menjana pendapatan pasif.

Kewangan

Dengan memanfaatkan manfaat transformasi digital, sektor kewangan global meningkatkan pertumbuhan mereka dengan perkhidmatan tertentu seperti perbankan, pelaburan, dan insurans. Jadilah Intuit. Inc (INTU) dengan penyelesaiannya untuk membuat pemfailan cukai yang lancar dan berpatutan atau Kad Master (MA) yang memanfaatkan faedah masyarakat tanpa tunai yang semakin meningkat. Jenama-jenama ini cukup siap untuk mempertahankan pasaran yang stabil dan berterusan sepanjang masa, walaupun di tengah kekacauan.

Kesimpulan: The Boon And Bane

Setelah berlakunya malapetaka, pasaran diramalkan akan pulih, dan saham menunjukkan tanda positif meningkat, yang menjadikannya waktu yang tepat untuk melabur di pasaran saham. Risiko ditakdirkan terlibat dalam pelaburan pasaran saham, tetapi di sebalik risikonya, stok yang disebutkan ini adalah beberapa saham terbaik untuk dibeli sekarang untuk meningkatkan pendapatan pasif anda untuk tahun ini dan tahun-tahun mendatang.

eToro – Beli stok dengan Komisen 0%

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Modal anda berisiko. Bayaran lain mungkin dikenakan

Baca Lagi:

10 Saham UK Terbaik untuk Melabur pada 2021

Cara Memilih Saham: Panduan Lengkap untuk Pelabur Baru

Apakah 8 Stok Pelancongan Teratas yang Akan Dibeli Pada 2021?

Apakah 5 Saham Dividen Teratas untuk Dilaburkan pada tahun 2021?

7 Saham Telekomunikasi Berprestasi Terbaik untuk Beli pada tahun 2021

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector