Melabur dalam 5 Saham Ini Kini Boleh Menjadikan Anda Jutawan

Ingin menjadi Jutawan Jutawan? Melabur dalam 5 Saham Ini Dapat Menjadikan Impian Anda Menjadi Realiti

Mereka mengatakan impian besar, tetapi bagaimana mimpi kaya terdengar? Sekiranya anda bermimpi menjadi kaya, tidak ada pencipta kekayaan yang lebih baik daripada pasaran saham. Pasaran saham sangat menguntungkan dan boleh menjadi kek semua orang jika anda meluangkan masa yang mencukupi dan mengira penjimatan yang mencukupi.

Melabur di pasaran saham adalah pilihan terbaik untuk menjana pendapatan pasif. Melabur dalam lima saham yang akan kita bincangkan di sini akan banyak membantu menjamin masa depan anda.

Dengan penjimatan yang efektif, strategi yang baik, dan waktu yang cukup, siapa pun boleh menjadi jutawan dengan hanya melabur di pasaran saham keseluruhan. Ini sememangnya merupakan pilihan yang layak bagi sesiapa yang mempunyai kesabaran dan penjimatan yang baik sebagai pengurusan risiko. Petua kecil untuk meningkatkan pertumbuhan portfolio anda adalah dengan mempertimbangkan beberapa syarikat yang berkembang pesat ini yang bergerak pantas dan akan terus melakukannya pada masa akan datang.

Sebelum Melompat ke Kereta Api: Faktor Yang Perlu Dipertimbangkan

Walaupun pasaran saham adalah cara termudah dan paling berkesan untuk mengumpulkan pendapatan yang kaya, ada beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan untuk memastikan kejayaan yang lengkap. Ia bukan sekadar permainan tekaan tetapi memerlukan kajian dan pengiraan terperinci.

3 Faktor yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Melabur di Pasaran Saham:

Rangka Masa Melabure

Masa pelaburan anda adalah faktor penting untuk dipertimbangkan. Semakin lama tempoh pelaburan anda, semakin besar telur sarang anda. Oleh itu, adalah lebih baik untuk memulakan pelaburan anda lebih awal, bahkan pada usia 20-an yang pada masa akan datang menjadikan anda jutawan.

Jumlah Pelaburan

Jumlah yang ingin anda laburkan juga sangat penting sebelum memilih saham terbaik untuk dilaburkan. Oleh itu, tentukan berapa banyak anda bersedia melabur dan jangan lupa menyimpan sejumlah modal yang baik sebagai simpanan atau rancangan pengurusan risiko.

Kadar Pertumbuhan Pelaburan

Kadar pertumbuhan ini adalah faktor yang tidak dapat anda kendalikan, tetapi ada baiknya anda mengetahui sifatnya yang tidak menentu. Sekiranya wang anda bertambah hanya 1% atau 2%, tidak kira berapa banyak yang anda laburkan dan berapa lama anda menyimpan.

Jalan menuju status jutawan itu masih sangat panjang. Selama beberapa dekad, pasaran saham rata-rata memperoleh keuntungan tahunan hampir 10%, yang merupakan peningkatan yang baik. Tetapi ini mungkin atau mungkin tidak berbeza sepanjang tempoh pelaburan anda.

5 Stok Terbaik Boleh Menjadikan Anda Pesara Jutawan

Berikut adalah 5 saham teratas yang secara relatifnya menunjukkan klip yang stabil dan lebih pantas dan nampaknya akan meningkat dalam masa terdekat juga.

1. Amazon.com

Amazon, pengawal stim e-dagang, sememangnya telah berkembang dengan pesat sejak sekian lama. Baru-baru ini, 26.3% adalah kadar pertumbuhan tahunan 20 tahun pada harga sahamnya, yang cukup jauh untuk menjadikan pelaburan $ 10,000 tunggal menjadi $ 1 juta. Biasanya, apabila syarikat bertambah besar dan besar, menjadi sukar bagi mereka untuk berkembang pesat di pasaran saham. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, harga dagangan Amazon berkisar antara $ 1.600 hingga lebih dari $ 3.000, yang sememangnya merupakan faktor yang mengagumkan.

Tahun pandemi memang merupakan tahun yang bermanfaat bagi Amazon. Syarikat itu terus meningkat dengan penjualan bersih pada suku ketiga melonjak 37% berbanding tahun lalu, iaitu $ 96 bilion.

Platform pengkomputeran awan Amazon Web Series (AWS) adalah salah satu lembu tunai terbesarnya hari ini. Suku ketiga menunjukkan pertumbuhan 29% hingga $ 11.6 bilion dan mempunyai 33% bahagian pasaran dalam industrinya.

Mengharapkan keuntungan tahunan rata-rata 25% atau lebih dalam beberapa dekad akan datang bukanlah pilihan yang layak, tetapi melabur di Amazon mempunyai faedahnya. Ia memberi berganda alasan untuk menjangkakan pertumbuhan yang mengalahkan pasaran untuk pelabur pada masa akan datang, menjadikannya salah satu saham terbaik untuk dilaburkan untuk meramalkan masa depan pesara jutawan.

2. Activision Blizzard

Sekiranya anda berminat dengan industri permainan video, Activision Blizzard akan menjadi nama yang tidak asing bagi anda. Ia mempunyai kadar pertumbuhan tahunan rata-rata 25.2% selama 20 tahun terakhir dan 21.8% selama sepuluh tahun terakhir.

Activision Blizzard terkenal sebagai pusat kuasa industri permainan video. Salah satu sebab utama kejayaan mereka meningkat tidak lain adalah pemain ketagihan.

Produk mereka sangat ketagihan, dan orang yang taksub dengan permainan video tidak akan pernah berjaya. Terdapat hampir 390 juta pengguna aktif bulanan dengan pendapatan bersih hingga 52% dari tahun ke tahun. Dari segi positif, Activision Blizzard sememangnya merupakan pasaran saham yang menjanjikan bagi para pelabur untuk menjamin masa depan jutawan mereka. Menurut Grandview Research, ia dijangka meningkat hampir 13% setiap tahun antara tahun 2020 dan 2027.

3. Dengan pantas

Dengan munculnya transformasi digital dan penutupan global kerana wabak global, platform awan dalam talian semakin tinggi setiap bulan.

Dengan pantas, platform yang memastikan aliran kandungan yang lebih pantas dengan selamat kepada pengguna akhir telah menunjukkan peningkatan yang stabil. Baik dari segi jumlah pelanggan atau perbelanjaan purata bagi setiap pelanggan perusahaan. Platform ini hanya berkembang secara mendadak. Senarai kadar pengembangan berasaskan dolar syarikat adalah 147% pada suku ketiga, menjadikannya pasaran saham yang menjanjikan untuk para pelabur bergantung pada masa yang lebih lama.

4. PayPal

Dengan kadar pertumbuhan tahunan purata 37.1%, PayPal adalah satu lagi tanah subur untuk pelaburan yang menguntungkan. Nilai pasarannya baru-baru ini bernilai $ 241 bilion, yang hampir sama dengan nilai pasaran senjata besar di pasaran seperti Netflix, Coca-Cola, dan lain-lain pada suku ketiga, syarikat itu mempunyai kira-kira 4 bilion transaksi bernilai $ 247 bilion. Walaupun menjadi peneraju di pasaran Finetech, PayPal melayani sekitar 361 juta pengguna di seluruh dunia, yang sememangnya jumlahnya sangat besar. Ia juga memiliki Venmo, yang merupakan sistem pembayaran mudah alih yang paling cepat berkembang di pasaran sekarang. Ini menjadikan PayPal sebagai landasan yang ideal untuk melabur dalam menjamin masa depan jutawan.

5. NetFlix

Dengan nilai pasaran $ 219.8 bilion, Netflix adalah dan akan terus menjadi salah satu saham paling menguntungkan untuk jangka masa panjang. Seiring dengan kenaikan harga, Netflix mempunyai sekitar 860,000 pelanggan baru di seluruh AS dan Kanada.

2020 berakhir dengan nota cerah untuk Netflix dengan hampir 203.7 juta pelanggan di seluruh dunia. Pandemik dan pemilik rumah telah mencipta pasaran yang sangat menguntungkan untuk Netflix, dan mereka menantikan tahun 2021 yang menguntungkan dengan beberapa siaran asli Netflix. Ini memang pasaran yang kaya untuk dilaburkan untuk menjadikan impian pesara jutawan anda menjadi kenyataan.

Kesimpulannya

Lima saham yang disebutkan di atas berkembang pesat dan akan terus mengekalkan pertumbuhannya untuk jangka masa yang lebih lama. Mereka sememangnya patut ditambahkan ke senarai pemerhatian pelaburan anda untuk mengawasi dan tidak pernah kehilangan peluang yang tepat untuk melabur. Sekiranya menjadi pesara jutawan adalah kejayaan masa depan anda, maka perhatikan kepentingan pasaran saham dan pastikan anda melabur dalam stok yang sesuai yang sesuai dengan anda.

eToro – Beli stok dengan Komisen 0%

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Modal anda berisiko. Bayaran lain mungkin dikenakan

Baca Lebih Lanjut Mengenai Stok:

15 Saham Teratas Yang Akan Meletup Pada 2021?

7 Saham Dividen UK Untuk Beli Sekarang Menawarkan Aliran Pendapatan Menarik

Apakah 10 Saham Britain Terbaik Yang Perlu Dipertimbangkan Untuk Tahun 2021?

Apa Pilihan 7 Saham Terbaik untuk 2021?

7 Saham Telekomunikasi Berprestasi Terbaik untuk Beli pada tahun 2021

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me