Stok apa yang hendak dibeli pada tahun 2021?

Stok Terbaik untuk Beli pada tahun 2021

Apakah saham teratas untuk dibeli pada tahun 2021 yang anda tanyakan? Mungkin ini!

Adakah stok yang bagus untuk ditonton pada tahun 2021? Adakah 2021 akan menjadi masa yang tepat untuk membeli stok? Mari lihat beberapa yang terbaik dan cari tahu.

Apabila melihat stok apa yang hendak dibeli pada tahun 2021, anda tidak dapat lari dari wabak yang menjadi ciri 2020 dan mungkin akan berterusan sepanjang 2021.

Sekarang, walaupun pada mulanya, kedengarannya agak menakutkan, tidak seharusnya, kerana di sebalik setiap perkara mengerikan yang pernah berlaku di pasaran saham, selalu ada seseorang yang menjana wang di suatu tempat.

Walaupun beberapa stok kelihatan sangat jelas – Zoom, misalnya (lebih banyak di bawahnya!) – ada banyak yang mungkin tidak anda sedari yang mempunyai tahun 2020 yang luar biasa dan dijangka akan meneruskannya hingga tahun 2021.

Tetapi ingat walaupun, hanya kerana stok dianggap hebat stok untuk dibeli pada tahun 2021, ini tidak bermaksud bahawa perkara itu akan berlaku. Anda mesti menjadi peserta aktif dalam pasaran saham.

Itu wang tidak akan dibuat secara ‘pasif’; anda mesti masuk dan keluar pada waktu yang tepat kerana kemungkinan ketika wabak itu berlalu, keadaan akan berubah sekali lagi.

Dalam artikel ini, kita akan melihat saham mana yang akan dibeli pada tahun 2021 dan mengapa ia boleh menjadi pelaburan yang hebat. Sudah tentu, anda mesti membuat kajian sendiri sebelum terlibat dengan stok yang disebutkan dalam artikel ini!

Cara memilih saham terbaik untuk dibeli pada tahun 2021?

Itu bukan tugas yang mudah dan bukan yang mungkin anda akan mendapat jawapan yang lurus untuk sesiapa sahaja yang anda bertanya.

Yang benar adalah bahawa pasaran saham banyak berubah. Hebat stok untuk dibeli pada tahun 2021 boleh menjadi saham yang dahsyat untuk dimiliki pada tahun 2022!

Anda harus terus fokus pada apa yang terus memberi mereka nilai dan tentu saja, pertimbangkan berapa lama anda mahu menyimpan stok itu.

Selanjutnya, jangan hanya mengikuti stok, anda perlu mengikuti saham yang serupa, lihat apa yang sebenarnya berlaku di pasaran saham.

Kaedah yang bagus untuk mencari stok yang boleh dibeli pada tahun 2021 adalah lihatlah prestasi yang sangat baik pada tahun 2020, dengan anggapan bahawa hampir 2021 akan serupa.

Sebab yang paling mungkin berlaku adalah kerana koronavirus. Pada separuh akhir tahun 2020, jumlah kes telah mulai meningkat lagi, dan sepertinya ia akan menetapkan trend untuk banyak musim sejuk 2020/2021, sayangnya.

Oleh itu, adalah idea yang baik untuk nantikan stok yang baik semasa wabak dan menjauhkan diri dari stok yang bergelut.

Ingatlah bahawa untuk beberapa stok, beberapa bulan tanpa membuat penjualan atau sekurang-kurangnya pendapatan yang berkurang dapat mematikannya.

Oleh kerana itu, sangat penting anda lebih berhati-hati daripada tahun-tahun lain.

Ikutilah strategi pengurusan risiko anda dengan berhati-hati, anggap ia sebagai sahabat anda yang berusaha menjauhkan anda dari bahaya.

Di samping itu, mungkin lebih baik untuk melihat lebih banyak pelaburan saham bernilai daripada saham pertumbuhan yang mempunyai risiko lebih besar, walaupun itu tidak selalu berlaku.

Oleh itu, sebahagian besar 10 saham teratas untuk dibeli pada tahun 2021 melakukan lebih hebat pada tahun 2020 berbanding tahun lain.

10 saham teratas untuk dibeli pada tahun 2021!

Mari kita lihat 10 saham yang perlu dipertimbangkan pada tahun 2021:

 1. Amazon (AMZN)
 2. Perkhidmatan Farmasi Barat (WST)
 3. PayPal (PYPL)
 4. Farmaseutikal Regeneron (MENDAFTAR)
 5. DexCom (DXCM)
 6. DocuSign (DOCU)
 7. Etsy (ETSY)
 8. Tesla (TSLA)
 9. Zum (ZM)
 10. Nikola (NKLA)

Anda boleh membeli mana-mana stok ini, dan juga stok lain, di eToro dan bayar komisen 0%!

Sebilangan besar syarikat dalam senarai ini telah meningkat kerana wabak tersebut. Terutama, di samping stok teknologi, anda akan melihat banyak syarikat yang bekerja dengan farmasi.

Inilah senarai stok terbaik untuk dibeli pada tahun 2021! Tuliskan, periksa dan teliti!

1. Amazon (AMZN)

carta harga amazon

Adakah anda benar-benar terkejut melihat Amazon dalam senarai ini? Stok Amazon tidak dapat dikalahkan!

Kisah pertumbuhan mereka sangat mengagumkan, dan tidak akan pernah berhenti. Hampir semua yang mereka terlibat bertukar menjadi emas.

Bukan sahaja mereka adalah salah satu syarikat eCommerce terbesar dan paling berjaya di dunia, tetapi mereka juga mempunyai terlibat dalam pengkomputeran awan dengan AWS dan streaming dengan Amazon Prime.

Semua ini dibuat Jeff Bezos, lelaki terkaya di dunia, bahkan lebih kaya pada tahun 2020

Pada separuh pertama 2020, Harga Amazon meningkat 49.3%, menjadikannya salah satu saham teratas untuk dibeli pada tahun 2021.

Sukar bagi syarikat gergasi seperti Amazon untuk berkembang, kebanyakan syarikat mencapai tahap tertentu dan itu sahaja. Tetapi Amazon jelas merupakan kes khas, ia sudah begitu besar dan masih berterusan. Apabila anda bertambah besar pada ukuran ini, itu sangat tidak waras!

Adakah anda mempertimbangkan untuk membeli Amazon stok?

2. Perkhidmatan Farmasi Barat (WST)

carta saham wst

Perkhidmatan Farmasi Barat mungkin merupakan syarikat yang belum pernah anda dengar sebelumnya. Setelah mendapat IPO mereka pada tahun 1988, mereka sebenarnya sudah cukup lama, dan secara umum, stoknya cukup stabil.

Tetapi itu semua berubah ketika wabak itu bermula. Anda lihat, Perkhidmatan Farmasi Barat pakar dalam sistem pembungkusan dan penghantaran farmasi suntikan.

Oleh itu, sebenarnya tidak mengejutkan bahawa mereka mempunyai tahun 2020 yang baik. Syarikat seperti West Pharmaceutical Services begitu dapat membantu memberikan vaksin yang kita perlukan untuk mengalahkan virus ini.

Yang menyatakan, harga jatuh pada Februari 2020, tetapi ketika Mac datang, mereka naik nilai dan nampaknya masih tinggal di sana.

Pada separuh pertama 2020, Perkhidmatan Farmasi Barat naik pada harga 51.4%.

Sudahkah Anda Mempertimbangkan Membeli WST stok?

3. PayPal (PYPL)

carta stok paypal

PayPal berjaya dengan baik pada tahun 2020 dan anda dapat mengetahui sebabnya. Semua orang bekerja dari rumah dan tidak ada yang dapat bertemu secara langsung.

Mereka menjadi cara lalai untuk menghantar wang kepada orang ramai semasa lokap dan pesanan di rumah, sama ada untuk saudara-mara, e-dagang, kerja atau membayar bil.

PayPal juga mendapat faedah daripada peningkatan minat dalam eBay semasa wabak ini, PayPal menjadi penyedia pembayaran utama eBay sejak tahun 2003.

Ingatlah bahawa PayPal mempunyai banyak saingan dalam industri ini, dengan jumlah perkhidmatan permulaan yang semakin meningkat yang ingin mengalahkan mereka.

Pada separuh pertama 2020, PayPal naik pada harga 61.1%, menjadikannya salah satu saham teratas pada tahun 2021.

Sebilangan orang berpendapat bahawa PayPal dinilai terlalu tinggi pada masa ini dan kemungkinan apabila wabak itu berakhir, harga akan menurun.

Sudahkah Anda Mempertimbangkan Membeli PayPal stok?

4. Regeneron Farmaseutikal (REGN)

Regeneron Pharmaceuticals adalah saham lain yang meningkat dengan harga kerana coronavirus.

Mereka adalah syarikat bioteknologi yang telah meneliti dan menghasilkan produk perubatan untuk pelbagai jenis gangguan perubatan.

Apa yang menjadikan mereka saham berharga sekarang adalah bahawa mereka telah menjadi diluluskan oleh Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia AS untuk menghasilkan antibodi untuk coronavirus.

Dengan kata lain, rawatan yang mereka hasilkan dapat menyelamatkan nyawa banyak orang jika terbukti berkesan. Dalam beberapa cara, mereka serupa dengan Perkhidmatan Farmasi Barat.

Pada separuh pertama 2020, Regeneron Pharmaceuticals naik pada harga 66.1%.

Yang mengatakan, perhatikan itu harga saham mereka tidak stabil sejak beberapa tahun kebelakangan ini, sering menembak secara dramatik dan kemudian jatuh ke bawah dengan sama dramatik.

5. DexCom (DXCM)

DexCom adalah syarikat lain yang berkaitan dengan kesihatan dalam senarai stok terbaik untuk dibeli pada tahun 2021, tetapi inilah yang membezakannya: ia tidak ada kaitan dengan pandemi!

Sebenarnya, DexCom meningkat dengan sangat mendadak walaupun terdapat wabak. Sekiranya wabak itu tidak berlaku, siapa yang tahu bagaimana keadaannya sekarang.

DexCom menghasilkan monitor glukosa berterusan, alat yang mencegah pesakit kencing manis daripada menusuk jari setiap kali mereka ingin memeriksa tahap gula darah mereka.

Teknologi sedemikian adalah sangat bermanfaat bagi penghidap diabetes yang akan dapat memeriksa tahap glukosa mereka bila-bila masa mereka mahu.

Pada separuh pertama 2020, DexCom naik pada harga 85%. Dan, tidak seperti banyak saham dalam senarai ini, DexCom mempunyai peluang yang sangat baik untuk terus berkembang setelah wabak itu berlalu.

Sudahkah Anda Mempertimbangkan Membeli DexCom stok?

6. DocuSign (DOCU)

Bekerja dari rumah? Perlu menandatangani banyak kertas? Mungkin anda memulakan atau menamatkan pekerjaan pada tahun 2020? Jadi, anda mungkin tidak menandatangani kertas tersebut secara peribadi, bukan?

Dengan semua orang di lokap bekerja dari rumah, kebanyakan orang tidak boleh keluar dan menandatangani kertas penting itu, anda mungkin harus melakukan e-tandatangan, yang betul-betul disediakan oleh DocuSign.

Alat e-tandatangan mereka sangat berguna untuk mana-mana jabatan HR, perkhidmatan perakaunan atau mana-mana syarikat yang menandatangani perjanjian sangat penting.

Di samping itu, mereka juga menawarkan apa yang mereka sebut sebagai ‘Cloud Cloud’ yang dapat disatukan dengan lebih dari 350 alat yang berbeza seperti Salesforce dan Google Suite.

Pada separuh pertama 2020, DocuSign naik pada harga 132.4%.

7. Etsy (ETSY)

Etsy adalah saham menarik untuk senarai stok terbaik untuk dibeli pada tahun 2021, mengkhususkan diri dalam pelbagai produk buatan tangan dan vintaj yang dijual di platform eCommerce mereka.

Apa yang menjadikan mereka saham yang sangat menarik untuk terlibat pada tahun 2021 adalah seberapa baik prestasi mereka kerana wabak tersebut, mendapat banyak dari permintaan topeng.

Selanjutnya, banyak pengguna ingin membeli niche mereka produk buatan tangan atau yang ingin membeli bekalan kraf.

Dan hakikat bahawa mereka adalah platform eCommerce hanya mempercepat minat pengguna terhadap mereka, kerana mereka tidak perlu keluar dan berbelanja.

Pada separuh pertama 2020, Etsy naik pada harga 139.8%. Perhatikan bahawa ada yang percaya mereka mungkin berjuang untuk meneruskan trend ini setelah wabak tersebut.

8. Tesla (TSLA)

Siapa tahu, dalam beberapa dekad dari sekarang, idea memandu kereta elektrik bukan hanya menjadi kenyataan, tetapi norma, dan pencapaian itu boleh terletak hampir sepenuhnya di bahu Tesla.

Setakat ini, pada tahun 2020, Tesla telah menyerang semakin dekat dan lebih dekat dengan mereka matlamat untuk menghasilkan 1 juta kereta setahun – satu tuntutan yang mendapat banyak kritikan dari Tesla pada tahun 2016 apabila mereka hanya menghasilkan 50,000 kereta dalam setahun.

Pada awal Oktober 2020, Tesla telah menghasilkan 318,000 kereta, peningkatan yang sangat baik dari tahun 2016, dan mereka mensasarkan untuk 500,000 menjelang akhir tahun.

Ini membuat anda tertanya-tanya apa yang dapat mereka capai sekiranya wabak itu tidak pernah berlaku!

Pada separuh pertama 2020, Harga Tesla naik 158.1%.

Sudahkah Anda Mempertimbangkan Membeli Tesla stok?

9. Zum (ZM)

zoom stok saham

Ketika kita semua tua, dalam 50 hingga 60 tahun dari sekarang, kita semua akan teringat bagaimana kita menggunakan Zoom untuk terus berhubung dengan rakan dan keluarga sepanjang wabak ini!

Zum berada dalam senarai ini sama sekali tidak mengejutkan. Anda bahkan boleh menyebutnya sebagai salah satu jenama tahun ini, syarikat yang menentukan tahun 2020.

Walau bagaimanapun, akan sangat menarik untuk melihat bagaimana Zoom berterusan ketika wabak itu berakhir.

Mungkin perlu membuat beberapa perkongsian utama dengan syarikat besar untuk menjadi alat utama mereka untuk mengadakan persidangan video.

Tetapi hakikatnya banyak syarikat sudah mempunyai perkhidmatan khusus untuk ini dan yang mungkin mendorong nilai Zoom adalah pengguna bebas yang tetap berhubungan dengan orang tersayang.

Pada separuh pertama 2020, Zum meningkat pada harga 272.6%, menjadikannya salah satu saham teratas yang perlu dipertimbangkan pada tahun 2021.

10. Nikola (NKLA)

harga saham nikola

Tesla pasti cukup bimbang tentang seberapa pantas Nikola berkembang pada tahun 2020!

Mereka adalah salah satu syarikat yang berkembang pesat di pasaran saham hari ini dan nampaknya trend itu akan berterusan.

Harus disebutkan bahawa Nikola mempunyai beberapa masalah pada tahun 2020 pada harga yang turun secara mendadak beberapa kali sepanjang tahun, dan oleh itu peniaga saham harus berhati-hati.

Yang mengatakan Nikola telah menunjukkan pertumbuhan yang luar biasa sejak pertengahan November 2020, itu kemungkinan besar disebabkan oleh pertumbuhan mereka perkongsian dengan General Motors yang memperoleh 11% syarikat.

Ini adalah berita besar yang dapat mempercepat jumlah kenderaan elektrik di jalan raya kita dalam waktu terdekat.

Pada separuh pertama 2020, Nikola naik pada harga 554.4%.

Sedia dibeli Nikola stok?

Kata akhir mengenai saham apa yang akan dibeli pada tahun 2021

Bersedia untuk kes terburuk dan terbaik! Wabak itu dapat sembuh lebih cepat dari yang diharapkan atau berlanjutan lebih lama dari yang dijangkakan.

Anda perlu merancang senario yang berbeza: ‘Sekiranya ini berlaku, saya akan melakukannya atau jika itu berlaku, saya akan melakukan ini’ dll. Semakin bersedia anda, semakin kecil kemungkinan anda akan terkejut sekiranya keadaan menjadi buruk.

Pandemik mungkin akan berlanjutan sepanjang 2021. Ada juga kemungkinan kita akan melihat lebih banyak lagi pada tahun 2022.

Stok yang mungkin hanya baik untuk pandemi mungkin tidak akan bertahan setelah wabak itu berakhir. Begitu juga, stok yang buruk sekarang, kemungkinan akan kembali pada tahap normal.

‘Stok pandemik’, jika anda ingin merujuknya seperti itu, adalah untuk jangka pendek, bukan jangka panjang.

Stok jangka panjang mungkin agak rosak semasa wabak tetapi akhirnya akan pulih.

Pandemik ini mungkin memberi peluang yang baik untuk mendapatkan stok yang baik dengan harga yang lebih rendah daripada biasa. Anda hanya perlu duduk rapat dan ingat untuk keluar dari ‘stok pandemi’ ketika wabak itu berakhir.

Perkara penting lain yang perlu diperhatikan ialah peniaga terbaik dapat bertahan di mana-mana pasaran, tetapi itu hanya kerana mereka meletakkannya kelangsungan hidup sebelum keuntungan.

Anda hanya akan menjana wang sebenar jika anda belajar bagaimana bertahan dahulu dengan menjadikan wang itu bertahan lebih lama; ini mengenai jangka masa panjang, bukan pecut!

Sekiranya anda masih tidak pasti stok apa yang hendak dibeli pada tahun 2021, cuba perhatikan keadaannya dengan cara yang berbeza.

Cari kepastian yang ditimbulkan oleh wabak tersebut dan pelajari cara menukar wabak itu, jangan takut. Cari bekalan dan permintaan baru yang ditimbulkannya dan jadikan ia berfungsi sesuai dengan keinginan anda.

Sekiranya anda benar-benar ingin berhati-hati sepanjang 2021, tujuan lawatan mungkin perlu lebih ketat.

Sudah tentu, ingat bahawa jika keadaan menjadi sangat buruk, perdagangan terbaik untuk dibuat adalah tiada perdagangan. Anda mungkin harus belajar menggunakan tangan lebih banyak pada tahun 2021, tetapi itu tidak semestinya perkara yang buruk!

eToro – Broker Saham Teratas, Beli saham dengan 0% Komisen

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Perkara utama

Sekiranya anda mengetahui apa-apa dari Stok Apa yang Akan Dibeli Pada 2021 ?, jadikan ini sebagai perkara utama.

 • Perkhidmatan Farmasi Barat dan Regeneron memperoleh keuntungan besar kerana adanya coronavirus. Perkhidmatan Farmasi Barat menyediakan pembungkusan farmasi suntikan dan persetujuan Regeneron untuk membuat antibodi coronavirus.
 • Amazon terus berkembang ke tahap baru. Sudah menjadi konglomerat besar, Amazon masih berkembang, baik dari segi perkhidmatan dan nilai saham.
 • DexCom kemungkinan menjadi saham terobosan dalam 2021. Teknologi inovatif mereka kemungkinan akan terus meningkatkan nilai stok mereka sepanjang tahun 2021, walau wabak pandang.
 • Nikola meningkat dalam harga saham daripada Tesla pada tahun 2020. Ini mungkin disebabkan oleh kerjasama dengan General Motors.

Sekiranya anda gemar membaca Apa Saham Yang Akan Dibeli Pada 2021, bagikan kepada orang lain yang anda rasa akan menarik juga.

Penafian: Melabur dalam saham melibatkan risiko kerugian yang besar dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Anda harus mempertimbangkan objektif pelaburan anda dan selera risiko sebelum membuat keputusan untuk membeli saham. Yang paling penting, jangan melaburkan wang yang anda tidak mampu kehilangan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me