Beli Bitcoin Dengan Segera Tanpa Pengesahan (ID) Menggunakan Kad Kredit / Debit

Salah satu topik hangat yang dibincangkan di mana-mana adalah mata wang digital. Selepas kenaikan nilai Bitcoin sebanyak 100%, semakin banyak orang tertarik dengan mata wang ini. Kira-kira dua tahun yang lalu, orang biasa mentertawakan orang yang mahu tukar Bitcoin dengan beberapa dolar. Tetapi sekarang, hampir setiap orang ingin menukar dolar mereka dengan Bitcoin. Semua ini disebabkan oleh kenaikan harga mata wang digital. Ini telah menjadikan urus niaga agak mudah dengan menghilangkan peranan pihak ketiga atau perantara atau bank. Urus niaga dalam cryptocurrency berlaku secara langsung antara penjual dan pembeli. Urus niaga ini direkodkan pada lejar digital diedarkan yang disebut blockchain.

Salah satu masalah besar yang dihadapi oleh orang biasa pada masa ini, adalah cryptocurrency terbaik, yang merupakan tempat terbaik untuk membelinya, dan mana kaedah terbaik untuk membelinya. Sebelum menjawab soalan ini, saya ingin menerangkan beberapa konsep asas yang dapat membantu anda memahami realiti di sebalik dunia crypto.

Baca Juga: 5 Tempat Terbaik Untuk Membeli Bitcoin

Apa itu Bitcoin

Bitcoin adalah mata wang digital paling berharga dan lama yang diumumkan pada tahun 2009. Ia sebenarnya merupakan mata wang digital dalam bentuk duit syiling yang dicipta setelah banyak pengiraan matematik. Bitcoin didagangkan secara langsung antara penjual dan pembeli tanpa pihak ketiga. Semua urus niaga direkodkan dalam lejar elektronik yang disebut blockchain.

Tempat Terbaik untuk Membeli Bitcoin?

Dengan peningkatan penggunaan mata wang maya, jumlah laman web yang menjual mata wang ini juga meningkat. Jumlah mereka telah meningkat dari hanya 6 pada tahun 2014 menjadi lebih dari 3000 pada tahun 2019. Dengan lebih daripada 400 pertukaran Bitcoin, orang bimbang tentang laman web mana yang terbaik dan boleh dipercayai untuk membeli mata wang maya. Setelah memerhatikan beberapa pertukaran Bitcoin, kami sampai pada kesimpulan bahawa Coinmama adalah pertukaran terbaik dan boleh dipercayai untuk membeli Bitcoin. Coinmama adalah pertukaran cryptocurrency berasaskan Israel yang membolehkan pengguna membeli Bitcoin melalui kad Debit atau Kredit mereka tanpa sebarang pengesahan.

Sebab utama lain untuk beli Bitcoin dari laman web ini adalah bahawa ia berada di lokasi ‘luar pesisir’ dan menggunakan kaedah deposit tunai juga. Laman web ini menjaga urus niaga anda secara peribadi. Juga, laman web ini direka sedemikian rupa sehingga pengguna dapat menggunakannya dengan mudah di PC dan juga penyemak imbas mudah alih mereka. Lebih-lebih lagi, laman web ini memberikan sokongan pelanggan 24/7 untuk membantu pembeli dalam apa jua masalah yang mereka hadapi semasa membeli Bitcoin.

Baca Juga: 4 Pertukaran Terbaik Untuk Membeli Cryptocurrency Dengan Kad Kredit / debit

Membeli Bitcoin dengan Kad Debit / Kredit tanpa Pengesahan

Salah satu kaedah termudah untuk beli bitcoin adalah melalui kad Debit / Kredit. Ini kerana kaedah ini membolehkan anda membeli duit syiling dari mana-mana tempat yang boleh dipercayai di dunia tanpa mengira tempat anda duduk. Di sini, satu perkara yang perlu disebut ialah kebanyakan laman web memerlukan pengesahan untuk proses ini. Ada yang memerlukan pengesahan ID dengan menghantar gambar yang memegang kad debit / kredit anda. Yang lain memerlukan SMS atau jenis pengesahan yang lain. Berikut adalah langkah-langkah dalam membeli bitcoin melalui Coinmama tanpa pengesahan.

Kemas kini Baru Coinmama: CoinMama membolehkan pengguna mendapatkan BTC bernilai $ 150 pertama dengan kad debit / kredit tanpa perlu memberikan kad pengenalan (ID) apa jua jenis. Sekiranya anda ingin membeli bitcoin bernilai lebih dari $ 150 tanpa ID, anda boleh membeli dari Changelly. Baca Lebih Lanjut mengenai Changelly Di sini.

Changelly:

semakan changelly 2018


Changelly adalah laman web perdagangan cryptocurrency terkenal di dunia yang membolehkan anda membeli puluhan mata wang digital yang popular dengan mudah. Walaupun terdapat banyak laman web serupa di luar sana, tetapi Changelly adalah yang paling terkenal kerana ciri canggihnya.

Changelly telah menjadikan proses perdagangan sangat mudah bagi pelabur yang ingin melabur dalam mata wang digital. Mereka bukan sahaja membiarkan anda beli duit syiling yang berbeza terus dari kad kredit / debit anda tetapi mereka juga membenarkan anda menggunakan laman web mereka untuk Exchange Cryptocurrencies.

Beli Bitcoin Tanpa Pengesahan ID Secara Langsung Menggunakan Butang Ini:

beli bitcoin dengan Changelly

Langkah demi Langkah Untuk Membeli Bitcoin Dari Coinmama:

1-Buat / Buka Akaun

riak coinmama xrp

Untuk membeli, menjual, atau menukar bitcoin di mana-mana pertukaran dalam talian, anda mesti mendaftar laman web atau pertukaran tersebut terlebih dahulu. Ini bermaksud anda perlu membuka akaun di laman web tersebut. Semasa proses pembukaan akaun ini, anda harus mengesahkan alamat e-mel anda.

Mahu membeli bitcoin dengan PayPal? berikut adalah panduan langkah demi langkah kami untuk membeli bitcoin dengan paypal tanpa ID pengesahan

2-Log masuk Akaun Anda

log masuk coinmama

Setelah log masuk, pergi ke tab ‘Akaun Saya’ dan klik. Halaman akan dipaparkan seperti ini

Beberapa maklumat peribadi diperlukan di halaman ini dan anda harus mengisi maklumat tersebut dan menyimpannya.

3-Klik Tab ‘Beli Bitcoin’

beli coinmama btc

Setelah mengisi semua maklumat peribadi dan menyimpan, halaman baru akan dibuka. Halaman ini akan memaparkan pelbagai pilihan. Sebagai contoh, anda boleh memasukkan jumlah berapa Bitcoin yang anda mahu beli. Ini berkisar antara 0.01 hingga nombor apa pun.

Setelah memilih bilangan bitcoin yang ingin anda beli tekan tab hijau ini dengan mengatakan ‘beli bitcoin‘. Ini akan membawa anda ke halaman lain.

4-Pilih Kaedah Pembayaran

kad btc

Sekarang, datang kaedah pembayaran dan anda harus memilih kaedah pembayaran kad kredit / debit.

Setelah dipilih, anda perlu memasukkan butiran kad kredit anda, kod keselamatan, dan anda sudah selesai.

Alamat Dompet 5-Bitcoin

beli dompet bitcoin

Selepas pengesahan / pengesahan kad kredit / debit, anda perlu memasukkan kad pengenalan alamat dompet. Di sini, perlu disebutkan bahawa Bitcoin sentiasa disimpan dalam dompet. Ini mungkin dompet keras atau lembut. Dompet ini sebenarnya adalah alamat di mana Bitcoin yang anda beli akan dihantar. Semua ini dilakukan setelah pengesahan pembayaran.

Masukkan alamat dompet anda di ruang kosong di atas tekan tab ‘selesaikan pembayaran’ di bawah.

Maklumat dan Alamat Pengebilan

beli maklumat bitcoin

Setelah mengklik tab ‘selesaikan pembayaran’, halaman baru akan dibuka di hadapan anda. Halaman ini memerlukan maklumat dan alamat pengebilan. Anda mesti mengisi semua maklumat yang diperlukan di halaman ini dan klik teruskan.

7-Maklumat Kad Kredit / Debit

btc beli duit syiling

Langkah seterusnya adalah menyediakan anda maklumat kad kredit / debit.

8-Sahkan E-mel dan Nombor Telefon anda

sim coinmama

Anda akan diminta untuk mengesahkan E-mel dan nombor telefon anda. Inilah perbezaannya Coinmama memerlukan gambar ID pembeli yang memegang kad kredit / debitnya.

Pengesahan 9-ID

Kebanyakan orang tidak perlu memuat naik selfie. Langkau sahaja langkah 8 jika CoinMama tidak meminta ini daripada anda.

coinmama mengesahkan

Terdapat dua langkah pengesahan yang berasingan. Salah satunya ialah pengesahan nombor e-mel dan telefon dan yang lain ialah pengesahan memuat naik gambar ID. Sekiranya Coinmama memerlukan gambar ID, anda boleh melangkau langkah sebelumnya yang memerlukan pengesahan e-mel dan nombor telefon.

Pengesahan ID gambar ini memerlukan anda memegang kad kredit / debit anda ke tangan anda.

10-Tunggu Pengesahan Pengesahan

duit syiling pembayaran

Jangan keluar dari akaun anda sehingga Coinmama mengesahkan pengesahan anda. Anda akan melihat bahawa tab ‘Terima Kasih’ akan diserlahkan.

11-Menerima E-mel Pengesahan

conf e-mel coinmama

Setelah pembayaran anda disahkan, pertukaran akan menghantar e-mel pengesahan yang menyatakan ini kepada anda.

Setelah selesai proses, Bitcoin akan menghubungi anda alamat dompet dalam 20-30 minit.

beli bitcoin dengan coimama

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector