Analisis Harga Bitcoin: Bitcoin Jatuh Setelah Penolakan Berulang Di SMA 20 Hari

Ramalan Harga Bitcoin BTC Harian

  • Harga Bitcoin berada di bawah dua tahap rintangan yang kuat.
  • BTC telah menolak SMA 20-bar, 50-bar, dan 200-bar dari sokongan ke rintangan.

Sebelum aksi penurunan harga hujung minggu ini, harga Bitcoin menjalankan kenaikan harga 3 hari, mencapai paras tertinggi dalam sehari hampir $ 40,000 pada hari Khamis ini. Namun, penolakan berulang di SMA 20 hari telah membuka pintu beruang untuk memasuki pasar.

Harga Bitcoin Turun Di Bawah Tahap $ 34,000 dan $ 33,000

Selama dua hari terakhir, beruang menguasai sepenuhnya pasaran, mendorong harga Bitcoin di bawah tahap psikologi $ 34,000 dan $ 33,000. Indeks kekuatan relatif (RSI) berlegar di zon neutral, yang memberi lebih banyak ruang kepada bear untuk menjatuhkan harga Bitcoin sebelum aset tersebut dinilai rendah.

carta harian btc / usd 020121

Imej: BTC / USD setiap hari

Harga Bitcoin kini menuju ke garis sokongan $ 32,000, di mana 820,000 alamat sebelumnya telah membeli 348,000 BTC. Setelah menembusi di bawah garis ini, sokongan yang seterusnya adalah pada zon $ 31,000.

carta volum btc / usd 020121

Imej: IntoTheBlock

Terdapat dua petunjuk dalam carta harga Bitcoin selama 4 jam yang memberikan banyak kepercayaan kepada prospek penurunan harga semasa kami.

btc / usd carta 4 jam 020121

Imej: BTC / USD 4 jam

Pertama, MACD menunjukkan momentum penurunan yang meningkat, dan kedua, harga Bitcoin telah melambung SMA 20-bar, 50-bar, dan 200-bar dari sokongan ke rintangan semasa pergerakan ke bawah ini.

MicroStrategy Melancarkan ‘Playbook’ Bitcoin Pertama di Dunia Untuk Syarikat

MicroStrategy, sebuah firma perisikan perniagaan, akan melancarkan “playbook” Korporat Bitcoin di acara Bitcoin Summit 2021 yang dihoskan oleh syarikat itu minggu depan. Ketua Pegawai Eksekutif MicroStrategy Micheal Saylor melayari Twitter untuk berkongsi berita.

Kami akan membuka sumber Playbook Korporat #Bitcoin kami, pelbagai dokumen yang merangkumi urus tadbir, undang-undang, kewangan, teknikal & pertimbangan perakaunan. Dapatkan taklimat & akses awal di persidangan Bitcoin for Corporations kami 3/4 Februari.

Pada tahun 2020, Saylor memandu MicroStrategy untuk memindahkan sebahagian besar aset perbendaharaannya ke Bitcoin di tengah-tengah kenaikan inflasi dan kebimbangan ekonomi yang suram. Syarikat itu memperoleh Bitcoin bernilai lebih satu bilion dolar, termasuk pembelian nota boleh tukar $ 650 juta pada bulan Disember. Selain itu, Saylor juga membeli BTC untuk portfolio peribadinya.

Strategi Mikro kini mendorong syarikat lain untuk mengalihkan sebahagian aset mereka ke Bitcoin. Dalam buku main yang akan datang, firma itu akan menyusun pertimbangan kewangan, tadbir urus, dan pertimbangan kewangan syarikat lain untuk dirujuk, kata Saylor.

Kami akan membuka sumber terbuka #Bitcoin Corporate Playbook kami, pelbagai dokumen yang merangkumi urus tadbir, undang-undang, kewangan, teknikal & pertimbangan perakaunan.

Pelancaran buku main (pada 3 Februari) adalah sebahagian daripada acara yang lebih besar yang dihoskan oleh MicroStrategy, yang akan menampilkan perniagaan kripto lain dan membincangkan pelbagai topik yang berkaitan dengan Bitcoin.

Visa Sangat Bullish Pada Crypto

Ketua Pegawai Eksekutif Visa Al Kelly baru-baru ini mengesahkan bahawa syarikat itu masih komited untuk menawarkan pembayaran cryptocurrency dan onramps untuk pelanggan. Komen Kelly menunjukkan bahawa Visa masih komited untuk kekal menjadi pemain di sektor crypto.

Kelly berkata:

Kami percaya bahawa kami berada dalam posisi yang unik untuk membantu menjadikan cryptocurrency lebih selamat, berguna dan dapat digunakan untuk pembayaran, berdasarkan ukuran, integrasi, dan pengenalan jenama Visa.

Kelly mengatakan bahawa Visa mengklasifikasikan aset blockchain dengan dua cara. Pertama, aset crypto mewakili aset kewangan baru (seperti Bitcoin) yang berfungsi sebagai nilai simpanan. Kedua, stablecoin disambungkan terus ke mata wang fiat yang ada dan digunakan secara lebih rutin untuk pembayaran dan transaksi.

Untuk menawarkan sokongan untuk token kedai nilai pertama, Kelly menyatakan bahawa Visa bertujuan untuk menawarkan perkhidmatan di jalan sehingga pelanggan dapat membeli dan memegang token.

Strategi kami di sini adalah bekerja dengan dompet dan pertukaran untuk membolehkan pengguna membeli mata wang ini menggunakan bukti kelayakan Visa mereka atau menguangkan bukti kelayakan Visa kami untuk membuat pembelian fiat di mana-mana 70 juta pedagang di mana Visa diterima secara global.

Pendekatan Visa untuk masa depan stablecoin tetap optimis, dengan firma itu menunjukkan bahawa potensi mata wang digital menawarkan lebih banyak kes penggunaan. Menurut Visa:

[Cryptocurrencies adalah] inovasi pembayaran yang muncul yang berpotensi digunakan untuk perdagangan global, seperti mata wang fiat lain.

Harga Bitcoin Dijangka Mencapai Tahap Ini

Harga Bitcoin kini menuju ke garis sokongan $ 32,000. Penembusan di bawahnya akan membawa BTC ke $ 31,000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me