Analisis Harga Bitcoin: BTC Menjadi Pendakian Mantap Ke Arah $ 39,000

Ramalan Harga Bitcoin BTC Harian

  • Carta harga Bitcoin selama 4 jam telah membentuk corak silang menaik dengan SMA 20 bar dan 50 bar.
  • MACD menunjukkan momentum kenaikan yang berterusan di MACD.

Selama lapan hari terakhir, harga Bitcoin telah meningkat dari $ 30,400 menjadi $ 38,250. BTC berjaya mengubah SMA 20-hari dari rintangan ke sokongan semasa lonjakan kenaikan ini, sementara SAR parabola juga berbalik dari penurunan ke bullish. Dengan begitu banyak tanda positif, mari kita lihat apa yang berlaku dengan Bitcoin di belakang tabir.

Harga Bitcoin Bertujuan Untuk $ 40,000

Bull telah mengawal harga Bitcoin selama empat hari berturut-turut, di mana mereka berjaya menolak SMA 20 hari dari perlawanan ke sokongan. Indeks kekuatan relatif (RSI) meningkat sekitar 63, yang bermaksud bahawa BTC boleh melintasi $ 40,000 sebelum aset itu dinilai terlalu tinggi.

carta harian btc / usd 020421

Imej: BTC / USD setiap hari

Harga Bitcoin mempunyai kekurangan rintangan rintangan yang kuat di muka. Sesuai dengan IOMAP IntoTheBlock, terdapat halangan sederhana hingga lemah pada $ 39,000 di mana 124,000 alamat sebelumnya telah membeli 156,000 BTC.

carta volum btc / usd 020421

Imej: IntoTheBlock

Carta harga Bitcoin selama 4 jam telah menghasilkan banyak isyarat positif, yang memberi kesan yang baik untuk kenaikan harga. Mari kita perhatikan dengan lebih dekat.

btc / usd carta 4 jam 020421

Imej: BTC / USD 4 jam

  • BTC cenderung dalam pembentukan saluran ke atas.
  • SMA 20 bar telah melintasi SMA 50 bar untuk membentuk titik kenaikan.
  • MACD menunjukkan momentum pasaran menaik yang berterusan.

Wang Baru Mengalir Ke Bitcoin

carta btc / usd glassnode 020421

Imej: Glassnode

Melihat gambar di atas, yang disiarkan oleh Glassnode, kita dapat melihat bahawa jumlah Bitcoin yang ditarik dari pertukaran fiat-ke-kripto (Coinbase) jauh lebih tinggi daripada jumlah Bitcoin yang menarik diri dari pertukaran crypto-ke-crypto (Binance). Ini menunjukkan fakta bahawa wang baru mengalir ke Bitcoin dengan semakin banyak orang yang berusaha mengumpulkan BTC sebanyak mungkin.

Visa Untuk Membolehkan Institusi dan Bank Membeli Bitcoin

Visa baru-baru ini bekerjasama dengan First Boulevard, sebuah neobank digital, untuk menguji API crypto, yang akan membolehkan pelanggan institusi membeli, menjaga dan memperdagangkan cryptocurrency yang dipegang oleh Anchorage. First Boulevard memfokuskan diri untuk membina kekayaan generasi untuk Komuniti Hitam. Anchorage adalah bank aset digital berkanun persekutuan.

Program perintis API dijangka dilancarkan pada akhir tahun ini. Bercakap mengenai perkara itu, Ketua Pegawai Produk di Visa, Jack Forestell, berkata:

Kami berupaya menjadikan Visa sebagai jambatan antara mata wang digital dan rangkaian global kami berjumlah 70 juta pedagang dan hari ini kami adalah rangkaian utama untuk dompet crypto dengan 35 platform crypto memilih untuk mengeluarkan dengan Visa. […] Dengan program perintis ini, kami ingin memperluas nilai Visa kepada klien institusi kewangan dan institusi kewangan kami dengan menyediakan jambatan mudah untuk aset crypto dan rangkaian blockchain.

Dengan mengutamakan rakan seperjuangan seperti First Boulevard, Visa ingin meratakan lapangan permainan ketika mengakses teknologi baru dan baru. Presiden Anchorage, Diogo Monica, mengatakan bahawa program perintis API Visa adalah langkah penting baik untuk penyebaran cryptocurrency sebagai kelas aset dan juga untuk aksesibiliti dalam perkhidmatan kewangan pembayaran. Dia menambah:

Kami gembira dapat bekerjasama dengan Visa dan First Boulevard untuk membina infrastruktur untuk masa depan kewangan yang lebih selamat dan adil.

Bolehkah China Menutup Bitcoin dengan harga $ 7B setahun?

Semasa perbahasan baru-baru ini dengan penyokong crypto Anthony Pompliano, Micheal Green – ketua strategi di Logica Capital – bercakap mengenai dominasi perlombongan Bitcoin China. Green menyoroti bahagian dominan kadar hash BTC yang terletak di sempadan China, menggambarkan rangkaian sebagai “sangat rentan” dari perspektif AS. Dia pergi untuk menjelaskan mengapa Bitcoin tidak terdesentralisasi seperti yang dirasakan.

Sebilangan besar aktiviti perlombongan terjadi di wilayah seperti China, Rusia dan Iran, dan jika kita memasukkan penyertaan kolam penambangan, mereka mengendalikan lebih dari 90% dari kadar hash. Ini bukan sistem desentralisasi.

Green menambah bahawa, sebagai contoh, jika China menutup rangkaian Bitcoin (dengan mulai menambang blok kosong), negara itu hanya akan menghabiskan $ 7 bilion setahun.

Anggaran terkini berapa kos untuk menutup rangkaian Bitcoin […] jika, misalnya, China memutuskan untuk memulakan perlombongan blok kosong […] adalah sekitar $ 7 bilion setahun. Untuk negara bangsa, itu bukan apa-apa

Namun, Pompliano tidak setuju dengan Green, mengatakan bahawa Bitcoin adalah “rangkaian pengkomputeran terkuat di dunia […] dengan setiap ukuran.” Dia menunjukkan “kepelbagaian” baru-baru ini dalam pemusatan kadar hash di China, menekankan kemajuan penting dalam hash kuasa yang diperintahkan oleh entiti yang berpangkalan di AS.

Lebih jauh lagi, Pompliano mencabar dugaan Green bahawa pengedaran geografis kadar hash Bitcoin mewakili keupayaan suatu negara untuk melakukan kawalan ke atas rangkaian. Dia berkata:

Hanya kerana terdapat sebarang aliran modal di tempat lain, tidak bermaksud pemerintah-pemerintah itu menguasainya.

Green juga menggambarkan Bitcoin sebagai saluran untuk jenayah dan alat yang digunakan oleh musuh AS untuk memintas dolar. Dia meramalkan bahawa kerajaan AS akan segera melarang BTC. Untuk itu, Pomp mengatakan bahawa sekiranya pendapat Green berlaku, AS akan melakukan kesalahan untuk menyisihkan dirinya dari revolusi kewangan global yang akan memberi inspirasi kepada blockchain dan cryptocurrency.

Argo Blockchain Membeli 172.5 BTC pada bulan Januari

Argo Blockchain (ARB), sebuah syarikat perlombongan Bitcoin yang diperdagangkan secara terbuka, baru-baru ini mendedahkan bahawa ia membeli 172.5 BTC pada bulan Januari sebagai sebahagian daripada strategi pengurusan asetnya. Dalam siaran akhbar baru-baru ini, syarikat itu menyatakan bahawa ia telah membeli token BTC pada separuh kedua Januari. Dianggarkan bahawa crypto utama diperdagangkan antara $ 30,000 dan $ 36,000 pada masa itu.

Dengan perdagangan BTC sekitar $ 36,500, pegangan baru mempunyai nilai semasa lebih dari $ 6 juta. Argo juga mengatakan bahawa ia menambang 93 BTC "atau setara dengan bitcoin" pada bulan Januari, sedikit kurang daripada 96 BTC (atau setara) pada Disember 2020.

Menurut siaran akhbar, syarikat perlombongan mengadakan sekitar 500 BTC pada akhir Januari. Ketua Pegawai Eksekutif Peter Wall mengatakan Januari adalah "bulan terbaik dalam sejarah syarikat dari segi hasil dan keuntungan perlombongan." Terutama, Saham Argo telah melonjak lebih dari 1.350% pada tahun lalu.

Harga Bitcoin Dijangka Mencapai Tahap Ini

Harga Bitcoin dijangka menembusi rintangan rintangan $ 39,000 dan mencapai tahap psikologi $ 40,000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me