Analisis Harga Ethereum: Bulls menghadapi sedikit rintangan sekitar $ 650 ketika CME memperkenalkan ETH niaga hadapan

Ramalan Harga ETH Ethereum Harian

  • IOMAP IntoTheBlock menunjukkan sokongan yang sihat di SMA 20 hari.
  • Ethereum secara konsisten menarik sekurang-kurangnya 150,000 alamat baru dalam tempoh tiga bulan terakhir.

Ethereum melonjak melepasi tahap $ 600 dan mendekati tahap psikologi $ 650. Namun, sepertinya pembeli dan penjual telah mulai menggunakan level $ 650 untuk memasuki pasaran dan meninggalkan pasaran. Mari kita lihat apa yang berlaku di sebalik tabir.

Beruang dan lembu bermain tarik tali

Ethereum melonjak dari SMA 20-hari dan cenderung mendekati tahap $ 650. Setakat ini, lembu dan beruang sedang bergelut untuk menguasai pasaran. Walau bagaimanapun, MACD menunjukkan momentum kenaikan yang meningkat, yang bermaksud bahawa pembeli akhirnya akan dapat mengawal semula.

carta harian eth / usd 121820

Imej: Carta harian ETH / USD

IOMAP IntoTheBlock juga menunjukkan bahawa rintangan pada $ 650 lemah hingga sederhana. Pembeli harus dapat mengambil alih halangan ini dan menembak diri mereka melebihi $ 750.

Imej: IntoTheBlock

Kelemahannya, sokongan paling sihat terletak pada SMA 20 hari ($ 590). Sebelumnya pada tahap ini, 1.17 juta alamat telah membeli 9.62 juta token ETH. Dinding ini harus cukup kuat untuk menyerap sejumlah besar tekanan jual.

eth / usd carta 4 jam 121820

Imej: Carta 4 jam ETH / USD

Carta harga 4 jam menunjukkan satu lagi rintangan kuat pada $ 675. Sepertinya ketika harga mendekati zon ini, indeks kekuatan relatif (RSI) masuk ke zon overbought. Namun, setelah penolakan itu, harga turun kembali di bawah 70.

Selanjutnya, kami akan memeriksa jumlah alamat baru yang memasuki Ethereum selama tiga hari terakhir.

carta alamat ethereum 121820

Imej: IntoTheBlock

Seperti yang anda lihat, Ethereum secara konsisten menarik sekurang-kurangnya 150,000 alamat baru, yang merupakan tanda rangkaian yang sihat.

Kontrak deposit Ethereum 2.0 kini sudah ada >$ 1B

Ethereum 2.0 kini mempunyai Ether bernilai lebih $ 1 bilion (ETH) untuk pertama kalinya. Blockchain telah menyaksikan peningkatan deposit, kerana jumlah ETH meningkat dari 98,000 bulan lalu kepada 1.5 juta ETH semasa.

Peningkatan simpanan terus berlanjutan walaupun syarat minimum 524,000 ETH dipenuhi pada 24 November. Stokers solo dan penyedia perkhidmatan saham telah membuat deposit dalam jumlah 32 ETH.

Kraken, bagi pihak pelanggannya, menghantar sekitar 100,000 ETH. Pertukaran lain seperti Coinbase sudah siap untuk melancarkan Ethereum staking juga. Kadar penyertaan 35,000 pengesahan aktif melebihi 99%, seperti dalam laporan Trustnodes.

Sistem ini berfungsi sebagaimana mestinya adalah meningkatkan keyakinan bagi pemegang saham baru yang tidak dapat melihat ETH mereka yang disimpan sekurang-kurangnya dua tahun. Walau bagaimanapun, tempat perdagangan mungkin membolehkan mereka menukar pegangan mereka dengan ETH yang tidak dipertaruhkan, dijuluki BETH. Berdasarkan laporan Trustnodes, jumlah yang dipertaruhkan mungkin mencapai 10 juta ETH lebih cepat daripada yang dijangkakan. Ini bermaksud pengurangan praktikal sebanyak 10% dalam jumlah penawaran Ethereum.

CME mengumumkan ETH niaga hadapan

Chicago Mercantile Exchange (CME) Group baru-baru ini mengumumkan rancangannya untuk melancarkan kontrak niaga hadapan yang diselesaikan secara tunai Ethereum. Ethereum telah bergerak ke atas secara konsisten, dengan harganya baru-baru ini melebihi $ 600.

Ada yang membuat spekulasi bahawa kenaikan harga ETH dibantu oleh lonjakan harga Bitcoin terkini, yang baru-baru ini mencapai tahap tertinggi sepanjang masa di atas $ 20,000. Namun, nampaknya ada pemangkin lain untuk lintasan menaik ETH. CME Group telah mengumumkan bahawa mereka akan melancarkan ETH futures yang melayani pelabur institusi pada Februari 2021.

Laman web rasmi mengatakan bahawa satu kontrak akan mengandungi 50 ETH, sementara video penjelasan menjelaskan bahawa kontrak akan diselesaikan secara tunai. Ini serupa dengan bagaimana niaga hadapan Bitcoin di CME berfungsi. Syarikat itu juga telah menjelaskan bahawa permintaan pelanggan yang kuat membuat mereka mengambil jalan ini.

Laman web syarikat menyatakan:

Seperti produk atau perkhidmatan baru, kami membuat keputusan untuk melancarkan Ether futures berdasarkan permintaan pelanggan yang kuat dan keperluan pelanggan yang jelas.

Hari ini, ether adalah cryptocurrency terbesar kedua oleh permodalan pasaran dan jumlah harian. Niaga hadapan Ether di bursa yang diuji dan diuji waktu dapat menawarkan jalan bagi pelabur untuk melindungi risiko pendedahan di pasaran tunai eter – kami membuat kurva ke depan sehingga pelabur dapat mengurus risiko harga dengan lebih baik.

Tahap harga utama untuk ditonton

Tahap psikologi $ 650 adalah sangat penting kerana menaklukkan ini harus mendorong ETH ke zon $ 750.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me