Analisis Harga Ethereum: ETH Pada Air Mata Menjelang $ 1,200

Ramalan Harga ETH Ethereum Harian

  • SAR parabola dalam carta 4 jam telah berubah dari menurun ke bullish.
  • Aktiviti alamat dan pertumbuhan rangkaian kelihatan sangat sihat, seperti di Santiment.

Selepas hari Isnin yang lemah, lembu Ethereum berjaya menguasai sepenuhnya sejak dua hari terakhir. Setakat ini, harganya dengan selesa meningkat di atas tahap psikologi $ 1,100 ($ 1,125).

Ethereum membalikkan trend 4 jam

Semasa membaca carta harga 4 jam, seseorang dapat melihat bahawa Ethereum tidak hanya menakluk garis $ 1,040, yang telah berulang kali menggagalkan harganya. Bersamaan dengan itu, MACD menunjukkan momentum pembeli yang berterusan, sementara SAR parabola telah berubah dari menurun ke bullish.

eth / usd carta 4 jam 010621

Imej: Carta 4 jam ETH / USD

Semasa melihat carta harian, seseorang dapat melihat bahawa pemimpin platform kontrak pintar bertujuan untuk tahap psikologi $ 1,200. Carta melancarkan isyarat jual dalam bentuk candlestick hijau-sembilan dalam penunjuk urutan TD. Walau bagaimanapun, lembu telah kembali dengan baik dan betul setelah pembetulan singkat.

carta harian eth / usd 010621

Imej: Carta harian ETH / USD

Apabila kita melihat IntoTheBlock’s In / Out of the Money Around Price (IOMAP), kita melihat kekurangan rintangan rintangan yang besar di muka. Terdapat rintangan yang agak sederhana pada $ 1,200, tetapi pembeli harus mempunyai momentum yang cukup untuk mengatasinya dengan cepat.

carta isipadu eth / usd 010621

Imej: IntoTheBlock

Menambah lagi kepercayaan terhadap tinjauan bullish keseluruhan kami adalah grafik oleh Santiment ini.

graf sentimen ethereum

Imej: Santiment

Platform analisis dalam rantaian menge-tweet gambar tersebut dan berkata:

“#Ethereum telah melonjak kembali ke tahap $ 1,100 untuk ketiga kalinya dalam tiga hari, dan kedua-duanya menangani aktiviti dan pertumbuhan rangkaian untuk aset #crypto cap pasaran # 2 terus berada di tempat yang baik”

Adakah Ethereum dinilai rendah?

Ether (ETH) melonjak melepasi tanda $ 1000 baru-baru ini. Walau bagaimanapun, ia segera mundur dengan tajam berikutan Bitcoin ketika jurang CME ditutup, menghasilkan pembetulan 10% untuk BTC. ETH turun semula menjadi $ 850 tetapi tidak tinggal lama di sana.

Komentator industri, Alex Saunders menggunakan Twitter untuk berkongsi pendapatnya mengenai Ethereum yang membuat kenaikan tertinggi sepanjang masa.

Penganalisis dan pakar lain telah menyatakan bahawa asas monetari sebenar untuk Ethereum masih belum masuk. Selain itu, satu metrik juga menunjukkan bahawa aset tersebut masih perlu dilanjutkan. Menurut laporan Glassnode Insights, Ether menghabiskan kurang dari satu bulan di wilayah empat angka itu sebelum memasuki pasar beruang yang bertahan dua setengah tahun.

Isyarat dalam rantaian menunjukkan bahawa kita masih berada di tahap awal pasaran bull, berbanding tahap harga yang sama pada tahun 2018.

Laporan itu menganalisis nisbah Nilai Pasaran ke Nilai Nyata (MVRV), yang merupakan hubungan antara permodalan pasaran dan kapitalisasi yang direalisasikan. Metrik ditunjukkan ketika harga yang diperdagangkan berada di bawah “nilai wajar”.

Glassnode menyatakan bahawa nisbah MVRV masih sangat rendah berbanding awal 2018 ketika harganya setara dengan tahap semasa. Ketika nisbahnya rendah ini sebelumnya, menjelang kenaikan harga 2017, harga ETH masih di bawah $ 25.

Ini menunjukkan bahawa di pasaran semasa, ada ruang untuk pertumbuhan lebih lanjut yang signifikan sebelum ETH dinilai terlalu tinggi.

Adakah Bitcoin akan mendorong Ethereum kepada $ 2,000?

Menurut analisis yang diberikan oleh penganalisis Jebb McAfee, Ethereum bulls mesti mempersiapkan kenaikan harga menuju $ 2,000 tidak lama lagi. McAfee menganggap banyak asas terbalik (seperti pertumbuhan Ethereum sebagai pelayan aplikasi yang terdesentralisasi dan jumlah carian yang meningkat di Google) sebelum menaikkan aset.

McAfee menambah bahawa Bitcoin adalah pemangkin utama di sebalik potensi kenaikan ETH di hadapan. Dia menyebut bagaimana penurunan kapitalisasi pasaran cryptocurrency teratas pada bulan Disember 2017 membuka jalan bagi ETH / USD untuk mencapai tahap tertinggi sepanjang masa $ 1,419.

Penganalisis mengisyaratkan bahawa rali reaktif pasangan itu adalah psikologi parti. Langkah kenaikan besar-besaran di pasaran Bitcoin mendorong para pedagang untuk meneroka aset digital terbaik seterusnya. Ethereum mendapat manfaat besar pada bulan Disember 2017 dan dia mengharapkan fraktal asas akan berulang pada tahun 2021.

Saya percaya Bitcoin melalui rali besar membina kepercayaan di kalangan pelabur dalam pasaran bull. Dan kepercayaan itu akan mengalir ke [Ethereum] dan rali itu sendiri.

Kenyataan itu muncul ketika Ether mengalami tekanan yang besar. Mata wang kripto melonjak hampir 60% hanya dalam tiga hari perdagangan apabila penguasaan Bitcoin diperbaiki lebih rendah.

Tahap Harga Utama Untuk Menonton ETH

Tahap yang paling penting untuk diperhatikan adalah zon psikologi $ 1.200. Pada sisi negatifnya, terdapat halangan sokongan yang kuat pada $ 1,040, di mana sebelumnya lebih dari 500,000 alamat telah membeli 2,75 juta token ETH. Tahap ini harus cukup kuat untuk menyerap tekanan jual.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me