Analisis Teknikal Bitcoin: BTC Bergerak Menuju $ 40,000 Oleh kerana Pasaran Crypto Melebihi $ 1 Trilion

Analisis Harga Bitcoin BTC Harian

  • Bitcoin kini merupakan salah satu daripada 10 aset global yang paling berharga.
  • BTC telah mengatasi isyarat jual penunjuk jujukan TD.

Bitcoin melonjak dari $ 32,000 kepada $ 37,250 dalam tiga hari terakhir, dengan mudah mengatasi tahap psikologi $ 35,000. Setakat ini, nampaknya cryptocurrency utama berada di landasan pantas menuju zon $ 40,000. Cap pasaran crypto keseluruhan telah melepasi penanda aras $ 1 trilion. Nampaknya BTC menaikkan gelombang momentum positif yang besar ini ketika menuju ke tahap tertinggi.

Bitcoin Mengatasi Isyarat Jual

Carta empat jam Bitcoin telah melancarkan isyarat jual dengan kandil hijau-sembilan. Namun, setelah turun sedikit dari $ 35,000 hingga $ 34600, harganya berjaya pulih melebihi $ 37,000.

btc / usd carta 4 jam 010721

Imej: BTC / USD 4 jam

Kelemahan dilindungi oleh tiga tahap sokongan yang sihat, seperti yang terlihat dalam “In / Out of the Money Around Price” (IOMAP) IntoTheBlock. Ketiga-tiga tahap ini berada di SMA 20 bar ($ 33,300). $ 32,200 dan SMA 50 bar ($ 31,350). Ketiga dinding penyokong ini kelihatan cukup kuat untuk menyerap sejumlah besar tekanan jual.

carta isipadu btc / usd 010721

Imej: IntoTheBlock

Carta harga harian memberi kepercayaan kepada prospek kenaikan harga keseluruhan kami. Pertama, penumpuan / perbezaan purata bergerak (MACD) menunjukkan peningkatan momentum kenaikan. Kedua, SAR parabola telah berubah dari bearish ke bullish, yang sekali lagi menunjukkan bahawa bull berada dalam kawalan penuh pasaran.

carta harian bct / usd 010721

Imej: BTC / USD setiap hari

Adakah Terdapat Buang Masuk?

Seorang penganalisis crypto yang menggunakan “Panama Crypto” membuat pemerhatian yang menarik. Nampaknya jumlah Bitcoin di bursa telah meningkat dengan banyaknya.


carta bitcoin santiment 010721

Imej: Santiment

Ini boleh bermakna bahawa pembeli memindahkan BTC mereka ke dompet pertukaran untuk menjual syiling mereka dan mengaut keuntungan.

Bitcoin Mencapai $ 45,000 Bulan Depan

CCO BitPay, Sonny Singh, mengatakan bahawa dia yakin Bitcoin dapat mencapai $ 45,000 pada bulan berikutnya. Dalam wawancara baru-baru ini dengan Bloomberg, Singh menyatakan bahawa syarikat gergasi mungkin menjual pegangan aset digital mereka lebih cepat daripada yang mungkin dijangkakan orang dalam usaha untuk membuat keuntungan.

Sebilangan besar pembeli institusi membeli sekitar $ 20,000, jadi itu akan menjadi asas saya untuk sejauh mana Bitcoin boleh turun … Semua pembeli yang membeli, mereka berkata ‘Oh telah memasuki Bitcoin sekarang untuk jangka masa tiga hingga lima tahun, “Yang hebat, tetapi saya rasa jika Bitcoin mencecah $ 45,000 USD bulan depan atau lebih, mereka akan mengatakan,” wow kita baru membuat 2x, anda tahu, kita tidak memerlukan cakerawala tiga tahun lagi, mari mulakan penjualan sesetengah.

Selanjutnya, Singh menambahkan ramalan lain yang menunjukkan bahawa ketika Bitcoin mula mencapai harga yang besar, pemerintah dan negara akan mula membeli aset tersebut. Dia terus menjelaskan bahawa dua tahun yang lalu, konsep syarikat-syarikat besar menambahkan Bitcoin ke dalam kunci kira-kira mereka kelihatan tidak masuk akal, tetapi sekarang institusi-institusi besar memegang Bitcoin.

Bitcoin Kini Aset Global Paling Berharga ke-9

Menurut Asset Dash, cryptocurrency utama kini menjadi aset paling berharga kesembilan di dunia. Beberapa minggu yang lalu, Bitcoin mengatasi VISA dalam senarai. Ia segera meningkatkan kapitalisasi pasaran sebanyak $ 70 bilion untuk mengatasi Berkshire Hathaway, syarikat yang dikendalikan oleh pengkritik Bitcoin Warren Buffett. Pada masa ini, lima syarikat teratas dalam senarai adalah Apple (2.23 trilion), diikuti oleh Microsoft ($ 1.65 trilion), Amazon ($ 1.62 trilion), syarikat induk Google Alphabet ($ 1.18 trilion) dan Facebook ($ 773 bilion).

Carta aset berharga AssetDash 010721

Imej: AssetDash

Dengan catatan yang lebih terang, Bitcoin dapat mengatasi syarikat di tempat enam hingga lapan sekiranya berjaya mengekalkan momentum kenaikannya. Saham di Tencent bernilai $ 698 bilion, Tesla Elon Musk mempunyai kapitalisasi pasaran $ 697 bilion dan Alibaba bernilai $ 650 bilion, $ 12 bilion lebih banyak daripada had pasaran BTC.

Pedagang Niaga Hadapan Bitcoin Berhati-hati

Statistik oleh CryptoQuant telah menunjukkan bahawa peniaga niaga hadapan mengambil risiko lebih sedikit wang setiap hari ketika Bitcoin memasuki zon penemuan harga. Menurut data laman web metrik, leverage rata-rata dalam perdagangan niaga hadapan Bitcoin terus menurun di beberapa bursa terkemuka.

Dalam usaha untuk menjelaskan persamaan ini, CryptoQuant mengembangkan indikator yang disebut Estimated Leverage Ratio. Yang terakhir diperoleh apabila minat terbuka pertukaran dibahagikan dengan simpanan yang disimpan di bursa. CryptoQuant menyatakan bahawa leverage turun pada Binance, BitMEX, Bybit, Huobi, dan OKEx. Pertukaran ini berlaku untuk mengawal sebahagian besar perdagangan di seluruh ekosistem cryptocurrency.

Penurunan leverage rata-rata ini dapat menunjukkan kehati-hatian di tengah-tengah fasa penemuan harga. Pedagang bersedia mengambil risiko lebih sedikit ketika membuka posisi kerana kekurangan rujukan sejarah untuk mempertahankan ramalan apa pun.

Ramai peniaga juga bimbang dengan pembetulan yang sangat ditakuti. Aset yang melonjak terlalu tinggi cenderung turun pada satu ketika, dan BTC tidak asing dengan kenyataan ini. Peniaga yang telah membuka posisi akhirnya ingin mengeluarkan wang dan memperoleh keuntungan yang mereka perolehi. Waktunya mungkin buruk bagi mereka yang mempunyai kedudukan taruhan leveraged yang besar pada kelanjutan dari pasaran bull.

CryptoQuant percaya Estimasi Leverage Ratio adalah cara yang baik untuk mengukur risiko yang sanggup ditanggung oleh peniaga. Atas sebab ini, statistik harus mencerminkan sentimen pasaran umum:

ELR untuk pertukaran derivatif memberitahu kami berapa banyak leverage yang digunakan oleh pengguna secara purata. Maklumat ini mengukur sentimen peniaga sama ada mereka mengambil risiko tinggi atau risiko rendah. Sekiranya nilai ELR tinggi berbanding dengan beberapa hari terakhir, ini menunjukkan peniaga cukup yakin dengan kedudukan mereka. Data pendanaan seperti kadar pendanaan dapat membantu pedagang untuk membina strategi perdagangan yang kuat dengan maklumat ini.

Angka-angka yang diberikan oleh CryptoQuant cuba menawarkan pengawasan objektif terhadap pasaran, dengan mempertimbangkan premis sederhana mengenai risiko – ketika leverage tinggi, pedagang percaya tren itu kuat. Apabila rendah, peniaga lebih tidak pasti mengenai apa yang boleh berlaku.

Tahap Harga Utama Untuk Menonton BTC

Untuk BTC, semuanya berkaitan dengan tahap $ 40,000. Bagaimana pembeli akan bertindak balas apabila mereka mencapai tahap itu? Adakah duit syiling telah beralih ke bursa bagi pemegang untuk menjual pada saat BTC mencecah $ 40,000? Kita perlu menunggu dan melihat bagaimana keadaannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector