Analisis Teknikal Bitcoin: BTC Melangkah Ke Tahap Psikologi $ 40,000

Analisis Harga Bitcoin BTC Harian

  • Bitcoin menghadapi rintangan jangka pendek di jalur Bollinger atas dalam jangka masa 4 jam.
  • IntoTheBlock menunjukkan kekurangan rintangan rintangan yang kuat di bahagian atas.

Harga Bitcoin mencecah tahap psikologi $ 40,000 minggu lalu. Walau bagaimanapun, dalam tempoh empat hari berikutnya antara 9 Januari dan 12 Januari, harga Bitcoin telah merosot kepada $ 34,000, mencapai paras terendah dalam tempoh $ 30,180. Walau bagaimanapun, lembu telah kembali mengawal sejak tiga hari terakhir.

BTC Di ambang $ 40,000 Break

Harga Bitcoin berjaya melonjak dari SMA 20 hari dan menaikkan dua tahap rintangan utama untuk menyokong – $ 35,000 dan $ 38,700. Cryptocurrency utama sedang mencari untuk memasuki semula tahap psikologi $ 40,000.

Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa konvergensi / perbezaan rata-rata bergerak (MACD) kini cenderung dalam warna merah, jadi harga Bitcoin mungkin tidak dapat meletup.

carta harian btc / usd 011521

Imej: Carta harian BTC / USD

IOMAP IntoTheBlock menunjukkan kepada kita bahawa terdapat kekurangan tahap rintangan yang kuat di hadapan. Satu-satunya halangan rintangan ialah $ 40,000, di mana 4,000 alamat sebelumnya telah membeli 39,000 token BTC. Sekiranya pembeli menguasai sepenuhnya, mereka tidak akan mempunyai masalah untuk melanggar penghalang $ 40,000.

carta isipadu btc / usd 011521

Imej: IntoTheBlock

Apabila kita melihat carta 4 jam, kita dapat melihat bahawa harga Bitcoin pada masa ini menghadapi halangan di band Bollinger atas. Apabila anda melihat dengan teliti, anda dapat melihat bahawa BTC telah beberapa kali mencuba untuk memecahkan band Bollinger atas sehingga mencapai tahap $ 40,000, tetapi gagal.

btc / usd carta 4 jam 011521

Imej: Carta 4 jam BTC / USD

Walau bagaimanapun, MACD dalam jangka masa ini bergerak dengan kuat di hijau. Oleh itu, harganya harus dapat melepasi jalur Bollinger atas dan memasuki zon $ 40,000.

Pasaran Pilihan Bitcoin Melihat 20% Peluang $ 50K pada Akhir Bulan

Bitcoin nampaknya pulih dari pembetulan harga baru-baru ini, dengan harga pasaran pilihan menyaksikan peluang 20% ​​melonjak melebihi $ 50,000 pada akhir Januari. Crypto utama melonjak hampir $ 4000 (11%) dalam 24 jam baru-baru ini, seperti data CoinDesk 20.

Walaupun pulih, BTC masih kekurangan rekod tertinggi $ 41,962 (8 Jan). Menurut data yang diberikan oleh Skew, data pasaran opsyen menunjukkan bahawa pelabur bertaruh pada kenaikan berterusan dan memberikan 20% kebarangkalian Bitcoin meningkat di atas $ 50,000 pada 29 Januari (luput bulanan).

Kebarangkalian opsyen dikira menggunakan formula Black-Scholes berdasarkan beberapa metrik penting. Beberapa metrik ini merangkumi harga pilihan panggilan, harga mogok, dan harga aset yang mendasari.

carta kebarangkalian harga bitcoin 011521

Imej: Skew

Kebarangkalian 20% Bitcoin bergerak di atas $ 50,000 kelihatan mengagumkan, memandangkan luput bulanan hanya dua minggu lagi, dan duit syiling agak jauh dari $ 50,000. Kemungkinan BTC meningkat di atas tahap tertentu pada atau sebelum tamat tempoh berkorelasi positif dengan masa yang tersisa untuk luput.

Menurut Deribit Insights, kenaikan 31% hingga $ 50,000 dalam dua minggu mungkin sukar untuk dilihat tetapi jauh dari mustahil. Cryptocurrency telah mencatat pergerakan yang lebih ketara sejak kebelakangan ini. Sebagai contoh, harga meningkat 52% dari $ 19,000 menjadi $ 29,000 dalam dua minggu terakhir bulan Disember sahaja.

Strategi Mikro untuk Mengadakan Persidangan Bitcoin Pendidikan

Setelah melabur lebih dari $ 1 bilion dalam Bitcoin, MicroStrategy, sebuah syarikat perisik perniagaan, mengadakan persidangan dalam talian untuk mendidik perusahaan besar mengenai potensi faedah melabur dalam Bitcoin. Persidangan tersebut, yang dijuluki “Bitcoin for Corporations”, telah mendapat sokongan daripada syarikat gergasi industri lain seperti Gemini, Binance, Coinbase, Fidelity, Grayscale, dan banyak lagi.

Michael Saylor, CEO MicroStrategy, menggunakan Twitter untuk mengumumkan inisiatif tersebut. Dia menyebutnya “kursus percuma dan dalam talian, strategi dan taktik Bitcoin untuk mengembangkan syarikat anda dan mewujudkan nilai pemegang saham.”

Blok pertama dijadualkan berlangsung pada 3 Februari. Ini akan menggariskan bagaimana Bitcoin dapat berfungsi sebagai aset rizab perbendaharaan dan faktor makroekonomi yang berada di belakang penerapan korporat dan institusinya. CEO Saylor dan Stoneridge, Ross Stevens, akan mengetuai bahagian persidangan ini.

Kemudian, Presiden MicroStrategy dan CFO Phong Le akan memberikan gambaran mengenai cara yang berbeza di mana syarikat dapat mengintegrasikan Bitcoin ke dalam strategi simpanan perbendaharaan mereka. Beberapa topik lain yang akan dibahas dalam persidangan tersebut merangkumi pertimbangan undang-undang dan peraturan, perakaunan, percukaian dan audit.

Sebilangan kecil syarikat berkaitan kripto akan melancarkan persembahan mereka pada hari kedua – 4 Februari. Beberapa nama termasuk Fidelity Digital Asset Services, Galaxy Digital, Coinbase, Binance, Kraken, Grayscale, Gemini dan Genesis.

Harga Bitcoin dijangka mencapai tahap apa?

Prospek harga Bitcoin secara keseluruhan meningkat, jadi kita boleh menjangkakan kenaikan hujung minggu akan menaikkan harga di atas $ 40,000. Akan menarik untuk melihat sejauh mana harga akan dicapai dalam perhimpunan ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me