Analisis Teknikal Bitcoin: BTC Mengancam Melebihi $ 52,000 Seiring Parolik Harga

Analisis Harga Bitcoin BTC Harian

  • Harga Bitcoin kini menggabungkan kedudukannya di atas $ 50,000.
  • Sejak tiga hari terakhir, BTC telah memperoleh >$ 4,000.

Harga Bitcoin telah melonjak dari $ 33,000 kepada hampir $ 52,000 sepanjang bulan ini, hampir memperoleh $ 20,000 adalah penilaian keseluruhannya. Persoalan utama di fikiran setiap orang sekarang adalah – adakah BTC akan menembus $ 52,000 dan memasuki $ 53,000.

Harga Bitcoin Memasuki Wilayah Yang Belum Dipetakan

Selama tiga hari terakhir, harga Bitcoin telah meningkat dari $ 47,800 menjadi $ 51,900, meningkat >Nilai keseluruhan $ 4,000. Kerana lompatan ini, RSI, yang melayang di sepanjang pinggir zon overbought dan naik lebih tinggi. Ini dapat menunjukkan bahawa pembetulan penurunan harga berada di sekitar sudut.

carta harian btc / usd 021821

Imej: BTC / USD setiap hari

Walau bagaimanapun, jika pembetulan berlaku, harga Bitcoin mungkin tidak akan turun terlalu jauh kerana ia berada di atas dinding sokongan yang kuat pada harga $ 49,000, $ 47,500, dan $ 47,000. Tahap pada $ 49,000 sangat kuat kerana hampir 400,000 alamat telah membeli 273,000 token BTC yang mengejutkan di zon ini.

carta isipadu btc / usd 021821

Imej: IntoTheBlock

Carta harga Bitcoin selama 4 jam memberitahu kita bahawa momentum pasaran secara keseluruhan masih meningkat, jadi pertumbuhan selanjutnya pasti ada di dalam kad.

btc / usd carta 4 jam 021821

Imej: BTC / USD 4 jam

Peter Brandt: Harga Bitcoin Menjadi Parabola

Peter Brandt, seorang peniaga veteran, mengatakan bahawa Bitcoin berada di tengah kemajuan parabola yang lain.

carta parabola btc / usd 021821

“Bitcoin mengalami kemajuan parabola ketiga dalam dekad yang lalu. Kemajuan parabola pada skala aritmetik sangat jarang berlaku – tiga pada skala log adalah bersejarah ”

Menurut carta, kenaikan parabola bermula pada akhir 2018 ketika Bitcoin berada pada kira-kira $ 3,100. Aset meningkat 1,331% sejak tahap itu. Brandt mengatakan bahawa melihat tiga kemajuan parabola pada carta logaritmik dalam jangka masa sepuluh tahun benar-benar “bersejarah.” Dia mempunyai pengalaman perdagangan selama hampir 45 tahun.

Secara matematik, kemajuan parabola dikenal pasti oleh peningkatan sudut pendakian. Peniaga umumnya mencari formasi sedemikian kerana menjanjikan pulangan yang sangat besar. Brandt juga telah memperingatkan agar tidak melabur apabila kenaikan parabola menjadi jelas.

“Mesej berhati-hati mengenai kemajuan parabola: Setelah kemajuan parabola sudah jelas, adalah cara untuk terlambat untuk menjadi pembeli. Kereta api telah meninggalkan stesen. Sekiranya anda belum memiliki pasaran pada masa saya menunjukkan arah aliran parabola, maka jangan beli berdasarkan carta saya ”

Kecenderungan parabola boleh menjadi sangat tidak menentu kerana sangat sukar untuk menjadi yang teratas ketika kegilaan membeli memaksimumkan dan jumlahnya terus meningkat. Namun, pergerakan ke atas yang besar tidak dapat ditahan untuk jangka masa panjang. Inilah sebabnya mengapa mereka biasanya diikuti oleh pembalikan arah aliran yang tajam.

Kembali pada Januari 2018, Brandt menyedari bahawa kemajuan parabola Bitcoin sebelumnya telah dilanggar. Ia diikuti oleh pembetulan 80%, yang telah dia ramalkan dengan tepat. Sekarang, Brandt menjangkakan bahawa penarikan yang serupa dapat berlaku sebaik sahaja pergerakan parabola yang sedang berlangsung selesai.

Pembetulan 80% adalah yang paling biasa apabila kemajuan parabola dilanggar.

5% CFO Korporat Untuk Membeli Bitcoin Pada 2021 – Tinjauan

Gartner melakukan tinjauan baru-baru ini yang mendapati bahawa 5% syarikat berhasrat melabur dalam Bitcoin (BTC) sebagai aset korporat pada tahun 2021. 11% daripada keseluruhan 77 responden mengatakan bahawa mereka dapat melakukannya menjelang 2024.

Semua peserta tinjauan, termasuk 50 CFO dan eksekutif lain, menunjukkan pandangan yang sangat berbeza berdasarkan pelbagai industri. Sektor teknologi mendahului minat Bitcoin. 50% responden dari industri ini berharap dapat menyimpan cryptocurrency pada masa akan datang, tanpa mengira saiz organisasi.

Sebahagian besar dari yang disurvei (84%) menyatakan keprihatinan utama mereka mengenai pelaburan dalam risiko kewangan yang berasal dari turun naik Bitcoin yang tinggi. Yang lain nampaknya telah menggunakan pendekatan tunggu dan lihat.

Lebih daripada 70% peserta menyatakan bahawa salah satu perkara utama yang ingin mereka ketahui adalah apa yang dilakukan oleh orang lain dengan Bitcoin. Ketua penyelidikan Gartner Alexander Bant menyatakan:

Pemimpin kewangan yang ditugaskan untuk memastikan kestabilan kewangan tidak cenderung membuat lonjakan spekulatif ke wilayah yang tidak diketahui. Penting untuk diingat bahawa ini adalah fenomena baru dalam jangka masa panjang aset korporat. Pemimpin kewangan yang ditugaskan untuk memastikan kestabilan kewangan tidak cenderung membuat lonjakan spekulatif ke wilayah yang tidak diketahui.

Kebimbangan lain yang diluahkan oleh responden termasuk penghindaran risiko dewan (39%), penerapan lambat sebagai bentuk pembayaran yang diterima (38%), kurang memahami (30%), risiko siber (25%), dan perlakuan perakaunan yang kompleks (18%) ).

Kajian ini menunjukkan peningkatan kesedaran yang signifikan dari tinjauan Gartner 2018 di mana hanya 66% CIO yang tahu mengenai teknologi blockchain.

Harga Bitcoin Dijangka Mencapai Tahap Tinggi Baru

Kami menjangkakan harga Bitcoin akan menembus paras $ 52,000 dan menyatukan dirinya di atas tahap psikologi ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me