Analisis Teknikal Ethereum: ETH Berundur Dari Tahap Psikologi $ 1,700

Analisis Harga ETH Ethereum Harian

  • Harga Ethereum turun sebanyak $ 70 pada hari Khamis ini.
  • IOMAP menunjukkan satu sokongan kuat pada $ 1,550.

Antara hari Isnin dan Rabu, harga Ethereum meningkat dari $ 1,310 menjadi $ 1,670, meningkat hampir $ 360, mencapai tahap tertinggi sepanjang masa. Berikutan itu, ETH menyentuh tahap psikologi $ 1,700 sebelum jatuh ke $ 1,598. Mari lihat apa yang berlaku di sebalik tabir.

Harga Ethereum Kembali Melebihi $ 1,600

Bull berjaya menurunkan harga Ethereum di atas tahap psikologi $ 1.600 dan pada masa ini berharga $ 1.620. Pembetulan Khamis ini membawa indeks kekuatan relatif (RSI) dari zon overbought ke wilayah neutral.

carta harian eth / usd 020521

Imej: ETH / USD setiap hari

Apabila kita melihat IOMAP IntoTheBlock, kita dapat melihat bahawa harga Ethereum berada di atas tahap sokongan yang sihat pada $ 1,550. Sebelumnya, pada tahap ini, 201.000 alamat telah membeli 1.4 juta token ETH. Halangan sokongan ini kelihatan cukup kuat untuk menyerap banyak tekanan penjualan.

carta isipadu eth / usd 020521

Imej: IntoTheBlock

Apabila kita melihat carta ETH 4 jam, MACD telah berubah dari bullish ke bearish, jadi nampaknya harga Ethereum akan melalui pembetulan sementara.

eth / usd carta 4 jam 020521

Imej: ETH / USD 4 jam

Ether yang tidak aktif sedang bergerak

carta santiment eth / usd 020521


Imej: Santiment

Santiment, sebuah firma analitik rantai terkemuka, menyatakan bahawa bilangan token Ether yang tidak aktif sedang bergerak, sementara alamat aktif harian terus meningkat. Gabungan ini biasanya sangat positif untuk harga Ethereum.

Komen Skala Kelabu Mengenai Cadangan Bayaran Gas Harga Ethereum

Dalam laporan baru-baru ini yang bertajuk “Valuing Ethereum,” Grayscale Investments telah membincangkan kesan yang boleh dimiliki EIP-1559 terhadap ekonomi Ethereum. Syarikat itu mengatakan bahawa memperkenalkan mekanisme bayaran dan pembakaran EIP-1559 yang dicadangkan dapat mewujudkan “gelung maklum balas positif untuk harga Ether” jika aktiviti rangkaian terus meningkat di Ethereum.

Pencipta bersama Ethereum, Vitalik Buterin dan pengasas bersama Ethhub, Eric Conner mencadangkan EIP-1559 pada bulan April 2019. Cadangan ini bertujuan untuk melaksanakan mekanisme pasaran yuran dan pembakaran untuk mengendalikan kos gas Ethereum yang sering tinggi. Pada bulan Disember, Buterin sekali lagi mendesak Ethereum untuk mengadopsi EIP-1559. Cadangan itu boleh mengakibatkan ETH dibakar pada kadar yang lebih tinggi daripada penciptaan bekalan baru. Ini akan secara signifikan mengubah dinamik penawaran-permintaan yang menyokong pasaran ETH.

Cadangan itu mencadangkan “asas bayaran” yang akan digunakan untuk memudahkan transaksi selain tip yang akan diterima oleh pelombong. Bayaran asas akan meningkat atau dikurangkan berdasarkan sama ada rangkaian berada di atas atau di bawah kapasiti 50%. Ini akan membolehkan dompet meramalkan turun naik harga gas dengan lebih baik dan menjadikan ETH sebagai satu-satunya unit ekonomi asli rangkaian.

Sekiranya kenaikan ETH untuk membayar transaksi mengatasi penciptaan penawaran ETH baru, Grayscale berspekulasi bahawa EIP-1559 boleh menjadi sangat menaik untuk harga ETH.

Sekiranya aktiviti meningkat dan penawaran Ether menurun kerana pembakaran, kurva penawaran dan permintaan akan menunjukkan kenaikan harga seunit Ether kerana setiap unit perlu memenuhi sebahagian besar aktiviti ekonomi. Sekiranya EIP-1559 dilaksanakan, ia akan menerapkan mekanisme penggunaan yang seharusnya berfungsi sebagai gelung maklum balas positif untuk harga Ether.

Skala Kelabu Menunjukkan Berapa Banyak Mereka Nilai Ethereum

Grayscale Investments baru-baru ini telah mengeluarkan laporan berjudul “Valuing Ethereum” untuk membimbing pelabur yang ingin memulai dengan Ethereum. Laporan ini mencirikan metodologi untuk menilai ETH sebagai “legap dan berubah.”

Sayap penyelidikan Grayscale mengeluarkan laporan mengenai pelbagai aspek ekosistem crypto. Beberapa bulan yang lalu, syarikat itu telah mengeluarkan artikel serupa yang disebut “Menilai Bitcoin.”

Panduan baru-baru ini menunjukkan bahawa anda boleh melihat ETH sebagai wang (sebagai jenis komoditi yang intrinsik ke rangkaian Ethereum) atau sebagai “aset faedah” dalam konteks Ethereum 2.0. ETH 2.0 akan melibatkan peralihan dari konsensus bukti-kepentingan dari model bukti kerja tradisional.

Skala kelabu menunjukkan bahawa peringkat akhir peningkatan Ethereum 2.0 boleh menjadi positif bersih untuk nilai ETH. Phil Bonello, pengarah penyelidikan Grayscale mengatakan:

Di antara jumlah aktiviti yang sangat besar di Ethereum, peningkatan ekonomi kepada Ether, dan janji peningkatan skalabilitas dengan Ethereum 2.0, ada banyak yang dapat digembirakan oleh komuniti Ethereum. Kita dapat melihat dari data bahawa harga Ether cenderung bergerak dengan aktiviti yang mendasari di rangkaian.

Harga Ethereum Dijangka Mencapai Tahap Ini

Sekiranya hipotesis bearish jangka pendek kami berlaku, harga Ethereum kemungkinan akan betul dan turun ke garis sokongan $ 1,550 sebelum bangkit semula.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector