Analisis Teknikal Ethereum: ETH Mencapai Tahap Tinggi Sepanjang Masa Baru

Analisis Harga Ethereum ETH Harian

  • Harga Ethereum kini sedang tren dalam pembentukan saluran ke atas.
  • Carta 4 jam hampir menunjukkan isyarat jual dalam penunjuk urutan TD.

Harga Ethereum melonjak ke $ 1,475 pada waktu awal hari ini untuk mencapai tahap tertinggi sepanjang masa. Dengan kenaikan harga keseluruhan pasaran, kita dapat menjangkakan ETH akan segera melanggar tahap psikologi $ 1,500. Walau bagaimanapun, beberapa petunjuk dalam carta 4 jam menunjukkan bahawa pembetulan menurun mungkin berada di sekitar sudut.

Harga Ethereum Sedang Tren Dalam Pembentukan Saluran Meningkat

Harga Ethereum telah meningkat dalam pembentukan saluran ke atas. Pada hari Jumaat, 22 Januari, ETH berjaya mengubah SMA 20-hari dari perlawanan ke sokongan, kerana kenaikan akhirnya berjaya mengumpulkan empat sesi kenaikan berturut-turut. Selama empat hari terakhir ini, harga Ethereum meningkat dari $ 1,100 kepada $ 1,425.

carta harian eth / usd 012521

Imej: ETH / USD setiap hari

IOMAP menunjukkan kepada kita bahawa tidak ada tahap rintangan yang diketahui di muka, yang memberi kebebasan kepada ETH untuk memetakan tahap baru. Pada sisi negatifnya, sokongan paling sihat adalah pada SMA 20 hari ($ 1,235). Sebelum ini, pada tahap ini, 935.000 alamat telah membeli 9.5 juta token ETH.

carta isipadu eth / usd 012521

Imej: IntoTheBlock

Carta harga Ethereum 4 jam juga menunjukkan kepada kita bahawa pemimpin kontrak pintar sedang tren dalam pembentukan saluran menaik. Plus, SMA 20 bar berada di ambang melintasi SMA 20 bar untuk membentuk corak silang menaik.

eth / usd carta 4 jam 012521

Imej: ETH / USD 4 jam

Walau bagaimanapun, carta harian juga menunjukkan dua tanda negatif yang dapat menunjukkan pembetulan penurunan jangka pendek. Pertama, indeks kekuatan relatif (RSI) berada di ambang merayap ke zon overbought. Ini mungkin bermaksud bahawa Ethereum berada di ambang harga yang terlalu tinggi.

Kedua, harga ETH hampir menunjukkan isyarat jual dalam bentuk candlestick hijau-sembilan dalam penunjuk urutan TD. Kedua-dua indikator ini tidak lama lagi dapat mencetuskan penurunan harga.

DeFi Adalah Faktor Utama Di Sebalik Pertumbuhan Harga Ethereum – Penganalisis

Setelah memperoleh nilai lebih dari 300% dalam beberapa bulan terakhir, Ether (ETH) berniaga pada tahap tertinggi dalam kira-kira tiga tahun. Banyak pakar industri percaya bahawa pertumbuhan sektor kewangan yang terdesentralisasi (Defi) sangat mendorong kenaikan harga Ethereum.

Brian Norton – ketua pegawai operasi My Ether Wallet – menjelaskan dalam temu ramah baru-baru ini:

Tahun 2020 menyaksikan ledakan ekosistem Defi di Ethereum – pertama kali mencecah nilai keseluruhan $ 1 bilion pada bulan Februari, kini $ 20.5 bilion dalam hanya 11 bulan. Pertumbuhan ini telah menarik banyak pengguna baru yang mencari hasil yang tidak terdapat pada bitcoin dengan perantara terpusat.

Dia menambahkan bahawa banyak orang telah memperuntukkan masa, wang, dan sumber daya ke rangkaian Ethereum sejak pelancaran ETH 2.0. Setelah selesai, peningkatan diatur untuk menjadikan blockchain lebih terukur dan berkesan dari segi pembayaran, transaksi, dan pembuatan aplikasi. Ini telah menyebabkan ruang DeFi melonjak seperti sekarang. Dia menambah:

Apa yang saya perhatikan adalah aktiviti pembangun di Ethereum, kerana ia berfungsi sebagai petunjuk bahawa kes penggunaan baru dan lebih baik akan datang yang akan meningkatkan permintaan untuk aset asli. Ethereum mempunyai lima kali ganda bilangan pembangun aktif sebagai bitcoin dan menambah pembangun dengan klip yang lebih pantas setiap hari.

Paolo Ardoino, CTO Bitfinex, mengatakan bahawa ruang DeFi telah menyebabkan beberapa masalah untuk komuniti ETH. Walau bagaimanapun, kemungkinan akan membawa tahap kekuatan baru ke rangkaian ETH dalam jangka masa panjang.

Walaupun letupan projek di Defi telah menyebabkan kesakitan bagi Ethereum, penyelesaian berlapis sedang dalam proses yang membantu jaringan untuk membuat skala.

Peningkatan ETH 2.0 ADALAH Dengan lancar – Ethereum Lead Developer

Pemaju utama Ethereum, Danny Ryan baru-baru ini mengeluarkan kemas kini yang menggariskan perincian mengenai perkembangan ETH 2.0. Dalam catatan blog bertajuk “The State of Eth2,” Ryan menyatakan bahawa rantai suar kini mempunyai 2.5 juta ETH yang berada di dalamnya.

Sebilangan anggota komuniti crypto percaya bahawa peralihan Ethereum dari konsensus bukti-kerja (PoW) ke bukti-kepentingan-saham (PoS) akan menjadikan ETH1 usang. Mengulas perkara ini, Ryan menjelaskan bahawa kedua ETH 1 dan ETH 2.0 akan terus berfungsi, kerana istilah tersebut hanya merujuk pada lapisan terpisah dari rangkaian Ethereum.

Istilah “eth1” dan “eth2” adalah salah nama. Sekiranya saya berjaya, saya akan membuangnya selama-lamanya. Penamaan ini – eth1 / eth2 – menyiratkan urutan yang salah. Mereka menyiratkan bahawa eth1 tidak akan digunakan lagi untuk eth2, yang mana satu akan ditinggalkan untuk yang lain. Sebaliknya, istilah itu sebenarnya mewakili lapisan timbunan yang berbeza.

Dev menambah bahawa ETH 1 merangkumi operasi dan peningkatan lapisan pengguna rangkaian (keadaan, transaksi, dan akaun) kerana menyangkut pengguna akhir Ethereum. Sebaliknya, ETH 2.0 adalah satu siri peningkatan yang dirancang untuk merombak konsensus teras Ethereum dari PoW semasa menjadi “bukti kepentingan yang lebih mampan dan berskala.” ETH 2.0 akhirnya akan menjadikan lapisan pengguna ETH 1 menjadi lebih baik.

Ryan menyatakan bahawa walaupun rantai suar ETH 2 telah berjalan dengan lancar, pasukan akan terus menguji, menilai, dan memperbaikinya sepanjang 2021 sebelum menggabungkan ETH1 dan ETH2. Dia menambah bahawa bayaran gas yang tinggi di rangkaian Ethereum akan tetap bahkan sebelum atau selepas penggabungan, kerana pelaksanaan EIP 1559 sepenuhnya bebas dari pembangunan ETH2.

EIP 1559, peningkatan pasaran yuran Ethereum yang sangat dinantikan, juga cukup bebas daripada eth2 dan secara teknikal boleh berlaku sama ada sebelum atau selepas penggabungan eth2. Yang mengatakan, R&D pada item ini telah meningkat dalam 12 bulan terakhir, dan kami secara optimis akan melihat 1559 mekanik yuran di mainnet pada tahun 2021.

Harga Ethereum Dijangka Mencapai Tahap Ini

Harga Ethereum semestinya mencukupi dalam kit untuk mencapai tahap psikologi $ 1,500. Walaupun ETH menjalani pembetulan sementara, ia masih boleh melanggar tahap ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me