Analisis Teknikal Ripple: XRP bergerak perlahan di bawah tahap psikologi $ 0.25

Analisis Harga Ripple XRP Harian

  • XRP sedang melalui tempoh penggabungan yang berat.
  • Penyokong Ripple mengajukan petisyen ke Gedung Putih untuk menyatakan XRP sebagai mata wang.

Tidak seperti rakan sebayanya, Ripple telah mengalami mimpi buruk mutlak. Sejak berita muncul mengenai tuntutan SEC yang berpotensi, harganya telah mengalami kemerosotan yang tidak dapat dielakkan. Seperti yang berlaku, XRP bergerak secara mendatar di bawah tahap psikologi $ 0.25.

Tindakan Harga Ripple

Setelah menghadapi penolakan di SMA 20 hari, token pengiriman wang rentas sempadan jatuh dari $ 0,585 ke tahap sokongan $ 0,256. Pembeli berusaha menyelamatkan harga dengan mendorong XRP melebihi SMA 200 hari. Walau bagaimanapun, penjual kemudian mengawal semula dan menurunkan harga dari $ 0.34 menjadi $ 0.21.

carta harian xrp / usd 010421

Imej: Carta harian XRP / USD

Indeks kekuatan relatif (RSI) cenderung di sepanjang pinggir zon overbought. Untuk lebih memahami kekurangan turun naik harga ini, kita harus melihat carta 4 jam. Bollinger Band telah banyak menyekat, yang menunjukkan penurunan turun naik harga.

xrp / usd carta 4 jam 010421

Imej: Carta 4 jam XRP / USD

Ini biasanya menunjukkan bahawa harga akan melalui tempoh penyatuan sebelum meletup sama ada ke atas atau ke bawah.

Petisyen Ripple Support Petisyen Untuk Menyatakan XRP Mata Wang

Sekumpulan penyokong XRP telah mengemukakan petisyen baru-baru ini untuk memaksa tangan White House mengenai tuduhan yang dibuat oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) terhadap Ripple.

Petisyen bertajuk “Kami Rakyat meminta pemerintah persekutuan untuk menganggap XRP, mata wang maya, mata wang” telah mengumpulkan tanda tangan dari penyokong Ripple. Petisyen itu berpendapat bahawa SEC telah “mengajukan tindakan sembrono yang mendakwa cryptocurrency, XRP, yang telah dianggap sebagai mata wang oleh FinCEN, sebagai jaminan.”

Petikan petisyen berbunyi:

Oleh kerana tindakan ini, pasaran 40 miliar dolar untuk mata wang dengan cepat gagal ketika syarikat-syarikat berebut untuk mempertahankan kepatuhan. Nilai berbilion dolar dihapuskan dari pasaran secara berturut-turut dan yang paling kritikal, beratus-ratus ribu orang Amerika biasa – orang Amerika yang ditugaskan untuk melindungi SEC – menderita kerosakan dan kerosakan yang tidak dapat diperbaiki.

Petisyen dibuat oleh seseorang yang menggunakan inisial JW. Ia memerlukan seramai 100,000 orang yang masuk untuk mendapat sambutan dari Gedung Putih. Petisyen itu akhirnya menuntut Gedung Putih untuk “menghentikan segera” keluhan SEC kerana “merosakkan pemegang mata wang XRP.”

Pelabur Untuk Mengambil Tindakan Undang-undang Terhadap SEC

Pemegang XRP juga baru-baru ini mengajukan petisyen yang menuduh bahawa Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) gagal melindungi kepentingan pelabur dengan menyatakan XRP sebagai jaminan. Petisyen telah diajukan di Mahkamah Daerah AS Pulau Rhode terhadap pemangku ketua SEC, Elad Roisman.

Sesuai petisyen, SEC merugikan pelabur XRP dengan menyatakan aset tersebut sebagai jaminan dalam tuntutannya terhadap Ripple. Pada 22 Disember, Suruhanjaya mengumumkan dalam aduan rasmi bahawa Ripple menjual sekuriti tidak berdaftar kepada pelabur dalam bentuk XRP. Sementara itu, pelbagai platform cryptocurrency menghentikan atau menangguhkan perdagangan token, menyebabkan harga aset turun.

John E Deaton, pemohon utama dan pemegang XRP, mengatakan:

Writ meminta SEC untuk mengecualikan panggilan sekuriti XRP kami.

Selain itu, para pemohon berpendapat bahawa menyatakan token itu sebagai jaminan tujuh tahun setelah pengedaran pertama mempertikaikan pelaksanaan SEC atas budi bicaranya. Petisyen itu menyatakan bahawa mantan ketua SEC Jay Clayton belum menjelaskan pendirian suruhanjaya itu terhadap XRP walaupun telah banyak kali ditanya.

Petikan petisyen berbunyi:

Sebagai ketua SEC, adalah tugas fidusia Jay Clayton (Clayton) untuk menegakkan pernyataan misi SEC. Daripada melindungi pelabur dan berkongsi maklumat untuk membantu pelabur membuat keputusan yang tepat, Responden [SEC] dengan sengaja dan sengaja menyebabkan kerugian berjuta-juta dolar kepada pelabur yang tidak bersalah.

Sekiranya diberikan, surat perintah itu akan berusaha untuk mencegah tindakan SEC yang berterusan terhadap status sah token.

26 Platform Crypto Turunkan Sokongan untuk XRP

Menurut penganalisis Leonidas Hadjiloizou, 26 syarikat telah mengubah polisi mereka mengenai XRP sebagai tindak balas kepada tuduhan bahawa XRP mungkin merupakan keselamatan yang tidak didaftarkan.

Setiap platform cryptocurrency telah menggunakan parameter unik mengenai penjualan atau pertukaran XRP. Beberapa syarikat telah membuang sokongan untuk aset digital hanya di platform AS mereka. Beberapa yang lain menangguhkan perdagangan untuk XRP di seluruh dunia. Walaupun beberapa pertukaran cryptocurrency telah menghapus aset tersebut, yang lain menghentikan atau mematikan perdagangan XRP.

Pertukaran kripto seperti Bitstamp, Abra, dan eToro, dan pembuat pasaran kripto B2C2 telah menangguhkan perdagangan untuk XRP di AS sahaja. Pertukaran seperti Coinbase, Beaxy, OSL, OKCoin, Ziglu, dan iTrustCapital juga menangguhkan perdagangan untuk aset asli Ripple. Namun, mereka memilih untuk melakukannya di semua negara di mana mereka beroperasi. Binance US, CrossTower, Crypto.com, dan Bittrex telah menghapus aset tersebut.

Firma pembayaran Crypto Simplex menyekat transaksi XRP di seluruh dunia sementara syarikat pembayaran Wirex tidak termasuk pembayaran XRP hanya di AS. Broker Genesis Trading dan Bitcoin Suisse telah menghapus sokongan untuk XRP sepenuhnya.

Beberapa platform menghadapi masalah undang-undang kerana sokongan XRP sebelumnya. Coinbase, misalnya, telah dituduh menjual XRP walaupun mengetahui bahawa itu adalah keselamatan yang tidak didaftarkan.

Tahap Harga Utama Yang Perlu Diperhatikan

Setelah melepasi garis $ 0,256 dari sokongan ke rintangan, harga sekarang hanya mempunyai satu tembok sokongan yang layak pada $ 0.17. Sekiranya harga menembusi di bawah itu, ia boleh menjadi bencana sepenuhnya untuk XRP. Sebaliknya, pembeli dapat mengambil beberapa kawalan dengan membalikkan garis $ 0.256 dari perlawanan ke sokongan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me