Ramalan Harga Bitcoin: BTC Bulls Bertujuan untuk $ 37,000 Sebagai Bulls Dibebankan

Analisis Teknikal Bitcoin BTC Harian

  • Harga Bitcoin melonjak SMA 20 hari dari rintangan ke sokongan.
  • MACD dalam carta BTC 4 jam menunjukkan peningkatan momentum kenaikan.

Harga Bitcoin melonjak dari $ 33,150 menjadi $ 36,000 apabila pembeli terus menguasai pasaran selama tiga hari berturut-turut. Semasa pembeli membuat caj ke tahap $ 37,000, mari kita perhatikan dengan lebih dekat dan melihat apa yang berlaku di sebalik tabir dengan analisis teknikal.

Harga Bitcoin Meningkat Hampir $ 3,000

Semasa lonjakan harga Bitcoin baru-baru ini, kenaikan BTC berjaya membalikkan SMA 20 hari dari rintangan ke sokongan. Indeks kekuatan relatif (RSI) masih berlegar di dalam zon neutral, yang bermaksud bahawa harga BTC masih mempunyai ruang untuk pertumbuhan yang mencukupi.

sembang harian btc / usd 020321

Imej: BTC / USD setiap hari

Seperti yang dilihat dalam IOMAP IntoTheBlock, tahap rintangan di hadapan adalah kekuatan sederhana. Oleh itu, pertunjukan harga Bitcoin harus menembusi rintangan rintangan $ 37,200 dan mencapai tahap psikologi $ 38,000. Pada sisi negatifnya, terdapat tiga zon sokongan yang sihat pada $ 35,000, SMA 20 hari ($ 34,000), dan SMA 50 hari ($ 31,500).

carta isipadu btc / usd 020321

Imej: IntoTheBlock

Apabila kita melihat carta harga Bitcoin selama 4 jam, terdapat tiga isyarat kenaikkan harga yang dapat kita perhatikan.

btc / usd carta 4 jam 020321

Imej: BTC / USD 4 jam

  1. SMA 20-bar dan 200-bar telah berubah dari penentangan ke sokongan.
  2. MACD menunjukkan momentum kenaikan yang meningkat.
  3. SAR parabola telah berubah dari bearish ke bullish, menunjukkan bahawa sentimen pasaran pada masa ini positif.

Skala Kelabu Untuk Langsung Melancarkan Bulls Bitcoin?

Harga Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) baru-baru ini mencecah terendah sejak April 2019, menurut CryptoQuant. Walaupun aliran masuk Bitcoin Grayscale besar-besaran, BTC / USD tidak terus bertambah.


Premium pembelian Trust telah melambung sekitar $ 6,50, sebelum ini setinggi $ 40. Menurut teori umum yang popular, ini bertepatan dengan arah harga berkelok-kelok BTC kerana premium besar sama dengan pergerakan menaik besar untuk Bitcoin.

Sebuah artikel dari majalah Hackernoon (pada bulan Disember) menjelaskan fenomena ini terkait dengan pembebasan saham GBTC, tertakluk kepada penguncian kebiasaan. Setelah mereka dibebaskan, Bitcoin cenderung melonjak ketika pelanggan memasukkan kembali keuntungan mereka ke dalam aset, sementara waktu sebelum peristiwa seperti itu sepadan dengan tindakan kekurangan harga.

Artikel itu meramalkan tingkah laku harga BTC dengan betul untuk separuh kedua Januari. Ia merangkum:

Apa yang penting untuk diketahui adalah apabila harga dan premium yang lebih tinggi ini dapat dicapai setelah pembukaan kunci, harga terus disatukan. Ini membolehkan premium menyusut lagi sebelum acara membuka kunci seterusnya.

Kekosongan ini membolehkan premium menyusut semula seperti sembilan kali sebelumnya. Dan ia akan terus menyusut sehingga membuka kunci seterusnya. Oleh kerana itu, saya menjangkakan harga akan bergabung atau merosot.

Terdapat banyak jangkaan dalam komuniti kripto untuk terus menjalankan bull bull Bitcoin kerana membuka kunci seterusnya ditetapkan untuk hari ini (3 Februari). Sementara itu, Grayscale terus memperluas penawarannya kerana kepentingan institusi secara umum tidak menunjukkan tanda-tanda perlambatan pelaburan. Syarikat itu membuka semula Ethereum Trustnya setelah ditutup sejak Disember.

Ketua Pegawai Eksekutif CryptoQuant Menunjuk kepada Isyarat Peningkatan Harga Bitcoin

Hasil daripada aliran keluar Bitcoin baru-baru ini dari Coinbase, Ketua Pegawai Eksekutif CryptoQuant Ki Young Ju menjangkakan perhimpunan banteng BTC akan segera diadakan. Syarikat penganalisis data menunjukkan lebih daripada 15,000 Bitcoin (bernilai sekitar $ 515 juta) dikeluarkan dari Coinbase. Berdasarkan beberapa faktor, Ki Young Ju percaya ini mungkin merupakan sebahagian daripada transaksi over-the-counter (OTC) dari pelabur institusi.

Menurut Ki Young Ju, aliran keluar Coinbase adalah tanda kenaikkan pasaran kripto kerana ia menunjukkan bahawa pelabur memindahkan token mereka ke simpanan. Sekiranya pelabur memindahkan sejumlah besar BTC ke penyimpanan (seperti dompet sejuk), ini bermakna mereka melihat kripto unggul berguna untuk dipegang daripada menjual. Dengan BTC dalam dompet sejuk, ia tidak akan diperdagangkan atau ditukar.

“Kami tidak pernah mengetahui jumlah urus niaga OTC oleh pelabur institusi, tetapi ada petunjuk rantaian untuk menganggarkan transaksi OTC. Dan berdasarkan petunjuk ini, tawaran OTC yang besar masih berlaku. Berkemungkinan institusi terus membeli BTC. “

Dia menambah:

Token Dipindahkan adalah jumlah Bitcoin yang dipindahkan di rangkaian. Sekiranya nilai ini naik dan nisbah aliran dana untuk semua bursa menurun, ini menunjukkan bahawa tawaran OTC yang besar sedang berlangsung … Bullet $ BTC ini tidak akan berhenti selagi penunjuk OTC ini terus mengatakan pembelian institusi.

Michael Saylor: Kepentingan Besar untuk Persidangan Bitcoin MicroStrategy

Micheal Saylor, CEO MicroStrategy, mengatakan bahawa “Persidangan Pendidikan Bitcoin” syarikat telah menarik sejumlah CEO yang mengagumkan. Saylor menyatakan bahawa para hadirin akan mendapat manfaat daripada buku panduan MicroStrategy mengenai cara menggunakan BTC Monetary Network.

Persidangan tersebut (dijadualkan berlangsung dalam dua bahagian pada 3 dan 4 Februari) bertujuan untuk mendidik perusahaan mengenai bagaimana mereka dapat memanfaatkan pelaburan BTC atau menjadikannya aset simpanan harta utama mereka. Beberapa syarikat terkenal yang hadir dalam persidangan tersebut merangkumi Fidelity Digital Asset Services, Binance, Coinbase, Grayscale, Kraken dan banyak lagi.

Saylor menggunakan Twitter untuk menyoroti minat luar biasa yang diterima daripada para eksekutif.

“Saya tidak pernah melihat begitu banyak CEO mendaftar untuk menghadiri salah satu acara kami. Kirimkan anda, atau sertai sesi kami & laporkan kepada pasukan anda. Setiap syarikat boleh mendapat keuntungan daripada memasukkan ke Rangkaian Monetari #Bitcoin. “

Saylor mengesahkan peningkatan minat dari eksekutif di sektor crypto dalam podcast baru-baru ini, seperti dalam laporan CryptoPotato. Dia menyatakan bahawa tidak lama selepas MicroStrategy mengumumkan pembelian BTC bernilai lebih dari $ 1 bilion, dia dihubungi oleh pelbagai CEO untuk maklumat lebih lanjut.

Harga Bitcoin Dijangka Mencapai Tahap Ini

Harga Bitcoin pada masa ini mempunyai momentum positif yang diperlukan untuk melepasi rintangan rintangan $ 37,200 dan menembusi tahap psikologi $ 38,000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector