Ramalan Harga Bitcoin: BTC Mengikuti Selepas Menyentuh $ 40,000

Analisis Teknikal Bitcoin BTC Harian

  • Bitcoin mempunyai sokongan yang sihat pada harga $ 35,000
  • Jumlah alamat harian baru telah mencapai tahap tertinggi sejak Disember 2017.

Pada hari Khamis ini, Bitcoin berjaya melepasi tahap psikologi $ 40,000 untuk pertama kalinya. Tetapi sejak itu, harga telah menurun. Adakah BTC akan kembali ke tahap ini dalam masa terdekat? Mari kita lihat.

Bears Melangkah Untuk Pembetulan

Sebelum Jumaat ini, harganya melonjak dari $ 32,000 menjadi $ 40,000. Beruang kini melangkah ke pasaran dan memperbaikinya menjadi $ 38,300. Walau bagaimanapun, beberapa petunjuk menunjukkan bahawa ini hanyalah pembetulan sementara.

carta harian btc / usd 010821

Imej: Carta harian BTC / USD

Konvergensi / perbezaan purata bergerak (MACD) menunjukkan momentum kenaikan yang berterusan, yang menunjukkan bahawa sentimen pasaran keseluruhannya positif. Melihat IOMAP IntoTheBlock, kita dapat melihat tahap sokongan yang sihat pada $ 35,000. Sebelumnya pada tahap ini, 484.250 alamat telah membeli 308,000 BTC.

carta volum btc / usd 010821

Imej: IntoTheBlock

Dalam carta 4 jam, zon sokongan ini bertepatan dengan SMA 20 bar. Pembetulan hari ini membantu indeks kekuatan relatif (RSI) merosot kembali ke zon neutral dari zon overbought, menunjukkan bahawa pembetulan ini adalah sementara. SAR parabola masih menunjukkan bahawa sentimen pasaran secara keseluruhan adalah menaik.

btc / usd carta 4 jam 010821

Imej: Carta 4 jam BTC / USD

Menambah kepercayaan terhadap prospek bullish kami adalah jumlah alamat baru yang memasuki rangkaian. Antara 1 Januari dan 7 Januari, jumlah alamat yang masuk telah meningkat dari 445,500 menjadi 685,390.

carta alamat bitcoin 010821

Imej: IntoTheBlock


Ini adalah jumlah alamat baru tertinggi yang memasuki protokol sejak Disember 2017.

Jim Cramer CNBC Memperlakukan Bitcoin Seperti Saham

Jim Cramer, tuan rumah rancangan “Mad Money” di CNBC, baru-baru ini mengatakan bahawa dia memperlakukan Bitcoin seperti saham dalam menangani kenaikan harga baru-baru ini. Dalam temu ramah dengan Katherine Ross, Cramer memberikan ramalannya untuk aset pada tahun 2021, termasuk prestasi BTC pada masa akan datang.

Cramer menyebut bahawa pada mulanya dia membeli Bitcoin “lebih banyak sebagai aset” daripada berdagang dan mengatakan bahawa dia berhasrat untuk menyimpan sebahagian daripadanya dalam portofolio. Dia membeli BTC setelah muncul di podcast September dengan Anthony Pompliano ketika kripto unggulan diperdagangkan sekitar $ 10,000.

Cramer mengatakan pelaburan awalnya meningkat dua kali ganda berikutan kenaikan harga Bitcoin terkini, menyebabkan dia mengikuti peraturan menjual berdasarkan harga.

Saya tidak melakukan apa-apa yang tidak akan saya lakukan dengan stok … saya akan katakan bertahan.

Tuan rumah memberi amaran kepada pelabur bahawa BTC kemungkinan memasuki wilayah spekulatif, daripada berfungsi sebagai mata wang. Dia menambah bahawa dia akan mempertimbangkan untuk membeli BTC tambahan jika harganya turun kembali ke kisaran $ 14,000 hingga $ 18,000.

Jumlah Bitcoin PayPal Merentasi $ 100 Juta

Sejak November, jumlah penjualan dan penjualan Bitcoin di PayPal telah melonjak 5x, naik dari sekitar $ 20 juta ke tahap semasa $ 100 juta. Menurut itBit, jumlahnya kini meningkat 10x sejak sebelum PayPal dilancarkan.

Raksasa pembayaran juga akan segera melancarkan pembayaran BTC kepada 26 juta peniaga. Ini akan menjadikan pembayaran BTC dan ETH mudah dan lancar. Nampaknya ini juga telah mendorong kenaikan harga Bitcoin kerana menunjukkan bahawa bukan hanya pelabur institusi yang mendorong harga, tetapi juga masyarakat umum. PayPal telah memudahkan orang yang mempunyai akaun PayPal memasuki pasaran Bitcoin kerana mereka tidak perlu membuka akaun baru di Coinbase.

Dan Morehead dari Pantera Capital berkata:

“Ketika PayPal disiarkan secara langsung, volume [di itBit] mula meletup. Peningkatan jumlah bitBit menunjukkan bahawa dalam dua bulan selepas siaran langsung, PayPal sudah membeli lebih dari 100% bekalan Bitcoin baru. “

Pada kadar semasa, PayPal mendekati $ 1 bilion dalam jumlah mingguan. Baru-baru ini meningkat dua kali ganda dari jumlah $ 40 juta setiap hari kepada $ 80 juta.

~ 80% Pembekalan Bitcoin Pada masa ini tidak sah

78% bekalan Bitcoin kini dipegang oleh entiti tidak cair yang menyimpan aset tersebut tanpa rancangan penjualan, seperti di Glassnode. Syarikat analitik menyebut bahawa metrik yang digunakan untuk mengira potensi kecairan Bitcoin mempertimbangkan jumlah Bitcoin yang masih belum dilombong dan berapa banyak Bitcoin yang berpotensi hilang dalam dekad yang lalu.

Sekiranya terdapat lebih sedikit token BTC untuk khalayak yang semakin meningkat, tekanan penjualan akan menurun kerana lebih banyak pelabur ingin bertahan pada pegangan mereka. Ini boleh menyebabkan kenaikan harga kerana permintaan aset meningkat.

Oleh kerana bekalan Bitcoin terhad, dan ganjaran perlombongan sekarang kurang separuh, menghasilkan lebih banyak Bitcoin untuk memenuhi permintaan yang meningkat adalah sukar. Petikan dari laporan tersebut berbunyi:

“Mengukur kecairan Bitcoin sangat penting untuk memahami pasarannya. Sekiranya banyak bitcoin tidak cair, krisis sisi penawaran akan muncul – yang memberi kesan lemah terhadap tekanan penjualan BTC di pasaran. Atau dengan cara yang berbeza: Peningkatan bitcoin tidak likuid yang berterusan adalah petunjuk sentimen pelabur yang kuat dan potensi kenaikan harga. “

Kepentingan institusi telah menjadi salah satu faktor terbesar yang menyumbang kepada kenaikan berterusan Bitcoin. Kepentingan ini menyiratkan strategi pegangan jangka panjang dan bukannya turun naik di pasaran.

Tahap Harga Utama Untuk Menonton BTC

Garis sokongan $ 35,000 cukup kuat untuk menyerap banyak tekanan penjualan dan mencegah aliran menurun selanjutnya. Sebaliknya, akan menarik untuk melihat bagaimana tingkah laku pembeli apabila BTC mencapai tahap psikologi $ 40,000 lagi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector