Ramalan Harga Bitcoin: BTC Menurun> $ 7,500 Selama 5 Hari Terakhir

Analisis Teknikal Bitcoin BTC Harian

  • Bitcoin telah menurun hampir 20% dalam tempoh lima hari terakhir.
  • MACD telah berubah dari kenaikkan harga ke arah penurunan semasa lingkaran menurun ini.

Bitcoin telah merosot jauh dalam lima hari terakhir, jatuh lebih dari $ 7,500. Setakat ini, harganya menjunam sedikit di atas $ 32,500. Adakah kerosakan di bawah kad $ 30,000? Mari kita lihat.

BTC Turun Hampir 20%

Bitcoin berjaya melepasi halangan $ 38,000 dan $ 35,000 dari sokongan ke rintangan. Setakat ini, cryptocurrency utama berada di puncak SMA 20 hari. Namun, nampaknya tahap ini tidak akan bertahan. MACD telah berubah dari hijau ke merah, yang menunjukkan bahawa momentum pasaran keseluruhannya menurun.

carta harian btc / usd 011321

Imej: Carta harian BTC / USD

Apabila Bitcoin pecah di bawah SMA 20 hari, ia akan menghadapi dua dinding sokongan yang sihat pada harga $ 31,000 dan $ 29,000. Pada peringkat sebelumnya, 337,000 alamat telah membeli 250,000 token BTC. Ini kelihatan seperti tahap yang cukup kuat untuk menyerap sedikit tekanan penjualan.

carta isipadu btc / usd 011321

Imej: IntoTheBlock

SMA 50 bar telah melintasi SMA 20 bar untuk membentuk corak silang menurun dalam jangka masa 4 jam. Ini dapat memberi isyarat bahawa penurunan lebih lanjut ada dalam kad. Mengikut SAR parabola, sentimen pasaran keseluruhan berada di ambang kebalikan dari kenaikkan harga ke penurunan.

btc / usd carta 4 jam 011321

Imej: Carta 4 jam BTC / USD

Paus Bitcoin Terus Membeli Dip

Di tengah pembetulan Bitcoin secara tiba-tiba menjadi lebih dari $ 30,000, nampaknya banyak alamat ikan paus mengumpulkan aset tersebut. Harga BTC turun 23% baru-baru ini berikutan kenaikan token ke paras tertinggi sepanjang masa hampir $ 42,000 pada hujung minggu. Walau bagaimanapun, alamat ikan paus telah menunjukkan tingkah laku pengumpulan, menunjukkan pelabur besar membeli penurunan sekarang.

Alamat dompet dengan lebih dari 1.000 BTC terus berkembang walaupun penurunan penilaian mendadak, seperti data yang disampaikan oleh penyelidik Elias Simos. Simos menyimpulkan bahawa ikan paus sedang “melahap” Bitcoin semasa penjualan panik yang dihasilkan oleh pelabur runcit.

Data pasaran menunjukkan peningkatan alamat paus sebanyak 4% sejak 2 Disember, sementara jumlah alamat yang lebih kecil (kurang dari 0,01 BTC) telah menurun lebih dari 6%.

Penganalisis Lark Davis baru-baru ini memberi amaran kepada pelabur BTC bahawa mereka harus menghindari menjadi “makanan ikan paus” semasa penurunan. Menurutnya, pelabur besar menggegarkan pasaran sambil memendekkannya untuk mendapatkan keuntungan.

PayPal Menghoskan Dagangan Crypto $ 242M Selama 24 Jam

PayPal gergasi pembayaran telah menggandakan rekod jumlah cryptocurrency sebelumnya, dengan aset maya bernilai $ 242 juta bertukar tangan pada platform baru-baru ini. Syarikat pembayaran nampaknya semakin popular di kalangan peniaga runcit kerana rekod jumlah syarikat baru-baru ini berlaku di tengah kenaikan harga Bitcoin.

Seorang pengguna Twitter Toomas Zobel berspekulasi bahawa kenaikan volume mungkin disebabkan oleh capitulasi runcit, seperti yang dilaporkan oleh laporan Cointelegraph..

Ramai di komuniti cryptocurrency memuji masuknya PayPal ke dalam crypto kerana mendorong pengguna baru ke arah aset digital. Walau bagaimanapun, beberapa yang lain telah mengkritik PayPal kerana mewujudkan komuniti cryptocurrency “berpagar” yang tidak menyokong fungsi pengeluaran.

Seorang pengguna Twitter Toomas Zobel berspekulasi bahawa kenaikan volume mungkin disebabkan oleh permodalan runcit, menurut laporan Cointelegraph.

Adakah terdapat cara untuk melihat sama ada ini jumlah jualan atau penjualan? Dalam pembuangan besar ini, mungkin hanya penjual runcit dan bukannya menimbulkan tekanan beli.

Perkhidmatan crypto PayPal diakses melalui pertukaran ItBit Paxos.

Mark Cuban: Bitcoin Adalah "Kedai Nilai"

Mark Cuban, seorang usahawan jutawan, dan pelabur, baru-baru ini berkongsi pandangannya mengenai pasaran crypto. Pada pendapatnya, beberapa aset digital seperti Bitcoin, Ethereum, dan beberapa altcoin akan berjaya bertahan dari gelembung spekulatif semasa seperti syarikat permulaan seperti Amazon dan eBay selamat dari gelembung dot-com sementara selebihnya gagal.

Cuba mengatakan bahawa “crypto, seperti emas, didorong oleh permintaan dan permintaan.” Ketika ditanya mengenai Bitcoin (BTC), dia mengatakan bahawa dia menganggapnya sebagai “simpanan nilai,” sambil menambah bahawa ia “tidak mempunyai utiliti sebenar”.

Pada bulan Disember 2020, orang Kuba telah masuk ke Twitter untuk mengumumkan bahawa mereka yang menggunakan BTC untuk membeli barang dagangan Dallas Mavericks akan mendapat potongan 25%. Kuba adalah pemilik majoriti pasukan bola keranjang profesional Dallas Mavericks.

Menurut laporan Blitz Weekly, Mav telah menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran tiket permainan dan barang dagangan selama setengah tahun terakhir. Mereka menggunakan BitPay untuk memproses pembayaran Bitcoin.

Tahap Harga Utama Untuk Menonton BTC

Harga bitcoin pada $ 31,000 halangan sokongan sangat penting dalam tinjauan keseluruhan carta harga. Sekiranya harga Bitcoin menembusi di bawah zon ini, SAR parabola akan berubah dari kenaikkan harga ke penurunan dalam carta 4 jam dan mendorong penembusan ke tahap $ 29,000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me