Ramalan Harga Bitcoin: SMA 20-hari Mencegah Pertumbuhan Ke Atas BTC

Analisis Teknikal Bitcoin BTC Harian

  • Harga Bitcoin Diapit Di Antara Dua Tahap Kuat.
  • BTC memancarkan banyak isyarat beli dalam jangka masa 4 jam.

Harga Bitcoin meningkat dari $ 30,300 menjadi $ 34,000 dalam dua hari terakhir, ketika pembeli kembali dengan penuh dendam. Seperti yang berlaku, harganya berada di bawah SMA 20 hari. Mari lihat lebih dekat.

Harga Bitcoin Berhenti Di Jalannya

Seiring keadaan, harga Bitcoin tidak dapat bergerak lebih jauh dengan pergerakan kenaikan harga. Pembeli telah berusaha untuk menolak SMA 20 hari dari perlawanan ke sokongan tetapi gagal melakukannya. Walaupun pembeli mengatasinya, mereka menghadapi tentangan kuat lain pada harga $ 35,700.

carta harian btc / usd 012921

Imej: BTC / USD setiap hari

Bercakap mengenai garis $ 35,700, sebelumnya 495,000 alamat telah membeli 285,000 BTC pada tahap ini. Sekiranya pembeli mengatasi ini, mereka harus mempunyai jalan yang jelas untuk mengambil harga Bitcoin melebihi tahap psikologi $ 36,000.

carta volum btc / usd 012921

Imej: IntoTheBlock

Carta harga Bitcoin selama 4 jam masih sangat menaik. Sekilas pandang, anda dapat melihat empat isyarat positif yang berbeza untuk BTC.

btc / usd carta 4 jam 012921

Imej: BTC / USD 4 jam

  • Bull Bitcoin terus terkawal selama lima hari berturut-turut.
  • SAR parabola telah dibalikkan dari menurun ke bullish.
  • MACD menunjukkan momentum pasaran yang meningkat.
  • SMA 20-bar, 50-bar, dan 200-bar semuanya terbalik dari perlawanan ke sokongan.

Jadi, ini boleh bermakna bahawa harga Bitcoin mungkin membuat percubaan lain pada garis rintangan $ 35,700 dan mengambil alih.

Ari Paul: Institusi Menumpukan Ke Bitcoin Untuk Kekayaan


Ari Paul, pengasas bersama syarikat pelaburan cryptocurrency BlockTower Capital, baru-baru ini mengatakan bahawa pelabur institusi semakin banyak membeli Bitcoin untuk melindungi kekayaan mereka. Dalam temu ramah SALT Talks dengan John Darsie baru-baru ini, Paul mengatakan bahawa pelabur besar mengambil pendekatan defensif ketika memasukkan wang mereka ke dalam Bitcoin.

Menurut Paul, ada perubahan menarik yang terjadi dalam pemikiran jutawan kerana mereka sekarang “berfikir secara defensif.” Dia menambah bahawa mereka secara pasif memperuntukkan sekurang-kurangnya 10% dari kekayaan bersih mereka dalam Bitcoin “hanya untuk menjaga, berjaga-jaga.” Pada pendapat Paul, pelabur ini tidak ingin menjadi kaya dengan peruntukan BTC tetapi untuk terus kaya.

[Billionares] kini berfikir secara defensif. Mereka cukup memikirkan rakan jutawan mereka mempunyai 10% daripada nilai bersih mereka dalam Bitcoin. Sekiranya tidak, mereka berfikir ‘Man, jika Bitcoin melakukan 20X lagi, saya tidak lagi dijemput ke pesta tersebut. Saya tidak berada di kelab kaya itu, di mana sahaja mereka berada dalam hierarki. Jadi sekarang mereka berfikir, ‘Saya memerlukan peruntukan pasif. Saya memerlukan 10% dari kekayaan bersih saya untuk terus bertahan, berjaga-jaga. ‘Bukan soal menjadi kaya, sekarang soal terus kaya.

Paul menambah bahawa kategori pelabur baru akan menyumbang kepada pengurangan jangka panjang dalam turun naik Bitcoin.

Mereka adalah pembeli tangan yang sangat kuat. Ini adalah orang yang ingin membeli lebih banyak pada penurunan harga. Ini adalah orang yang tidak akan menjual dengan perubahan trend. Turun naik tidak akan hilang. Anda tidak boleh mengalami larian banteng yang memukau sehingga 10x lebih tinggi tanpa turun naik. Turun naik turun secara beransur-ansur apabila ini melembagakan penyertaan pasaran yang lebih luas.

Q9 Capital dan Hong Kong Finance Giants Memperluas Ke dalam Penawaran Bitcoin

Henyep Group, konglomerat perkhidmatan kewangan yang berpusat di Hong Kong, memperluaskan penawaran kekayaan tradisionalnya ke ruang aset digital. Kumpulan ini baru-baru ini membentuk anak syarikat baru bernama Q9 Capital, yang secara rasmi melancarkan perkhidmatan seperti broker crypto prime. Anak syarikat itu mensasarkan pejabat dan keluarga yang bernilai tinggi.

Dalam satu kenyataan media, syarikat itu mengatakan bahawa ia bertujuan untuk memenuhi permintaan aset digital yang semakin meningkat dari sumber modal jenis ini. Ia merancang untuk menjalankan meja crypto over-the-counter (OTC) penuh untuk memudahkan perdagangan pelanggan dan dengan menawarkan produk simpanan kripto dan perkhidmatan kustodian.

Aaron Chiu, pengasas bersama Q9 dan pengarah eksekutif Henyep Group, berkata:

Kami melihatnya [ruang kripto] sebagai peluang seumur hidup di sini kerana sangat jarang di mana anda mempunyai kelas aset baru yang tepat. Kami melihat nilai yang luar biasa dalam aset digital, yang telah menjadi kelas aset yang benar-benar global – seperti emas yang dilakukan 40 tahun yang lalu.

Chiu mengatakan tujuannya adalah untuk menerapkan pengalaman perkhidmatan pelanggan khusus Henyep (dalam pengurusan kekayaan tradisional) ke ruang crypto. Dia menambah bahawa sementara Henyep Group menginkubasi Q9 Capital secara dalaman, rancangan jangka panjang adalah untuk menjadikannya entiti yang terpisah.

James Quinn, pengarah urusan Q9, mengatakan bahawa sejak pelancaran lembut Q9, ia telah menyaksikan peningkatan minat dari pelabur asli bukan kripto.

Kira-kira 90% pelanggan kami sama sekali baru menggunakan crypto atau melakukan satu atau dua pelaburan sebelumnya tetapi belum terlibat secara aktif dalam ruang tersebut – secara amnya Bitcoin Class 2021.

Kami telah melihat kenaikan yang pasti [untuk bitcoin] dengan tema di sekitar narasi lindung nilai untuk inflasi dan de-globalisasi. Itu, digabungkan dengan tindakan harga, telah menimbulkan minat bagi kumpulan pelanggan kami yang telah membeli crypto untuk pertama kalinya.

Harga Bitcoin Dijangka Mencapai Tahap Ini

Sekiranya pembeli mengambil alih SMA 20 hari dan garis $ 35,700, harga Bitcoin boleh melepasi ambang $ 36,000 dengan mudah. Sekiranya harga gagal di sini, ia boleh jatuh ke dinding sokongan pada $ 30,800. Sesuai IntoTheBlock, tahap ini cukup kuat untuk menyerap sejumlah besar tekanan jual.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector