Ramalan Harga Ethereum: ETH telah pulih dan melepasi tahap $ 1,600

Analisis Teknikal Ethereum ETH Harian

  • Harga Ethereum telah merosot SAR parabola dari kenaikkan harga ke penurunan harga.
  • ETH telah mengeluarkan isyarat beli dalam bentuk candlestick merah-sembilan.

Harga Ethereum turun dari $ 1,935 menjadi $ 1,570, jatuh hampir $ 350 dalam dua hari terakhir. Semasa pergerakan ke bawah ini, ETH berjaya melonjak beberapa tahap kritikal. Mari kita lihat lebih dekat dengan analisis teknikal.

Harga Ethereum Telah Pulih Selepas Pembetulan $ 350

Carta harga Ethereum harian telah menunjukkan tiga isyarat jual yang berbeza:

  1. Membalik SMA 20 hari dari sokongan ke rintangan.
  2. Membalikkan SAR parabola dari positif ke negatif.
  3. MACD menunjukkan momentum penurunan yang meningkat.

carta harian eth / usd 022421

Imej: ETH / USD setiap hari

Pembeli kini menghadapi rintangan yang kuat pada $ 1,700, di mana 493,000 alamat telah membeli 2,83 juta token ETH. Tahap ini cukup kuat untuk menyerap banyak tekanan beli.

carta isipadu eth / usd 022421

Imej: IntoTheBlock

Walau bagaimanapun, apabila kita melihat carta harga Ethereum 4 jam, kita dapat melihat bahawa setelah isyarat beli berkelip dalam bentuk candlestick merah-sembilan, harganya telah pulih menjadi $ 1,700, melonjak SMA 200 hari dari perlawanan ke sokongan.

eth / usd carta 4 jam 022421

Imej: ETH / USD 4 jam

Dua Sebab Ini Menunjukkan Mengapa Harga Ethereum Dapat Menuntut $ 2,000

Setelah mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, Ether (ETH) telah menurun dengan ketara di tengah pembetulan pasaran cryptocurrency yang lebih luas. Penurunan harga ETH telah menjadikan aset tersebut ke tahap $ 1,300, dengan kenaikan meramalkan penurunan selanjutnya.

Ether bukan satu-satunya aset untuk menjunam. Bitcoin jatuh 21.72% dari paras tertinggi minggu ini. BNB Binance Coin, DOT Polkadot dan LINK Chainlink juga jatuh dengan margin yang sama atau lebih tinggi. Sementara itu, banyak pakar mengatakan bahawa pembetulan harga yang berterusan adalah peluang untuk memperoleh cryptocurrency dengan harga yang lebih murah, memandangkan tinjauan keseluruhan pasaran terhadap ketidaktentuan ekonomi global.

Michaël van de Poppe, penganalisis pasaran bebas mengatakan:

Anda harus menggunakan penurunan tersebut untuk meningkatkan kedudukan anda atau mengumpulkan jika anda menunggu posisi di pasaran. Sebahagian besar pasaran mencapai tahap sokongan jangka masa yang lebih tinggi dan melambung tinggi. Ianya cantik.

Laporan menunjukkan dua pemangkin yang dapat meningkatkan kadar ETH / USD lebih tinggi. Pertama, pengumuman Ethereum devs bahawa mereka telah menjadualkan garpu keras Berlin yang telah lama ditunggu-tunggu untuk pertengahan April. Peningkatan ini akan membolehkan pertukaran token ETH secara langsung dari rantai bukti kerja ke blok rantai bukti-kepentingan, langkah yang diharapkan dapat menyelesaikan masalah yuran gas yang tinggi di rangkaian.

Kedua, pertumbuhan jumlah alamat di rangkaian Ethereum. Santiment menggambarkan kadar penggunaan ETH, mencatat bahawa ia menunjukkan peluang membeli di pasaran. Dalam retrospeksi, jumlah dompet baru yang lebih tinggi menunjukkan bahawa peniaga boleh membeli aset pendasar pada suatu masa nanti.

Ethereum kembali ke harga pasaran $ 1,779, turun 12,6% dari #ATH yang dibuat pada hari Sabtu, ”tulis Santiment. “Namun, trend peningkatan alamat aktif dan alamat baru yang dibuat di rangkaian $ ETH tetap jelas. Peluang beli mungkin timbul tidak lama lagi melalui isyarat data kami.

“Kesesakan Rangkaian” Memaksa Binance untuk Menangguhkan Pengeluaran Ethereum

Pertukaran Binance baru-baru ini mengumumkan bahawa ia telah “menghentikan sementara penarikan ETH dan token berdasarkan Ethereum kerana kesesakan rangkaian yang tinggi.” Ini adalah kali kedua dalam tujuh hari terakhir bahawa Binance menangguhkan pengeluaran Ethereum.

Pada 19 Februari, peristiwa serupa berlaku di mana Binance menangguhkan penarikan ETH dan ERC-20, juga menyebut “kesesakan rangkaian” sebagai alasannya. Pertukaran tersebut meyakinkan para pelabur bahawa “dana mereka adalah SAFU” tetapi tidak memberikan butiran tambahan kedua-dua kali.

Semasa kejadian pada 19 Februari, penganalisis blockchain Larry Cermak mengatakan bahawa rangkaian Ethereum nampaknya tidak sesak dan bahawa dia tidak dapat menarik ETH sebelum pengumuman penggantungan. Pada masa itu, Ether berada di tahap tertinggi sepanjang masa dan bersedia untuk memecahkan tanda $ 2,000. Walau bagaimanapun, kerana penangguhan itu, harga ETH tidak bergerak di bawah margin $ 2K. Sementara itu, Binance Coin (BNB) melonjak $ 60.

Ini menimbulkan spekulasi mengenai motif penggantungan termasuk potensi mencuci perdagangan BNB.

Harga Ethereum Dijangka Mencapai Tahap Ini

Harga Ethereum kemungkinan akan meningkat kepada $ 1,700 sebelum ia berhenti kerana rintangan yang kuat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me