Ramalan Harga Ethereum: Harga ETH Bulls Push Menjelang $ 1,500

Analisis Teknikal Ethereum ETH Harian

  • Harga Ethereum telah meningkat dari SMA 20 hari.
  • Carta harga ETH 4 jam memancarkan tiga isyarat beli yang berbeza.

Harga Ethereum meningkat dari SMA 20 hari dan melonjak dari $ 1,245 kepada $ 1,365 dalam dua hari terakhir. Seiring berjalannya keadaan, ETH membuat langkah tajam ke tahap tertinggi sepanjang masa yang dicapai pada minggu lalu.

Ethereum Dalam Perjalanan Untuk Mencapai Tahap Tinggi Sepanjang Masa

Harga Ethereum mungkin akan mencapai tahap tinggi sepanjang masa sekali lagi dan membuat lonjakan ke tahap psikologi $ 1,500. Indeks kekuatan relatif (RSI) masih mempunyai ruang untuk berkembang sebelum menceburkan diri ke zon overbought.

carta harian eth / usd 012921

Imej: ETH / USD setiap hari

IOMAP memberitahu kami bahawa harga Ethereum disokong dengan baik pada $ 1,310 di mana 389,000 alamat sebelumnya telah membeli 8,2 juta token ETH. Tahap ini kelihatan cukup kuat untuk menyerap banyak tekanan penjualan.

carta isipadu eth / usd 012921

Imej: IntoTheBlock

Sekarang, apabila kita melihat carta empat jam, kita dapat melihat bahawa harga Ethereum telah melonjak tiga isyarat beli yang berbeza dalam jangka masa ini.

eth / usd carta 4 jam 012921

Imej: ETH / USD 4 jam

  1. MACD menunjukkan momentum kenaikan yang meningkat.
  2. SAR parabola telah berubah dari bearish ke bullish.
  3. Harga ETH telah berjaya melonjak SMA 20 bar dan 50 bar dari penentangan ke sokongan.

Di hadapan, harga Ethereum menghadapi rintangan sengit pada $ 1,435, yang memaksa ETH membentuk corak double top. Sekiranya bulls menaklukkan garis ini, maka ETH dengan mudah boleh bergerak ke tahap psikologi $ 1,500.

Billionaire Mark Cuban bercakap mengenai Ethereum dan “Unlimited” Upside of DeFi

Pelabur jutawan popular Mark Cuban baru-baru ini berkongsi pendapatnya mengenai Bitcoin, Ethereum, kewangan terdesentralisasi (DeFi), dan token tidak mudah alih (NFT). Awal bulan ini, Kuba telah menggunakan Twitter untuk berkongsi pendapatnya mengenai beberapa aset crypto.

Kuba telah menyatakan bahawa Bitcoin, Ethereum, dan altcoin tertentu dapat bertahan dari gelembung spekulatif semasa, serupa dengan bagaimana startup seperti Amazon, eBay, dan Priceline bertahan dari gelembung dot-com sementara yang lainnya gagal.

Dia juga mengatakan bahawa Bitcoin adalah “simpanan nilai.” Dalam wawancara CoinDesk baru-baru ini, dia bercakap mengenai beberapa aset digital. Mengulas mengenai kewangan terdesentralisasi (DeFi) dan Ethereum, dia mengatakan bahawa dia menyukai Ether (ETH), sambil menambah bahawa ia adalah asas utama DeFi.

Bercakap mengenai ledakan DeFi, dia berkata:

Kita harus melalui masa barat liar, tetapi terdapat sedikit geseran dalam urus niaga berbanding perbankan tradisional. Sekiranya mereka dapat menghindari ketakutan terhadap KYC dan peraturan lain, dan membiarkan produk memanfaatkan kelebihannya, itu benar-benar dapat mengubah perbankan, secara dramatik.

Ketika ditanya mengenai keseluruhan ruang blockchain, Kuba mengatakan bahawa “kenaikan benar-benar tidak terbatas.” Dia menambahkan bahawa ia adalah platform “untuk sejumlah aplikasi luar biasa yang mengungguli rakan-rakan kewangan tradisional mereka.”

Berkongsi pandangannya mengenai Bitcoin, orang Cuba mengatakan bahawa kebanyakan orang tidak dapat menangani turun naik, sama ada aset kripto atau tradisional. Menurutnya, terdapat tekanan yang melonjak seiring kenaikan harga BTC.

Sukar untuk membelanjakan $ 35k untuk satu BTC dan tidak gementar.

Dia menambah bahawa pemikirannya mengenai crypto unggulan tidak berubah. “Saya tidak pernah menyangka ia lebih dari sekadar nilai,” kata Cuban. Mengenai potensi Bitcoin, dia berkata:

Bergantung pada berapa banyak orang dan institusi yang mengganti emas dengan BTC … Masalahnya ialah ikan paus mengawal permainan. Tidak ada pemilik bitcoin yang cukup besar. Terlalu banyak di tangan yang terlalu sedikit. Itu menimbulkan kecairan pasaran dan cabaran pembuat pasaran.

Reddit Bergabung Bersama Yayasan Ethereum

Reddit, rangkaian media sosial yang popular, bergabung dengan Yayasan Ethereum untuk meningkatkan infrastruktur Titik Komuniti. Mengulas mengenai perkongsian itu, Reddit berkata:

[Kerjasama] akan meningkatkan komitmen [syarikat] untuk blockchain, mempercepat penskalaan dan sumber daya untuk ekosistem Ethereum, dan membawa nilai dan kebebasan teknologi blockchain kepada berjuta-juta redditor.

Reddit menyatakan bahawa kerjasama itu bermula pada bulan Jun 2020 dengan Scaling Bake-Off. Usaha berusaha menggunakan blockchain untuk menangani sistem mata komuniti laman web ini. Dua puluh dua projek blockchain telah mengemukakan cadangan kepada Reddit. Akhirnya, titik berdasarkan Ethereum diperkenalkan kepada dua subreddits: r / CryptoCurrency dan r / FortNiteBR. Mata mewakili kepemilikan setiap pengguna dalam komuniti dan juga berfungsi sebagai ganjaran.

Reddit sekarang telah mengumumkan bahawa Poin Komuniti akan diperluas ke seluruh platform dan bahawa alat yang digunakan untuk memperkenalkan ciri-ciri ini akan mendapat sumber terbuka untuk orang ramai. Walau bagaimanapun, rancangan terperinci syarikat tetap tidak jelas. Aya Miyaguchi, pengarah eksekutif di Ethereum Foundation, mengatakan bahawa pasukan itu gembira dengan usaha kolaboratif.

Reddit menambah bahawa ia bersentuhan dengan banyak projek blockchain lain. Seorang wakil laman web berkata:

Kami sangat kagum dengan tanggapan yang kami perolehi dari peningkatan skala, dan kami menghubungi beberapa pasukan untuk meneroka pilihan tersebut dengan lebih terperinci.

Harga Ethereum Dijangka Mencapai Tahap Ini

Dengan harga Ethereum pada kenaikan, jika bulls berjaya meneruskan momentum positif ini dan menembusi di atas rintangan $ 1.435, mereka harus mencapai tahap tertinggi sepanjang masa dan memasuki tahap psikologi $ 1,500.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me