Cara Membeli Syiling Ripple XRP pada tahun 2021

Syiling riak tidak memerlukan pengenalan lagi. Hari demi hari, kerana kadar pertumbuhannya, para pelabur sekarang sudah biasa dengan ini mata wang digital yang telah dicipta pada tahun 2004 tetapi dilancarkan secara rasmi pada tahun 2012. Salah satu sebab yang membuat Syiling riak popular adalah pelaburnya. Ini adalah modal teroka, di mana banyak syarikat formal termasuk Google telah melabur berjuta-juta.

Tahun 2017 benar-benar merupakan tahun mata wang digital seperti Bitcoin dan Syiling riak. Beberapa bulan kebelakangan ini, nilai kedua-dua duit syiling digital ini telah meningkat dengan kadar pertumbuhan luar biasa. Walaupun kadar pertumbuhan purata duit syiling Ripple adalah lebih daripada 75% sehari tetapi pertumbuhan semula harganya berbanding dolar lebih tinggi daripada 3800% sejak dilancarkan. Kerana alasan ini, pelabur kini memilih XRP untuk tujuan pelaburan. Memang, Bitcoin ada di luar sana di mana pelabur boleh melabur tetapi harga Bitcoin kini mencecah sangat tinggi yang menjadikan pelabur bersaiz kecil dan sederhana sangat sukar untuk melabur. Itulah sebabnya pilihan kedua mereka Syiling riak dan inilah sebabnya Ripple telah menduduki tempat sebagai mata wang digital ketiga yang paling popular.

Sebelum Mula Membaca Panduan ini, Baca Artikel Kami: Adakah Ripple Coin Layak Dibeli Pada 2021?

Anda boleh membeli sebanyak Syiling riak yang anda mahukan berbanding EUR, USD, INR, dan BTC dll. Seperti Bitcoin, tidak ada jumlah minimum XRP diperlukan untuk membeli dan melabur untuk tujuan pelaburan. Sebilangan besar laman web ini berurusan dengan BTC, juga menawarkan penyelesaian kepada pelabur mereka untuk membeli XRP. Bagi pelabur baru yang mendapat tarikan dengan kadar pertumbuhan duit syiling Ripple, sukar bagi mereka untuk mengetahui bahawa bagaimana untuk melabur dalam duit syiling Ripple dan dari mana mereka boleh beli duit syiling Ripple. Itulah sebabnya saya memutuskan untuk menulis artikel ini dan membantu mereka yang tidak tahu bagaimana membeli Ripple dan bagaimana melabur untuk mendapatkan keuntungan?

Cara membeli XRP?

Laman web rasmi telah menyebut senarai syarikat mereka yang diluluskan dari mana anda boleh beli duit syiling Ripple dengan membuat akaun di laman web. Setiap laman web mempunyai keperluan sendiri dan berurusan dengan mata wang yang berbeza. XRP boleh ditukar dengan semua mata wang popular di dunia termasuk USD, BTC, CAD, JPY, EUR, CNY, ETH dan banyak lagi. Untuk membantu para pelabur, laman web rasmi juga telah berkongsi tutorial bertulis terperinci bagi setiap laman web. Mereka juga telah menyebut senarai bank yang berurusan dengan syiling Ripple. Jadi, sama sekali tidak sukar untuk mencari syarikat yang boleh dipercayai untuk membeli Ripple untuk tujuan pelaburan. Laman web yang sama yang membolehkan anda membeli duit syiling Ripple, juga membolehkan anda menjualnya kembali.

Sebilangan besar laman web ini yang membolehkan anda membeli XRP, juga berkongsi kadar masa sebenar Ripple dan mata wang lain. Statistik ini membolehkan anda membuat strategi dan memutuskan pada saat mana anda harus membeli dan menjual Ripple untuk menjana pendapatan.

Baca juga: Cara membeli duit syiling ripple xrp dengan kad kredit / debit

Pembelian XRP berfungsi sama seperti pembelian mata wang lain dalam talian. Walaupun terdapat banyak laman web dan syarikat dari mana anda boleh beli XRP tetapi yang paling popular dan boleh dipercayai Setem bit, GateHub, dan Kraken.

Cara Membeli Ripple di Bitstamp?

rumah bitstamp

Pembelian XRP dari Bitstamp adalah percuma. Anda hanya akan dikenakan semasa membuat transaksi. Pendaftaran di laman web tidak memerlukan kos lagi. Selain dari sekadar XRP, laman web ini juga berkaitan dengan BTC, USD, dan EUR. Jadi, anda mesti mempunyai salah satu mata wang ini beli XRP.

Langkah 1: Daftar di laman web dengan menggunakan pautan ini: https://www.bitstamp.net/account/register/. Ini memerlukan anda menambahkan maklumat yang sangat asas seperti nama dan alamat e-mel.

Langkah 2: Setelah menyelesaikan langkah pertama, anda akan menerima e-mel dengan nama pengguna dan kata laluan. Gunakan pautan (https://www.bitstamp.net/account/login/) dan maklumat untuk log masuk di laman web.


Langkah 3: Sebelum memasukkan wang, anda perlu mengesahkan akaun Bitstamp anda. Ini boleh dilakukan dengan menggunakan pautan ini: https://www.bitstamp.net/account/verify/. Yang perlu anda buat hanyalah menyerahkan maklumat yang diperlukan.

Langkah 4: Setelah selesai dengan proses pengesahan. Langkah seterusnya adalah dengan memasukkan wang. Ini dapat dilakukan dengan mengklik pilihan deposit dari menu utama atau ikuti pautan ini: https://www.bitstamp.net/account/deposit/. Terdapat pelbagai pilihan untuk dipilih. Pilih yang betul dan hantarkan maklumat.

Langkah 5: Proses deposit mungkin mengambil masa beberapa saat hingga 2 hari (bergantung pada pilihan yang telah anda pilih). Anda boleh mengesahkan baki dari pautan ini: https://www.bitstamp.net/account/balance/. Sekarang lawati bahagian beli dan jual atau gunakan pautan ini: https://www.bitstamp.net/market/order/instant/ untuk menukar baki anda ke XRP.

Langkah 6: Bahagian jual dan beli akan menunjukkan kadar sebenar XRP kepada anda. Jadi, sekarang bergantung kepada anda bila hendak membeli duit syiling Ripple. Anda boleh menunggu selama beberapa saat hingga beberapa minit untuk membeli dengan harga rendah dan menggunakan strategi yang sama pada saat penjualan.

Cara Membeli Ripple di Kraken?

riak kraken

Proses di laman web ini sama seperti yang disebutkan di atas kecuali anda perlu membeli XBT pertama dengan memasukkan wang ke beli XRP.

Langkah 1: Daftar di laman web dengan menggunakan pautan ini: https://www.kraken.com/signup.  Anda perlu mengisi borang dengan nama pengguna, kata laluan dan alamat e-mel.

Langkah 2: Sebaik sahaja anda menerima e-mel pengaktifan. Cukup klik pada pautan yang disebutkan dalam e-mel untuk proses pengaktifan.

Langkah 3: Seperti Bitstamp, anda perlu mengesahkan akaun anda di laman web Kraken. Mereka menawarkan pilihan Tahap yang berbeza untuk tujuan ini. Oleh itu, ikuti semua arahan yang dinyatakan di setiap halaman Tahap. Ini juga memerlukan anda memuat naik salinan imbasan ID Foto anda.

Langkah 4: Anda akan menerima e-mel mengenai pengesahan identiti anda sebelum anda melihat pilihan deposit. Klik pada pilihan Deposit yang ada di bawah Akaun > Pembiayaan > Deposit di menu utama. Anda perlu membuat pesanan untuk membeli XBT terlebih dahulu. Pada halaman pesanan, anda akan melihat banyak pilihan, pilih yang paling sesuai dengan anda.

Langkah 5: Setelah anda membuat pesanan, anda akan dapat melihat pilihan untuk menukar XBT dengan XRP. Klik sekali lagi pada pesanan baru dan pilih pilihan Simple. Sekarang anda akan dapat menggunakan XBT anda untuk membeli XRP. Cukup masukkan jumlahnya dan klik pada butang beli XRP.

Cara Membeli Ripple di GateHub?

riak gatehub

GateHub berurusan dengan banyak mata wang termasuk JPY, BTC, ETH, USD, CNY, dan EUR Oleh itu, anda mempunyai banyak pilihan di platform ini untuk membeli XRP.

Langkah 1: Daftar di laman web dengan menggunakan pautan ini: https://signin.gatehub.net/signup. Kirim maklumat asas seperti ID e-mel dan kata laluan. Anda boleh memuat turun kunci pemulihan di halaman ini yang boleh anda gunakan pada masa akan datang jika anda terlupa kata laluan anda.

Langkah 2: Aktifkan akaun anda hanya dengan mengklik pada pautan yang akan anda terima melalui e-mel.

Langkah 3: Sekarang daftar di laman web dan sahkan identiti anda. Untuk tujuan ini, anda perlu mempunyai nombor telefon bimbit di mana syarikat akan menghantar kod pengesahan 4 digit kepada anda.

Langkah 4: Sebelum memasukkan wang, anda perlu membuat pintu masuk. Untuk tujuan ini, anda perlu mengklik pada pilihan yang disebut sambungkan gerbang di laman utama. Dari sini anda akan memilih mata wang seperti EUR (atau yang lain) dan klik pada pilihan mengesahkan.

Langkah 5: Pintu masuk akan membolehkan anda menyimpan wang. Klik pada pilihan Deposit dan pilih pilihan untuk menyimpan wang. Anda boleh menggunakan akaun bank untuk tujuan ini.

Langkah 6: Setelah berjaya memasukkan wang ke dalam Akaun GateHub, anda akan melihat jumlahnya di dompet anda. Jumlah ini boleh digunakan untuk beli XRP. Klik pada pilihan Exchange EUR to XRP dan masukkan jumlahnya. Anda akan melihat kadar masa nyata XRP di halaman ini. Klik pada butang hijau untuk beli XRP.

Baca juga: Cara membeli duit syiling ripple xrp dengan kad kredit / debit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector