Kini, Teknologi Ripple dan XRP Terkait rapat.

Saya perhatikan banyak kebodohan di internet, mengenai Ripple dan XRPnya. Itulah sebabnya saya memutuskan untuk menulis artikel ini. Saya akan cuba di sini untuk menerangkan apa sebenarnya teknologi Ripple dan apakah peranan XRP. Terdapat banyak orang yang menggunakan XRP hanya untuk transaksi spekulatif, tanpa mengetahui apa-apa mengenai teknologi dan konsep Ripple. Tidak seperti 90% duit syiling di Crypto Market, Ripple menawarkan sesuatu yang nyata, dan data dasarnya sangat bagus.

Ripple adalah sistem penyelesaian kasar masa nyata (RTGS), pertukaran mata wang dan rangkaian pengiriman wang oleh Ripple. Juga dikenali sebagai protokol Ripple Transaction (RTXP) atau protokol Ripple, ia dibina berdasarkan protokol Internet sumber terbuka yang diedarkan, lejar konsensus dan cryptocurrency asli yang disebut XRP (riak). Dikeluarkan pada tahun 2012, Ripple bermaksud untuk membolehkan “transaksi kewangan global yang selamat, segera dan hampir bebas dengan saiz apa pun tanpa caj balik.” Ia menyokong token yang mewakili mata wang fiat, cryptocurrency, komoditi atau unit nilai lain.

Laman web Ripple menggambarkan protokol opensource sebagai “teknologi infrastruktur asas untuk transaksi antara bank – utiliti neutral untuk institusi dan sistem kewangan.” Protokol ini membolehkan bank dan syarikat perkhidmatan kewangan bukan bank menggabungkan Protokol riak ke dalam sistem mereka sendiri, dan oleh itu membenarkan pelanggan mereka menggunakan perkhidmatan ini. Pada masa ini, institusi kewangan yang diatur “menyimpan dana dan mengeluarkan baki bagi pihak pelanggan.” Kedua, pembuat pasaran seperti dana lindung nilai atau meja perdagangan mata wang memberikan kecairan dalam mata wang yang mereka mahu berdagang.

Mana-mana pengguna di Ripple boleh bertindak sebagai pembuat pasaran dengan menawarkan perkhidmatan arbitraj seperti menyediakan kecairan pasaran, penukaran mata wang intra-gateway, riak, dan lain-lain. Pembuat pasaran juga boleh menjadi dana lindung nilai atau meja perdagangan mata wang. Menurut laman web Ripple, “dengan menahan baki dalam beberapa mata wang dan menghubungkan ke beberapa gerbang, pembuat pasaran memudahkan pembayaran antara pengguna di mana tidak ada kepercayaan langsung, yang memungkinkan pertukaran di seluruh gateway.”

READ Ripple Mengalu-alukan Ketua Pegawai Eksekutif SBI Holdings Yoshitaka Kitao Sebagai Ahli Lembaga Pengarah

Menurut CGAP pada tahun 2015, “Ripple melakukan pembayaran seperti yang dilakukan SMTP untuk e-mel, yang memungkinkan sistem institusi kewangan yang berbeza dapat berkomunikasi secara langsung.”

XRP adalah mata wang asli dari Rangkaian Ripple. XRP adalah mata wang generasi ketiga, sangat pantas dan berskala. Di bawah ini anda mempunyai perbandingan dengan Bitcoin dan Ethereum Coins.kelajuan xrapid

kelajuan riak

Dari 100 bilion yang dibuat, 20 bilion XRP disimpan oleh pencipta, yang juga pengasas makmal Ripple. Pencipta memberikan baki 80% daripada jumlah keseluruhan untuk Ripple Labs. Sehingga Mac 2015, 67% daripada 80% asal Ripple Labs masih disimpan oleh syarikat. Pada bulan Mei 2017, untuk mengurangkan kebimbangan mengenai bekalan XRP, Ripple komited untuk menempatkan 55 bilion XRP (88% dari pegangan XRPnya) ke dalam escrow yang dijamin secara kriptografi. Escrow akan membolehkan mereka menggunakan sehingga 1 bilion setiap bulan dan mengembalikan jumlah yang tidak digunakan pada akhir setiap bulan kembali ke antrean escrow dalam bentuk kontrak tambahan selama sebulan, memulakan proses di seluruh.

David Schwartz (Joel Katz) mengatakan beberapa bulan yang lalu mengenai Steemit: “Rencananya adalah untuk menghasilkan permintaan XRP untuk digunakan sebagai aset penyelesaian itu sendiri.” Pelan ini antara lain merangkumi penciptaan Alat XRapid. XRapid adalah instrumen yang menawarkan kecairan (mata wang XRP) kepada institusi perbankan. Di bawah ini anda mempunyai gambar di mana anda dapat melihat tujuan alat XRapid.

riak xrapid xrp

Tepat sebelum BENGKEL, saya telah mengesahkan bahawa XRapid sedang digunakan. Inilah berita rasmi:

“Pada saat penentuan preseden, Cuallix menjadi institusi pertama di dunia yang menggunakan xRapid – penyelesaian Ripple yang menggunakan XRP sebagai alat mudah tunai – untuk mengurangkan kos penghantaran pembayaran rentas sempadan dari A.S. ke Mexico. Cuallix bergerak ke barisan hadapan pembayaran digital dengan menggunakan aset digital untuk menghilangkan ketidakcekapan dan kerenah yang berkaitan dengan pemprosesan dan sumber kecairan,

READ Ripple’s Michelle Bond – Kami Sangat Beroperasi Dalam Kerangka yang Teratur

Saya juga mengatakan bahawa banyak orang tidak menyedari hakikat bahawa SWELL telah membawa beberapa berita penting:

1. Ripple Melancarkan Program RippleNet 300M $ Accelerator untuk Meningkatkan Kelantangan dan Utiliti XRP.

2. Kerjasama baru yang disokong oleh Rang Undang-Undang & Melinda Gates Foundation akan mengubahnya. Ripple, bekerjasama dengan Dwolla, ModusBox, Group Software dan Crosslake Technologies, dengan pembiayaan dan sokongan dari Gates Foundation, telah mengembangkan perisian sumber terbuka baru yang disebut Mojaloop kerana mewujudkan platform pembayaran masa nyata yang boleh dikendalikan pada skala nasional untuk menjangkau golongan miskin dunia dengan alat kewangan yang penting.

Saya ingat kenyataan bahawa jika bank digunakan untuk pemindahan, teknologi Ripple dan mata wang XRPnya berharga 60% lebih rendah. Di bawah ini anda mempunyai gambaran teladan.

riak sbi

Juga, pada bulan Oktober, jumlah institusi perbankan yang menguji teknologi Ripple telah meningkat menjadi lebih dari 100.

Cukup, semua berita ini, akan menimbulkan kesan pengumpulan dan harganya akan meningkat. Dari sudut pandangan saya, kenaikan harga XRP hanya menunggu masa. Mungkin pertumbuhan akan berlaku pada akhir 2017, atau pada tahun 2018. Kami sesuai dengan penggunaan XRP sebagai mata wang penyangga dalam pembayaran rentas sempadan. Mengubah sistem pembayaran rentas sempadan semasa telah bermula.

300M $ RippleNet Accelerator akan menyebabkan bank menggunakan XRapid dan XRP. Rancangan ini, mengingatkan permulaan Visa.

XRP tidak boleh kehilangan portfolio dalam jangka masa panjang. Bijak dan melabur dalam mata wang masa depan yang mempunyai asas yang sangat baik. Sila buat kajian anda sendiri mengenai Ripple dan XRP sebelum melabur. Semua data ini boleh diperiksa di laman web rasmi Ripple atau di Internet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me