Ramalan Harga Ripple XRP Untuk Tahun 2018

Riak telah mendapat banyak perhatian di dunia cryptocurrency. Sama seperti cryptocurrency lain, cryptocurrency Ripple, XRP juga menggunakan teknologi blockchain. Walau bagaimanapun, tidak seperti cryptocurrency lain, ia dikawal selia dan memudahkan pemindahan dana untuk bank.

Baca Ramalan Baru Kami Untuk 2021: Ramalan Harga Ripple: Ramalan XRP 2021-2025

Ripple telah menyaksikan lonjakan sebanyak 4000% pada separuh pertama tahun 2017. Hari ini, cap pasaran Ripple melebihi $ 100 bilion. Ripple mendakwa terdapat urus niaga bernilai lebih dari $ 11 bilion pada suku kedua 2017. Pada masa ini, ia disenaraikan di 30 bursa.

Mengapa XRP Dijangka Berprestasi Hebat Pada 2018?

Baca Juga: 5 Sebab Untuk Membeli Coin Ripple XRP

1- Operasi:

Ripple bekerjasama dengan beberapa institusi kewangan terbesar di seluruh dunia. Ripple bertujuan untuk memberi tenaga kepada seluruh sektor kewangan dengan membuat transaksi segera mungkin dengan sebahagian kecil daripada kos semasa. Ini memberikan pengalaman tanpa geseran untuk pemindahan dana global menggunakan teknologi blockchain. Di masa depan, ia diharapkan dapat bertindak sebagai penyelesaian kecairan untuk transaksi rentas sempadan. Bank dan Penyedia Pembayaran dapat menggunakan XRP untuk menyelesaikan transaksi berbilang mata wang untuk meminimumkan overhed.

Sekarang, SWIFT memudahkan pemindahan pembayaran antarabangsa. Setiap kali kita melakukan transaksi rentas sempadan, kita perlu memberikan kod SWIFT cawangan bank. SWIFT mempunyai monopoli penempatan rentas sempadan. Ia mempunyai lebih daripada 11,000 institusi kewangan dan 200 negara dalam rangkaiannya. Ripple bergaul dengan institusi kewangan besar dan bekerjasama dengan banyak bank untuk menggabungkan teknologi blockchainnya. Sukar untuk mengatakan seberapa cepat atau tidak Ripple dapat menurunkan SWIFT atau tidak. Walau bagaimanapun, ia benar-benar dapat memecahkan monopoli SWIFT atas pemindahan dana antarabangsa.

BACA Ramalan Harga Riak: Ramalan XRP 2021-2025

2- Teknologi Kuat:

Ripple dapat memproses 1500 transaksi sesaat, yang sangat besar jika dibandingkan dengan Bitcoin. Bitcoin dapat menangani sehingga 7 transaksi sesaat. Teknologi Ripple cukup kuat untuk menggantikan sistem pembayaran antarabangsa seperti VISA sekaligus mengurangkan kos dan membenarkan pemindahan segera.

3- Kepercayaan:

Sebilangan besar bank dari seluruh dunia secara aktif bekerjasama dengan Ripple untuk menerapkan teknologinya melalui infrastruktur pembayaran mereka. Ini menjadikan Ripple boleh dipercayai, dan pelabur mendapati XRP menjadi pertaruhan yang lebih selamat berbanding dengan cryptocurrency lain.

4- Cryptocurrencies Sebagai Tempat Selamat:


Prestasi cryptocurrency pada tahun 2017 akan menjadi faktor penentu permintaan mereka pada tahun 2018. 2017 menyaksikan harga XRP melonjak dengan cepat pada separuh pertama. Mata wang kripto lain tidak mudah menyalin perkembangan pasaran Ripple. Pelabur yang berminat dengan mata wang digital sebagai tempat berlindung pada masa yang tidak menentu akan menganggap Ripple sebagai calon yang menjanjikan.

5- Keakraban:

Bitcoin dan Ethereum adalah cryptocurrency yang paling banyak diperdagangkan. Sebilangan besar pedagang dan pelabur cryptocurrency masih belum mengenal Ripple walaupun teknologinya menjanjikan. Sekali, beberapa pelabur institusi bergabung dalam rangkaian dan Ripple menembusi komuniti pelabur arus perdana seperti Bitcoin dan Ethereum, kemasukan pengikut trend dapat membuat harga XRP melambung tinggi.

Baca Juga: 5 Petua Untuk Melindungi Mata Wang Digital Anda

Ramalan Untuk 2018

– Melihat perkembangan terkini dan peningkatan minat terhadap XRP, pada akhir 2018, harga Ripple dijangka melintasi penghalang $ 7 sekurang-kurangnya.

– Jumlah dagangan XRP tidak hampir dengan cryptocurrency yang paling popular, BTC dan ETH. Jumlah dagangan dijangka meningkat pada tahun 2018, dan kenaikan aktiviti spekulatif pada cryptocurrency Ripple bahkan dapat menaikkan harganya menjadi tanda $ 7- $ 10 juga.

– Walaupun secara keseluruhan harga XRP dijangka menyaksikan kenaikan, tidak semua bulan 2018 akan sama. Sebilangan besar peminat cryptocurrency tidak menyukai idea bank atau institusi kewangan atau syarikat yang mengatur cryptocurrency. Dalam jangka panjang dan selagi bank ada, XRP kemungkinan akan terbukti sebagai pelaburan yang kukuh, tetapi harganya dapat melihat arah aliran menurun dalam beberapa bulan.

BACA Harapan Ripple XRP Untuk Tahun 2018 Dari $ 2 hingga Bulan

Sekiranya Anda Melabur dalam Riak?

Sekiranya anda ingin melabur dalam Ripple, XRP sebagai pelaburan jangka panjang yang anda ingin pegang selama bertahun-tahun akan datang, Ripple nampaknya merupakan pelaburan yang menjanjikan. Pergeseran paradigma sedang berlaku, dan kami bergerak ke arah pendigitalan semua mata wang. Di dunia di mana wang ada di buku besar digital bank, cryptocurrency seperti Ripple mempunyai tempat yang istimewa kerana ia bukan bersifat anti bank seperti banyak cryptocurrency lain. Sebagai gantinya, mereka dikembangkan untuk membiarkan bank memanfaatkan teknologi blockchain yang terus berkembang.

Sekiranya anda ingin melabur dalam XRP untuk mendapatkan keuntungan yang cepat dalam beberapa bulan hingga satu tahun, nampaknya menjanjikan. Pada tahun 2018, ia dijangka menyaksikan kenaikan harga yang mendadak. Sekurang-kurangnya ia dijangka melepasi tanda satu dolar.

Sekiranya anda seorang peniaga harian, jumlah dagangan XRP juga akan meningkat. Dengan peningkatan aktiviti perdagangan, turun naik harga juga akan dapat dilihat.

Keputusan Akhir

Dengan teknologi kewangan yang menjanjikan untuk rangkaian bank masa depan dan berkembang, cryptocurrency Ripple kelihatan seperti pelaburan jangka panjang yang menjanjikan. Dengan semakin banyak pelabur menyedari XRP dan kesedaran yang semakin meningkat terhadap teknologinya, harga XRP dijangka meningkat pada tahun 2018. Pada separuh pertama tahun 2017, harga XRP melonjak sehingga 4000%. Memandangkan jumlah dagangan cryptocurrency ini tidak hampir dengan cryptocurrency yang paling popular, BTC dan ETH, dijangka menyaksikan sekurang-kurangnya seperempat atau setengah lonjakan seperti yang dilihat pada tahun 2017. Oleh itu, ia dijangka meningkat melebihi $ 7- $ 10 pada 2018.

Baca Panduan Baru Kami: Panduan Terbaik untuk Mula Melabur dalam Ripple XRP (Panduan Membeli) pada tahun 2018

Catatan: “Artikel ini tidak boleh dianggap sebagai, dan tidak dimaksudkan untuk memberikan, nasihat pelaburan. Sila buat kajian anda sendiri sebelum melabur dalam cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map