Segala-galanya mengenai Ripple Blockchain

Tidak dapat dinafikan hakikat bahawa cryptocurrency semakin popular dengan berlalunya masa. Ini kerana ini telah merevolusikan keseluruhan konsep perdagangan. Hampir semua cryptocurrency menawarkan tahap keselamatan, kebolehpercayaan, dan skalabiliti yang tinggi. Nilai mata wang kripto yang semakin meningkat menjadikannya sangat popular di kalangan masyarakat. Saat ini, institusi pemerintah, bank, dan perusahaan pemindahan pembayaran menggunakan ini untuk transaksi rentas sempadan. Semua cryptocurrency berdasarkan teknologi blockchain. Ini adalah teknologi di mana setiap blok dihubungkan dengan blok berikutnya dan mewakili transaksi tertentu.

Ripple Blockchain:

blockchain riak

Riak adalah salah satu daripada lima cryptocurrency teratas di seluruh dunia. Salah satu ciri menarik dari Ripple adalah ia juga berfungsi sebagai platform pembayaran untuk memproses transaksi rentas sempadan dengan cepat. Ini telah merevolusikan sistem pemindahan wang global dengan mengurangkan kos dan masa. Dalam sistem pemindahan wang tradisional, diperlukan lima hingga lapan hari untuk menyelesaikan sesuatu transaksi. Bitcoin adalah cryptocurrency pertama dan teratas yang telah mengurangkan masa ini hingga hampir satu jam. Ripple menggunakan teknologi blockchain terkini dan mengurangkan masa hanya empat saat. Ini bermaksud bahawa transaksi global selesai hanya dalam empat saat dengan Ripple.

Ripple XRP dan RippleNet dicipta pada tahun 2012 untuk memudahkan pemindahan wang dan aset lain dalam masa yang singkat. Ripple XRP juga diskalakan sehingga dapat menangani 1500 transaksi sesaat. Kerana kelajuan dan skalabilitas yang cepat, lebih daripada 100 syarikat telah bergabung dengan platformnya. Salah satu ciri khas Ripple ialah anda boleh menggunakan platformnya tanpa memiliki mata wang XRP.

kelajuan riak

Satu lagi ciri Ripple yang sangat menarik adalah bahawa ia menunjukkan peningkatan sekitar 35000% nilainya pada tahun 2017. Ini adalah pertumbuhan terbesar dari semua cryptocurrency di dunia. Mata wang telah memecahkan rekod sepanjang masa dengan mencapai nilai $ 3.60 pada minggu pertama Januari. Sebilangan besar pakar crypto berpendapat bahawa Ripple akan mencapai banyak nilai pada tahun 2018. Ada juga yang mengatakan bahawa 2018 akan membuktikan tahun Ripple. Ini nampaknya benar hingga tahap tertentu kerana semakin banyak syarikat bergabung dengan rangkaian blockchainnya setiap hari.

BACA Bursa Saham Switzerland, ENAM untuk Menambah ETP yang Disokong XRP (Produk yang Dagangan Bursa)

Ripple juga menjadi popular kerana syarikat tersebut telah menjangkau 55 bilion XRP. Sebelumnya, para pelabur bimbang tentang masa depan mata wang. Tetapi, penambahan dana ini telah memuaskan para pelabur dan semakin banyak orang melabur di dalamnya. Perlu disebutkan bahawa syarikat telah menandatangani 55 kontrak. Ini bermaksud bahawa 1 bilion XRP yang dilindungi akan habis tempoh selepas setiap bulan. Dengan kata lain, bekalan XRP meningkat setiap bulan.

Salah satu perbezaan utama antara Ripple dan cryptocurrency lain adalah blockchain yang digunakan oleh mata wang ini. Ripple sebenarnya menggunakan protokol dan bukannya blockchain untuk pemindahan wang. Juga, Ripple didasarkan pada pangkalan data awam yang dihubungkan dengan pelayan pengesahan yang berbeza.

Baca juga: XRP: Berapa Banyak Nilai Ini?

Tujuan Utama di sebalik Ripple & XRP:

Sumber rasmi syarikat mengatakan bahawa tujuan utama di sebalik Ripple adalah mengambil alih pasaran dengan bantuan teknologi inovatif. Dengan kata mudah, mereka ingin menguasai pasaran cryptocurrency dengan memudahkan pembayaran rentas sempadan. Inilah sebabnya mengapa banyak syarikat pemindahan wang telah bergabung dengan Ripple untuk tujuan ini. Protokol Hashtree yang digunakan oleh Ripple menjadikan pemindahan wang ini dapat dilakukan. Penyertaan pertambahan bilangan bank dan institusi kewangan ke Ripple telah memaksa pencipta untuk meningkatkan jumlah transaksi sesaat menjadi 50000.

Ripple juga merancang untuk menggunakan XRP sebagai mata wang arus perdana untuk lebih mempermudah urus niaga rentas sempadan dalam waktu minimum yang mungkin. Pakar kripto berpendapat bahawa nilai Ripple tidak akan menurun jika menghentikan mata wang XRP. Ini kerana kebanyakan firma dan bank pembayaran global menggunakan protokolnya untuk transaksi rentas sempadan.


Ripple XRP juga dapat disimpan dalam dompet, sama ada perkakasan perisian. Pada awalnya, syarikat telah menyediakan platform laman web kepada para pelabur untuk membeli, menjual, dan menyimpan duit syiling. Ia telah memperkenalkan dompet XRP sendiri. Tetapi selepas 2016, syarikat itu menghentikan dompet dan mengikat kontrak dengan Gatehub untuk menyimpan duit syiling XRP.

BACA Pengguna XRP Kini dapat Berdagang secara Percuma di COBINHOOD Exchange

Nota: Ramai Pengguna melaporkan Masalah di Gatehub kerana menyimpan XRP .. anda boleh membaca lebih lanjut mengenai Best Ripple XRP wallet 2018

Ripple juga merupakan cryptocurrency yang menarik kerana agak mudah beli, jual, dan berniaga. Hampir semua pertukaran crypto besar di dunia telah menyenaraikan Ripple dalam aktiviti perdagangan mereka. Anda boleh membeli Ripple dari mana-mana pertukaran ini setelah membuat akaun dan memberikan alamat dompet yang betul. Di sini, adalah dinasihatkan agar anda selalu menghubungi Ripple secara langsung sekiranya anda merupakan institusi kewangan bebas. Tetapi, untuk pelabur individu Ripple XRP boleh didapati melalui banyak pertukaran mata wang digital di seluruh dunia.

Baca Juga: Changelly Review Exchange Cryptocurrency Terbaik pada tahun 2018 

Salah satu kelebihan menggunakan Ripple XRP adalah ia sangat selamat daripada banyak cryptocurrency lain. Semua urus niaga yang berlaku di platform Ripple dicatat dalam buku besar sumber terbuka. Sokongan 24 jam jurutera dan pakar blockchain menjadikannya lebih selamat dengan mengemas kini secara berterusan.

XRP juga bekerjasama dengan banyak mata wang fiat di banyak pertukaran crypto. Ini memungkinkan untuk tukar Ripple XRP dengan mata wang digital yang lain. Peningkatan jumlah bank, institusi kewangan, dan syarikat pemindahan wang menunjukkan bahawa Ripple adalah cryptocurrency teratas masa depan. Inilah sebabnya mengapa semakin banyak pertukaran mata wang digital menyenaraikannya di platform mereka untuk memudahkan pelanggan.

Sebagai kesimpulan, kita dapat dengan mudah mengatakan bahawa Ripple XRP akan lebih merevolusikan pembayaran rentas sempadan melalui teknologi inovatifnya. Ini menghilangkan peranan perantara dalam transaksi rentas sempadan yang memerlukan banyak masa dan kos untuk memproses pembayaran rentas sempadan. Kini, institusi kewangan dapat memproses transaksi mereka dalam beberapa saat dan ini terbukti sangat membantu dalam mengembangkan perniagaan. Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Brad Garlinghouse berharap dengan berlalunya masa Ripple akan mengambil alih semua cryptocurrency lain kerana transaksi rentas sempadannya yang pantas, boleh dipercayai dan selamat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector