Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Ripple XRapid

Nota: Saya bukan penulis bahasa Inggeris asli &# 128577; Tetapi saya melakukan yang terbaik untuk menjadikan artikel ini jelas dan mudah dibaca untuk semua &# 128578;

Bagaimana XRapid dapat ditakrifkan? Alat XRapid menggunakan aset XRP digital, menyediakan tunai atas permintaan untuk pemindahan wang antarabangsa. Pelanggan RippleNet dapat menggunakan XRP untuk kecairan atas permintaan sambil memastikan pembayaran dihantar dan diterima dalam mata wang tempatan di kedua sisi transaksi. Pada bulan Mei, Ripple mengumumkan bahawa institusi kewangan XRapid menjimatkan 40-70% secara purata berbanding dengan broker pertukaran asing tradisional yang memudahkan pembayaran rentas sempadan. Pembayaran juga diselesaikan dalam masa kurang dari dua hari. Menjadikannya lebih pantas daripada kaedah tradisional.

Hari-hari ini saya membaca di Internet, pelbagai jenis pendapat, tentang bagaimana XRapid berfungsi. Nampaknya sangat sedikit orang yang memahami bagaimana membuat transaksi rentas sempadan melalui XRapid. Semua orang membayangkan bahawa ketika XRapid dilancarkan ia akan bernilai puluhan juta USD, menaikkan harga XRP menjadi 10 USD.

Inilah salah satu sebab saya menulis artikel ini. Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Brad Garlinghouse, menjelang akhir tahun 2018 kita akan mempunyai institusi kewangan pertama yang menggunakan XRapid untuk pemindahan wang rentas sempadan. Tetapi agar XRapid berjaya, harus ada ekosistem rakan pertukaran aset digital yang sihat di seluruh dunia.

Ripple mengatakan pada awal tahun ini bahawa menambah XRP ke seberapa banyak pertukaran akan menjadi keutamaan mereka tahun ini. Sememangnya, XRP ditambahkan ke banyak pertukaran akhir-akhir ini. Dengan cara ini, koridor baru yang berpotensi FIAT – XRP – FIAT akan dibuat. Agar XRapid berfungsi dengan baik, jumlah kecairan perlu mencukupi. Kecairan ini disediakan oleh Pembuat Pasaran, iaitu pertukaran.

Pada 16 Ogos 2018, Ripple mengumumkan: “Hari ini, kami dengan senang hati mengumumkan bahawa Bittrex akan bertindak sebagai pertukaran aset digital pilihan untuk transaksi xRapid yang bergerak melalui Dolar AS. Sebagai tambahan, Bitso dan Coins.ph akan lebih disukai untuk Pesos Mexico dan Pesos Filipina, masing-masing “.

Pada peringkat awal, pengembangan Xrapid, kecairan XRP akan cukup rendah. Ini adalah semula jadi. Apakah maksud kecairan? Kecairan adalah jumlah aset XRP digital yang diperdagangkan melalui pertukaran. Semakin tinggi kecairan, semakin rendah harganya. Untuk kecairan meningkat, XRP mesti disenaraikan di bursa sebanyak mungkin. Pertukaran ini harus menawarkan pariti fiat: XRP / USD, XRP / JPY, XRP / MXN, XRP / AUD. Pertukaran yang hanya menawarkan pariti XRP / BTC tidak berguna untuk Operasi XRapid. Pada gilirannya, pertukaran ini mestilah sekerap mungkin. Sebagai contoh, Bittrex kini hanya merangkumi 1% daripada jumlah transaksi XRP.

READ Ripple Bekerjasama dengan Usahasama Universiti China untuk melancarkan Program Beasiswa Penyelidikan Blockchain

Bayangkan berapa banyak kecairan XRapid akan bertambah pada masa akan datang, apabila pertukaran rentas sempadan seperti Bitbank membuat pemindahan rentas sempadan. Bitbank, XRP / JPY, kini menyumbang 15% daripada semua transaksi XRP. Memastikan kecairan yang lebih besar untuk XRapid dan membuat koridor fiat baru adalah proses yang panjang.

kecairan xrp

Inilah rupa aliran pembayaran XRapid dari A.S. ke Mexico:

1. Institusi kewangan yang mempunyai akaun dengan Bittrex memulakan pembayaran dalam dolar AS melalui xRapid, yang dengan serta-merta ditukar menjadi XRP di Bittrex.

2. Jumlah pembayaran dalam XRP dijelaskan melalui XRP Ledger.

3. Bitso – melalui kumpulan kecairan Peso Mexico – dengan serta-merta menukar XRP menjadi fiat, yang kemudian diselesaikan menjadi akaun bank tujuan.

Sejak beberapa hari kebelakangan ini, saya telah membaca penjelasan utopia mengenai bagaimana harga XRP akan meningkat sekiranya terdapat pemindahan wang secara besar-besaran melalui XRapid. Lelaki itu adalah ahli teori yang baik, tetapi dia mungkin tidak pernah melihat harganya berubah, menurut buku komoditi di bursa. Contohnya adalah seperti berikut:

Dia telah mengira jumlah XRP yang dijual pada pertukaran tertentu antara 0,25 dan 1 USD. Katakan bahawa pengiraan memerlukan 10 juta USD untuk harganya naik dari 0,25 USD menjadi 1 USD. Dia yakin bahawa jika XRapid melakukan pemindahan 10 juta USD pada pertukaran itu, harga XRP akan naik menjadi 1 USD dengan serta-merta. Itu tidak akan berlaku. Sebelum meneruskan artikel, kita harus mengetahui apa itu slippage. Semasa anda mencuba dan membeli sejumlah besar XRP, terdapat penurunan harga semasa anda memakan buku pesanan.

RippleNet (XRapid) tidak akan membenarkan pemindahan rentas sempadan melainkan jumlah kecairannya mencukupi dan selisih tidak akan melebihi jumlah tertentu. Dengan cara ini, bayaran akan disimpan serendah mungkin dan pemindahan akan berjaya. Adalah wajar jika begitu. Kekurangan kecairan akan menyebabkan kemerosotan yang besar dan secara implisit kepada beberapa kos pemindahan yang tinggi. Salah satu tujuan XRapid adalah mempunyai kos pemindahan terendah. Kecairan yang lebih besar akan memastikan penurunan.

BACA Dua Sebab Utama Mengapa Harga XRP Naik 18% pada Jam Terakhir

Dan semasa menulis artikel ini saya menyedari sesuatu. Pada tahun-tahun akan datang, kecairan XRP pada bursa akan meningkat secara semula jadi. Apa yang ingin saya katakan? Tiga tahun yang lalu, Crypto Market dan XRP secara tidak langsung menarik lebih banyak wang. Permodalan Pasaran jauh lebih tinggi sekarang berbanding tiga tahun yang lalu. Crypto Market adalah pasaran muda yang berkembang pesat. XRP adalah salah satu bintang di Crypto Market dan akan menarik lebih banyak wang pada masa akan datang. Dengan cara ini, XRP akan mendapat keuntungan daripada jumlah kecairan yang jauh lebih besar.

Sekiranya anda melawat Laman web rasmi Ripple beberapa minggu yang lalu, anda mungkin menyedari bahawa tiga alat berbeza ditampilkan di sana: XCurrent, XRapid, dan XVia. Pada ketika ini, laman web ini tidak menyatakan keberadaan ketiga-tiga instrumen ini. Terdapat satu alat: RippleNet.

Apa perbezaannya? Nampaknya terdapat penyatuan. Ini adalah strategi pemasaran. Pelanggan yang memilih RippleNet akan mendapat manfaat daripada ketiga-tiga alat. Hingga kini, pelanggan dapat memilih satu atau lebih alat. Namun, kebanyakan pelanggan Ripple memilih XCurrent, hanya sebilangan mereka yang kemudian berminat dengan XRapid. Menggabungkan tiga alat adalah strategi pemasaran yang sangat cerdas.

Pelanggan akan dapat menggunakan alat XRapid bila-bila masa, yang kini tersedia dalam pakej perisian RippleNet. Satu-satunya syarat untuk XRapid digunakan oleh pelanggan adalah bahawa terdapat kecairan yang mencukupi di koridor XRP / FIAT. Dengan pengembangan dan penggunaan XRapid oleh sebanyak mungkin institusi kewangan, XRP akan meningkat. Harga XRP akan meningkat disebabkan oleh penurunan penawaran dan hakikat bahawa pelabur institusi ingin memperoleh aset digital terbaik di Crypto Market.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me