13 най-добри борси за биткойни 2021 г. – Изпробвани и тествани с отзиви

1. Коинмама 2. Coinbase 3. LocalBitcoins
LocalBitcoins.com-лого
ПЪРВИ СТЪПКИ! ПЪРВИ СТЪПКИ! ПЪРВИ СТЪПКИ!

обмен на биткойниОбщоприето е схващането, че биткойнът е вид валута, в която инвестират само комарджиите, поемащите риска и лудите. Времената обаче се променят и пазарът показва, че биткойнът е нещо, което си струва да се обмисли, дори за обществеността . Ето защо мнозина започнаха да търсят най-добрите борси за биткойни, за да се потопят в тенденцията.

Въпреки че повечето истории за Биткойн, които попаднаха в новините, са за набиращия брой милионери, основната цел на Биткойн не е да направи хората богати. Основната причина хората да обичат Bitcoin е, че той не е обвързан с никоя държава и не изисква банка да одобри транзакцията. Това означава, че когато купувате нещо, никоя ваша информация няма да бъде изпратена до търговеца и вместо банката, която одобрява транзакцията, там са „майнери“, които да я обработят. Това е децентрализирана система.

Contents

Какво представляват борсите с биткойни?

Ако обмисляте да вземете в ръцете си някои Bitcoin, тогава разглеждането на обмен на Bitcoin е задължително. Биткойн борсите са уебсайтове, които ви предлагат различни начини за закупуване на биткойн. Независимо дали става въпрос за плащане с кредитна карта, подаръчни карти или дори пари в брой, предлагат се много начини.

За да улесните разбирането на биткойн борсите, помислете за борсата като за Нюйоркската фондова борса. Въпреки че не са еднакви, те са подобни в смисъл, че търгувате пари за актив. Вместо да получавате акции в замяна на парите си, вие получавате определено количество биткойн, пропорционално на сумата, която си струва, когато го закупите.

Какво е борса за криптовалута?

Крипто обменът е място, където обменяте определена криптовалута за различна крипто монета. Най-честата размяна на криптовалути се случва, като биткойн е основната монета, която се търгува за други монети. Крипто обменните сайтове са малко по-бързи за използване в сравнение с fiat (USD, EUR и т.н.) за обмен на Bitcoin, тъй като не е необходимо да използвате банка, банкомат или други методи на плащане, при които отнема един ден (или до 5 дни) завършете транзакцията.

Има обаче едно нещо, което трябва да имате предвид, когато използвате криптообмен. Има такси, с които трябва да се справите, когато прехвърляте биткойни от мястото, където сте го купили, на сайта за криптообмен. Поради нарастването на таксите за транзакции ще бъде скъпо, ако превеждате малки суми.

Най-добрите отзиви за обмен на биткойни

По-долу ще можете да прочетете какво мислим за някои от сайтовете за обмен, които са популярни днес. Тъй като има много сайтове за измами, които искат да спечелят пари от тези, които искат биткойн, препоръчваме да бъдете внимателни, когато решавате кои сайтове да изберете. Преди да влезем в рецензиите, нека да разгледаме какво да търсим при размяна.

Как да изберем най-добрата биткойн борса

1) Характеристики

Тъй като има много различни видове сайтове за обмен с различни видове налични функции, важно е да разгледате какъв тип функции се предлагат на сайта, който ви интересува. Някои функции включват филтриране (peer-to-peer обмен), различни методи на плащане и вграден крипто обмен (за избягване на такси).

2) Сигурност

Това е най-важният фактор, за който трябва да внимавате, сякаш сигурността на сайта е ниска, вашите монети могат да бъдат откраднати от портфейла ви по всяко време. За да избегнете този проблем, най-добрият начин е да получите хардуерен портфейл, но тъй като това ръководство е за обмен на биткойни, той няма да бъде разгледан тук. За да проверите сигурността на борсата, проучете как монетите са криптирани и какво прави компанията, за да гарантира, че монетите ви остават в безопасност.

3) Такси за транзакции

Някои сайтове предлагат биткойни за продажба на изключително ниски цени, докато някои сайтове предлагат изключително високи цени, за да се възползват от тези, които нямат опит с покупката на биткойн. Повечето сайтове, които ще разглеждаме по-долу, имат прилични цени, но за обмен между партньори, цените ще бъдат малко по-високи. Начините на плащане с PayPal също идват с по-високи проценти на транзакции поради по-високи рискове.

4) Репутация на борсата

Това е един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, когато търсите борса, на която да извършвате транзакциите си. Този, с когото отивате, трябва да има отлична репутация и въпреки че винаги ще има някои отрицателни отзиви, трябва да проверите за претегляне на отрицателните и положителните.

Друго нещо, което трябва да проверите, е, че добрите борси винаги имат голям обем на търговия. Това е пряко пропорционално на скоростта на сделките. По-големият обем на търговия означава, че има някои търговци, които търсят цифрови активи.

5) Опции за плащане

Добрата борса би имала разнообразни възможности за плащане. Друго нещо, с което повечето борси се гордеят, е сигурността на опциите за плащане. Обикновено нормалната борса би приела плащане под формата на биткойни, а не във всяка фиатна валута.

Много добра борса, от друга страна, ще има опции за фиат валута, както и биткойн и други алткойни. Има някои, които използват портфейлите като PayPal, Skrill и др.

Използването на тези портфейли улеснява потребителите да извършват транзакциите, тъй като портфейлите обикновено са директно свързани с техните банкови сметки и не е необходимо да въвеждат информацията за сметката си на борсите за търговия.

Това защитава тяхната информация, тъй като в базата данни на борсата се споделя само идентификаторът на портфейла им. Опциите за плащане, които включват директен трансфер на криптовалутите в обменните портфейли, са още по-сигурни, тъй като се основават на технологията blockchain.

6) Сигурност на борсата

Тъй като това е въпрос на финанси, сигурността е едно от най-важните неща, които трябва да се имат предвид, когато избирате борсата, на която искате да управлявате бизнеса си.

Има публична история на всички борси, които са били хакнати през годините и трябва да избягвате тези с подобни проблеми със сигурността. Също така избягвайте обмена, който е бил хакнат в миналото. Това е така, защото има модел, който почти винаги се повтаря.

Обмен, който е бил хакнат веднъж, може да бъде хакнат отново. Това може да се избегне, ако разработчиците на борсата надградят напълно защитата на платформата. Отидете на борсите, които имат разширени мерки за сигурност като двуфакторно удостоверяване.

Обикновено, когато влезете в обмен от един IP адрес, не е нужно да влизате във времето и отново всеки път, когато искате да осъществите достъп до акаунта си. Ако обаче IP адресът се промени, ще трябва да влезете отново.

По-долу са нашите рецензии за обмен на биткойни на първите няколко сайта за обмен, които обичаме. Препоръчваме ви да използвате тези от нашия списък, защото използването на нашите препоръки е много по-безопасно от ослепяването и използването на произволна размяна, която сте намерили онлайн. Не забравяйте, че ако звучи твърде добре, за да е истина, най-вероятно е така.

Топ 13 най-добри борси за биткойни от 2021 г.

1. Коинмама

CoinmamaИзвестен с това, че е най-старият биткойн брокер в бранша, този базиран в Израел брокер е сайт за обмен, от който можете да закупите биткойни с кредитна карта от близо до всяка точка на света. Ако искате безопасна, защитена транзакция за закупуване на биткойни, Coinmama е чудесна алтернатива.

Професионалисти

Coinmama има невероятно обслужване на клиентите. Голямото нещо при използването на борса, която не е толкова популярна като Coinbase, е, че можете да получите по-бързо обслужване на клиентите. Това е така, защото има по-малко хора, за които борсата да се притеснява, което води до по-бързо време за реакция за вас.

Този обмен е добре известен с това, че е достъпен за много различни страни в международен план. Така че дори ако живеете в държава, където много борси за биткойни не предлагат услуги, Coinmama ще може да ви предостави биткойни.

Минуси

За съжаление не всичко е професионалист за тази борса. Лошото при този обмен е, че обменните курсове са високи в сравнение с някои други. Например Coinbase има такса за обмен от 3,75%, докато Coinmama има около 6% в такси за обмен. Въпреки че това може да не изглежда много, може да се окаже доста малко в бъдеще, особено ако планирате да инвестирате голяма сума пари.

С Coinmama можете да закупите само $ 150 в биткойни, преди да трябва да потвърдите самоличността си, като качите идентификационен номер. Ако искате да останете анонимни, но все пак искате да закупите биткойн с помощта на Coinmama, тази функция за сигурност ще ви ограничи.

НАЧАЛО С МОМЕНТА МАМА

2. Coinbase

Coinbase-GDAX-ETC-Тегления-BitcoinТова е нашият сайт за посещение при закупуване на биткойни, защото това е най-популярната платформа за обмен в света и е лесен за използване.

Плюсове на Coinbase

Тъй като е един от най-големите, това означава, че му се доверява широко и няма да имате проблем с измамата от сайта. Това също означава, че Coinbase инвестира сериозно в тяхната сигурност, което ви позволява да се чувствате в безопасност, като държите Bitcoins във виртуалния си портфейл в Coinbase. Coinbase има много прост интерфейс, който позволява и на най-безсмислените да купуват биткойни с кредитната си карта, банкова сметка и много повече за броени минути. Тегленето на биткойн също е лесно, тъй като можете да конвертирате BTC в други криптовалути или да го депозирате директно в банковата си сметка директно.

Минуси

Поддръжката на клиентите, въпреки че присъства, не е най-добрата. Известно е, че са бавни и изобщо не решават проблема. Тъй като биткойн не се възстановява и не може да бъде лесно проследен, поддръжката на клиенти не може да ви помогне много, ако нещо тръгне на юг. Coinbase не предлага много начини на плащане, които бихте очаквали да има обмен. Това включва някои основни компании за кредитни карти, които не се приемат, и платформи за плащане, които не се приемат, като PayPal (обаче нито една борса не предлага PayPal като начин на плащане).

Можете ли да обменяте биткойни за щатски долари?

Да, можете да обменяте биткойни за щатски долари на повечето борси, включително Coinbase. Въпреки че размяната ще вземе такса, можете да конвертирате вашите биткойни и да ги изтеглите във вашата банка. Някои борси обаче може да не предлагат тази функция, така че е важно да изберете правилния, който предлага функциите, които отговарят на вашите нужди. Ако не го направите, ще трябва да се сблъскате с още по-големи такси, тъй като прехвърлянето на Биткойн от една борса на друга ще ви струва такси за миньорски транзакции.

Как да се регистрирам в Coinbase?

Първо отидете на Coinbase и кликнете върху бутона за регистрация. След това ще видите страницата за регистрация. Тук трябва да решите дали искате да се регистрирате като физическо лице или като бизнес. Разликата между двете е колко проверка трябва да изпратите, както и как искате да отчетете доходите си.

След като се регистрирате и потвърдите имейла си, препоръчваме да добавите псевдоним на профила и да добавите двуфакторно удостоверяване, за да защитите акаунта си. Това е така, защото при покупка / продажба на биткойн в Coinbase все пак ще трябва да добавите своя псевдоним.

След като сте настроени, можете да добавите предпочитания от вас начин на плащане на страницата Купуване / продажба. Като запазите метода си на плащане, можете да купите една от четирите монети в Coinbase (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum и Litecoin) с едно кликване. Имайте предвид, че първоначално има ограничение от $ 400 на седмица, освен ако не искате да го увеличите.

Ако искате да използвате функцията, която Coinbase трябва да продава директно монети обратно на Coinbase за щатски долари във вашия портфейл Coinbase, за да конвертирате в други монети, тогава ще трябва да подадете допълнителна проверка. Тази проверка включва социално-осигурителен номер, идентификационен номер и т.н..

ЗАПОЧНЕТЕ С COINBASE

3. Ключ

Това е една от най-бързо развиващите се платформи за търговия с биткойни и различни алткойни. Тази платформа успя да привлече потребители от цял ​​свят поради бързата, надеждна и лесна услуга за търговия с Биткойн, Litecoin, Ethereum и много други криптовалути. Тук можете да извършвате транзакциите си незабавно чрез кредитна или дебитна карта.

Потребителският интерфейс също е проектиран да побере както нови обучаеми, така и опитни търговци. Той предоставя на нов търговец лесен за използване основен интерфейс, така че по-голямата част от работата се извършва от самата платформа. В същото време опитните търговци могат да имат пълен контрол върху своите транзакции чрез различни инструменти, предоставени от платформата.

Няма абсолютно никакви допълнителни такси или допълнителни такси, докато използвате вашите кредитни или дебитни карти в тази платформа. Платформата използва най-новата система за сигурност, за да защити онлайн данните и поверителността на своите търговци.

Платформата използва криптиране от военно ниво като 2FA и SSL / TLS, което предотвратява проследяването на онлайн транзакции на трети страни. 3D защитен протокол дава на тази платформа допълнителна сигурност заедно с хеш алгоритъма SHA-256.

Работният процес на тази платформа е доста прозрачен, а ценообразуването и съответните ограничения за покупки са много справедливи. Друга характеристика на тази платформа, която може да ви осигури допълнителен пасивен доход, е програмата за препоръчване. От вашите реферали можете да получите 80% от първоначалната сума на транзакцията им и 10% от вашите реферали.

Тази платформа приема три вида кредитни или дебитни карти, които са MasterCard, Visa и Maestro. Ограничението за закупуване на тази платформа варира според състоянието на вашата проверка на документа. Колкото повече информация проверите с тази платформа, толкова по-висок е максималният лимит за покупка.

Например, непроверен потребител може да закупи само до $ 110 биткойн. След като имейлът и телефонът ви бъдат потвърдени, тогава ограничението за покупка достига до $ 550. Има няколко от тези стъпки за проверка, след като завършите коя може да има неограничени възможности за покупка.

НАЧАЛО С КЛЮЧА ТУК

4. Битховен

Обмен на БитовенBithoven е един от най-новите участници в криптовалутния домейн. Въпреки че е платформа за обмен в зараждащата се фаза, тя успя да впечатли както експерти, така и потребители. Той разполага с един от най-модерните алгоритми, който значително намалява времето за зареждане на страницата и осигурява на търговците най-добрата възвръщаемост. Потребителският интерфейс е лесен за използване, но се състои от най-модерните статистически инструменти и функции като Candlestick chart, което значително подобрява вашето търговско изживяване. Отделно от това, платформата се състои и от информация като резюме на вашата сметка, история на транзакциите, скорошни депозити и тегления и др., От съществено значение за търговията.

Той поддържа всички основни криптовалути и над 350 алткойни, за да обслужва публиката с всякакви разнообразни преживявания. Една от причините да набира широка популярност е фактът, че няма ограничение на броя на депозитите и тегленията, които можете да предприемете за един ден. Платформата за обмен също предлага едно от най-надеждните услуги за клиенти, тъй като те имат поддръжка за чат на живо и онлайн формуляр за заявка. Страницата им съдържа и една от най-изчерпателните секции с често задавани въпроси. Той съдържа списък с често срещаните проблеми, с които потребителите могат да се сблъскат и какви са начините, по които те могат да се справят със същото.

Подкрепена от някои от високо оценените експерти в крипто индустрията, се очаква платформата да расте, тъй като много нови и вълнуващи функции ще бъдат актуализирани в близко бъдеще. Ако продължи със скоростта, с която узурпира пазара, ще се окаже сериозен конкурент на съществуващите платформи за криптообмен.

ЗАПОЧНЕТЕ С БИТОВ

5. LocalBitcoins

Местни биткойниLocalBitcoins е сайт за обмен между партньори, където купувачите и продавачите директно общуват, за да купуват / продават биткойни на различни цени и цени.

Професионалисти

Където и да се намирате, ще можете да използвате тази услуга, тъй като LocalBitcoins са достъпни по целия свят. Ако живеете в държава, където не можете да използвате повечето борси, тогава LocalBitcoins е най-добрата борса за биткойни за вас. Тъй като можете да работите директно с продавачи, можете да разрешите всички проблеми, които може да възникнат независимо дали се занимава с вашето местоположение или начин на плащане, така че да можете да купувате биткойни, независимо от ситуацията, в която се намирате. В повечето случаи транзакциите няма да изискват да имате идентификационен номер. За тези, които имат проблем с представянето на личен документ или потвърждение, за да извършват плащания, LocalBitcoins е добра алтернатива. Въпреки че мнозинството може да изисква форма на проверка, можете да филтрирате тези, които го правят, и да намерите тези, които може да не изискват такава.

Минуси

Основният проблем с използването на LocalBitcoins е, че обменните курсове са високи. Например борсите, които включват PayPal като един от приетите методи за плащане, могат да начисляват ставка от 15%. За закупуване на големи количества биткойн това може да бъде много. Ако търсите да спестите и търсите възможно най-добрата сделка при закупуване на биткойн, LocalBitcoins може да не е най-добрата идея за вас поради тези високи цени. Тъй като LocalBitcoins е peer-to-peer платформа, измамите са често срещани. Независимо дали сте продавач или купувач, ще трябва да използвате задължителна проверка, когато използвате тази платформа. Купувачът може да закупи биткойни от вас, след което да обърне плащането по-късно или продавачът може да не ви достави биткойните, след като приключите плащането.

Можете ли да обменяте биткойни за пари в брой?

Използвайки платформи като Craigslist и LocalBitcoins, е възможно да обменяте биткойни за пари. Безопасно е и ако го правите локално, където се срещате с продавача / купувача, за да купите / продадете биткойните. Това е така, защото биткойните могат да бъдат изпратени в момента, в който паричните средства се разменят, което води до безопасна транзакция. Единствената лоша част от този обмен е, че може да има минимум и максимум до колко биткойни можете да закупите, така че това е нещо, което трябва да вземете предвид, когато използвате този метод за обмен.

НАЧАЛО С ЛОКАЛБИТКОЙНИ

6. CEX.IO

преглед на cex ioАко търсите ниски такси заедно с 99,999% наличност, когато имате нужда, тогава CEX.IO може да бъде борсата за вас. Въпреки че тази борса не се предлага на много места, ако се намирате на място, където се предлага услуга, ще можете да се възползвате от тази борса.

Професионалисти

Ако се намирате на място, където се поддържа CEX.IO, тогава можете да използвате метода на плащане с банков превод, за да избегнете такси при закупуване на биткойн. Тъй като има фиксирана такса от $ 10 за транзакция с банков превод, ще бъде много по-евтино да се използва CEX.IO при закупуване на големи суми, тъй като процентните такси могат да бъдат много.

Ако купувате под $ 400 в Биткойн на ден и под $ 2000 на месец, тогава тази борса е идеална за вас, тъй като не е нужно да преминавате през обширна проверка. Ако обаче купувате повече, ще трябва да преминете под идентификация, за да увеличите лимитите си.

Минуси

Броят на подкрепяните държави и / или щати в САЩ е много ограничен. От 50 американски щата 28 не се поддържат. Така че, ако живеете в една от държавите, които не се поддържат (което е много вероятно), тогава нямате късмет и няма да можете да се възползвате от ниските такси, които предлага тази борса.

Въпреки че първото ниво на идентификация и проверка не изисква толкова много информация, следващите няколко нива изискват обширна проверка, за да увеличите лимитите си. След като се потвърдите обаче, можете да закупите до $ 10 000 в биткойни всеки ден и до $ 100 000 всеки месец.

ПЪРВЕТЕ С CEX.IO

7. Стена на монети

wallofcoins прегледАко сте начинаещ в закупуването на биткойни и искате някой да ви помогне да ви преведе през процеса на закупуване, тогава Wall of Coins може да е най-добрата борса за биткойни за вас. Тъй като Wall of Coins е peer-to-peer борса, бъдете внимателни, когато се занимавате, когато продавачите, и използвайте надлежна проверка при покупка.

Професионалисти

Wall of Coins предоставя поетапни инструкции чрез SMS, за да ви помогне при покупката на биткойн. Това улеснява новите купувачи на биткойни, тъй като те ще имат ясни инструкции на самата платформа, които да следват.

Повечето от продавачите на Wall of Coins приемат най-популярните видове плащане, но най-предпочитаният метод е плащането чрез депозит в брой. Тук физически отивате в банков клон и депозирате пари в банковата сметка на продавача.

Минуси

Тъй като този обмен е peer-to-peer обмен и не е автоматичен, биткойнът може да отнеме известно време, за да се появи във вашия акаунт, тъй като продавачът трябва ръчно да одобри транзакцията и да ви изпрати биткойните. Повечето продавачи обаче ще одобрят и ще ви изпратят биткойните за по-малко от 15 минути, като малцинството ще отнеме малко повече време.

Както при всички връзки между партньори, измамите се случват от време на време. Въпреки че Wall of Coins прави всичко възможно, за да премахне измамниците и да поддържа обмена възможно най-чист, все още са възможни измами, затова препоръчваме да бъдете внимателни, когато работите с продавачи, когато купувате биткойн.

НАЧАЛО СТЕНАТА МОНЕТИ

8. itBit

itbit прегледТази борса е първата, която получава харта от Държавния департамент за финансови услуги на Ню Йорк и работи във всички 50 щата на САЩ. itBit е популярен, тъй като няма зададен лимит за това колко биткойни можете да купите и че имате ниски цени.

Професионалисти

След като се потвърдите, няма ограничение за това колко биткойн можете да закупите. Средният размер на покупката е ~ 350 Bitcoin, което показва колко хора купуват ежедневно с тази борса. В сравнение с останалите борси в този списък, повечето компании го използват Bit, за да инвестират в биткойн поради ниските си лихвени проценти и липсата на ограничение.

Цените за itBit са изключително ниски в сравнение с други борси. Когато използвате бюрото за извънборсова търговия, се начислява фиксирана такса от 0,1%, докато ако го използватеBit на глобалната борса, ви се начислява такса за вземане от 0,2%. В сравнение с 3% таксите на други платформи, itBit е един от най-ниските по отношение на таксите.

Минуси

Тъй като itBit приема само банков превод като начин на плащане, няма да можете да използвате други форми на популярни методи на плащане като кредитна карта, депозит в брой и др. Тъй като itBit е лицензирана борса, той трябва да следва установените разпоредби и да приема плащания чрез банков превод е един от неговите разпоредби.

Ако не живеете в САЩ, тогава ще трябва да преминете през обширна проверка, за да можете да търгувате с тази борса. Ще трябва да предоставите сканиране за самоличност заедно с доказателства за документи за пребиваване, за да се удостоверите за закупуване на биткойни с негоBit.

ПЪРВЕТЕ С ИТБИТ

9. Changelly

changelly-прегледАко търсите обмен на биткойни, който също може да ви помогне да закупите и други крипто монети, тогава Changelly може да е най-добрата платформа за търговия с биткойни за вас. Changelly е уникална борса, която е едновременно биткойн и алткойн борса. Тъй като няма много борси, които предлагат функциите, с които се предлага Changelly, е добре да ги обмислите.

Професионалисти

Използвайки тази борса, можете да избегнете солидните такси, които идват при изпращането на биткойн от една борса на друга. Ако не използвате Changelly и искате да търгувате вашите биткойни с криптовалутна борса, тогава ще трябва да платите много само в такси за миньорски транзакции, за да бъде одобрена и изпратена транзакцията ви. Въпреки това, като използвате Changelly, ще можете да пропуснете този процес и да преминете направо към закупуване на алткойни от самия сайт, след като закупите биткойн.

Друга голяма полза от използването на тази борса е, че не е необходимо да предоставяте документи за закупуване на биткойн. За разлика от други борси, няма почти никакъв процес на проверка.

Минуси

Не всичко е страхотно за тази размяна. В сравнение с други борси, Changelly таксува малко повече, когато конвертира вашите биткойни в друга криптовалута. Това се очаква, тъй като малко борси предлагат функциите, които предлага Changelly, но имайте това предвид, когато решавате коя борса да използвате.

Тъй като Changelly все още е нова компания, не е толкова доверен, колкото другите борси. Въпреки че това няма да повлияе прекалено много на вашия опит, имайте това предвид, когато обменяте с Changelly. Опитът ни с Changelly обаче е добър и ние ги препоръчваме.

Как да се регистрирам в Changelly?

Първо отидете на уебсайта и кликнете върху връзката за регистрация. Ще бъдете подканени да влезете с помощта на различни сайтове в социалните медии, като използвате вашия имейл адрес. Създайте своя акаунт и няма да е необходима друга проверка за конвертиране на вашите монети.

След това отидете на таблото за управление или обратно на началната страница и изберете каквато валута имате, която искате да промените. Това може да бъде USD, BTC, LTC и т.н. Така че, ако имате USD, който искате да конвертирате директно в криптовалута (например Ripple или Dogecoin), изберете монетата в раздела „Получавате“ и изберете USD за „ Ти имаш.”

Changelly е много лесен за използване, защото не е нужно да преминавате през объркващия и скъп процес на закупуване на биткойн от една борса с щатски долари, за да прехвърлите на друга борса, за да конвертирате този биткойн в друга криптовалута, тъй като можете да го направите директно в Changelly.

НАЧАЛО С ЧАНГЕЛИ

10. CoinHouse

монетна къщаТази борса на брокери е един от най-простите начини за покупка и продажба на биткойни и други алткойни, главно Litecoin и Ethereum. Има опция за закупуване на криптовалути, използвайки фиатната валута Евро. Транзакциите могат да се извършват или чрез кредитна карта, или чрез банков превод.

В борсата има вграден портфейл, където хората могат да съхраняват валутите си, преди да ги прехвърлят към офлайн портфейлите си. В компанията има специален екип от анализатори, който предлага своите услуги на премиум членовете, като им казва за точното време за инвестиране и точното време за изтегляне.

Те са добре информирани за пазарните рискове и възможности, което е важно да помогне на клиентите да ги разберат всички. Друга характеристика, която се радва на премиум членовете, е ниската комисионна, която те трябва да платят на борсата.

Премиум членовете също могат да се насладят на свободата да инвестират в множество криптовалути, а не само в основните, които са на разположение на нормалните членове. Има и специален мениджър за връзки, който се предлага на премиум членовете, за да помогне при всички проблеми, с които потребителят може да се сблъска по време на извършването на ежедневните транзакции с цифрови активи.

11. Битпанда

110-bitpanda-logo-pmБазиран извън Виена, Австрия, Bitpanda е един от най-лесните начини да получите много криптовалути на едно място. Потребителите на борсата се радват на свободата да изпращат и получават цифрови активи безплатно един от друг, което означава, че не се включват транзакционни разходи. Има опция за създаване на ценови сигнали, които ще получавате по имейл за всички криптовалути, които се поддържат в платформата.

Има мерки за сигурност като двуфакторно удостоверяване, управление на устройства и управление на браузъра, всички защитени чрез SSL криптиране. Има денонощна техническа поддръжка за всеки проблем, с който потребителят може да се сблъска по всяко време на деня. Създадените билети се решават за кратък период от време и след това бизнесът продължава както обикновено.

Има голямо разнообразие от начини на плащане. Можете да депозирате и изтеглите парите си чрез различни портфейли като NETELLER, Skrill, EPS или да използвате обичайните методи като банков превод и кредитна карта. Уникална характеристика за тази борса е, че има възможност да осребрите ваучери на Amazon Дания за сумата, която искате да изтеглите.

12. BitBay

С над 800 000 потребители BitBay е една от най-големите борси за криптовалути в Европа. Има широка гама от опции, що се отнася до цифровите активи, налични на борсата. Потребителите могат да избират измежду 20 криптовалути, когато искат да направят инвестиция или да започнат ежедневната си търговия. С бърз процес на регистрация има широка гама от опции, чрез които потребителите могат да направят първия си депозит.

Това може да бъде чрез фиатни валути или чрез директен трансфер на криптовалутите от техните офлайн портфейли. Има и друга опция, чрез която потребителите могат да депозират в своите акаунти в платформата. Това става чрез 15 000 полски пощенски станции, които са интегрирани в системата. Тегленето може да се извърши или чрез банков превод, или чрез банкомати, създадени в цялата страна.

Международните трансфери на борсата също са доста бързи, което означава, че хора от цял ​​свят могат да участват в търговията и да не се притесняват от физическото си местоположение. Създаването на акаунт е безплатно и изборът на валути зависи от потребителя.

13. Кракен

Това е една от най-големите борси в Европа, която предлага опция за търговия с биткойн маржин. Има ограничение до 5 пъти вашата сума за договорите, които искате да купите или продадете при търговия с ливъридж. Друго хубаво нещо е, че скъсяването на договорите е разрешено, когато правите маржин търговия. Таксата за транзакция е доста ниска и има денонощна услуга, що се отнася до поддръжката.

На платформата има криптиран хладилен склад и всички транзакции и данни са напълно защитени. Усъвършенстваната технология за поръчките позволява на потребителя да автоматизира своята стратегия и да задава стоп-лос поръчки. Обменът е прегледан от много списания и новинарски канали като The Wall Street Journal, The New York Times и CNBC. Всички те говорят високо за обмена.

Какви са видовете биткойн борси?

1. Търговски платформи

Помислете за бизнес сделка, която се извършва чрез посредник, който обединява купувача и продавача. Обикновено има малка комисионна, която посредникът взема от двете страни. Същата концепция се следва от платформите за търговия, които действат като посредници между купувачите и продавачите на различните криптовалути.

Потребителите в двата края на транзакцията никога не трябва да се срещат помежду си и плащането се извършва чрез безопасен шлюз, който е включен от борсата. Някои от най-известните платформи за търговия са Binance, Bittrex, Cex.io и др.

2. Брокери

Подобно на платформите за търговия, сайтовете за брокери позволяват на потребителите да купуват биткойни и алткойни. Въпреки това, вместо да свързва купувачите с продавачите, борсата действа както купувач, така и продавач. Има предварително определени цени, на които можете да продавате криптовалутите на борсата на брокери, а има и цена, на която можете да купите криптовалутите и от нея.

Обикновено цената на цифровите активи е по-висока в сравнение с платформите за търговия, но процесът е много по-опростен. Някои от най-популярните борсови борси включват CoinMama и CoinBase.

3. P2P платформи

Това е още един начин за закупуване на цифрови активи и с течение на времето концепцията също стана доста популярна. В този тип транзакции няма посредник. Платформите P2P просто свързват купувачите, а продавачите помежду си и цената на активите се определя и договаря от двете участващи страни.

Платформите P2P предлагат доста услуги като сигурен начин на плащане между двете страни и за това има малка такса за услуга. При този тип сделки има повишен риск, тъй като не познавате човека, с когото извършвате бизнес.

4. CFD платформа

Съкратено от Договор за разлика, това са едни от най-рисковите борси там. Основният принцип, участващ в транзакциите на тези борси, е, че вие ​​като потребител залагате на цената на биткойн и други алткойни. Вие не притежавате никакъв цифров актив, но залагате на цената в замяна на фиатните валути, които се предлагат в спреда.

Тези платформи ви предоставят и опция за залагане на вашите залози чрез заемане на пари от борсата. Въпреки че може да звучи добре на хартия, това включва доста голям риск и начинаещите и аматьорите трябва да избягват този обмен.

Заключение

След като преминахме през 7-те най-добри борси за биткойни, е време да вземете решение. Опитайте се да претеглите позитивите с негативите, когато гледате размяната на вашите предпочитания. Никой обмен не е перфектен и няма универсален най-добър обмен, така че ще трябва да помислите какво е най-важно за вас. Късмет!

Често задавани въпроси за обмен на биткойни

Можете ли да изпращате биткойни от една борса на друга?

Да, можеш! На борсите ще получите личен депозит Bitcoin адрес. Това е адресът, на който изпращате своите биткойни. За да изпращате биткойни от една борса на друга, просто трябва да намерите този адрес, предоставен от целевата борса. След това трябва да изпратите заявка за теглене до първата борса, като използвате биткойн адреса на целевата борса.

Как теглите пари от биткойн?

След като искате да обмените вашите биткойни за фиат валута, ще трябва да продадете вашите биткойни. Тук имаме пълно специално ръководство за това, но по същество е същото като преместването на биткойн от една борса на друга, с изключение на този път, че ще го изпратите от една борса на банкова сметка.

Поискайте теглене и въведете необходимата банкова информация. След като заявката бъде обработена (обикновено е незабавна), ще видите парите в банковата си сметка след 1-5 работни дни.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me