Changelly Review – По какво се различава от Shapeshift

Changelly – „търсене на най-добрия курс сред криптовалутните борси.“

В този преглед на Changelly ние задълбаваме в различните области на Changelly и предлагаме препоръки, плюсове, минуси и предлагаме дали, ако най-добре ви подхожда.

ПЪРВЕТЕ С ЧАНГЕЛИ

Предистория на Changelly

Changelly е платформа за криптовалута, където има за цел да разруши сложните препятствия на стандартните платформи за търговия.

changelly-преглед

Компанията стартира през 2013 г. от битов минен пул и нейните операции започнаха през 2015 г., където нейната база е в Прага, Чехия. Предоставяната услуга се е обединила с екипа на Minergrate, въпреки че според източниците в Changelly тези две компании са напълно различни една от друга.

Що се отнася до Changelly, те инвестираха в автоматични роботи за търговия, които се сливат с някои от най-големите борси за търговия, включително Poloniex и Bittrex. Техният процес при търговия предлага оферти и след това изисква различни борси да препоръчат най-добрите цени, които са налични в двойките за търговия.

Когато се сравнява с Shapeshift, тези услуги са доста сходни. С прости думи, Changelly дава възможност на своите потребители да търгуват с криптовалута, без съществената необходимост да се регистрират или да се регистрират за обмен или да предоставят такива проверки.

Как да се регистрирате за Changelly?

Етап 1: Решете с кои монети да търгувате, като същевременно предоставяте различни опции като Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin и др.

Стъпка 2: Споменатите такси за транзакции ще трябва да бъдат проверени чрез различни методи на плащане.

Стъпка 3: Получаващият адрес трябва да бъде споменат от потребителя, за да продължи транзакцията.

Стъпка 4: Потребителите ще трябва да направят окончателно потвърждение и да плащат във валутата, избрана от тях.

След приключване на транзакцията потребителят ще получи исканите монети в портфейла си.

Предложението на Changelly е, че приема покупки в почти всички видове криптовалути и може да получава изплащания в други криптовалути.

Освен това позволява на потребителите да купуват монети с дебитни / кредитни карти, но не е препоръчителен и подходящ вариант, тъй като тарифите на такива карти са много високи и скъпи.

Как работи

Програмистите и разработчиците на Changelly създадоха лесен за употреба и опростен интерфейс, който ангажира и насочва потребителите една стъпка по стъпка през различния процес на възвръщаемост на активите. Освен това те подкрепят своите потребители, като предоставят достатъчни и ясни инструкции, които биха позволили дори на най-неофитния инвеститор да се чувства приятно и приятно, когато използва платформата.

Веднага на потребителя ще бъдат предоставени две падащи менюта, в които потребителите ще имат възможност да избират между две валути за обмен. След като потребителят въведе сумата пари / валута, от която иска да размени, Changelly показва приблизителна стойност на валутата, в която потребителите ще получат.

След това потребителят може да промени и накрая да потвърди сумата, която е била въведена преди това. Курсът на обмен, сумата, която потребителят ще получи, и очакваното време на пристигане също се показват ясно. Освен това Changelly изчислява и показва такса за транзакция от 0,5%, като по този начин избягва създаването на объркване, докато потребителите преминават през процеса.

Със следните стъпки процесът е почти свършен. Потребителят ще трябва да потвърди цялата информация, спомената от предишните уеб страници, и да удостовери дали е вярна. Силно се препоръчва да наблюдавате предадената информация и да проверявате дали всичко е точно. След като средствата бъдат прехвърлени към портфейла Changelly, няма възможно решение за промяна на информацията.

И накрая, за последната стъпка потребителите ще трябва да прехвърлят средствата от валутата в портфейла, в който предоставя Changelly. Потребителите могат да изберат да направят това, като копират посочения адрес на портфейла или сканират QR кода.

След като Changelly получи средствата на потребителите, те ще изпратят имейл относно потвърждението. Различните обменни двойки продължават около 5-30 минути и потребителите могат да очакват да имат окончателната валута в портфейлите си в рамките на времевата рамка.

От друга страна, въпреки че уебсайтът е добре проектиран и лесен за използване, той се срива няколко пъти с няколко бутона, които не се представят добре. Ако екипът на Changelly подреди тези малки, но чувствителни проблеми, те ще бъдат високо оценена платформа по отношение на потребителския опит.

Такси за търговия

Една уникална характеристика на Changelly е неговата такса за статична ставка за услугата, която предоставя. Всички сделки осигуряват такса от 0,5%, но като цяло доста конкурентни. Въпреки това, по-ниски цени се намират, ако се работи директно върху платформите за пазарна търговия. Ако потребителите извършват множество сделки за преместване на алткойни, тогава има вероятност Changelly да се превърне в по-евтина опция за разглеждане, особено в случая с по-малки суми.

Открити са и теглене от 0% и комисионни продължават, така че потребителите няма да виждат скрити такси. Тук има огромно предупреждение: сделките от фиатна валута (т.е. долари, евро и т.н.) твърдят, че държат таксата от 0,5%, но в действителност това не е точно. Всичко зависи от тарифите, тъй като те варират при този метод. Потребителите най-вероятно ще търгуват на голямо ниво на разходите – до 40% в даден ден.

Въпреки това Changelly гарантира, че ще ви предупреди за високите такси и екипът потвърждава, че това е извън техния контрол. За да обработи тези транзакции, Changelly ще се нуждае от услуга за плащане на трета страна, която значително променя скоростта (в момента Indacoin).

Това вбесява със сигурност, но още повече причина да се докаже, че защо криптовалутите имат обещаващо бъдеще: те позволяват на света да обменят активи, без да позволяват на трета страна да увеличава таксите, а по-скоро поддържа таксите на минимално ниво.

Ако потребителите приемат монети със скорост, по-ниска от стандартната, Changelly е подходяща опция, за да бъде бърза и ефективна.

Предимства и недостатъци

 • Поддържа се голям списък с монети, което създава разнообразие за потребителите.
 • Добра поддръжка за обслужване на клиенти за проблеми, които се решават бързо в рамките на 24 часа от експерти, които следят.
 • Евтини цени в сравнение с други борси, с изключение на fiat.
 • Собствениците на changelly са анонимни и неясни за обществеността, което създава усещане за липса на доверие от страна на обществеността.
 • Таксите са скъпи до екстремно ниво, когато се трансформират от обмен на фиат.

Криптовалути, които се поддържат

 • Основен знак за внимание (НДНТ)
 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Тире
 • EOS
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Факт
 • Голем
 • Litecoin
 • Монеро
 • NEO
 • Пулсации
 • TenX

Това е само номериран списък, остават 58 вида монети. Ако дадена монета не бъде намерена, не се притеснявайте, тя ще бъде добавена и намерена в близко бъдеще.

Широкото разнообразие от поддържани двойки за търговия с криптовалути прави платформата доста привлекателна и интригуваща. Обменът позволява да се създаде възможност за обмяна на всякакви две валути с минимален конфликт. Стандартните платформи за търговия с криптовалути обикновено имат избор, който е ограничен до двойки за търговия, тълкувайки, че в даден момент потребителите трябва да направят няколко транзакции, за да получат желаната криптовалута.

С Changelly потребителите получават възможността да използват свои собствени двойки за търговия с една транзакция, затова нека софтуерът най-накрая да се погрижи за сделките.

Например „потребителите могат да търгуват сръчно DOGE за Steem в една транзакция. Напоследък поддръжката на фиатната валута е интегрирана към Changelly, с добавяне на покупки от дебитни и кредитни карти. Това осигурява добре дошло допълнение за нови потребители, въпреки че изглежда има проблеми с промяната на зъбите при промяната или конвертирането между fiat и crypto. Очевидно е важно да се обърне внимание на таксите по отношение на тази функция.

Лимити за трансфер

Changelly целенасочено ограничава размера на фиатната валута, която потребителят може да обменя, но това е само временно, тъй като е ограничено само през първата седмица на търговия. Гражданите на САЩ, Канада и Австралия имат право да търгуват 50 долара при първата си транзакция.

Този лимит обаче се увеличава до $ 100 по отношение на следващата сделка, която се прави в рамките на 4 дни. За една седмица лимитът отново се увеличава до 500 долара. След това не се налагат повече ограничения за сделките.

По отношение на лимитите, няма проверки или ограничения за размера на криптовалутата, в която потребителят може да обменя. Потребителите обаче трябва да са напълно наясно с минималните депозити за всяка монета. Ако депозитът не е достатъчен за плащане на мрежовите такси, за да се прехвърлят средствата, има голям вероятност депозитът да бъде загубен, като не се разменят монети.

Сигурността на Changelly

Не се предоставя много информация за подробностите относно техните политики за сигурност, въпреки че няма какво да се тревожите, когато става въпрос за осигуряване на средства. Всички средства на потребителите не се съхраняват в платформата. От друга страна, активите бързо се изпращат в портфейла след извършване на транзакцията и когато активите се разменят. За да добави допълнителна защита към акаунта, Changelly е приел двуфакторното удостоверяване за влизания, за да повиши нивата на сигурност.

Поддръжка на клиенти

Напълно ясно е, че цялата индустрия изглежда поддържа ефективни и надеждни клиентски услуги. Повечето компании са хипотетични стартиращи компании, които разширяват своите потребителски бази неимоверно. Проблемите с никненето на зъбите често се срещат и остават забележими навсякъде, включително и самия Changelly. В крайна сметка Changelly изглежда върши ефективна и почтена работа.

Членовете на екипа са обучени и готови да отговорят на запитвания в рамките на няколко часа и имаше много случаи и случаи, при които проблемите се решаваха / отстраняваха за по-малко от 24 часа. Уебсайтът предоставя чист и лесен за разбиране потребителски интерфейс, поради което потребителите не се нуждаят от много образование като такова, за да търгуват с алткойни.

Освен това, подробен често задаван въпрос също помага на потребителите да се обучават за цялостните и дълбоки части на основните сделки с криптовалута. Подкрепа и помощ се предоставя чрез формуляр за електронна поща на уебсайта. Наличието на клиентска телефонна линия би било оценено от Changelly, но тя не съществува в момента или на други конкурентни платформи по въпроса, включително Spaceshift.

Други отзиви за Changelly

Съществуват сътресения в различни мнения и рецензии на Changelly и това води до малко хаотичен проблем за платформата. Смелите искания за такси продължават да опустошават потребителите. Има еднозвездни отзиви за скъпи сделки с фиат към криптовалута, които се разпространяват в интернет.

Както беше посочено по-рано, Changelly се оказва с 0,5% такси, но в действителност е по-скъпо за транзакции в щатски долари и евро. Екипът обаче предоставя валидно обяснение за неразумните разходи, но потребителите не са склонни да слушат, но въпреки това са достатъчно бързи, за да изразят разочарованието си.

От друга страна, повечето потребители имат безопасно изживяване на борсата. Не се използват измамни кражби, невалидни сметки или повишаване на лимити, поради което няма оплаквания като такива по отношение на това. Потребителите все още ще трябва да предоставят своите имейл адреси, но не се нуждае от никаква проверка като такава, така че потребителите могат да пожелаят да останат инкогнито.

Потребителите, които правят многобройни проблеми и грешки с портфейлите си и избора на блокчейн, споменават, че проблемите им се изменят бързо, когато е възможно.

Има интригуващ, но странен преглед, който показва, че средствата или липсват, или транзакциите се замразяват в системата, но това не е нищо особено или скорошно в индустрията, тъй като криптовалутните операции все още се развиват и преодоляват технологичните граници.

Ако потребителите все още внимават да потвърдят и проверят повторно таксите и адресите на портфейла, по-вероятно е потребителите да имат много лесен опит с Changelly.

Заключение

Истинският зададен въпрос трябва да бъде дали Changelly е добра борса или не? Както каза Changelly: „Потребителите могат бързо и просто да търгуват с алткойни, за да отговарят на техните нужди. Таксата за търговия с криптовалута от 0,5% не е рекет – всъщност е доста евтина за такъв удобен продукт. “

Въпреки че показва своята ясна форма, самата компания не е толкова прозрачна, колкото би могла да бъде. Както при Minergate, собствениците не са неизбежни или уверени в това да покажат истинската си самоличност, което винаги е малко стресиращо, тъй като никой не би бил готов да поеме вината или отговорността, ако се появи някакъв ужасен проблем. Имайки предвид тази мисъл, Changelly не съхранява монетите в сметка, тъй като изплаща средства в големи платформи за обмен, преди да депозира директно в уважавания портфейл.

По субективен въпрос няма признаци на екстремни проблеми, открити при използване на Changelly. Бяха открити технически проблеми, но екипът на Changelly реагира бързо и остроумно, тъй като бяха подготвени да се изправят пред такива проблеми. За сделки с altcoin, които се нуждаят от безупречно и просто ясно решение, Changelly е препоръчителен избор да направите.

ПЪРВЕТЕ С ЧАНГЕЛИ

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me