itBit Review – законна крипто борса?

Ако се смятате за част от този нов век дигитален свят, който в момента сме в процес на изграждане, тогава трябва незабавно да се запознаете с всички най-нови трикове и функции, които го правят това, което е. Цифровият растеж се наблюдава със светлинна скорост през последните няколко години.

След появата на интелигентните компютри, смартфони и интернет, някак си успяхме да се потопим в толкова голяма част от технологичната намеса, че може би не осъзнавахме кога сме се превърнали в наистина цифрова раса, която обича да живее , работят и играят дигитално. Всичко от нашите телефони до нашите телевизори, музикални плейъри до фитнес устройства, всичко вече е свързано и заключено в мрежата.

Всички тези различни технологии си взаимодействат и се обединяват и най-важното работят заедно, за да направят живота ни по-лесен от всякога. Всъщност е доста трудно да си представим, че всичко това се е случило не повече от около последното десетилетие. Това е цялото време, отнело ни от ръкописни писма и бавни телефонни обаждания до имейли и излъчвани видеоклипове на живо.

Но ако имаше нещо, което по някакъв начин успя да остане недокоснато от цялата тази намеса до последните няколко години, това бяха нашите пари. Валута, някак си винаги се отнася до твърди физически банкноти или монети, които трябва да бъдат физически предадени на приносителя. И все пак, дори тази концепция започна да избледнява.

С технологията, която почти е завладяла живота ни, сега бързо се придвижваме към или вероятно сме в света на дигиталната валута. С паричните преводи, които се случват за миг на окото и цифровите портфейли, предназначени за съхранение на виртуални пари, всичко се събира в страхотна хармония. Нишата на дигиталната валута всъщност получи своя най-голям тласък някога с появата на криптовалути.

Веднага след като биткойнът се превърна в реалност и след това се превърна в най-успешното начинание някога, хората знаеха, че сега успешно направихме прехода към валута, която може да се съхранява и прехвърля, вместо да се докосва.

Но с появата на новите технологии се появява необходимостта от нови средства, които да се адаптират и използват. По подобен начин, с нарастването на криптовалутите, възникна нуждата от толкова обширни и ефективни платформи, които могат лесно да управляват всички наши крипто-монети, а също така да ни помогнат да ги купуваме и продаваме без много караница.

Нуждаем се от платформи, които при разумни цени ни позволяват да съхраняваме, прехвърляме и правим покупки с нашите криптовалути. И това е причината, поради която искрено се полагат усилия за измисляне на нови технологии и платформи, където потребителите могат лесно да създават акаунти и след това да влязат, за да получат едно гише за своите криптовалутни проблеми.

Една от тези платформи е itBit, която се популяризира като услуга за обмен на криптовалути, която се занимава с най-популярната валута на днешния ден, биткойни и предлага гъвкавост за извършване на транзакции, покупка или продажба на повече монети, а освен това поддържа и над брояч или извънборсова услуга.

itBit: Смирени начала

itBit стартира през ноември 2013 г. и централната база на операциите за тях е в Ню Йорк, Съединените американски щати. Случва се да има международен офис в Сингапур и обикновено работи, като осигурява тегления и безплатни депозити в сингапурски долари. itBit се появи в момент, когато Coinbase случайно придоби силна власт над целия пазарен дял на американския регион.

Главният изпълнителен директор и съосновател на itBit, Чад Каскарила стартира това амбициозно начинание, като натрупа общо впечатляващи 25 милиона долара, с които се надпреварваха пред много други услуги за обмен на криптовалути, преобладаващи по това време.

Тогава беше обявено, че itBit ще функционира като банка от Ню Йорк, което на практика означава, че е получил гъвкавостта да работи свободно и да предлага базирани на борсата услуги в цяла Съединените американски щати. Такива драстични мерки имаха пряка връзка и ефект върху пазарния дял на компанията и скоро тя продължи напред и надхвърли пазарната капитализация на един от най-трудните й конкуренти, Coinbase.

Проверка

Единствената определяща характеристика, която отделя itBit от останалата част от тълпата, е процесът на проверка, който е създаден, за да се увери, че абсолютно никой без валиден документ за самоличност няма право да използва портала и да използва услугите му за някакви несправедливи средства. itBit изцяло следва всички индустриални стандарти и регламентите, съгласно които работи, поставя силен акцент върху принципите за борба с изпирането на пари и следи зорко хората, които искат да извършват всякакви незаконни или податливи дейности.

Преди да се регистрирате за услугите му, itBit ще изисква да представите копие от издадената от държавата ви лична карта, която може да включва или паспорта ви, или шофьорската ви книжка. Ако случайно представите вашето доказателство за пребиваване, то трябва да бъде представено заедно със законов, но проследим документ, който всъщност трябва да съдържа вашето пълно име и адрес. Адресът трябва да е този на настоящото ви физическо местожителство и посоченият документ трябва да бъде отпечатан на английски език във всеки случай.

Сега този процес на потвърждаване не завършва незабавно, но всъщност може да отнеме от един до дори три работни дни. Освен това гражданите от Съединените американски щати може да трябва да отговорят на някои въпроси, генерирани от предварително програмираната система на itBit, за да завършат напълно процеса на проверка.

Поддържани валути

Сега никоя услуга, особено тази на обмен на криптовалути, не е пълна, освен ако не поддържа голям брой популярни валути, поне от региона, в който тя е доминираща, и лесно позволява на потребителите да извършват транзакции така, както им харесва. За щастие, това се случва точно това.

Той всъщност поддържа поддръжка за валути като USD, EUR и SGD. Освен това; всички валути на FIAT имат потенциал да се търгуват лесно срещу биткойни. Освен това към настоящия момент не са поставени ограничения за търговия на непроверени сметки.

Приготвяме се да започнем

Първата стъпка, ако трябва да започнете да търгувате с него, е да продължите и да проверите таксата за транзакция, за която ще бъдете надлежно информирани на самия уебсайт. Освен това трябва да им предоставите адреса за получаване, за да може транзакцията да продължи напред. И накрая, просто изберете валутата по ваш избор и направете плащането, след като изберете опцията за окончателно потвърждение.

Почти моментално приложимите монети се кредитират в портфейла на потребителя. Като важна забележка, itBit дори предлага покупки с дебитни или кредитни карти в криптовалути, въпреки че не е особено препоръчителна опция, просто поради прекомерно високите транзакционни разходи, свързани с него.

Начинът, по който работи

itBit е създаден, за да накара потребителите да се чувстват напълно като у дома си и изобщо да не се притесняват от ненужна информация и сложни термини. Уебсайтът е създаден с изключително внимание, със специален акцент върху положителното потребителско изживяване и гладък потребителски интерфейс.

Програмистите и разработчиците зад негоBit са работили с намерението, че дори и най-елементарните потребители с незначителна информация или основни познания за крипто-валутите трябва да могат лесно да работят и да използват платформата.

Веднага след като потребителят влезе в уебсайта, сумата пари, която трябва да бъде обменена, трябва да бъде подадена в системата, което след това ще доведе до конвертираната валута и точната сума от нея ще бъде показана на екрана. На този етап потребителят може или да продължи с транзакцията, или отново да направи промени в избора си, ако не е достатъчно доволен.

За разглеждане от потребителя на екрана се показват редица подробности, като обменния курс, времето на пристигане и сумата, която трябва да бъде получена, заедно с таксата за транзакция, която се начислява от негоBit за съответната транзакция, което е около 0,20% от сумата на вашата транзакция. За да завършите транзакцията, просто прехвърлете необходимите средства и скоро ще получите имейл за потвърждение на вашия регистриран имейл адрес.

Недостатъкът е, че въпреки че уебсайтът е изключително добре проектиран и структуриран, както беше споменато по-рано, той все още не поддържа приложения за Android или iOS. Потребителите съобщават, че понякога, докато преминава през транзакция или прави покупка, уебсайтът просто отказва да отговори и дори общата употреба на него е посочена като малко болка поради изненадващо бавната скорост, с която работи.

Относно таксата за търговия

Сега, докато някои потребители може да се откажат да използват itBit поради таксата за търговия, която се начислява, може да ви помогне да разберете защо това всъщност е икономично и работи най-добре в случай на множество транзакции. Първо, можете да се насладите на 0% такса за производител.

Освен това, когато правите големи покупки като тези, които включват закупуване на повече от 25 BTC наведнъж, можете да се насладите на специална такса, която е много по-ниска от конвенционалната такса, която те начисляват. Това е самата причина, поради която търговията с него Bit става изключително полезна при извършване на големи BTC покупки.

Професионалисти & Минуси

itBit е една от малкото налични услуги за обмен, които поддържат максималните видове начини на плащане и шлюзове. Има голяма вероятност той да има възможността да извърши транзакцията, която искате, и да разшири поддръжката до региона, от който сте.

И не само разнообразието получавате, защото itBit ви дава и фантастичен екип за поддръжка на клиенти, който бързо решава проблеми и се грижи за вашите нужди. Ако това не е достатъчно, при такса за вземане от 0,2%, това се случва да бъде една от най-икономичните услуги около.

Освен това, като услуга със седалище в САЩ, itBit може лесно да бъде достъпна и услугите, използвани във всички петдесет щати на САЩ, с изключение на Тексас. Дори извън САЩ, itBit може да бъде достъпен в повечето страни по света. Недостатъкът на нещата обаче е, че процесът на проверка е доста дълъг и може да отнеме до три пълни работни дни. Дори това обаче може да бъде съкратено или ускорено за жителите на САЩ чрез използването на система за удостоверяване на базата на знания или KBA система.

Проблеми със сигурността

Сигурност в него Bit всъщност не е за губене на сън, тъй като те предприемат драстични мерки като задействане на автоматичен имейл, който ясно показва вашето време за вход и IP адрес, който е бил използван за влизане, за да се предотврати нежелан достъп или нарушаване на сигурността.

Също така, защитата на трета страна от вида, която използва многослойна DDO защита, допълнително подобрява техните защитни стени. Освен това, itBit използва надеждното и широко използвано двуфакторно удостоверяване, когато потребителят влезе, за да избегне потенциални рискове за сигурността.

Поддръжка на клиенти

Сега, тъй като крипто-валутите са сравнително ново поле, клиентите все още са предпазливи да им се доверят и всъщност да инвестират трудно спечелените си пари в тях, поради което всички крипто борси винаги трябва да имат звезден екип за обслужване на клиенти, който може ефективно да убеди клиентите в ползи от инвестирането и решаване на проблемите им възможно най-скоро. itBit не е изключение.

Въпреки че се гордее с доста способен екип за обслужване на клиенти, има няколко основни проблема, свързани с обмена на криптовалути като цяло, които тепърва ще бъдат изкоренени. И точно както останалите от тях, itBit страда и от тях. Но всичко казано и направено, itBit върши отлична работа в обслужването на своите клиенти и няма почти нищо, от което да се оплаквате особено.

Заключение

Въпреки че няма прост отговор на въпроса дали itBit е най-добрата криптообменна услуга там, фактът, че те са готови да излязат и да направят всичко необходимо, за да поддържат клиентите си доволни, не може да бъде отречен. С техните достъпни цени, плавен дизайн на уебсайтове и страхотно обслужване на клиентите, става въпрос само за липсата на маржин търговия, липсата на мобилни приложения и липсата на ACH трансфери, които пречат на това Бит става най-търсеният играч в криптообменния бизнес.

ПЪРВЕТЕ С ИТБИТ

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me