Как да закупите биткойн с Electrum – Ръководство за портфейла на Electrum

Закупуването на биткойни вече не е караница. Буквално имаме стотици възможности за избор. Няма значение дали предпочитате борси за криптовалута или портфейли, има по нещо за всеки. Ако да речем, че сте избрали да закупите вашите биткойни чрез обменна услуга, тогава имате широка гама от опции като Coinmama, Coinbase или CEX.io, като всички те са еднакво ефективни при насочване на вашите средства по правилния начин и ви дават най-доброто услуга за вашите усилия.

В противен случай, ако вярвате, че портфейлите могат да ви служат по-добре, просто изберете такъв от списъка с най-добрите портфейли, налични на пазара днес. Има Electrum, Ledger, Trezor и много други, от които можете да избирате, всички те са еднакво добре оборудвани, за да ви предоставят най-доброто от услугите на най-икономичните цени. Но за коя наистина трябва да отидете?

Дали портфейлът ще се окаже по-изгоден и ако да, кой от тях е най-добрият избор за вас? За да отговори на такива въпроси и други, тази статия има за цел да предостави някои интригуващи факти и да ви насочи към цялостния процес на закупуване на биткойни с един от най-ефективните и богати на функции портфейли за криптовалута в днешно време, портфейла Electrum.

Закупуване на биткойни с Electrum

Купете биткойн с електрумКато един от най-популярните и широко използвани портфейли за криптовалута, Electrum притежава доста значителен дял на пазара. Той има утвърдена потребителска база, която се разширява всеки ден и съществуващите клиенти не биха могли да бъдат по-доволни от услугата, която им се предлага.

Electrum е един от малкото биткойн портфейли на пазара днес, който успя да постигне фин баланс между удобството на потребителя и експертната функционалност.

Това означава, че този портфейл е чудесен не само за опитни потребители, които търсят разширени функционалности и функции, но също така работи еднакво добре и за потребители, които са нови в жанра на криптовалутите и в момента учат триковете на занаята.

Но знаете ли, че Electrum работи отлично и като канал за закупуване на биткойни? Точно така, освен че го използвате за съхранение на вашите биткойни, можете дори да го използвате, за да ги купувате от различни платформи. Това е функция, която не са склонни да предлагат много други биткойн портфейли и част от причината, поради която портфейлът Electrum е толкова страхотен.

Но за да разберете как можете да го направите и да използвате пълния потенциал на портфейла, първо трябва да разберете как работи той до самите основи, а също така да разгледате стъпка по стъпка процедурата, която можете да използвате, за да купувайте криптовалути за себе си. В тази статия се стремим да направим точно това.

Electrum: Настройка

За да работи всяко приложение по възможно най-добрия начин, от съществено значение е да имате инсталирана най-новата версия на системата. Разработчиците имат трудна работа. Не е като да създадат приложение и след това да приключат с него. Защото в ожесточената конкуренция, която нашите пазари се превърнаха днес, те трябва да продължават да преоткриват себе си и своя продукт. Такъв е случаят и с портфейлите.

Докато Electrum беше пуснат с доста минимални функции първоначално, по-късно той получи някои наистина променящи играта актуализации и продължи да се превърне в приложението, което е днес. По този начин, за да бъдете в крак с времето и да използвате всички възможности на портфейла, настоятелно ви препоръчваме да надстроите до най-новата версия, преди да започнете с каквото и да било.

Чудесна функция, хоствана от Electrum, е нейното разнообразие. Въпреки че някои приложения или портфейли са достъпни само за определен брой потребители, разработчиците на Electrum са посочили да пуснат Electrum така, че почти всички видове потребители да имат достъп до него и да се наслаждават на услугите му.

Следвайки същите настроения, Electrum е достъпен за всички видове операционни системи, тоест, той е достъпен и за Mac, Windows и Linux. Трябва само да намерите версията на портфейла, която съответства на операционната система, която използвате, и след това да я инсталирате на вашата система. Уверете се обаче, че сте изтеглили най-новата версия на портфейла.

Потребителите на Android обаче не трябва да бъдат разочаровани, тъй като портфейлът Electrum се предлага и на платформата Android. Мобилната версия Electrum е създадена с толкова искреност, колкото версията за настолни компютри. Той изпълнява почти всички функции и е също толкова бърз и удобен със своите услуги.

Сега, според реалната инсталация на програмата, всичко ще зависи от версията на Electrum, която сте инсталирали, и от операционната система, която използвате на вашия компютър. Това обаче е изключително просто във всеки случай и просто изисква да следвате инструкциите на екрана. След като приключите с инсталационния процес, трябва да стартирате програмата.

Веднага след като направите това, ще получите подкана да поискате да направите избор. Можете да създадете нов портфейл или да възстановите предишен портфейл. Тъй като в момента сме нови за платформата, просто изберете първата опция, която е да създадете нов портфейл и щракнете върху следващия, без да нарушавате другите настройки по подразбиране.

Следващата стъпка е доста важна част от процеса. На следващия екран, показаният прозорец ще съдържа семена за генериране на портфейла ви. Семената за генериране на портфейли са като адрес на портфейла ви, който трябва да знаете само вие и вие. Това ще бъде низ от тринадесет думи, които трябва да запомните или да запишете някъде много внимателно и безопасно.

Моля, обърнете внимание, че този низ е от решаващо значение, тъй като ще се използва за възстановяване на портфейла ви, в случай че възникне някакъв проблем като сериозна системна повреда или програмна грешка и загубите достъп до портфейла си. Въпреки това, освен за възстановяване на целите, ако случайно загубите семето си за генериране на портфейла си и то попадне в грешните ръце, то може също да бъде използвано за точно пресъздаване на вашия биткойн портфейл и кражба или използване на всички биткойни в него.

Поради тази причина е важно да се погрижите да не загубите семето и също така да го държите на място по всяко време, в случай че трябва да възстановите портфейла си.

След като приключите с всичко това, получавате подкана да зададете паролата си. Сега паролата за вашия портфейл Electrum е почти толкова важна, колкото паролата ви за интернет банкиране, така че по-добре я третирайте със същото внимание. Уверете се, че не го губите или забравяте.

След като зададете паролата си, официално сте готови. Сега ще ви бъде представен празен екран. Докато екранът понастоящем ще бъде празен, веднага щом започнете да правите транзакции, подробностите за съответните транзакции ще започнат да се показват на този екран в хронологичен ред.

Сега трябва да продължите и да започнете да правите свои собствени транзакции. За да получите някакво количество биткойни в портфейла си, първо трябва да имате адрес. Този адрес ще бъде като вашия имейл адрес, с изключение на това, че няма да бъде уникален и ще имате гъвкавостта да го променяте, както желаете.

След като щракнете върху опцията Получаване в интерфейса на Electrum, ще бъдете пренасочени към екран, където ще трябва да дадете адрес за получаване на монети. В раздела за получаване ще намерите дълъг списък, който ще бъде комбинация от цифри и символи. Това, което трябва да направите, е да изберете един от този списък и този елемент от списъка след това ще служи като адрес, на който ще получавате монети. Засега можете да изберете първата и да продължите напред.

Как да закупите BTC

Сега, за да стигнем до същността на статията, която е закупуването на биткойни чрез вашите портфейли Electrum. Това може да е изненада за повечето от нашите читатели, но обменът на биткойни за истински пари или дори обратното всъщност е труден процес за обработка. Съществуват немалко рискове и много неща, които трябва да се вземат предвид. Но не е нужно да се притеснявате, тъй като в тази статия ще ви насочим и ще ви помогнем да заобиколите всички трудности, които могат да възникнат в процеса.

Истинският проблем, пред който е изправен обменът на реална валута в биткойни, е, че разменените токени са напълно анонимни. По този начин такива транзакции обикновено са доста склонни към измами и измами. И това е точно причината, поради която компаниите, занимаващи се с такива транзакции и помагащи на клиентите да купуват биткойни в замяна на пари, са толкова конкретни относно самоличността на своите потребители.

Освен това трябва да внимавате с хора, услуги или организации, които твърдят, че обменят вашите биткойни срещу пари, без да искат какъвто и да е документ за самоличност или подробности като доказателство за адрес. По-често подобни оферти са склонни да бъдат измами, измислени за измама на хората.

След като инициирате транзакцията по избрана от вас услуга за обмен и моля, уверете се, че сте предоставили адреса на портфейла си Electrum, ще получите известие, в което се казва чакаща транзакция. Може да отнеме известно време, но доста скоро състоянието на транзакцията ще се промени от чакаща към успешна. Това се случва веднага щом биткойн мрежата потвърди транзакцията.

Веднага след като парите, които сте платили, бъдат изчистени и получени от продавача, ще забележите промяна в портфейла си Electrum. На първо място, биткойнът, който сте получили, ще се появи като наличен в портфейла и току-що направената транзакция вече ще бъде изброена на първата страница на интерфейса.

Сега трябва да запомните адреса, който сте дали на борсата, тъй като този конкретен адрес става адресът за получаване на тази транзакция. Когато отидете в раздела на портфейла си с всички адреси, ще можете да видите, че получаващият адрес сега показва баланс от точно същото количество биткойни, каквито току-що сте закупили.

Изпращане на биткойни

Току-що разгледахме как да започнете да купувате биткойни и да получавате биткойни на вашия портфейл Electrum, но за да направим тази статия възможно най-изчерпателна и информативна за вас; сега обясняваме как да изпратите биткойни от вашия портфейл Electrum на други. Процесът е също толкова прост, колкото и получаването и не изисква много стъпки, за да бъдат завършени.

Но първо трябва да знаете адреса, на който трябва да изпратите вашите биткойни. Точно както сте посочили адреса си по време на покупката, ще ви е необходим адрес, на който да изпратите вашите биткойни. След като получите адреса, трябва само да отидете до раздела за изпращане на съответния ви портфейл Electrum. След като сте там, ще трябва да въведете броя на биткойните, които искате да изпратите.

Също така ще трябва да въведете адреса, на който изпращате тези монети тук. На този етап е важно да се отбележи, че докато някои услуги ви налагат основна такса за извършване на транзакции с криптовалута, някои услуги не. Освен това, докато някои услуги може да налагат малко по-висока такса от други, може да искате да вземете предвид и вида на услугата, която предлагат.

Така че, докато избирате биткойн портфейл или обменна услуга, ви препоръчваме да проверите не само таксата, която те начисляват, но и вида услуга, с която са известни. По този начин ще можете да вземете доста информирано решение и също така да получите възможно най-добрата сделка. Electrum също таксува малка такса за биткойн транзакции и на този етап ще бъдете надлежно уведомени за същото.

Таксата ще бъде таксувана автоматично и ще ви бъде показана. След като се съгласите с него и всички други подробности за транзакцията бъдат проверени и проверени, можете да потвърдите и след това сте готови.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me