Най-добрите биткойн настолни портфейли за Mac, Windows и Linux 2021

компютърДомейнът на криптовалутите отбеляза огромен скок през последните няколко години. В рамките на последното десетилетие видяхме бързото покачване и спадане и последващото покачване на биткойните, които допълнително родиха явленията, в които криптовалутите изглежда са станали днес. От инвестиции до добив, те изглежда са оставили следа почти навсякъде. Докато първоначално те започнаха като алтернативно средство за съхранение на парите ни, днес те формират солиден дял от най-големите световни финансови пазари. Също така, индустрията изглежда е станала толкова голяма и влиятелна и сама по себе си е породила определени пазари и малки индустрии, които като че ли правят добър бизнес и прибират значителни печалби.

Добивната индустрия например е наложила формирането на пазар за добивни платформи. Тези платформи са тежки по мощност и операции и след като функционират, те изискват солидни енергийни разходи и сметки за електроенергия. Ако обаче се извърши по разумен и ефективен начин, добивът на криптовалута има потенциала да се превърне в изключително печеливша търговия за потребителя и да доведе до по-големи от очакваните печалби под формата на крипто монети. Следователно не е изненадващо, че добивната индустрия процъфтява и непрекъснатите иновации и напредък в областта на минните платформи са гарантирали, че самото копаене като дейност винаги остава рентабилно за хората, участващи в него.

По същия начин друга индустрия, която изглежда е възникнала поради криптовалути и тяхната популярност изглежда е индустрията на биткойн портфейлите. Винаги, когато мислите за майнинг, вие в повечето акаунти мислите как да ги получите или да ги купите от различни канали. Докато някои предпочитат просто да плащат за тях на определени платформи за търговия, други смятат, че добивът на монети е по-добър вариант. Но какъвто и да е носителят, чрез който ги набавяте, един факт остава често срещан. Трябва да потърсите място за съхранение, което да не оставя камъни на камъни, когато става въпрос за осигуряване на тяхната безопасност. Задържането на вашите крипто монети не се ограничава само до намирането на място, където да се съхраняват всички наведнъж, но всъщност включва търсене на носител, който да се стреми да спазва всички стандарти за качество и сигурност, които са от решаващо значение за поддържането на поверителността на вашите монети и безопасност.

За щастие не трябва да търсим далеч, тъй като портфейлите за криптовалута са тук, за да спасят деня. Тези портфейли, специално проектирани да държат криптовалути, са бързи, лесни и сигурни. Освен че ни предоставят лесна платформа за съхранение на всякакви видове криптовалути, те също така носят пълна отговорност за поддържането на тяхната сигурност. След като съхраните част от монетите си в портфейл, те използват всякакви защитни стени и протоколи за сигурност, за да ги предпазят от всякакви външни опити за саботаж. Освен това, ако все още се чувствате съмнителни дали това е достатъчно, винаги можете да изберете офлайн портфейл, който остава изключен от интернет по всяко време, като по този начин автоматично предпазва вашите монети от всякакви външни атаки.

След като приключихме с основните недостатъци на бизнеса с криптовалути, е време да преминем към същността на въпроса, което е прегледът на някои от най-фантастичните портфейли за настолни компютри за биткойни, които вероятно ще намерите в на пазара днес. Продължихме и направихме изследването, така че да не се налага. Ако очаквате с нетърпение да започнете бизнес в криптовалути, най-вероятно ще се нуждаете от добре функциониращ, но сигурен портфейл, който се грижи за всички ваши изисквания за съхранение. С огромното множество модели, предлагани на пазара днес, купувачът е длъжен да се обърка, докато търси подходящото приспособяване според своите нужди. Ако се борите с подобен проблем, прочетете, тъй като тук сме съставили списък с най-добре проектираните и внедрени настолни портфейли за биткойни, които някога са излизали на пазара.

Настолни биткойн портфейли

Настолните портфейли са страхотни в смисъл, че са напълно безпроблемни и нелепо лесни за използване. За всеки, който трябва да извършва плащания в Биткойн или да извършва често транзакции с Биткойн, портфейлите за настолни компютри са най-добрият начин. Със своя гладък интерфейс и плавни навигационни системи те осигуряват доста страхотно потребителско изживяване и фантастично обслужване. Докато хардуерните портфейли изискват да носите физическото устройство по всяко време със себе си, в случай че искате да го използвате, настолните портфейли не изискват такова нещо и могат да се използват навсякъде и по всяко време.

Има едно съображение, което трябва да имате предвид, преди да продължим все пак. Въпреки че портфейлите за настолни компютри са страхотни, те все още носят допълнителна отговорност, че са уязвими към външни атаки или кибер кражби. Тъй като те са непрекъснато свързани с интернет, те са изключително податливи на злонамерени опити от хакери или нежелани прониквания във вашия акаунт. Хардуерните портфейли, от друга страна, макар и малко по-малко удовлетворяващи, когато става въпрос за потребителски опит, успяват да запазят вашите средства изключително безопасни зад редица протоколи за сигурност и защитни стени. Те изглежда работят по-добре от гледна точка на сигурността, просто защото не е необходимо да са свързани с интернет, което им дава автоматичен имунитет срещу опити за хакерство и кибер кражби.

Топ 5 най-добри биткойн десктоп портфейли 2021

1. Електрум

Electrum е може би най-популярният десктоп биткойн портфейл на пазара в момента. Притежава разширени функции, интуитивен интерфейс и страхотно посвещение за постигане на удовлетвореност на клиентите. Основната точка на продажба на този успешен портфейл е, че той е невероятно лесен за използване и може да се управлява лесно дори от тези, които са напълно нови за криптовалутите и биткойн инвестициите.

Някои разширени функции, които бихте намерили в това устройство, са съхранение в хладилник и TOR, които рядко ще намерите в други настолни портфейли.

Създаден още през декември 2011 г., знаете, че марката е добра, когато съществува от толкова дълго време. Electrum се продава като лек портфейл и е гъвкав в смисъл, че може лесно да се управлява на Mac, Windows и дори Linux машини. Сега портфейлите за настолни компютри или софтуер често трябва да работят в тандем с хардуерни портфейли за пълноценно изживяване за потребителя, а портфейлът за настолни компютри Electrum ви позволява да правите точно това. Той поддържа интеграции с Trezor, Ledger Nano и HW1. Освен това получавате достъп до сигурно и безопасно хладилно хранилище чрез офлайн компютър и дори се наслаждавате на децентрализирана проверка чрез SPV.

  • Electrum: Сигурност

Можете да използвате Electrum или като горещ портфейл, който по всяко време е свързан с интернет, или като хладилно хранилище, което остава изключено и пази вашите монети в безопасност и защита от кибер кражби. Без значение каква е конфигурацията на портфейла ви, винаги ще трябва да генерирате семе или ключ за достъп от 12 думи, за да получите достъп до средствата си и да изпълнявате основни функции, като например архивиране на вашите данни и възстановяване на целия портфейл заедно с ключовете му.

Ако използвате портфейла си в режим на хладилно съхранение, семето ще трябва да бъде генерирано в офлайн компютърна система, която може да се използва и след това да бъде записано от потребителя за бъдеща употреба. Използвайки семето, впоследствие се създава главен публичен ключ и се импортира допълнително в отделна версия на Electrum, инсталирана на вашата обща компютърна система.

Всички тези мерки ви позволяват лесно да проверите баланса на портфейла си, да приемате или изпращате плащания и дори да създавате нови адреси, без да рискувате да бъдат откраднати средства от вашия компютър. Всички транзакции трябва да бъдат подписани на офлайн компютъра, за да се осигури максимална сигурност.


Що се отнася до ключовете за сигурност, всички те са частни и дори никога не могат да напуснат вашата компютърна система, така че няма абсолютно никакъв шанс да бъдат откраднати.

  • Electrum: Поверителност

Начинът, по който Electrum работи, е, че използва сървърите, създадени от самите потребители, за да извлече информация за баланса и транзакциите. Тъй като тези сървъри са предимно произволни, те нямат възможни средства за познаване на вашата лична информация, като вашето име, но имат достъп до вашия IP адрес, баланс и дори адрес на портфейла.

Прокси услуги като Tor са ефективни при защитата на вашия IP адрес от външни услуги като сървърите, използвани от Electrum. Това обаче има ограничение. Tor не може да попречи на сървъра да знае, че списъкът с адреси принадлежи на единичен обект. Докато някои сървъри изрично заявяват, че не са в практиката или съхраняват или регистрират вашата лична информация, всъщност е невъзможно да се определи точността на изявлението, без да създадете Electrum сървър сами.

Тъй като Electrum твърди, че е HD портфейл, той всъщност създава нови адреси за всяка нова транзакция и при никакви обстоятелства не използва повторно стари адреси. Това действа като страхотен възпиращ фактор срещу шпионски техники и опити срещу вашите средства и плащания.

Според отчета на Проекта за поверителност на отворените биткойни през пролетта на 2015 г. Electrum получи оценка 46 от 100.

2. Multibit

Multibit е десктоп портфейл за биткойни, който се използва от доста време. Той се предлага с добра гама от функции и е бърз, както и лек. Единственият основен недостатък на услугата обаче е, че тя вече не е разработена и е напълно изоставена от самите разработчици. Това е причинило голяма пречка за иначе добре работещия портфейл и на практика е ограничило продажбите и печалбите. Препоръчваме на потребителите да не използват Multibit, освен ако и докато този проблем не бъде разрешен, и вместо това да изберат Electrum. За тези потребители, които вече са закупили портфейла или вече го използват, прочетете.

Управляван от KeepKey, който сам по себе си е страхотен хардуерен портфейл, Multibit функционира единствено като портфейл за настолни компютри за биткойни. Стартира през 2011 г. и по този начин се радва на добър и сравнително успешен пробег. Това е един от най-старите биткойн портфейли, които все още се използват и затова идва с много опит и години на постоянна актуализация. Основните характеристики на MultiBit, които се харесват на клиентите, са фактът, че марката, свързана с него, се отличава с голяма репутация и че изходният код на програмата е отворен за обществеността, което означава, че всеки човек може да влезе в уебсайта си и да провери техния изходен код или дори предлагат подобрения.

Освен това, лекотата на използване е друг параметър, при който Multibit превъзхожда. Процесът на изпращане или получаване на плащания и този за създаване на вашия акаунт е силно опростен и създава страхотно потребителско изживяване.

  • MultiBit: Как да използвам

Първата стъпка, за да всъщност започнете да използвате Multibit, е да влезете в официалния уебсайт на Multibit и да изтеглите портфейла на вашата система. След като направите това, трябва да инсталирате програмата на вашия компютър. Инструкциите за това може да варират в зависимост от системата. Но след като приключите с това и щракнете двукратно върху иконата на приложението, за да го стартирате, ще получите подкана да поискате да изберете езика на интерфейса.

След това трябва да изберете тип портфейл за себе си. След като прегледате всички опции и прецените плюсовете и минусите на всяка от тях, направете своя избор и кликнете върху следващия бутон. Продължавайте да четете указанията, които се появяват на екрана. В един момент ще трябва да изберете операцията, която съответства на създаването на нов портфейл, и ще бъдете пренасочени към тази.

Освен това ще трябва да финализирате дестинация за архивиране на портфейла си във вашата система. Уверете се, че правите това на изключително сигурно, но достъпно място, тъй като архивирането на портфейла ще се окаже изключително важно в случай на някаква злополука или спешен случай. Тези архиви са отговорни за защитата на вашите плащания и контакти, ако компютърът ви е повреден или откраднат, както е обяснено в самия съветник за инсталиране.

След като приключите с избора на сигурно място, ще продължите напред и в крайна сметка ще създадете фраза за възстановяване на портфейла си. Тази фраза е подобна на защитен въпрос, който влиза в действие, когато човек загуби паролата за своя акаунт или не може да влезе в акаунта по някаква друга причина. С тази фраза за възстановяване трябва да се работи изключително внимателно. Опитайте се да не го споделяте с никого, освен с хората, на които имате най-голямо доверие, а също така ги записвайте внимателно на лист хартия, в случай че случайно ги забравите. Не препоръчваме да съхранявате фразата на цифрово или електронно устройство, тъй като те могат лесно да бъдат хакнати или проникнати в наши дни. След като въведете отново фразата и печата за възстановяване на портфейла си, ще потвърдите резервното копие на портфейла си.

След като приключите с всичко това, трябва да видите знак „проверен“ в диалоговия прозорец за приложението, който обикновено се появява отляво над и над бутона за изход. В случай на липса на този бутон, може да искате да преминете отново през процеса на проверка, тъй като това означава, че сте допуснали някаква грешка при въвеждането на думите.

Следващата стъпка включва създаване на парола за вашия акаунт. Това е от решаващо значение, защото какво, ако някой друг използва компютъра ви? Не бихте искали този друг да погледне салдото ви в криптовалута или да изпраща и получава средства от сметката ви, поради което защитавате акаунта си с парола, така че дори някой друг да използва компютъра ви, да спечели няма да можете да влезете във вашия Multibit акаунт. Сега въведете отново паролата и след като го направите, портфейлът ви ще бъде отключен.

  • Мултибит: Заобикаляне

След като настройката за портфейла приключи, можете да разгледате и проверите функциите. Горният ляв ъгъл показва салдото, докато има панел отляво, който изброява опцията за плащания. Разделът за плащания е мястото, където можете лесно да видите всичките си транзакции, било то изпращане или получаване на средства. В същата странична лента ще намерите опцията Изпращане / Заявка, която очевидно се използва за реално иницииране или искане на плащане. След като щракнете върху изпращане, ще се окажете пренасочени към друго изскачащо поле, което след това ще ви помоли да посочите получателя, на когото трябва да изпратите монетите, както и сумата. Услугата за заявки работи по почти подобен начин. Има и добавената опция за избор на метод за QR код и всъщност можете да видите QR кода за вашия собствен адрес, като кликнете върху коментирания бутон в раздела за заявка.

  • Multibit: Добавяне на средства

Добавянето на средства е доста просто с Multibit и не изисква сложни познания. Всъщност Multibit вече се е интегрирал с Gildera, което означава, че вече е възможно действително да се купуват биткойни от самия портфейл. Това само по себе си е чудесна функция, която няма да намерите лесно в други портфейли за настолни компютри на Биткойн.

Ако обаче Gildera не е вашата чаша чай или има някаква друга услуга, която предпочитате, тогава винаги можете да я използвате, за да възложите Bitcoin на Multibit. Няколко примера за такива услуги за обмен на биткойни са Coinbase, която работи в САЩ, Канада, Европа, Сингапур и Великобритания, Bitstamp, който функционира като лицензиран и регулиран обмен, базиран в Европа и по света, който е уебсайт, специализиран в продажбата на биткойни.

  • Multibit: Такса

Multibit ви начислява малка такса, когато става въпрос за извършване на плащания. Тази такса обаче всъщност не отива в самия портфейл Multibit, но всъщност е такса, начислена от мрежата на Биткойн. Няма точна фиксирана сума за таксата, която в крайна сметка ще платите на мрежата, но всъщност това е променлива, която зависи най-вече от това по кое време на деня извършвате плащането и колко пари ще изпратите.

Въпреки че това бяха две от основните опции, когато става въпрос за портфейли за настолни компютри на Биткойн, има и други също толкова стабилни и способни алтернативи, които може да се окажат по-изгодни и полезни за вас. Изборът на портфейл за настолен компютър е рисков бизнес, тъй като ако не вземете предвид собствените си изисквания и нужди, преди да направите покупка и просто вземете портфейла, който се оказва най-добрият според общите пазарни прегледи, има шанс да не го направите вземете най-добрата стойност за парите си или най-добрата услуга, която бихте могли да получите. За да избегнете подобни клопки и често срещани грешки, най-добре е да прочетете малко тези различни модели и след това да изберете такъв, който според вас ви подхожда най-добре.

3. Атомен портфейл

Атомна е мулти-портфейл за биткойни, който не ви позволява да управлявате над 500 други монети и токени в приложението. Можете да купувате, обезопасявате и обменяте крипто в гладък добре защитен интерфейс. Вашите лични ключове се генерират от мнемоника. Сигурността на вашите средства е изцяло във вашите ръце.

Поддържат се всички основни ОС

Версии на Atomic Wallet за Windows, macOS, Linux и Android, достъпни на официалния уебсайт. Версията за iOS трябва да бъде пусната до Q4 на 2021 година.

Анонимност и сигурност

Тъй като Atomic Wallet не събира никакви лични данни на своите потребители, вие сте единственият, който има пълен достъп до вашите средства. С парола, която сте задали, и 12-думна мнемонична фраза, вашата поверителност е добре защитена. 

Мултивалута

Понастоящем Atomic Wallet работи с над 500 монети и жетони. Потребителите могат да ги управляват по напълно сигурен начин, да обменят и купуват крипто активи чрез вградени услуги, предоставяни от Simplex, Changelly, Shapeshift и ChangeNOW. Освен това в Atomic можете да добавите всеки ERC20 маркер за няколко секунди.

Нулеви такси

За да инсталирате Atomic Wallet или да генерирате уникалния адрес на портфейла, няма да ви таксуваме нищо. Ще трябва да плащате само необходимите мрежови такси (например, докато пускате крипто на борсата). 

Незабавен обмен и опция за криптовалута

Atomic Wallet ви позволява да обменяте 60 криптовалути. Услугата се захранва от Shapeshift, Changelly и Changenow.

Вградената опция за покупка, задвижвана от Simplex, ви позволява да закупите крипто като Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash и LTC от вашата банкова карта за секунди. 

Денонощна поддръжка

Atomic Wallet се грижи за своите потребители. Персоналът за поддръжка работи денонощно и винаги е готов да помогне, в случай че нещо се обърка.

НАЧАЛО С АТОМЕН ПОРТФОН

4. Оръжейна биткойн

Bitcoin Armory е друг доста стар портфейл за настолни компютри, който се използва отдавна и функционира доста добре за всички настолни платформи. Няма значение дали използвате система Windows, Mac или Linux, тъй като платформата Bitcoin Armory работи безпроблемно и на трите. Старите таймери, които сега са разбрали добре портфейла, всъщност са в състояние да използват този опитен блок като хладилно хранилище, давайки на монетите си автоматичен имунитет срещу хакери или кибер кражби поради изключване от интернет. Изпитаният характер на този портфейл го прави достоен вариант за определени клиенти и ще продължи да бъде такъв и в бъдеще.

5. Биткойн ядро

Биткойн ядрото е портфейл с пълни възли на Биткойн. Пълният възел на Биткойн е програма, която напълно проверява и проверява транзакции и блокове от блокчейна. С прости думи, това означава, че Bitcoin Core основно изтегля цялата блокчейн във вашата система, като по този начин го прави по-тежко приложение за стартиране и работа. Тъй като по своята същност е малко сложен в сравнение с други настолни портфейли, принадлежащи към същата категория, настройването отнема много повече време и изисква търпение от потребителя. След като обаче всичко е настроено и изпълнено, той функционира като най-частния портфейл за биткойни на пазара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector