Преглед на Antminer L3 / L3 + – може ли да ви донесе печалба?

Винаги, когато чуете думата копаене, ние сме почти сигурни, че потни работници, някои едри механични инструменти и слабо осветена подземна пещера са едни от първите неща, които се появяват в съзнанието ви. Е, всичко това е на път да се промени. Всичко благодарение на криптовалутите и въздействието, което те оказаха върху съвременния свят, бяхме въведени в нов вид копаене; такъв, който не изисква тежко вдигане или спускане в подземни пещери.

Този вид добив е от технологичен вид. Всичко, от което се нуждаете, за да изкопаете до сърцето си, са някои основни познания и част от хардуерния хардуер, наречен майнинг платформа. Още едно нещо, от което определено се нуждаете, е много и много електрическа енергия, тъй като тези майнинг платформи няма да излязат евтино за вашата електричество.

Най-добрата част обаче е фактът, че можете да направите всичко сами. Въпреки че съществуват групи за подкрепа, където миньори от различни части на света, свързани чрез интернет, обединяват ресурсите си и фокусират усилията си, за да постигнат по-добри резултати, те в никакъв случай не са необходимост да постигнете плодовете на вашия (метафоричен) труд труд.

Тези „групи за поддръжка“ се наричат ​​пулове за копаене и въпреки че изискват от всеки отделен миньор да въведе някакви такси за пул като начин за събиране на някакви присъединителни такси за всички, размерът на печалбата, която ще спечелите, изглежда много незначителен.

Сега, ако още не сте се досетили, досега сме почти сигурни, че сте останали да се чудите каква е целта на преживяването на всички тези проблеми. Ако не добиваме скъпоценни камъни в пещера, тогава за какво копаем? Отговорът е крипто монети. Копаенето на биткойни или копаенето за всяка друга криптовалута, като цяло, се превърна в голяма тенденция напоследък.

С добър набор от печалби и малко лесна за настройка организация, хората бързо осъзнават, че майнингът е бърз начин да спечелите допълнителни пари или просто да трупате няколко собствени криптовалути.

Допълнително стимулирано от огромната и непреодолима популярност, постигната от криптовалутите, особено биткойните, добивът бързо се изкачва в класациите за популярност и достига до всички части на света, които преди са били докоснати от биткойн или друга криптовалута.

Прегледът на Bitmain Antminer L3

Преглед на Antminer L3Antminer L3 е отличен избор за тези, които търсят идеален майнер за Litecoins. Сега L3 е наследник на широко успешния L3 и добавя към него някои много необходими функции и няколко подобрения. Ще разгледаме всичко това в детайли.

Подобно на своя предшественик, L3 използва чип BM1485. Той работи почти точно като L3, но с малки изключения. На първо място, L3 получава огромен тласък в своята скорост на хеширане, което е почти двойно повече от предишния модел. С увеличаването на добрите обаче, лошите също са се увеличили. L3 също консумира почти двойно повече енергия от L3, което означава, че сметките за енергия ще станат по-високи, само ако планирате да надстроите.

ПЪРВЕТЕ С ANTMINER L3

Неща за обмисляне

Честота на хеш

Сега, тъй като високата скорост на хеширане винаги е била най-търсеното качество в миньор, Antimer полага големи усилия, за да гарантира, че клиентите им не намират причини за притеснение и още повече причини за празнуване. Скоростта на хеширане на L3 е увеличена с почти 100%, което е двойно повече от това, което е имало L3. Докато по-старият модел предлагаше скорост на хеширане от около 255 MH / s, по-новият се покачи до изключително впечатляващите 504 MH / s.

Потребление на електроенергия

Следващият най-голям фактор при покупка на миньор е количеството енергия, което той трябва да консумира. Противно на скоростта на хеширане, това е нежелано количество, което трябва да бъде ограничено до минимум.

След като направихме приблизително прецизни изчисления, беше установено от експерти, че потреблението на електроенергия на Antminer L3, което е приблизително около 400W, трябва да възлиза на само 10% от общата ви печалба за една година. Тези статистики, в сравнение с други миньори от същия пазар, рисуват L3 в доста добра светлина.

Но когато става въпрос за L3, нещата стават малко сложни. Благодарение на увеличения и почти удвоен хешрейт, предлаган от него в сравнение с предшественика си, L3 е виновен и за изразходването на почти двойно повече електричество, което е около 800W.

Ако се замислите обаче, ситуацията не е претърпяла голяма промяна. Тъй като и двете противоположни количества са променени със същата сума, нетната ефективност остава постоянна и за двата модела.

Лек

L3 явно приема тортата тук. С тегло само около 2,5 кг, той е изненадващо лек и лесно може да се носи наоколо. L3, от друга страна, не е толкова гъвкав. Тежи добри 6,5 кг, включително опаковката.

Имайте предвид, че теглото на платформата е от решаващо значение, когато става въпрос за доставка, тъй като по-тежките артикули обикновено изискват по-високи разходи за доставка в сравнение с по-леките.

Нива на шума

Друг критичен фактор, който се появява, когато се говори за миньори или майнинг платформи, е генерираният звук. Тъй като повечето миньори предпочитат да работят от жилищните си къщи, има смисъл само платформата да издава възможно най-малко шум.

Генерираният звук обикновено се измерва в децибели и е желателно да се поддържа възможно най-ниско. Що се отнася до L3, той разполага с един вентилатор и излъчва минимум 60 dB. За разлика от това, L3 разполага с двойни вентилатори и в резултат излъчва някъде между 75 dB и 95 dB шум, когато работи при температура на околната среда.

В обобщение, докато L3 не е достатъчно мек, за да може да се управлява от пределите на спалнята ви, но в същото време определено не е достатъчно силен, за да предизвика шум за съседите ви.

Размер

Що се отнася до машините от всякакъв вид, единственото нещо, което винаги има значение, е размерът му. Ако е прекалено обемист, независимо колко добър или ефективен хардуер е, той никога няма да оползотвори пълния си потенциал просто поради факта, че би било твърде много караница да работи или дори да се движи наоколо.

И за майнинг платформи размерът се оказва критичен. Хората предпочитат своите миньори да бъдат компактни и да използват пространство. На първо място, сравнително малък миньор значително опростява пратките и опаковането.

На второ място, ако платформата е достатъчно малка, може би няма да се налага да мислите много за това къде да я настроите. Ако текущото местоположение не работи, можете просто да го преместите на ново място, без да се притеснявате много за свързаните усложнения.

Що се отнася до L3, той всъщност е с прилични размери само 23 см на 13,5 см на 16 см. L3, от друга страна, е много по-голям и с размери 35 см на 13 см на 19 см.

Достъпност

Antminer L3 се предлага за продажба във почти всички големи търговски обекти и платформи за електронна търговия като Amazon, eBay или AliExpress. Освен това можете да го закупите от специализиран уебсайт за дистрибутор на доставки за крипто майнинг. Трябва да бъдете изключително предпазливи, докато поръчвате L3 от някой от горепосочените уебсайтове, тъй като много от тях са чисто измамни схеми, при които продажната цена е много над действителната пазарна стойност.

По същество трябва да се избягват неясни или неизвестни сайтове за копаене на крипто, тъй като това би могло да бъде внимателно изработена измама, съществуваща с единствената цел да заблуди своите клиенти. Единственото правило, което трябва да следвате тук, е винаги да поръчвате от известен и добре известен продавач.

Що се отнася до L3, следващата партида ще бъде на разположение за около $ 2000, докато L3 в момента се предлага някъде отдолу и около $ 1500.

Да инвестира или да не инвестира?

Сравнявайки двата модела, можем лесно да видим, че въпреки че L3 се предлага с двойна скорост на хеширане от L3, нетната ефективност остава незасегната. Освен това предшественикът превъзхожда по-новия модел по редица параметри като тегло, размер и нива на шум. Като се вземе предвид всичко изброено по-горе, определено има по-голям смисъл да се избере режим L3 точно сега. Освен това се подразбира, че L3 е чудесен избор сам по себе си и в крайна сметка решението за избор между двете се свежда до това, което от случаите се предлага по-лесно заедно с на по-достъпна цена.

ПЪРВЕТЕ С ANTMINER L3

Условия, които трябва да знаете

Сега, за да говорим по-задълбочено на процеса, който е копаенето на криптовалути, как може да стане печеливш, какви рискове включва и колко ще спечелите от него, трябва да разгледаме няколко критични термина от индустрията и разгледайте добре какво е необходимо, за да станете успешен майнер, било то за биткойни или друга криптовалута.

Блок

Блоковете са това, което изгражда блокчейна на криптовалутата. Причината да се нарича блокчейн е, че се състои от последователност от блокове, всички от които са свързани с отделни транзакции. Тъй като новите блокове продължават да се добавят към блокчейна, защитата на долните слоеве продължава да се удвоява.

Студено съхранение

Хладилното съхранение е начин за препращане към всяко място, което сте избрали да съхранявате монетите си за криптовалута, което не е свързано с интернет. Пример за това би бил хардуерен портфейл. Обикновено студените хранилища се използват винаги, когато хората се интересуват от осигуряване на своите монети от хакери или други злонамерени опити за кражба.

Децентрализиран

Целият смисъл на криптовалутната мрежа е, че тя е децентрализирана. Децентрализацията се отнася до факта, че нито едно отделно правителство, държава или организация не действа като регулаторен орган за транзакции с биткойн и те всъщност се управляват автоматично чрез блокчейн и комбинираните усилия на майньорите на криптовалута.

Наполовина

Работата с биткойните е, че те са ограничени. За разлика от всяка друга валута, която може да се произвежда безкрайно чрез регистрирани банки, биткойните могат да бъдат добивани само до определена сума. Всъщност общото количество биткойни, което някога ще бъде издадено, е 21 милиона. Поради това и, за да се удължи живота на валутата, броят на биткойните, добивани от един блок, се намалява наполовина на всеки четири години. Този процес се нарича наполовина.

Минен

Майнингът е начин за валидиране на транзакции в блокчейна. Той работи чрез решаване на сложни математически задачи с помощта на специализиран компютърен хардуер. Който и миньор да стигне пръв до решението, му се присъждат няколко монети.

Басейн

Пул за майнинг или пул се отнася до група миньори, които се обединяват, за да обединят ресурсите си и работят колективно, за да получат по-бързи резултати при копаенето. Наградите, които се присъждат накрая, се разделят по равно между всеки член на пула. Да бъдеш в пул обикновено повишава рентабилността на отделен член, въпреки че има определена такса за пул, свързана със същия.

Сатоши Накамото

Това име е доста критично за историята на биткойните, тъй като именно този човек се счита за изобретател на биткойни. Името обаче е само псевдоним, който е използван в академична статия, публикувана през 2008 г., очертаваща концепцията и технологията зад биткойните.

Параметри на копаенето

Сега, преди да се потопим директно в ревюто на фантастичен хардуерен хардуер, все още има няколко ключови термина, които трябва да знаете. Това са основно ключовите фактори, които трябва да имате предвид, преди да влезете в закупуването на минна платформа. Ако миньорът, който решите да закупите, се представя добре във всички тези акаунти, тогава можете да бъдете почти сигурни, че сте направили правилния избор.

Честота на хеш

Хеш се отнася до едно математическо изчисление, което трябва да бъде направено от вашия компютър или майнер, за да се добиват монети или да се проверяват блокове в блокчейна. Скоростта на хеширане се отнася до броя изчисления, които вашият майнер може да извърши за една секунда. Обикновено скоростите на хеширане са представени в терахаши, мегахаши или гигахаши в секунда. По-скоро скоростта на хеширане за по-добър майнер ще бъде неговата работа.

Потребление на енергия

Консумацията на енергия, както беше посочено по-рано, е от решаващо значение за ефективността на миньор. Въпреки че няма пряка връзка с производителността на хардуера, ако вашият майнер в крайна сметка консумира много електричество или енергия, тогава има доста голям шанс да не получите желана нетна печалба за инвестициите си.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me