Преглед на Antminer S9 – Прочетете преди да го купите!

Повечето познати биткойн миньори започват да се сблъскват с нарастваща трудност при добива и реализирането на цялостни печалби. Огромният растеж, който стимулира биткойн индустрията, също увеличи нуждата от по-добра рентабилност сред миньорите, които търсят незабавно удовлетворение. Изглежда, че има натрупване на печалби в Китай, където добивът е най-разумен и ние забелязваме, че китайското конкурентно предимство е довело до извличането на няколко зависими от печалбата миньори от пазара. За да увеличат устойчивостта за себе си, повечето домашни миньори търсят най-ефективните възможности за увеличаване на рентабилността.

За голямо облекчение на миньорската общност, наскоро на пазара беше представен изключително ефективен и мощен миньор – Antminer S9. Antminer S9 създаде положителна възвръщаемост на инвестициите през годините и се доказа като променящ играта за по-малки и хоби миньори. Той се превърна в най-търсения ASIC майнер в биткойн индустрията.

Предистория на Antminer S9

antminer-s9-прегледНе много отдавна, добивът на биткойни беше възможен, използвайки само игрални графични процесори. С бързото нарастване на миньорите и майнинг фермите, майнинг пулът беше наситен, като по този начин се намали възможността за копаене у дома, защото никой графичен процесор не може да осигури необходимия биткойн хешрейт.

Това е кога Bitmain, базирана в Китай компания се намеси и пусна набор от ASIC, които са не само достъпни за миньора, но и осигуряват прилична възвръщаемост на инвестициите, позволявайки на хоби майньорите и обикновените хора да намерят отново своето пространство.

Техните популярни продукти бяха Antminer R4 и S7, но най-новите им S9 е едно гише за всички трудности при добива на биткойни. Най-добрият ASIC майнер, който използва 16nm чип технология, S9 осигурява превъзходен хешрейт, което го прави незабавно популярен в миньорската общност.

Проверете най-евтината цена на antminer S9!

Неща, които трябва да знаете за Antminer S9

Най-мощният миньор на пазара

Със скорост на хеш 12,93 TH / s, S9 е известен като един от най-мощните миньори на пазара. Това гарантира около 330 долара на месец приходи, което означава, че може да генерира около 0,33 биткойни всеки месец, въпреки че ставките винаги са в постоянно състояние на несигурност.

Той е много ефективен по отношение на консумираната мощност и губи най-малко количество енергия / електричество сред всички други миньори на пазара. Имайте предвид обаче, че всички разходи за електроенергия са специфични за вашето местоположение и таксите за пул за добив и хардуерните разходи не са включени.

Най-скъпият миньор на пазара

Благодарение на своите фантастични способности за добив, Antminer S9 е един от най-скъпите миньори на пазара на цена от $ 2100 и е достъпен в eBay. За получаване на максимални печалби е необходим минимален период от 10 месеца добив, като се имат предвид и допълнителните разходи за електроенергия.

През споменатия период много фактори като трудности при добива и обменни курсове могат да се колебаят, поради което е трудно да се предскаже точната продължителност, преди да се очаква пробив в инвестицията. Очаква се обаче цената да спадне поради конкуренцията на по-малките производители на добив на пазара, целящи да продават миньори на по-ниски цени и подобни характеристики.

Захранване

Antminer не поддържа щепсели и е необходимо да закупите PSU (захранващ блок), който може да струва допълнително $ 150. APW3-12 1600 W се препоръчва от производителя на Antminers (Bitmain), който не само се намира на официалния им уебсайт, но може да бъде закупен и от онлайн търговци като Amazon или eBay.

Може да се използва и PSU от стар миньор като EVGA SuperNOVA 1300 W. Винаги е най-добре да се закупи APW3 PSU, което може да увеличи първоначалните инвестиционни разходи, но това е в сходния диапазон на старите PSU, поради което не създава твърде много на парична криза.

90-дневна гаранция, ако е закупена от Bitmain

Bitmain предоставя на своите клиенти 90-дневна гаранция, която идва с определени условия. Гаранцията не важи, ако овърклоквате майнера си, тоест, стартирате го с по-висока скорост от предвидената и максимална сума, или използвате неподходящо захранване.

eBay също така предлага на миньорите добра сделка за гаранцията.

Множество S7 вместо един S9

Миньорите обмислят модела S7, тъй като той има близо 33% от мощността на хеширане на S9 и се предлага на много по-ниска цена. Очакваната скорост на хеширане за S7 е 4,37 TH / s, но ако майнер обмисли използването на три такива устройства, може да се постигне еквивалентна скорост на хеширане на S9. По-старият модел е на по-ниска цена и не е твърде търсен, поради което е и лесно достъпен.

Antminer S7 обаче е по-малко енергийно ефективен от S9, което го прави жизнеспособна опция само за миньори с надеждни и евтини източници на енергия.

Консумация на енергия

Antminer е едно от най-ефективните устройства за добив на енергия на пазара. S9 и отделното му захранване работят при 220 V електричество. Той използва близо 0,1 джаула на Gigahash, а общата консумация на енергия се очаква да бъде около 1350 W. Antminer S9 ще произвежда много топлина, поради което е важно да го поставите на отделно място.

Не всички S9 са създадени еднакво

Bitmain продава своите биткойн миньори на отделни партиди, като всяка партида се различава от другата, поради което е много възможно клиентът да набави миньор със скорост на хеширане само 11,85 TH / s вместо гарантираните 12,93 TH / s. Това налага задължително всички купувачи да знаят точните спецификации на миньора, преди да ги закупят.

По-мощните партиди вероятно ще бъдат разпродадени бързо, поради което повечето уебсайтове разполагат само с миньор с 11,85 TH / s, който може да бъде закупен. Платформите за онлайн търговия като eBay обаче ще имат хора, които искат да продадат по-стария и по-мощен модел. Шансовете да бъдат измамени за по-високи цени са много малко вероятни, тъй като версията с 11,85 TH / s е много по-ниска от по-мощната версия.

16 чип нанометрова технология

Основен ъпгрейд от 28-нанометровия дизайн е 16-нанометровият производствен процес, използван при производството на S9, което му дава допълнително предимство от по-добра производителност. В ход е дизайн от 10 nm, като по този начин се прави продължаващата тенденция на миниатюризация на полупроводниците като средство за подобряване на изчислителните характеристики и ефективно използване на мощността.

Шум и охлаждане

Миньорът S9 е изключително чувствителен към температура и изисква много охлаждане, за да поддържа стабилност. За да се предотврати лесното изчерпване на 16nm чипове, се препоръчва да се настани миньорът в отделна стая или ферма за добив. S9 също е доста шумен, придружен от два големи вентилатора с висока скорост, които произвеждат близо 77-80 dB шум.

S9 се представя доста добре във проветриви и просторни помещения. Системата се охлажда с въздух и нейната структура е самостоятелна, поради което е по-лесна за поддръжка и обслужване.

Настройка на S9

Настройката на миньора е относително лесна. Вграденият му уеб асистент предлага опростена и лесна помощ за процеса на настройка. При получаване на продукта, не забравяйте да проверите за свободни радиатори, които може да са възникнали по време на експедицията, и да извършите щателна проверка. S9 се предлага с 9 конектора към миньора и един към дъската, така че първо свържете захранващия кабел на контролната платка към кабела на хеш борда.

Следващата стъпка е да свържете захранващия кабел на PSU към конектора Antminer PCI-e на контролера. Продължете и монтирайте ETH кабела, за да завършите настройката. Интерфейсът е относително ясен и свързването с биткойн възли е също толкова лесен процес.

Конфигуриране на портфейла и пула за копаене

Майньорът генерира собствен IP адрес, след като бъде включен в интернет. За да конфигурирате майнера, трябва да влезете в този IP адрес. Уверете се, че Antminer IP работи на вашия компютър и го използвайте, за да копирате Antminer IP в уеб браузъра. Състоянието на миньора, честотата на хеш, температурата и други статистически данни вече могат да бъдат проверени.

Потребителят може да влезе в Antpool, използвайки потребителските идентификационни данни на Bitmain. Потребителският интерфейс на Antminer е конструиран, за да осигури лесна употреба. От потребителя се изисква само да въведе адреса на портфейла си и състоянието на пула за копаене преди копаене. Той също може да бъде персонализиран и надграден с нови версии.

Ефективност и възвръщаемост на инвестициите

S9 е изключително мощен биткойн миньор, който може да даде мощност от 14TH / s. Това води до приблизително 4,5 – 5,8 долара биткойн печалба всеки ден, в зависимост от допълнителните разходи за електроенергия. При средни разходи за електроенергия от 0,1 $ / KWH, прогнозният доход на година е 2100 $. Миньорът ще се нуждае от 1,6 W захранване, като всичко това заедно, средната цена на S9, включително захранването, е около $ 1500, което е близо половината от прогнозния доход годишно.

Въпреки това, миньорите винаги трябва да обмислят възможностите за повишени трудности при копаене в зависимост от броя на хората, копаещи в този момент едновременно. Цената на монетата също се е увеличила с повишеното ниво на добив на биткойни, което показва стабилна стабилност на доходите въпреки нарастващите трудности при добива на биткойни и световните тенденции и хешрейт.

Хоби майнинг с S9?

Повечето миньори надграждат до S9 и друг усъвършенстван хардуер, като по този начин увеличават трудността и увреждат шансовете за бъдеща рентабилност. S9 е отличен хардуер, макар и скъп, той доказа своята стойност в многостранната област на копаене. По-вероятно е да останете печеливши от предишните ASIC миньори, въпреки че поради нестабилността на копаенето на биткойни, поддържането на печалбите е силно непредсказуемо.

Алтернатива на S9

Бъдещите версии на Bitmain и други компании за производство на хардуер за криптовалута са добри алтернативи на S9. Друга алтернатива е версията S7, която се предлага със собствен набор от плюсове и минуси. S7 обаче е по-достъпен от последната, по-мощна версия.

Предимства на Antminer S9

Масивният хеширащ капацитет на Antminer осигурява брилянтна производителност. С правилните пулове за добив и минималистични разходи за енергия, S9 е най-желаният и доходоносен майнер, който всеки любител може да набави. В сравнение с предшествениците си, тази машина може да спечели голяма възвръщаемост на инвестициите. Благодарение на модерната технология на Bitmain, S9 е с висока енергийна ефективност и в сравнение със S7 и всеки друг хардуер, пуснат преди него.

S9 са опростени и изискват ниска поддръжка. Така че независимо дали сте соло майньор или дори любител, качеството на вашия хардуер е огромна необходимост, въпреки че може да има по-висока цена. Тъй като S9 е самостоятелна единица, имате нужда от друг компютър за достъп до биткойн възли, тъй като машината е оборудвана с вграден порт за уеб управление.

Професионалисти

Той има най-високата регистрирана скорост на хеширане от 14 MH / s и е изключително енергийно ефективен, като използва само 0,1 Joule на GH / s. Миньорите сами по себе си са добре изградени и здрави машини и имат много малко движещи се части. Те са придружени с три хешборда във всяка. Инженерният екип на BitMains обмисли важността на всеки детайл, докато правеше най-мощния миньор в света. Те са интегрирали контролната платка Antminers с бързия микропроцесор Dual ARM Cortex A9 с CoreSight.

Той също така поддържа Gigabit Ethernet, за да гарантира, че добитите блокове се подават незабавно. Всеки чип на S9 е прикрепен към радиатор, изработен от висококачествена алуминиева сплав. Корпусът на S9 също е направен от същия материал. Отделеният горещ въздух бързо се заменя с по-хладен с помощта на компютърно контролирани вентилатори, поставени в двата края.

Минуси

Той е скъп, на цена от $ 2100 и потребителят трябва да прибегне до допълнително захранване, което се продава отделно.

Проверете най-евтината цена на antminer S9!

Заключение

Antminer е жизнеспособна и търсена опция в зависимост от няколко фактора като вашето местоположение, бюджета, който можете да похарчите, и изискването за гарантирано осигуряване на печалби и т.н. След разглеждане Antminer е най-подходящият и безопасен вариант за копаене на биткойн и по-печеливш начин за превръщане на валутите ви в биткойн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me