Преглед на AvalonMiner 741 – Всичко, което трябва да знаете

Криптовалутите не са нови. Те постигнаха успеха на биткойните и оттогава са в тенденция. Макар да започна с простия процес на инвестиране и след това да изчакате вашите инвестиции да дадат плод, в наши дни можете да играете с много повече опции.

Толкова много различни пътища са излезли и са се утвърдили стабилно на пазара на криптовалути, че изглежда половината население на света сега се жонглира с тях и печели доста значителни печалби в процеса. Създадената ниша е не по-малко печеливша от всяко друго водещо бизнес начинание и е един от най-бързите начини за печелене на пари днес.

Ако обаче смятате, че всичко е свързано с инвестициите, не можете да грешите по-силно. Отминаха дните, когато инвестирането в криптовалути беше единственият начин да се насладите на любимите си алткойни, в наши дни имате още една фантастична опция.

Разбира се, говорим за майнинг на криптовалута, нововъзникваща нова форма на търговия с криптовалута, която ви позволява да копаете сами за биткойни, като същевременно сте единствено отговорни за печалбите, които правите, и разходите, които в крайна сметка правите.

Тук, в тази статия, ви представяме ревюто на AvalonMiner 741, което е един от най-популярните и наскоро пуснати на пазара майнери, излезли на пазара. Ние анализираме този хардуерен продукт в дълбочина, като разглеждаме добре неговите спецификации и уникални характеристики, както и плюсовете и минусите, с които идва.

Прегледът на AvalonMiner 741

Преглед на AvalonMiner 741Canaan е един от многото производители на биткойни и майнери на криптовалута на пазара. Компанията демонстрира бърз растеж през годините и е успяла да реализира значителни печалби, като същевременно предлага някои фантастични машини.

Техните клиенти остават до голяма степен доволни и като компания с добра репутация можете да сте сигурни, че парите ви отиват в правилните ръце, ако решите да инвестирате в някой от техните продукти.

Последният модел от Ханаан, Avalon 741, се рекламира като голямо подобрение спрямо техния по-ранен и също толкова успешен модел Avalon 721. Докато Avalon 721 се отличаваше с прилична скорост на хеширане, 741 направи крачка напред и подобри тази стойност.

Пръв поглед & Доставка

Едно от многото неща, които отличават един миньор от другите, е начинът, по който той стига до клиента. Разбира се, това всъщност зависи до голяма степен от мястото, от което всъщност сте избрали да закупите продукта, но много от това зависи и от действителната машина.

Що се отнася до Avalon 741, той пристига в прилични опаковки и в персонализирана кутия, за да го предпази допълнително от всякакви транзитни злополуки или повреди. Всичко това гарантира, че дори ако пътуването по време на транзит стане грубо и неравно, действителното устройство остава сигурно вътре и хардуерът не е засегнат от драскотини или разхлабени части.

Що се отнася до аксесоарите, с които се доставя, ще получите свързващия кабел, необходим за установяване на връзка между майнера и вашата система, заедно с USB донгъл с устройството. Има обаче леко неудобство, тъй като Canaan не изпраща контролера заедно с Avalon 741. Контролерът всъщност се продава отделно.

Сега, от многото неща, които се използват като оценки на производителността на майнер за криптовалута, едно от най-важните е дали майньорът има ефективна система за охлаждане или не. Факт е, че тези миньори често трябва да правят много тежки повдигания. Те са отговорни за ровенето през блокчейна и проверката на транзакциите, а в процеса дори изваждат крипто монети за вас.

Естествено, всички тези процеси дават своето влияние върху машината и те са склонни да се нагряват, поради което на тези устройства са инсталирани специализирани охладителни системи, за да се охладят по време на работа. Тези системи се състоят от основен вентилатор, един или два на брой и някои структурни модификации, за да се запази топлината.

Що се отнася до Avalon 741, той се предлага с капак, прикрепен към вентилатора на устройството, който има за цел да насочва и по-добре насочва въздуха от задната страна на устройството. Това всъщност е добре дошла промяна от обичайните стандартни вентилатори, инсталирани на други майнинг платформи.

Такива стандартни вентилатори бяха просто закрепени с болтове от двете страни на миньора, но системата, внедрена в Avalon 741, може да се окаже много по-ефективна при охлаждане на устройството и с по-бързи темпове. Освен това, за да се отървете допълнително от излишната топлина, имате специален радиатор, който се стреми да изхвърли цялата топлина, като я събира на едно място. Ще откриете, че този радиатор е с контурен характер и е монтиран на предната решетка в горната част на платките на печатни платки.

Настройка и използване

Както при всяко ново устройство, единственият фактор, който прави купувачите най-притеснителни, е общата настройка и лекотата на използване. Ако дадено устройство има тенденция да бъде твърде сложно за работа, има вероятност то да не го направи голямо на пазара, докато устройствата с относително по-опростени операции и висока лекота на използване обикновено ще им бъде по-лесно да си спечелят име.

Що се отнася до Avalon 741, за щастие настройката е толкова проста, колкото става. За да започнете да работите с майнера и майнинга за биткойни, всичко, което трябва да направите, е да изтеглите фърмуера на устройството и да запишете изображението на правилната микро SD или SD карта. След като направите това, остава само да включите контролера към USB донгъла, който споменахме по-рано, и да свържете кабелите към вашата платформа Avalon 741.

Включете бутона за захранване на контролера, както и на платформата. След това имате гъвкавостта да използвате всеки инструмент за търсене на IP, който желаете, за да намерите IP адреса. Препоръчваме да използвате AngryIP, но можете да използвате услугата, която ви подхожда най-добре. След това всичко е плавно, тъй като тогава имате много познатия и приятелски настроен ханаански софтуер, който да ви преведе през останалата част.

Що се отнася до интерфейса на миньора, той е доста претрупан и доста лесен за разпознаване и разбиране. Потребителите на Avalon моментално ще го разпознаят и дори ако не го разпознаят, този графичен интерфейс бързо ще се развие върху вас.

За да въведете информацията за вашия пул, това е в случай, че сте част от майнинг пул и предпочитате да поддържате вашите майнинг дейности в групова атмосфера, първо трябва да влезете в раздела за конфигурация, който ще намерите доста лесно. След като сте въвели подробностите, просто кликнете върху бутона за запазване и ще откриете, че вашата платформа е оживяла и е започнала да копае.    

За по-фини подробности и разширени функции отидете до раздела Разширени. Тук ще можете да конфигурирате отворените WRT панели. Ако не знаете какво са това и нямате идея какво да правите с тях, най-добре е просто да оставите тази опция такава, каквато е, и да не се забърквате с нея най-малко.

В заключение, Canaan ви предостави доста добре проектиран, здрав и неусложнен потребителски интерфейс, който може да бъде разбран от всички и в същото време е достатъчно нюансиран, за да не се нарича липсващ функция.

Airform Cooling Technology

Avalon 741 по своята същност е просто ъпгрейд на Avalon 721. Естествено, не се очакваше да се отклони твърде много от оригиналните функции, възприети от Avalon 721. Въпреки това, 741 изглежда е съвсем по различен път. Той успя да създаде уникално пространство за себе си на пазара и бързо се изкачва в класациите за популярност.

Докато Avalon 721 използва набор от 72 чипа, Avalon 741 се предлага с мощен и пълен комплект от 88 чипа. Огромното увеличение на количеството използвани чипове също може да има скрит недостатък. Факт е, че повече чипове се нуждаят от пропорционално повече охлаждане.

Следователно се смяташе, че 741 изисква по-здрави и мощни охлаждащи механизми, които биха консумирали голямо количество енергия. Но устройството доста ефективно успя да намери начин да заобиколи и това. Охлаждащият механизъм, внедрен в новия модел, е от новата технология Airform. Съгласно това изпълнение, плавният дизайн на устройството гарантира, че въздухът е насочен през цялото устройство.

Каналираният въздух всъщност придобива много по-голям размер, когато става въпрос за райони, склонни към нагряване по-бързо от други. Това прави много по-гладка и по-добра система за отвеждане на топлината. Що се отнася до печатната платка, и от двете страни на нея има монтирани радиатори, а също така заграждението ефективно насочва въздуха над тях.

Според новия дизайн на охлаждането радиаторите са проектирани да се заострят в природата. Те започват да се стесняват на входа и продължават да се разширяват, докато се придвижваме към чиповете, монтирани на дъската. Освен това, за да се разшири повърхността, така че топлината да получи повече площ, от която да се разсее, перките са проектирани с жлебове върху тях.

Предната част също е модифицирана, за да бъде много по-отворена, което ефективно позволява по-голям обем въздух да влезе в системата и да се движи с висока скорост, преди да излезе от задната страна на устройството. Според реалния фен на 741, той е малко по-силен от този на 721, макар и не много. На 56 dB от разстояние 4 фута, той все още е достатъчно мек, за да работи във вашия дом, въпреки че не бихме препоръчали точно подреждане на всекидневна.

Стабилност

Сега, за да говорим за стабилността на устройството, това отново е доста желано надграждане от 721. Предпочита се всички майнери на криптовалута да бъдат стабилни. Тъй като те са склонни да извършват много тежки операции, трябва да се гарантира, че техните системи остават стабилни и функционират гладко, без хълцане.

Проведохме няколко теста на 741 и установихме, че устройството е средно между хеш скоростите от 7,7 до 7,8 TH / s. Проведохме тези тестове с пуловете за копаене BTC.com и Kano. Резултатът, който получихме, не беше много изненадващ, като се има предвид солидната репутация на AvalonMiners на пазара.

741, както и при повечето други модели преди него, е доста стабилен по отношение на стабилността. Ако сте сериозен миньор и сте склонни да експлоатирате не един, а много миньори едновременно, вие ефективно управлявате миньорска ферма.

Сега за такива миньори Avalon 741 ще се окаже прекрасна машина, тъй като всъщност предлага способността да свързва пет или дори повече от този Avalon 741 на един контролер. Макар че случайните миньори може да не го разпознаят, но всъщност това е доста забележителна характеристика, която ще направи управлението на миньорските ферми наистина удобно и лесно за средния хардкор миньор.

Сега, моля, обърнете внимание, че макар да не е възможно да се обединят миньори от различни модели, например Avalon 721 с Avalon 741, но свързването на миньори от същия модел също работи доста добре.

По време на фазата на тестване Avalon 741 показа някои забележителни характеристики като консумация на енергия от 1050 вата и вентилатор при 5400 оборота в минута, което беше напълно достатъчно, за да накара устройството да работи доста гладко и да го поддържа хладно.

Avalon 741 е страхотен в смисъл, че е голям по отношение на производителността и освен това успява да не се отклонява много от действителната посочена мощност. Той се справя доста спокойно с околната температура като 78 F и работи без абсолютно хълцане или проблеми.

С невероятно качество на изработка и работа, която е толкова фантастична като тази, не можете да сгрешите с Avalon 741. Той също така трае по-дълго и е доказано, че е достойно допълнение към повечето центрове за данни или системи за домашно копаене.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me