Преглед на Bitmain Antminer R4 – Прочетете преди да го купите!

Копаенето е дейност, която винаги се е извършвала с мощни инструменти и също толкова мощни хора. Винаги свързани със силните и смелите, мините всъщност са достатъчно страшно място за начало. Влажните, тъмни и слабо осветени пещери, които функционират като мини, почти винаги се срещат с известно безпокойство и самата задача на копаенето често е оставена най-добре на експертите, самите опитни миньори.

И все пак времената се променят. Това е ерата на технологиите, ерата на разрушаването на старите норми и изграждането на нови и по-подходящи конвенции. Това е ера на промяна. И както всичко останало, и минната индустрия е била трогната от всичко това. Рудодобивът вече не е свързан само с физическа сила и отчуждаващ труд. Всъщност сега е нещо съвсем различно и изгодно на максимум. Това е ерата на копаенето на криптовалути.

Светът все още не се е възстановил напълно от огромния световен феномен, какъвто се оказа биткойнът. Оттогава бяхме запознати с множество други подобни валути, като всички те идваха със свои уникални характеристики и печалби. И сега, когато целият свят е повече или по-малко влюбен от потенциала на криптовалутите, ние се запознахме със следващата революция, която обещава да предизвика нова вълна във финансовия сектор, тази на копаенето на криптовалути.

Точно както обикновените миньори добиват за благородни метали като злато, сребро и диаманти, тези нови епохи миньори добиват за криптовалути. Биткойни, Litecoins, Dash, Ethereum, заедно с много други крипто монети, могат да бъдат добивани и всяка една от тях е не по-малко ценна от другата.

Как работи?

Дълбоко в себе си майнингът за криптовалути всъщност е доста сложна дейност. Включва проверка на транзакциите в блокчейна, така че да се запази максимална прозрачност и да не се извършва фалшификация. Това е начин да се гарантира, че биткойнът или която и да е друга криптовалута остава децентрализирана и нито една единица или организация няма правомощия да действа като регулаторен орган.

Що се отнася до работата на миньора, те използват някакъв сложен хардуер, най-често наричан майнинг, за да решават сложни изчислителни задачи и математически алгоритми. Тъй като има много миньори, разпръснати по целия свят, това става подобно на състезание и който пръв стигне до решението, трябва да запази известно количество монети от съответната валута за себе си.

На повърхностно ниво обаче всичко е да изберете правилния майнинг за себе си, да разберете вашите нужди и да направите правилната покупка. Ако по някакъв начин направите грешен избор и закупите миньор, който не отговаря напълно на вашите нужди, има доста голям шанс вашата миньорска кариера да бъде необичайно краткотрайна. Миньорът е толкова важен за успеха на вашето начинание, колкото горивото за автомобила. Без правилния модел на платформата, който да поддържа вашето копаене, просто няма да се движите много напред.

Имайки предвид горните факти, сега преминаваме към същността на статията. Ние се стремим да ви предоставим доста изчерпателен и лесен за ползване преглед на един от най-новите модели на дълга верига биткойн миньори. Стартиран от един от най-силните играчи в бизнеса с крипто майнинг, а именно Antminer, този модел обещава да ви даде всичко, което евентуално бихте могли да търсите и още.

Преглед на Bitmain Antminer R4

Преглед на Bitmain Antminer R4Основната точка на продажба на R4 е, че е напълно оптимизиран за домашна употреба. Често, когато човек купува миньор, в крайна сметка трябва да предприеме ограничено използване на същия само поради прекомерния шум, който идва с него.

Веднага след като миньорът е включен, той генерира необичайни количества шум, който в никакъв случай не е достатъчно здравословен за битови нужди. Продължителните периоди на активиране могат дори да причинят сериозни проблеми на жителите на резиденцията или на близките населени места.

За да избегне подобни проблеми, миньорът трябва да дойде с подходящо поставена ограничителна капачка на звука, генериран от машината. Сега, докато някои миньори и производители следват тази практика и полагат големи усилия, за да гарантират, че миньорът остава в рамките на предписаните нива на шум за битови нужди, много други производители не могат да направят това просто защото свързаните хардуерни усложнения не позволяват такава промяна.

За щастие Antminer R4 е проектиран точно за тази цел. Вентилаторите, разположени в R4, които в случай на друго устройство, са основните източници на шум, функционират по много безшумен начин, което води до сериозен спад в свързаната с това неприятност.

Друг чудесен момент за продажба на Antminer R4 е, че се оказва един от най-ефективните миньори, които някога са излизали на пазара.

ЗАПОЧНЕТЕ С BITMAIN ANTMINER R4

Честота на хеш

Както беше обяснено по-горе, една от най-големите характеристики, които идват с R4, е неговата превъзходна ефективност. Тъй като ефективността е пряк продукт на скоростта на хеширане на миньор, изглежда съвсем естествено, че R4 може да се похвали с втората най-висока скорост на хеширане сред всички миньори, налични на пазара днес. По отношение на чистата ефективност R4 е на второ място след Antminer S9 и пред Antminer S7.

R4 ви дава скорост на хеширане от 8,6 TH / s, което е доста невероятно, ако се замислите. Подобна невероятна скорост на хеширане на миньор силно влияе върху рентабилността, свързана с платформата, и я поставя над почти цялата друга конкуренция на пазара.

Електрическа ефективност

Друга пряка мярка за ефективността на даден продукт, миньори или по друг начин, е количеството електрическа енергия, която той консумира. Продуктът може да е превъзходен във всичките си характеристики и може да има просто най-интуитивните функционалности, които някога са били прилагани, но ако се случи да има доста необосновани изисквания за консумация на енергия, то по някакъв начин не е по-добър от който и да е от другите вариации на пазара, тъй като нетната удовлетвореност на потребителите по никакъв начин не се повишава.

Количеството консумирана мощност от R4 е 0,098 J / GHs. Това е точно равно на това, което S9 може да предложи и което също е може би най-ефективният майнер на пазара. В Bitmain R4 се намира чипът BM1387, който е произведен с помощта на 16nm FinFET технология, предлагана от TSMC. Рекордният енергиен рейтинг от 0,098 J / GHs лесно го прави най-енергийно ефективният майнер, продаван някога. Що се отнася до тези 16 nm чипове, които са движещата сила на почти невероятната ефективност, предлагана от R4, те първо са произведени от BitFury, а по-късно се предлагат от TSMC.

Друг момент, който трябва да отбележим тук е, че въпреки че може да намерите отделни високи скорости на хеширане и големи енергийни оценки на устройствата, всъщност е доста рядко да намерите устройство, което не просто предлага невероятно високи скорости на хеширане, но и силно ограничава количеството енергия, което устройството в крайна сметка ще консумира. Подобна комбинация от функции може би почти никога не е била виждана досега в една платформа, което прави R4 със сигурност едно от най-добрите устройства, пускани някога.

Цена

Antminer R4 не е точно евтин. Ако се замислите обаче, кое хубаво нещо е излизало евтино? С невероятния набор от функции, които се предлагат в комплекта на R4 и невероятно високи стойности на характеристиките, които предлага, не е изненадващо, че R4 има цена по-висока от средната за пазара.

Ние обаче твърдо вярваме, че дори влошената цена не е достатъчно достатъчна, за да оправдае всичко, което R4 може да предложи, което означава, че дори ако случайно го купите на текущата му цена, ще получите звездна сделка за себе си и се регистрирайте за едно невероятно устройство.

На цена от малко високи $ 1000, R4 със сигурност е по-скъп от много други устройства там, но също така и по-евтин от много много по-слабо работещи платформи. Въпреки това, цената на продукта със сигурност извежда R4 извън обхвата на обикновения миньор-любител, особено тези, които искат само първо да тестват водите на минното дело.

Специализираните миньори, от друга страна, могат да се възползват значително от това устройство, дори на увеличената цена.

Употреба

R4 е проектиран с една проста цел, която е да задоволи своите потребители. С интуитивен потребителски интерфейс и звездна структура на уебсайта, този със сигурност поставя удовлетвореността на потребителите на преден план. Порталът е проектиран с голямо внимание, а структурата на менютата и панелите прави доста плавна и плавна навигация между страниците.

Освен това, за да започнете да копаете, всичко, което трябва да направите, е да настроите портфейла си и да посочите адреса за същия. След това трябва да персонализирате и запазите настройките на вашия пул за копаене, което ще доведе до фантастично и персонализирано работно изживяване за вас. Няколко уникални функции, които не могат лесно да бъдат намерени при други генерични майнери, са способността да се контролират или регулират аспекти като скоростта на вентилатора или дори честотата.

Рентабилност

Както вече беше обяснено, R4 е вторият най-популярен майнер, който се предлага на пазара днес. Той е на второ място след S9 и в резултат също е много печеливш. Това е така, защото рентабилността на един миньор е пряка последица от неговата скорост на хеширане.

Сега, тъй като повечето миньори-любители се интересуват единствено от прибиране на печалби и печелене на пари от добитите монети, R4 е проектиран да има консумация на енергия от около 845 вата с захранване APW5 PSU. Що се отнася до това енергийно изискване, не е нужно да се притеснявате много, тъй като повечето домове ще имат контакт, който отговаря на електрическите изисквания от този ред. Не може обаче да се отрече, че когато започнете да използвате миньора, скоро ще започнете да изпитвате сериозно покачване на сметките си за енергия и консумацията на електроенергия.

Ако смятате, че общата ви инвестиция е $ 1000 за миньора и около $ 240 за захранването, тогава според калкулатора за добив ще ви отнеме приблизително 527 дни, за да си върнете инвестицията и да започнете да печелите реални печалби. Горната информация обаче зависи от факта, че сметките ви за енергия остават под контрол и винаги трябва да останат под горната граница от 0,10 долара за KwH.

Това, което означава за вас, е, че ако случайно купите Antminer R4, рано или късно ще започнете да печелите печалби, най-вероятно след броя на дните, споменати по-горе, но винаги има голямото предположение от наша страна, че всички участващи факторите остават постоянни.

В света на биткойните, където цената за долар почти винаги се колебае и бързо се покачва или спада, подобно предположение е диво неуместно. В заключение, вие определено рискувате, ако планирате да закупите миньора, и не може да има гаранция за това колко време ще отнеме преди вашият миньор най-накрая да започне да изхвърля прилични печалби.

Нисък звук

Един голям фактор, свързан с миньорите, е количеството звук, което те генерират. Макар да се видя, че по-ефективните миньори са склонни да генерират повече звук, винаги се провеждат иновации в областта, които сега водят до високоефективни, но в същото време относително безшумни устройства, които по никакъв начин не причиняват ruckus за потребителя. Едно от тези нови устройства е Antminer R4.

Причината, поради която R4 работи толкова добре, е, че традиционната вентилаторна система, която често се използва в миньорите, е заменена от система с въртящи се лопатки. Вдъхновен от охлаждащата система и вентилаторите на сплит климатик, който е безшумен при използване, R4 успя да намали шума, свързан с копаенето, с до 50%.

Точното количество е измерено само на 51 dB, което е доста прилично, когато го сравните с някои от съвременниците на R4. Освен това скоростта на вентилатора на платформата е на автоматично управление, което означава, че генерираният шум винаги се регулира и контролира.

ЗАПОЧНЕТЕ С BITMAIN ANTMINER R4

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me