Преглед на Ledger Nano S – Най-популярният наистина ли е най-добрият?

Преди да започнем с прегледа на счетоводната книга нано, нека накратко да разберем възхода на криптовалутите. Те са навсякъде и изглеждат доста неудържими в този момент. Биткойнът дебютира още през 2009 г., но получи истинско признание през последните няколко години, когато стойността му буквално скочи..

Такъв феноменален успех, с който се сблъскват биткойните, веднага стартира пазара, който представлява криптовалутите, и им даде стабилно място във финансовия сектор, като милиони хора по света сега активно залагат парите си за тях и дори получават фантастична възвръщаемост на времената.

Сега, ако и вие се интересувате да инвестирате парите си, за щастие не е толкова трудно. Сега криптовалутите ефективно успяха да достигнат до почти всички страни и с появата на толкова много страхотни платформи за търговия и обмен, всъщност не е по-трудно да купувате крипто монети, отколкото да купувате общите си хранителни стоки. Всичко, което трябва да направите, е да влезете в един от тези уебсайтове, да създадете акаунт, ако е необходимо, да изберете начина си на плащане и да купите до сърцето си.

Другият вариант, който имате, е малко по-сложен и може да изисква от вас да вземете някои основни решения в зависимост от това дали ви е удобно или не. Вариантът, за който говорим, е този за майнинг за криптовалути сами. Днес лесно ще намерите разнообразни минни платформи, предлагани на пазара, които лесно ще свършат работата.

Всичко, което трябва да направите, е да закупите един от тях, заедно с прилично захранване, достатъчно силно, за да захранва платформата, да ги приберете всички и да ги поставите на място, където смятате, че няма да създаде голям проблем за другия обитатели на къщата и сте готови. Въпреки това, продължете с този метод само ако сте готови да поемете смелите разходи за електроенергия, които са свързани с него, тъй като майнинг платформите са склонни да консумират много електрическа енергия, като по този начин очевидно имат неблагоприятен ефект върху вашите сметки за електричество и електроенергия.

Прегледът на Ledger Nano S

книга-нано-s-прегледНо независимо от вида, който търсите, реалността е, че ще намерите широка гама от такива портфейли, налични на пазара, и честно казано, всъщност става много объркващо да се вземе решение, което правилно отговаря на вашите нужди и е достатъчно ефективен, за да разреши всички ваши проблеми с държането на криптовалута.

Тъй като има толкова много неща, които трябва да се разгледат и обмислят преди да направите покупката, не е изненадващо, ако човек пожелае малко помощ по въпроса, и ние сме тук, за да предоставим тази помощ. Тази статия ви представя един от най-добрите играчи в света на портфейлите за криптовалута, Ledger Nano S, който е най-новият модел от поредица портфейли, лансиран от компанията Ledger Nano, която се продава като компания за портфейли и е основана през 2014 г. във Франция.

Вижте актуалната цена тук!

Основни характеристики

Ledger Nano S е хардуерен портфейл, което означава, че ви дава гъвкавост на офлайн съхранението и съчетава това с перспективата да съхранявате вашите лични ключове във външен хардуер за съхранение. Този външен хардуер може по-късно да бъде свързан към вашия настолен или преносим компютър чрез обикновен USB кабел, което означава, че няма да бъде много трудно да получите достъп или да видите вашите монети.

Понастоящем индустрията за хардуерен портфейл за криптовалути е по-лъскава от всякога. Хората активно влагат парите си в такива продукти и общественото удовлетворение е на върха на всички времена. Независимо дали отдавате това на успеха на биткойните или просто на промяна в общественото мнение, единственият факт, който не може да бъде отречен, е, че секторът процъфтява както никога преди и ще продължи да го прави в продължение на много години в бъдеще.

Всичко това очевидно води до голяма положителна промяна в качеството на произвежданите устройства. Очакванията на обществеността се повишават и с това сме длъжни да изпитаме бързи подобрения в самите устройства. Ledger Nano S е просто още един страхотен портфейл, построен по същия модел.

Той е безопасен, сигурен и бърз, освен това поддържа и добра гама от валути. Биткойнът и Ethereum са просто две от валутите, в които се предлага, сред многото други.

Сега основните точки за продажба зад Ledger Nano S, които са го накарали да постигне нивото на успех, с което се радва в момента, са стабилен подход към сигурността и гъвкавостта на използване. Това, което имаме предвид под последното, е, че освен че използвате Nano S като средство за съхранение на вашите крипто монети, можете лесно да го използвате и за извършване на плащания в различни онлайн и офлайн услуги, които приемат криптовалути като плащане.

Освен гореспоменатото, някои други изключително отличителни характеристики са неговата лекота на ползване, опция за лесни плащания, ефективни протоколи за сигурност и други.

Що се отнася до конкуренцията, Ledger Nano S се радва на почти еднолично господство на пазара на портфейли за криптовалути или би имал, ако не хардуерният портфейл TREZOR. Nano S заедно с TREZOR съставляват по-голямата част от продажбите за портфейли за криптовалута, оставяйки малко място за всичко останало.

Въпреки че TREZOR е на пазара много по-дълго от Ledger Nano S и следователно е трябвало да изпревари Nano S поради огромния опит, който носи, интуитивната маркетингова стратегия на Ledger, съчетана със страхотните характеристики на портфейла, са гарантирали, че състезанието винаги остава от врата до врата.

Обществено мнение

Винаги, когато на пазара излезе нов продукт, най-точният отговор на въпроса дали продуктът си струва да бъде закупен идва от самите първи купувачи. Те са тези, които най-добре могат да разберат дали продуктът се представя според очакванията и дали има някакви недостатъци или недостатъци в дизайна, за които да внимавате.

По същата причина продължихме и направихме малко проучване на клиентите за вас. Тук ви представяме какво казват клиентите, които вече използват устройството, за Ledger Nano S и дали биха го препоръчали на някой друг. Ние съставихме всички тези рецензии и подготвихме малка същност от тях, добрите и лошите части, за ваше внимание.

Ledger Nano S блести ярко като диамант, когато става въпрос за публични отзиви и мнения. Почти всички потребители, които купуват устройството, трябва само да пеят похвали и да смятат услугите му отвъд съвършените. Сега Nano S е хардуерен портфейл. Хардуерните портфейли са тези, които могат да се носят като чанта и могат да бъдат свързани към вашия компютър по всяко време, като се използва само обикновен USB кабел.

Тъй като те са склонни предимно да остават несвързани с интернет, те очевидно са по-сигурни, когато става въпрос за онлайн измами или опити за кражба. Това е именно причината, поради която потребителите са склонни да съхраняват голяма част от своите монети в хардуерни портфейли, докато софтуерните портфейли са склонни да носят малки суми.

Според някои от потребителите, които в момента притежават Ledger Nano S, устройството им помага да спят добре през нощта, знаейки напълно, че техните монети остават сигурни в границите на Nano S.

Почти всички потребители, които някога са използвали Ledger Nano S, са лишени от всякакви оплаквания относно устройството и го смятат за един от най-гладко работещите портфейли, които някога са излизали на пазара.

Ако обаче има едно оплакване, което е чуто от голям брой потребители, то е по отношение на ниското място за съхранение на устройството. За ентусиастите на криптовалутите, които са склонни да съхраняват повече от един тип криптовалута в портфейлите си, Ledger Nano S може да не е най-добрият избор, тъй като ниското пространство за съхранение може да не се окаже подходящо за множество валути.

Начинът, по който това работи, всъщност е доста лесен за разбиране. Всеки път, когато решите да продължите и съхранявате нова криптовалута на Nano S, трябва да изтеглите приложение, което е специфично за конкретния маркер.

Без приложението, свързано с точния маркер, който искате да съхраните, не можете да продължите по-нататък. Въпреки това, по начина, по който е изградено устройството, не можете да инсталирате повече от три от тези приложения едновременно.

Това означава, че за да добавите четвъртата валута към портфейла си, ще трябва да деинсталирате едно от съществуващите приложения, преди да можете да продължите с добавянето на новата валута.

Сега, макар че това може да изглежда сложна задача, всъщност е доста проста и е точно като инсталиране или деинсталиране на приложения от вашия смартфон. Може да бъде допълнително опростено, ако случайно имате достъп до компютър.

Потребителски опит

Както беше обяснено по-рано, Ledger Nano S е толкова популярен, колкото и поради удобството, което носи. Опитът в приложението е проектиран да бъде изключително плавен за обикновения потребител и цялостната настройка е доста подобна на това, което повечето портфейли на пазара днес могат да предложат.

При първото стартиране устройството иска от потребителя да зададе парола за защита на вашите данни. По-късно в процеса се предоставя семе от 24 думи, което помага на потребителя при създаването на частни ключове.

С първоначалната настройка, отнемаща само три минути, Ledger Nano S не оставя камък на камък, за да поддържа максимално удовлетворението на потребителите. В зависимост от цифровата валута, с която ще се занимавате, ще трябва да инсталирате необходимите за работа приложения след завършване на настройката.

Що се отнася до тези приложения, те просто действат като предаватели или приемници, но не играят абсолютно никаква роля в действителното съхранение на монетите.

За да направят потребителското изживяване още по-лесно и гладко, производителите са въвели и разширение на Google Chrome. Това разширение позволява на потребителя достъп до подробности за акаунта, позволява прехвърляне на биткойни и генерира Bitcoin адреси за получаване на средства. Дори ще ви позволи да се забъркате с различните настройки на приложението, като обменния курс и политиката за поверителност.

Ако вече имате съществуващ портфейл за биткойн, не е нужно да се притеснявате, защото няма да се налага да го изтривате, за да използвате Nano S. Всъщност можете да включите всички съществуващи онлайн портфейли с устройството . Някои от поддържаните портфейли включват MyCelium, Electrum, Copay, Bitgo и MyEtherWallet.

За всеки човек, който дори е запознат отдалечено с това как работят криптовалутите, Ledger Nano S ще се почувства като разходка в парка. Дори и за пълен начинаещ, настройката и операциите са доста лесни за избор и овладяване за няколко дни. Що се отнася до хардуерния портфейл, върху него има само два бутона и по този начин няма абсолютно никакъв марж за операционно хълцане или грешки.

Сигурност

Както е описано по-рано, ако трябва да запазите криптовалутите си в безопасност, тогава хардуерните портфейли са начинът. Не казваме, че е напълно невъзможно хардуерните портфейли да бъдат компрометирани, но дори даден проблем успее да се появи, има доста голям шанс да бъде ориентиран към потребителя, а не поради действителните спецификации на устройството.

Въпреки че няма общо твърдо правило, което може да гарантира вашата безопасност от външни атаки, но има няколко насоки, които трябва да знаете, които ще ви позволят да проявите цялата предпазливост, от която може да се нуждаете. Първо, трябва положително да отбележите вашите семена за сигурност на лист хартия, а не на компютърна система.

Това е така, защото компютърните системи винаги носят риск от заразяване и изтичане на данни. На второ място, трябва да се уверите, че когато прикачите портфейла си към системата, системата е напълно лишена от всякакъв проблем със зловреден софтуер или сигурност, тъй като вирусът лесно може да премине от система към портфейла ви през кабела.

Но бъдете сигурни, че ако имате или планирате да закупите Ledger Nano S, след като бъде изключен от системата, този хардуерен портфейл ще бъде почти невъзможно да се проследи или намери.

Външен вид на устройството

Ledger Nano S може да е най-евтиният хардуерен портфейл в момента, но не е имало компромиси по отношение на външния вид на устройството. Един от проблемите с евтините устройства е, че може да се наложи да направите компромис с няколко функции или качеството на изработката. Ledger Nano S разби мита с впечатляващ дизайн и качество на изработка.

Устройството е елегантно, но много здраво и може лесно да се побере в джоба ви. Устройството разполага с малък OLED екран, няколко бутона отстрани и метален калъф, който затваря цялото устройство.

Получавате устройството, както и micro USB към USB кабел и държач за ключодържател. Устройството по никакъв начин не се чувства тромаво в ръката ви. Всъщност качеството на изработката е толкова добро, че устройството е в състояние да абсорбира няколко случайни капки без проблем.

С наличието на екран можете лесно да проверите всяка транзакция, която изпращате, преди тя да бъде излъчена. По този начин, повишаване на сигурността на устройството. Като цяло, Ledger Nano S е най-добрият хардуерен портфейл, който парите могат да ви купят в момента.

Достъпност

Достъпността е друг параметър, по който портфейлите често се класират. Светът се движи с доста бързи темпове. Вече нямаме време в ръцете си, всичко и всичко, което трябва да се направи, трябва да се направи бързо. Сега, тъй като ежедневието ни не ни позволява да седим дълго на едно място, за нас става доста критична необходимост да оформяме своите джаджи по начин, който ни позволява да извършваме дейностите си в движение.

Криптовалутите като технология са се развили именно от тази нужда; те са предназначени да улеснят живота ни и да оформят живота ни за по-лесно утре.

Считано за валута на бъдещето, това чисто малко нововъведение във финансовия сектор вече опрости голяма част от ежедневните ни дейности. Но за да могат криптовалутите да достигнат пълния си потенциал, трябва да се освободим от ограниченията във времето и пространството, поради което Ledger Nano S се предлага с дизайн, който е оборудван да предоставя най-добрата услуга навсякъде и по всяко време.

За да получите достъп до вашите монети с Ledger Nano S, трябва да имате контрол върху компютърна система, тъй като портфейлът ще трябва да бъде свързан с такъв. След като включите портфейла с високоскоростен USB кабел, трябва да стартирате приложния софтуер, който след това ще ви пренасочи към желаната информация.

Сега целият този процес остава силно опростен и удобен, ако сте у дома. Въпреки това става трудно за хората, които са винаги в движение, тъй като те не винаги ще имат достъп до компютър.

Ledger Nano S обаче винаги се е предлагал на пазара като хардуерен портфейл и хардуерните портфейли по дефиниция не са проектирани за удобство, колкото са предназначени за дългосрочно съхранение. За краткосрочни хранилища, където можете лесно да получите достъп до вашите монети в движение и дори да ги използвате за ежедневни транзакции, може да искате да софтуерни портфейли или портфейли за настолни компютри, които са създадени специално за предоставяне на услуги за хора в движение, понякога дори с цената на вашата сигурност.

Но дори сред големия легион хардуерни портфейли, предлагани на пазара днес, Ledger Nano S остава на върха на линията, що се отнася до достъпността. Монетите могат лесно да бъдат депозирани, извлечени или проверени, интерфейсът е доста лесен за разбиране и работа, а екранът на дисплея работи точно както трябва при показване на цялата съответна информация.

Единственото нещо, което работи срещу него в това отношение, е фактът, че може да се налага непрекъснато да продължавате да инсталирате и деинсталирате приложения за различни валути в зависимост от това до кои трябва да имате достъп в момента.

Какво е хардуерен портфейл?

Всички знаем, че криптовалутите са виртуални валути, които се съхраняват на уникални адреси. Портфейл за криптовалута съхранява тези адреси, така че да имате достъп до средствата си, когато имате нужда от тях.

Хардуерният портфейл е точно като всеки друг портфейл за криптовалута, той съхранява адреса, на който се намират вашите средства. За разлика от нормалния портфейл за криптовалута, който е изключително уязвим за кражби, хардуерният портфейл е сигурно убежище за вашите средства.

За да използвате средствата в портфейла си, ще ви е необходим частният ключ на този конкретен портфейл. На нормален портфейл за софтуер или портфейл от хартия имате достъп до този частен ключ. Единственият недостатък на това е, че ако някой се добере до вашия частен ключ, той може да прехвърли средствата, когато и когато им се иска.

В хардуерен портфейл никой няма достъп до частните ключове. Тези ключове се съхраняват зад портфейл от протокол за сигурност, който е невъзможно да се наруши. Винаги, когато искате да използвате средствата си, ще трябва да свържете устройството с помощта на външен софтуер и да въведете ПИН на устройството, за да потвърдите транзакцията си.

Транзакцията се подписва с вашия частен ключ и се излъчва. По време на целия този процес вашите лични ключове дори не напускат хардуерния ви портфейл. По този начин средствата ви са в безопасност, дори ако в крайна сметка използвате портфейла във вече компрометирана система.

Какво да търсите при закупуване на хардуерни портфейли?

Хардуерният портфейл е най-сигурното място за съхранение на цялата ви криптовалута. Особено в свят на нарастващи рискове за киберсигурност, запазването на вашите средства е изключително важно. Намираме се обаче в епоха, в която има толкова много различни хардуерни портфейли, всеки със своя уникална функция. Следователно, решението за това кой да купи може да бъде основна дилема за мнозина. Ето някои от функциите, на които трябва да обърнете внимание, докато купувате хардуерен портфейл.

1- Поддържаните криптовалути

Хардуерните портфейли обикновено са портфейли с няколко валути. Въпреки това, с над хиляда криптовалути там, никой от хардуерните портфейли не поддържа всички криптовалути. Така че първото нещо, което искате да направите, е да се уверите, че хардуерният портфейл, който възнамерявате да закупите, поддържа криптовалутите, които използвате много често.

Освен това се уверете, че този портфейл поддържа и няколко други криптовалути, които може да се интересувате от покупка в бъдеще. В момента Ledger Nano S поддържа най-много криптовалути.

2- Цена на устройството

За разлика от софтуерните портфейли, хардуерните портфейли не се предлагат безплатно. Всеки хардуерен портфейл се предлага на определена цена въз основа на функциите, които те предлагат. Уверете се, че цената, която плащате за хардуерен портфейл, не надвишава общата криптовалута, която възнамерявате да съхранявате в тези портфейли.

В идеалния случай хората предпочитат да харчат само 10% от стойността на крипто притежанието за хардуерен портфейл. Освен това сравнете функциите, предлагани от няколко хардуерни портфейла и само след претегляне на всички плюсове и минуси, купете конкретно устройство.

3- На дисплея на устройството

Наличието на малък дисплей на хардуерния портфейл добавя допълнителен слой сигурност за вашите средства. Можете да проверите количеството крипто, което искате да прехвърлите, и адреса, на който искате да го прехвърлите, преди действително да излъчите транзакцията.

Въпреки че наличието на дисплей е много полезно, не всички хардуерни портфейли имат дисплеи. По-евтините хардуерни портфейли са толкова прости, колкото USB устройството. Опитайте се да избягвате такива устройства, тъй като функциите за сигурност на тези устройства не са много добри.

4- Разработващият екип

Това е друг важен аспект на всеки хардуерен портфейл. Екипът за разработка на конкретен портфейл играе жизненоважна роля за оформянето на страхотен продукт. Те не само са отговорни за добавяне на поддръжка за нови криптовалути, но и за отстраняване на грешките, които неизбежно се появяват от време на време.

Уверете се, че хардуерният портфейл, с който в крайна сметка решите да използвате, има много активен и ентусиазиран екип за разработка, който да го архивира. Дори ако хардуерен портфейл не поддържа много криптовалути, със солиден екип за разработчици можете да сте сигурни, че в близко бъдеще ще бъдат добавени още криптовалути.

5- Качество на изграждане

Когато купувате хардуерен портфейл, очевидно бихте искали да продължи цял живот. Както всички електронни инструменти обаче, дори тези малки устройства не могат да издържат толкова дълго време. Въпреки това, като изберете хардуерен портфейл, който е здрав, можете да се уверите, че вашето устройство може лесно да издърпа или две.

Устройството, което е здраво, със сигурност ще ви даде по-дълъг живот от тези, които не са изградени правилно. Ledger Nano S е малко, но изключително здраво устройство, за разлика от своя конкурент Trezor, който се чувства много пластичен.

6- Настройка на устройството

Всеки път, когато купувате ново устройство, бихте искали първоначалният процес на настройка да бъде безпроблемен и лесен. Същото важи и за хардуерните портфейли. Повечето хардуерни портфейли са много лесни за настройка и започване на използване.

Няколко по-нови портфейла обаче изискват да следвате определена процедура, която е малко по-сложна. Опитайте се да изберете портфейла, който има лесна процедура за настройка. По този начин няма да се налага да губите много време, за да разберете работата на устройството.

7- Отзиви на клиенти

Това е задължително, преди да купите продукт в света. Ако купувате нещо за първи път, тогава очевидно нямате представа какво всъщност ще получите. За щастие интернет е тук, за да ви помогне с това.

Можете лесно да търсите и да намерите прегледите на различни хардуерни портфейли, онлайн. Четейки отзивите, публикувани от други потребители, можете да сте сигурни какво да очаквате за определен хардуерен портфейл. Това със сигурност ще ви помогне да филтрирате целия нежелан хардуерен портфейл. По този начин, улеснявайки ви избора от малкото добри портфейли.

Нуждата от портфейли

Но след като сте преминали всичко това и сте решили достатъчно добър канал за закупуване на криптовалути, който подходящо отговаря на вашите нужди, следващото нещо, за което трябва да се притеснявате, е мястото, където ще съхранявате монетите, които купувате, и за това вие трябва да се търси портфейл.

Портфейлите или електронните портфейли са носители за съхранение, които ви позволяват да съхранявате или държите различни видове валути. Докато те започнаха с предоставянето на услуги за валути в реалния свят, с огромното следствие, с което криптовалутите започнаха да бъдат свързани, разработчиците скоро усетиха нуждата от електронни портфейли, създадени изключително за криптовалути.

Портфейли: Трябва да знаете

И така днес успяхме да концептуализираме и изградим редица портфейли, които могат да се използват за съхранение на биткойни, лайткойни, тире и много други, като всеки от тях има добра гама от функции, с които можете да се занимавате. Но преди действително да се оттеглите, за да си купите такъв, ние сме почти сигурни, че ще ви послужи добре, ако съберете малко основна информация.

Например, знаете ли, че има две отделни категории портфейли за криптовалута, а именно горещи портфейли и студени портфейли? И не, имената нямат нищо общо с действителните температури на портфейлите, но всъщност са индикация за това дали въпросният портфейл е свързан с интернет или не..

Студените портфейли са тези, които са предимно изключени от мрежата и следователно са много по-безопасни в сравнение с горещите портфейли. Прекъсването на връзката може да изглежда като нещо лошо в началото, но всъщност наистина не е така. Той дава на тези портфейли скритото предимство да бъдат напълно безопасни от всякакви вирусни атаки или проблеми, свързани със сигурността, тъй като повечето от тях са с произход от мрежата.

От друга страна, горещите портфейли са почти винаги свързани с интернет, което означава, че те могат много лесно да се използват за извършване на транзакции или сделки, в сравнение с изключените студени портфейли. Като цяло се вижда, че купувачите и продавачите на криптовалути са склонни да притежават и двата вида портфейли. Докато студените портфейли се използват за съхранение на по-голямата част от техните криптовалутни притежания, горещите портфейли са склонни да съхраняват малки суми и са предпочитани за краткосрочно съхранение.

Окончателна присъда

Ledger Nano S е прекрасно устройство. Той е пълен с интуитивни функции и е достатъчно богат, за да задоволи най-хардкор ентусиастите на криптовалута, като същевременно остава достатъчно опростен, за да се управлява лесно от начинаещите в тази област.

Това е баланс, който много други конкурентни портфейли за криптовалута на пазара не успяват да поддържат. Със своя изчистен и ясен потребителски интерфейс, лесна достъпност на монети и силни протоколи за сигурност, не е изненадващо, че Ledger Nano S е пазарен лидер в света за портфейли за криптовалута в момента.

ЗАПОЧНЕТЕ С LEDGER NANO S

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me