Сравнение на хардуерни портфейли: BC Vault Vs Ledger Nano Vs Trezor Vs Keepkey

Пазарът на криптовалута е като влакче в увеселителен парк. Ако сте готови за цялото пътуване и не искате да поемате търговски рискове, най-добрият начин да увеличите печалбата е да съхранявате крипто дългосрочно, известен още като hodl.

Когато обмисляте дългосрочно съхранение, хардуерният портфейл е най-оптималното решение за защита на криптовалутите и не излагайте инвестициите си на онлайн заплахи. Ledger Nano S и Trezor са пионери сред хладилните устройства, третият им силен състезател е Keepkey.

Но наскоро бе пуснат нов продукт на крипто пазара, BC Vault, който може да се похвали като най-сигурният и практичен портфейл за крипто хардуер, който се предлага в момента. Така че нека да сравним някои ключови характеристики на четирите най-популярни устройства и да видим как изглежда бъдещето на хладилното съхранение.

BC Vault Vs Ledger Vs Trezor Vs Keepkey: Кой е най-добрият?

1. BC Vault

На пръв поглед BC Vault се чувства по-голям от другите портфейли. Устройството обаче не е наистина обемисто и може лесно да се побере в джоба. Той разполага с голям OLED екран, който показва цялата важна информация за транзакциите едновременно, включително пълния адрес на депозита и сумата, което е от решаващо значение за минимизиране на риска от атака човек в средата. Това, което особено харесвам в BC Vault, е D-pad, което прави устройството по-лесно за използване от портфейлите Ledger или Trezor.

BC сравнение на сводаУстройството и приложението му имат естествена поддръжка на всички токени ERC20 (около 190 000) и голям брой криптовалути, като най-популярни са Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple, Dash и много други. Можете да управлявате множество валути на едно устройство в рамките на едно приложение, което е не само много по-практично, но и по-безопасно от използването на други онлайн услуги.  

Най-уникалното при Vault е, че той генерира независими анонимни портфейли чрез произволно разклащане на устройството. Конкуриращите хардуерни устройства имат математически свързани портфейли, които са свързани към семето за възстановяване, така че ако някой научи семето, той има достъп до всички други портфейли.

Портфейлите на BC Vault са недетерминирани – можете да ги криптирате и архивирате поотделно – така че ако някой от портфейлите ви бъде компрометиран, той никога няма да доведе до друг портфейл, съхраняван в Vault. Шифроването е най-голямата сила, която липсва на други хардуерни портфейли. Освен че има глобална парола и ПИН за BC Vault, всеки портфейл може да бъде шифрован с допълнителна парола и ПИН и да бъде архивиран на microSD карта или на хартия като QR код.

Архивите се криптират с вашите пароли / ПИН кодове по подразбиране, но можете също да архивирате портфейлите си некриптирани (не се препоръчва!). Ledger, Trezor и KeepKey използват семената BIP39 / 44 за възстановяване на портфейли. Семенните фрази не са криптирани, така че трябва да ги съхранявате на безопасно място.

Като цяло сигурността на BC Vault несъмнено е по-добра от конкурентните портфейли за студено съхранение. BC Vault е единственото устройство, което ви позволява да заключвате всеки генериран портфейл поотделно, така че всъщност можете да споделяте едно устройство с други доверени роднини или приятели. С глобални и индивидуални данни за вход в портфейла можете да защитите всеки портфейл с до 4 кода.

Създателите на BC Vault също са уверени в своите умения за криптиране, така че предварително са заредили всяко устройство с личен ключ, съответстващ на портфейл за награди с 1 BTC. Ако успеете да го пробиете, наградата е ваша.

Знаеше ли @bc_vault #cryptowallet Bounty Wallet (1BTC портфейл, който е на всеки изпратен BC Vault – можете да го отключите, той е ваш), сега всъщност струва повече от 1 BTC, тъй като някой му е дарил 0,16183 BTC &# 128578;https://t.co/97ZG3TTGOp

– Ален Саламун (@AlenSalamun) 10 април 2019 г.


ЗАПОЧНЕТЕ С BC VAULT!

2. Трезор

Trezor One беше първият наличен крипто хардуерен портфейл. Огромен проблем със сигурността при първия модел беше, че данните не се съхраняват в защитен чип. Новият модел Trezor T се отърва от тази отговорност, но все още не предлага на потребителите да шифроват своите резервни копия. Той се популяризира заедно с Cryptosteel, стоманено шкафче, което ще бъдете подканени да купите като екстра, за да запазите безопасното си семе за възстановяване (пакетна цена 229 EUR).

Дори и без Cryptosteel, Trezor T се продава безумно високо за 180 евро. Новият модел има по-голям дисплей от Trezor One, на който размерът на шрифта е слабо четлив. Но вместо да запазва бутоните, Trezor T има сензорен екран, така че дисплеят все още е твърде малък, за да направи цялото потребителско изживяване приятно.

Подобно на портфейлите Ledger и Keepkey, Trezor съхранява семената за възстановяване във флаш паметта. За сравнение, BC Vault съхранява данни във FRAM, който е много по-бърз и по-траен носител за съхранение.

Както портфейлите Trezor, така и Ledger поддържат широк спектър от криптовалути, но не всички са изцяло поддържани, така че можете да ги прехвърляте само чрез услуги на трети страни.

НАЧАЛО С ТРЕЗОР ПОРТФЕЙЛ!

3. Ledger Nano S

Ledger Nano S е достъпен крипто портфейл под формата на USB флаш устройство, което въведе важно предимство на Trezor One – беше първият, който съхранява данни в защитен чип и не ги излага некриптиран.

Това е най-малкият от сравняваните хардуерни портфейли, но размерът му не е задължително да му направи услуга. Дисплеят е твърде малък, за да покаже всички подробности за транзакцията, а двата малки бутона правят навигацията и потвърждението на транзакцията непохватни.

Книжните портфейли са детерминирани, така че всеки портфейл, който генерирате, е математически свързан с други и свързан със същото, некриптирано BIP39 семе за възстановяване. Ако някой адрес на портфейла бъде хакнат, други са автоматично застрашени, какъвто е случаят и с Trezor и Keepkey. Друг заден ход е, че устройството не показва забележими щети, ако се отвори със сила, за разлика от Trezor и BC Vault, които и двете имат хардуер, очевиден от фалшификация.

Портфейл Ledger Nano S

Освен това ще трябва да деинсталирате приложения за надстройки на фърмуера с Ledger, докато с надстройките на фърмуера BC Vault се извършват на неактивен дял, за да се избегне загуба на данни.  

Ledger Nano S поддържа много различни монети и жетони и продава за по-малко от Trezor, Keepkey и BC Vault. Но това не променя факта, че има ограничен капацитет, така че ще можете да използвате малка гама от криптовалути едновременно.

ЗАПОЧНЕТЕ С LEDGER NANO S!

4. Запазете ключ

Keepkey е най-обемистият и тежък сред сравняваните хардуерни портфейли. Дисплеят е голям и покрива целия преден размер на устройството. Той е малко по-скъп от Ledger Nano S, но все пак доста достъпен (79 USD).

Портфейл KeepkeyKeepkey първоначално поддържа само 7 криптовалути и няколко токена ERC20, така че ще бъде от полза само за тези, които притежават най-популярните валути като BTC, ETH и др. Подобно на Trezor и Ledger, той не предлага криптирани архиви по подразбиране и генерира детерминирани портфейли, свързани със същото семе за възстановяване.

ПЪРВЕТЕ С КЛЮЧА!

Кой хардуерен портфейл се откроява?

Портфейлът, който предлага най-висока сигурност, поддържа различни функции и е най-практичен за използване, определено е BC Vault. Като се има предвид съотношението цена-качество, това е най-евтината инвестиция. BC Vault е хардуерният портфейл от следващо поколение, който има важни предимства пред други утвърдени портфейли, признати под търговски марки като Ledger и Trezor.

BC Vault е най-сигурното устройство за вашите крипто активи, тъй като генерира на случаен принцип независими портфейли, които не са свързани с една и съща семена за възстановяване BIP39 / 44. Всеки портфейл може да се заключи с до 4 кода (ПИН за глобална парола, ПИН за парола на портфейла) и да се архивира индивидуално с всички пароли на microSD карта или на хартия. Портфейлите Ledger, Trezor и Keepkey могат да бъдат възстановени само с дадената начална фраза, която не е криптирана, така че трябва да се пази някъде на сигурно място.  

За разлика от други портфейли, които използват FLASH памет, BC Vault съхранява данни във FRAM, който има по-дълъг живот и по-голям капацитет. Можете да създадете повече от 2000 отделни портфейла с BC Vault и да управлявате много различни криптовалути и всички ERC токени едновременно – на едно устройство, в едно приложение.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector