Безопасен ли е GDAX през 2021 г. Анализ на сигурността и търговията на Coinbase Pro

GDAX винаги е бил важна част от крипто света и хората винаги си задават един и същ въпрос „безопасен ли е GDAX?“ и го разбираме, с всички проблеми, през които е преминала крипто сферата, не е чудно, че хората се страхуват да се ангажират изцяло с каквото и да било.

Ето защо в тази статия ще ви покажем някои функции на GDAX и ще ви дадем информация, за да докажете дали е наистина безопасно да се използва.

Обменът на криптовалута или обмен на цифрова валута (DCE) е бизнес, който позволява на клиентите да търгуват с криптовалути или цифрови валути за други активи, като конвенционални фиатни пари или други цифрови валути.

Криптовалутна борса може да бъде маркет мейкър, който обикновено приема спредовете оферта-искане като комисионна за транзакция за своята услуга или като съвпадаща платформа просто таксува такси.

Борсата GDAX се притежава и управлява от най-доверената и популярна борса за криптовалути в света Coinbase. 98% от средствата за криптовалута на клиентите се съхраняват в защитено офлайн хладилно хранилище. Останалите онлайн криптофондове са напълно застраховани.

безопасен ли е gdax?

Какво е GDAX?

GDAX е борса за криптовалута, която позволява на хората да купуват, продават и търгуват с редица цифрови монети. Стартирала през 2016 г., GDAX означава Global Digital Asset Exchange. Хората, създали GDAX, са част от същата компания, която управлява Coinbase, която сега е един от най-големите борсови брокери в света!

По същество платформата е посредник между купувачи и продавачи, а в замяна – GDAX прави парите си, като начислява такси за транзакции. Например, ако Джон иска да купи малко биткойн, а Джени иска да продаде, и двамата се съчетават от борсата GDAX!

Основателите искаха да предоставят на своите 13 милиона потребители на Coinbase по-усъвършенствана платформа за търговия. Причината за това е, че Coinbase ви позволява да купувате и продавате само криптовалути. От друга страна, GDAX ви позволява да ги търгувате в реално време, като използвате различни инструменти за търговия.

Въпреки че GDAX се стреми да се насочи към по-опитния търговец, все още е възможно да се използват реални методи на плащане като банкова сметка за депозиране и теглене на средства!

Страхотното е, че ако имате акаунт в Coinbase, автоматично имате и GDAX акаунт! Всичко, което трябва да направите, е да въведете същите данни за регистрация, които използвате в Coinbase!

Подобно на Coinbase, GDAX сега има един от най-големите обеми на търговия в криптовалутната индустрия. По време на писането през юли 2018 г. борсата е средно около 100 милиона щатски долара в дневни сделки. Най-много, което някога е било търгувано на GDAX, е 650 милиона долара за един ден, което постигна в края на 2017 година!

Така че сега, след като знаете какво е GDAX и как са започнали, следващата част от моя преглед на GDAX ще говори за неотдавнашното им ребрандиране на Coinbase Pro!

безопасен ли е gdax?


Толкова колко безопасен е GDAX?

Това зависи от вашата гледна точка и от това как характеризирате заплаха за вашата финансова безопасност. Кои действащи лица класифицирате като заплахи; хакери, корпорации и правителства? Кои от тези субекти бихте искали да имате достъп до вашите данни и средства? Ние изследваме всичко това и още в „Безопасен ли е GDAX?“.

GDAX бе ребрандиран на Coinbase Pro на 29 юни 2018 г. За съжаление хората продължават да гугълят GDAX, така че за целите на тази статия ще наричаме Coinbase Pro като GDAX. GDAX, или Global Digital Asset Exchange, винаги е била собственост на Coinbase. GDAX първоначално се нарича Coinbase Exchange, името е променено за първи път през 2016 г..

Coinbase е основана през 2012 г. от Брайън Армстронг и Фред Ерсам и до 2015 г. те трябва да развият своя бизнес, за да включват функции за случайни търговци и инвеститори, институционални търговци и по-активни търговци и инвеститори. Те създадоха обмен на GDAX, за да позволят на силно активните търговци да търгуват с биткойни и алткойни.

Тъй като GDAX принадлежи на Coinbase, той разполага с всички камбани и свирки, за да се счита за банка и се намира в Сан Франциско, Калифорния, САЩ. Coinbase е регистриран като Бизнес с парични услуги във FinCEN.

Coinbase се придържа и към Закона за банковата тайна, Закона за патриоти на САЩ и различните държавни закони и разпоредби за прехвърляне на пари. Coinbase също се е съобразил с IRS, за да предоставя цялата съответна данъчна информация, когато е поискано.

Криптовалутните фондове, съхранявани онлайн от Coinbase, са застраховани от синдикат на Lloyd’s в Лондон. Освен това, тъй като това е застрахована от FDIC банка, всички салда в портфейла в щатски долари са застраховани до 250 000 долара.

Инвеститорите в Coinbase включват Фред Уилсън, Андресен Хоровиц, Union Square Ventures (USV), Ribbit Capital, Draper Fisher Jurvetson (DFJ), Нюйоркската фондова борса (NYSE), USAA и няколко банки.

Докато 250 000 долара изглеждаха като добър показател, това беше затъмнено от крипто портфейла Civic, който сега осигурява покритие от 1 000 000 долара, когато използва портфейла си. Въпреки че видът на застраховката е драстично различен, те служат за различни цели и трябва да бъдат проучени.

Това, върху което се фокусираме, е 4-кратното увеличение, предлагано просто с помощта на портфейла, няма други условия, които трябва да бъдат изпълнени. Портфейлът също така е поет от Lloyd’s в Лондон и предоставен от Coincover.

безопасен ли е gdax?

GDAX / Coinbase Pro Security

Всички продукти на Coinbases предлагат поддръжка по телефон и имейл. Поддръжката по телефона е умиращ клиент, което е много лесно за хакери. Тази услуга улеснява както възрастните, така и младите потребители да се чувстват като в добри ръце.

Да говориш с човешко същество, дори грубо, винаги е по-добре, отколкото да говориш с бот. Въпреки че това се случва да успокои потребителите, това също отваря акаунти за експлоатация от хитри хакери, използващи социалното инженерство. Потребителите също имат защитата си, ако получат обаждане от друга борса, но ако Coinbase ви се обади, е по-вероятно да се съобразите с определени заявки.

При равни други условия самата Coinbase има впечатляваща сигурност и е безопасна и сигурна. Те имат невероятно голям пул от криптовалута на своите клиенти, 98 процента е офлайн и в портфейли за студено съхранение. Това студено съхранение, офлайн портфейлите се съхраняват в сигурни трезори и сейфове по целия свят, като не позволяват нито една точка на повреда.

Въпреки че Coinbase използва SMS 2FA, и двата метода се оказаха несигурни, но крайните потребители са виновни, а не обменът. Въведените системи са проектирани за фалшиво чувство за сигурност, принуждавайки крайния потребител да бъде закален срещу глупави атаки, които са по-опортюнистични по своята същност. За разлика от това да бъде закален срещу сложни хакери, които знаят как да проникнат в системите.

Coinbase използва множество 2FA методи за защита на акаунтите на потребителите. Най-простият използван начин се върти около получаването на SMS на вашия мобилен телефон, тези SMS съдържат номер, който трябва да бъде въведен след вашите данни за вход. Този метод винаги е бил опасен.

Друг метод е използването на Google 2FA или Authy като допълнителен слой сигурност на вашия телефон. Друг код се генерира от тези програми, които трябва да бъдат въведени по време на влизане. Въпреки че това изглежда сигурно, професионалните киберпрестъпници нямат проблем с достъпа до тези данни.

безопасен ли е gdax?

GDAX / Coinbase Pro Security 2.0

След това трябва да разгледаме какво прави Coinbase Pro правилно с верижните анализи. От бизнес гледна точка придобиването на Neutrino беше отличен избор за Coinbase, с който да си партнира. Те имат дълга история на използване на анализ на данни за отчитане на поведението и дейностите на големи групи потребители.

Използвайки технологията, придобита от Неутрино, Coinbase изпреварва конкуренцията, като разполага с това в къщата. Тъй като компания за криптовалута, която се стреми да бъде банка, това е твърде голямо, за да се провали, изисква мерки за безопасност.

Докато международното банкиране е създадено за измами, укриване на данъци и явна корупция, е почти невъзможно да се хване някой. Какво се случи с панамските документи? По-добрият въпрос е; къде е торентът, за който се предполага, че е използван журналистът? Тези документи трябваше да станат вирусни?

Блокчейнът, от друга страна, е проследим, проследим и идентифицируем. Като се предоставят сложни методи като монетно присъединяване и Ricochet могат да измият вашите Bitcoin BTC и други валути много бързо, но това може да е незаконно във вашата страна.

Това, което прави Neutrino перфектно за Coinbase, е тяхната дълга история на работа с анализ на данни. Въпреки че това произтича от работата с правителства, които имат усет за нарушения на правата на човека.

Верижният анализ е основно предназначен за нарушаване на правата за поверителност, всяка транзакция, която влиза или излиза от портфейлите си, ще бъде сканирана и докладвана на правоприлагащите органи.

И така, каква по-добра група хора да се използва от Екип за хакване, които нямат нищо против да нарушат човешките права и няма да имат нищо против да напишат кода, който нарушава вашите права.

Добрата новина е, че имаше известна реакция и членовете на хакерския екип бяха премахнати. Въпреки това Coinbase все още притежава Neutrino и ще продължи да нарушава цифровите права, като сканира всяка транзакция. Крайната цел на тези нарушения е да се получи институционален бизнес и да се докаже, че криптовалутите са достойни за регулиране като по-сигурен и ревизируем начин на транзакция.

Следващата невероятна функция може да бъде използването на софтуера за разпознаване на лица на Clearview, което ще позволи незабавна проверка. Това определено е маркетингов ход, който би създал доверие в марката Coinbase, заедно със събирането на много данни за техните потребители, които биха могли да бъдат продадени или достъпни със съдебна заповед. Така или иначе, това са и бичи случаи за цената на биткойн.

Компютрите са наистина неинтелигентни и изпълняват само това, което им е казано и ние лично нямаме търпение да видим как това се хаква. Нещо като това “Хакер фалшифицира пръстови отпечатъци на германски министър, използвайки снимки на ръцете си

безопасен ли е gdax?

GDAX / Coinbase Pro хакове

Въпреки че Coinbase е сигурен обмен и вероятността цялата хартия да бъде хакната е много ниска, не е невъзможно. Коефициентът за хакване на отделни крайни потребители е астрономически по-висок.

Шансовете за хакване на крайни потребители зависят от това как те взаимодействат с обществото относно криптовалутите и от това кои монети притежавате. В момента доставчиците на мобилни телефони не помагат за решаването на проблема, а просто искат да обвинят потребителя.

Не се е променило много в начина, по който телекомуникационните оператори правят бизнес през последните 40 години. Технологията се подобри, но те все още използват един и същ документ за самоличност, повечето компании все още имат едни и същи или подобни протоколи за удостоверяване, за да използват своите мрежи. И тяхната инфраструктура не се е подобрила в бекенда.

Това е идеалното място за размножаване на социални инженери за хакване на хора, както и системите, въведени за защита на телекомуникационните мрежи. Ако искате да разберете по-задълбочено как са създадени телекомуникационните мрежи и какво ги прави уязвими, трябва да прочетете Ghost in the Wires: My Adventures as the World’s Most Wanted Hacker от Kevin Mitnick.

Ако искате да направите повече изследвания в областта на социалното инженерство, разгледайте подкастите на социалния инженер или можете да прочетете книгите на Кристофър Хаднай. Книгите на Митник „Изкуството на проникването“, „Изкуството на измамата“ са по-добри, но по-сухи четения.

Ако имате визитки, раздавате ежедневно по-голямата част от данните си. Просто някой трябва да изчака пред офиса ви и да отвлече мрежата на мобилния ви телефон и акаунтите ви могат да бъдат източени. Това е опростената версия.

Най-добре е да използвате телефон за запис или телефон, който не е регистриран за вас. Това е незаконно в някои страни, тъй като правителството трябва да ви проследи за вашата безопасност, само в случай че случайно се сблъскате с известни престъпници, терористи или борци за свобода. Добра книга за сигурност на криптовалутата е „Изкуството на невидимостта“.

безопасен ли е gdax?

GDAX / Coinbase Pro Crypto’s Broken Markets

Веднъж GDAX проби пазара на Etherium, двойката за търговия ETHUSD спадна от $ 317 на $ 0,10. Това е проблем, засягащ много валути и борси и Coinbase не трябва да се чувства твърде зле. През 2019 г. Bitstamp имаше същото проблем: неликвидни пазари и нетърпеливи продавачи, които не се интересуват.

С количеството пари на ICO, които се движат около 2017-2019 г., не е изненадващо, че тези събития се проведоха. Поглеждайки към 2020 г., текущата катастрофа е в съответствие със S&P500 ни сочи с пръст към BITMEX и благодарим на техните инженери, че са некомпетентни, иначе биткойнът би отишъл до $ 0 и музиката щеше да спре.

Екипът на Bitmex има надеждно оправдание за спиране на търговията, тъй като те претърпяха две DDoS атаки на 13 март в 02:16 UTC и 12:56 UTC. В един момент в цялата книга за поръчки на BitMEX останаха само около $ 20 милиона оферти. Добре, че Bitmex падна и пазарът имаше време да се стабилизира.

Докато това се случваше, DeFi също се проваляше, тъй като беше прекалено сложен. Единственият интелигентен човек в стаята успя да закупи Ethereum ETH на стойност милиони долари за $ 0,00. Въпреки че това изглежда лудо, нищо не е невъзможно с интелигентни договори. Погледнете предишните хакове, които са решени със застраховка и печат на пари.

безопасен ли е gdax?

Заключение

В заключение на въпроса „Безопасен ли е GDAX?“, GDAX или Coinbase Pro винаги е бил възприеман като централизиран, зъл приятел, работещ с империята на злото, известна като американското правителство. Няма два начина около мнението на cypherpunk. Те са прави, но какво от това? Ще спрат ли мненията им човешката алчност? Не.

Докато ранните осиновители на cypherpunks могат да изпомпват и изхвърлят цените на биткойни и да се забавляват със структурата на крипто пазара, реални пари са инвестирали в инфраструктурата на пазара на биткойни и криптовалути. Компании като Coinbase водят ефективен бизнес, който трябва да остане в минус, в противен случай ще пропадне. За да останат в минус, правата на някои потребители ще бъдат нарушени, за да се гарантира спазването на разпоредбите от традиционния банков свят.

Правата ще бъдат потъпкани от криптовалутите, които стават масови, защото крайните потребители отказват да използват твърди портфейли и вместо това рискуват всичко техните средства за търговия или заеми. Освен това крайните потребители отказват да научат за етикета на портфейлите и най-добрите практики за сигурност и безопасност, дори ако са досадни и губят време. И накрая, купувачите на криптовалута предпочитат да раздават своите KYC данни, отколкото да моят криптовалути.

За щастие, Coinbase ще управлява безопасно вашите средства, ще съхранява вашето крипто и почти ще ви предпази. Всъщност толкова безопасно ще предаде вашите данни на повечето правителства, които ги искат, само за да бъдат сигурни всички. Вие сте в безопасност с Coinbase, освен ако не бъдете хакнати, защото FDIC покрива фалиращата банка, а не небрежността на крайния потребител.

Също така, ако наистина бъдете хакнати, вие сте заключени от дигиталния живот, докато хакерите не свършат с вас. Цифровите мрежи са създадени, за да ви помогнат да нулирате парола, а не да си върнете акаунт. Може да отнеме дни, за да разрешите проблемите си, а дотогава ще бъдете счупени и ще имате всичките си голи снимки онлайн.

Наличие на хардуерен портфейл, който е настроен да не е свързан с нищо свързано с вас. Използвайки предплатени кредитни карти, горещи телефони или любимите ни, използвайки майнинг платформи, създадени под компанията на черупки, за да изгорят частно и анонимно fiat в крипто.

Анонимността е избор, докато Blockchain анализа може да види всичко, което не знае кой е всеки. Освен ако не им позволите.

Използването или не използването на Coinbase Pro трябва да бъде информиран избор и не трябва да бъде окончателно. Може да бъде за всеки отделен случай. Единственото нещо, което можете да направите, за да осигурите бъдещето, в което искате да живеете, е да живеете живота, който искате да живеят другите, и да помолите няколко души да се присъединят към вас.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector