Безопасен ли е използването на Kraken през 2021 г. Сигурност, урок и преглед

Откакто биткойнът стартира през 2009 г. като първата децентрализирана цифрова валута, това има все по-голямо влияние върху начина, по който много хора правят бизнес. След биткойн са създадени стотици други криптовалути и крипто търговията включва стотици милиони долари всеки ден. Търговията с криптовалути се извършва на крипто борси и има почти толкова борси, колкото криптовалути. Някои борси са малки, докато други са големи, добре познати сайтове, които управляват стотици хиляди транзакции на ден. Тази статия ще се фокусира върху една от тези големи борси и ще отговори на въпроса: Безопасен ли е Kraken?

Нека започнем с малко история:

Раждане на Kraken:

През 2011 г. Mt.Gox беше най-голямата борса за биткойни в света, с около 80% от транзакциите с биткойни в целия свят. Посещавайки офисите му, Джеси Пауъл забеляза някои обезпокоителни грешки и реши да започне работа по борса, която няма да бъде засегната от възприетите проблеми със сигурността. Това доведе до основаването на Kraken през 2011 г. Самият Mt.Gox в крайна сметка ще подаде молба за несъстоятелност през 2014 г..

Какво е Kraken?

Разбира се, Kraken е обмен на криптовалута. С други думи, това е уеб услуга, където регистрираните потребители могат да търгуват с криптовалути. Но Kraken не само позволява търговия между криптовалути, но тези цифрови активи могат да се търгуват и с фиатна валута (това, което някои хора наричат ​​„реални пари“; а именно национални валути като американския долар, бразилския реал, японската йена и др.). В момента Kraken търгува с 20 криптовалути (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, Zcash, Dash, EOS, Stellar, Ethereum Classic, Monero, Qtum, Augur, Cardano, Cosmos, Dogecoin, Tezos, Gnosis, Tether и диня) и пет фиатни валути (щатски долари, канадски долари, японски йени, евро и британски лири).

Kraken предлага услуги, които обикновено не се срещат на други борси, като тъмен пул и извънборсова търговия, маржин търговия и фючърсна търговия. Някои от тези функции може да са поразителни за начинаещи, но са много оценени от експертни търговци.

Някои борси са претърпели различни форми на кибератаки, а други са били хакнати, със загуби на обща стойност стотици милиони долари. И така, един от първите проблеми, с които трябва да се сблъска крипто борсата, е сигурността.

Колко безопасен е Kraken?

Kraken е построен с мисъл за сигурност. В крайна сметка, възприетите проблеми със сигурността в Mt.Gox доведоха до създаването на Kraken. Пауъл разбира, че успешният обмен трябва да започне, като спечели доверието на потребителя си. Kraken е една от първите борси, които пазят парите на своите клиенти в безопасност, използвайки доказателство за одит на резервите. Да, търговията на борсата Kraken обикновено е безопасна.

И така, какви функции за сигурност има?
 • Студени портфейли: 95% от всички депозити на Kraken се съхраняват в офлайн, студени портфейли. В случай на хакове или откази на сървъра, повечето средства са защитени.
 • Сигурност на сървъра: Сървърите на Kraken се съхраняват в клетки, под денонощно наблюдение от въоръжени пазачи и видео монитори. Пълният достъп до сървърите е строго регулиран и контролиран.
 • Информационна сигурност: всички акаунти и друга чувствителна информация са напълно криптирани както на ниво система, така и на данни.
 • Тестване: Kraken поддържа екип от експерти, посветени на тестването на уязвимостта на системата към всякакъв вид кибер атака.
 • Задължително 2FA, чрез Google Authenticator или YubiKey.
 • Няма възстановяване на акаунт чрез Телефон / SMS.
 • Потвърждение по имейл за тегления.
 • PGP подписани и шифровани имейли.
 • Многостепенна система за проверка (повече за това по-долу).

Но сигурността не е единственият фактор. За да бъде успешен, обменът също трябва да бъде надежден. Потребителите трябва да чувстват, че могат да се доверят на компанията със своите пари, сметки, лична информация и други чувствителни данни.

Надежден ли е Kraken?

Сигурността може да се осъществи с наблюдение, криптиране, 2FA и други протоколи. Но доверието трябва да бъде спечелено чрез действия, които карат потребителите да се чувстват комфортно с начина, по който компанията борави както със средства, така и с информация.

Какво е направил Kraken, за да накара потребителите да се чувстват, че могат да им се доверят?

Доказателство за одит на резервите:

Kraken е одитиран, за да докаже, че резервите му надвишават размера на средствата, които потребителите имат в платформата. С други думи, в случай на катастрофа, хак или други катастрофални провали, Kraken има достатъчно резерви, за да покрие всички средства на потребителя. Потребителите могат криптографски да проверят дали средствата в техните индивидуални сметки са покрити от резервите на борсата.

Прозрачност:

Изпълнителният директор на Kraken е добре известен, както и централата на компанията в Сан Франциско. Също така инвеститорите на компанията са публични.

Връзки:

Kraken поддържа връзки с германски банки, правителството на Токио и е представен в Bloomberg, New York Times и Wall Street Journal.

Накратко, Kraken е сигурна, надеждна платформа за криптообмен, която позволява търговия между няколко фиатни валути и крипто токени. В сравнение с други борси, Kraken е един от най-добрите избори за надеждност.

Безопасно ли е Kraken да купи Ripple?

Kraken предлага сигурна, надеждна платформа за закупуване на всички токени, които поддържа, включително Ripple. В някои страни обаче е необходимо да имате проверка от ниво 3, за да купите Ripple. И така, безопасно ли е Kraken да купува вълнички? Да.

Многостепенната проверка на Kraken обясни:

Както бе споменато по-горе, проверката на потребителя на Kraken е многостепенна. Всяко ниво има определени ограничения и изисквания. Повечето потребители използват проверка от ниво 1 или 2, с по-високи нива за потребители, които търгуват в по-големи обеми или имат определени изисквания. Ето кратко обяснение на всички нива:

 • Подреждане 0– Това ниво изисква само имейл адрес. Потребителят в този слой обаче може само да навигира в сайта и да види как всичко изглежда и работи, но няма право да търгува.
 • Ниво 1– Потребителите могат да правят депозити и тегления само в криптовалути. Търговията обаче е активирана както в цифрова, така и във фиатна валута. Това ниво изисква от потребителите да въведат пълното си име, дата на раждане, държава и телефонен номер. Няма лимит за депозит, но тегленията са ограничени до 2500 USD на ден или 20 000 USD на месец.
 • Етап 2– Налични са депозити, тегления и търговия с цифрови валути. Потребителите от ниво 2 могат да депозират и теглят фиатни валути в зависимост от държавата, в която живеят. Във фиатната валута лимитите са 2000 USD на ден и 10 000 на месец. Тегленето на криптовалута е ограничено до 5000 USD на ден и 50 000 на месец.
 • Подреждане 3– По-високи нива на фиатно валутно финансиране са на разположение на клиентите от ниво 3. Това ниво изисква валиден държавен документ за самоличност и скорошно доказателство за пребиваване. Депозитите и тегленията на Fiat са ограничени до 25 000 USD дневно и 200 000 USD месечно. Тегленията в цифрови валути са ограничени до 50 000 USD на ден и 200 000 USD на месец. Страни като САЩ, Канада, Япония и Германия изискват проверка от ниво 3, за да депозират и теглят във фиатна валута.
 • Подреждане 4– Позволява най-високите нива на лимити за финансиране. Потребителите от ниво 4 могат да бъдат както физически лица, така и корпорации и е най-добре да се свържат с отдела за поддръжка, за да изяснят техните изисквания.

Ако, след като прочетете информацията, искате да започнете да търгувате на Kraken, ето кратък урок за това как да настроите акаунт:

Първи стъпки в Kraken:

 1. Насочете се към уебсайта на Kraken и кликнете върху „Създаване на акаунт“ горе вдясно.

  kraken начална страница

 2. Попълнете необходимата информация (имейл, потребителско име и парола), приемете условията и кликнете върху „Създаване на акаунт“. На въведения от вас имейл адрес ще бъде изпратен код за активиране.

  създай акаунт в kraken

 3. Отворете имейла, който сте получили, и кликнете върху предоставената връзка. Щракнете върху полето „Не съм робот“ в капча и след това върху „Активиране на акаунт“. Kraken ще ви изпрати друг имейл с обяснение на услугите, предлагани във вашата страна или регион, а също така ще бъдете насочени към уебсайта на Kraken, за да настроите вашата 2-факторна проверка на акаунта.

  е безопасен за кракен

 4. Ако изберете опцията за софтуер 2FA, чрез приложения като Google Authenticator или Authy щракнете върху съответния бутон, който ще ви покаже QR кода, който трябва да бъде сканиран с приложението за удостоверяване.

  колко безопасен е кракен

 5. След като активирате 2FA, ще бъдете отведени до първоначалното табло за управление. В момента вашият акаунт е проверен от ниво 0. Можете да боцкате из сайта, но няма да можете да търгувате. За да потвърдите сметката си до ниво 2 и да започнете да търгувате, щракнете върху бутона „Потвърдете се“:

  безопасност

 6. Ще бъдете отведени до екран, където можете да изберете типа акаунт, който искате да потвърдите, измежду три опции: Starter, Intermediate или Pro. Показва се информация за всеки тип акаунт, включително дали е налична търговия с фиат, дневни и месечни лимити за фиат и крипто и необходимата информация. За да проверите начален акаунт, щракнете върху съответния бутон и ще бъдете отведени до следващия екран.

  преглед

 7. Попълнете необходимата информация в правилните полета (пълно име, адрес, телефонен номер и дата на раждане) и след това кликнете върху „Изпращане“.

  урок

 8. След като изпратите вашата информация, системата ще ви информира, че процесът на проверка ще отнеме до 24 часа. След като проверката приключи, ще бъдете уведомени по имейл и ще бъдете готови да започнете да търгувате на Kraken.

Заключение

Това е. Създаването и потвърждаването на акаунт в Kraken е доста бързо и лесно. В 24-часовото изчакване за проверка можете да разгледате сайта и да разберете интерфейса. Платформата може да бъде малко поразителна за начинаещи; повече от други борси. След като обаче новият потребител свикне с всичко това, той може да получи достъп до някои инструменти и опции за търговия, които не са налични на много други борси. След като сметката бъде потвърдена, остава само да депозирате някои средства (само в един от поддържаните крипто токени, за начални сметки) и да започнете да търгувате за други токени или за фиатна валута. Но не забравяйте, че стартовите акаунти няма да могат да изтеглят fiat от Kraken.

И така, безопасно ли е Kraken да се използва за крипто търговия? Ние казваме да, но внимавайте, когато се занимавате с борси. Нещата могат да се променят бързо в света на крипто, така че да сте в течение на индустрията и компаниите е важно за вашата защита.

Оставете коментар по-долу, ако имате въпроси!

Вижте също: Прехвърляне на биткойн от Coinbase към Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me