Kraken срещу Poloniex 2021: Най-добро сравнение на борсата за криптовалута

Изборът на правилната борса за криптовалута, която отговаря на вашите инвестиционни нужди, е от решаващо значение. Независимо дали купувате, продавате или просто търгувате, всяка борса има свои собствени набори от разлики, които може да са по-важни в зависимост от това, което се опитвате да направите. За да сравните разликите между две от най-често срещаните крипто борси, прочетете пълния текст Кракен срещу Полониекс ръководство, за да можете да изберете такъв, който ви подхожда.

Основни разлики

Kraken и Poloniex са имали напълно различни траектории на растеж. Kraken успя да запази собствеността и горното управление на борсата от самото начало през 2011 г. На пазарните условия се наблюдават наводнения и суши на търговци и инвеститори, които се стичат към и от двете борси. Изборът на най-добрия обмен е важен

Poloniex, от друга страна, е сменял собствениците си много пъти от създаването си през януари 2014 г. За тяхна чест те успяха да останат на повърхността, въпреки че загубиха +/- 98% от обема на обменната си борсова търговия. Измъчени от регулаторите и делистинг, те ефективно намалиха обема на търговията си до мястото, където е днес.

Подобно на феникс, Полониекс изглежда се издига от пепелта, тласкайки се към нов живот. Те вдигнаха забраните за KYC, забраниха американски търговци и инвеститори и добавиха нов кръг монети. TRXMarket е преименуван на Poloni DEX. Poloni DEX предложи безплатен списък за всички TRX-20 токени.

Kraken, от друга страна, има много строги процеси за проверка, които се противопоставят на целта на крипто етоса. Kraken има маржова търговия за гражданите на Съединените щати, което я прави приятна за публично оповестяване. Сигурността и безопасността на монетите надделяват над всичко в света на крипто.

Таблица за сравнение на Kraken срещу Poloniex

KrakenPoloniex
Кракен Poloniex
Kraken срещу Coinbase poloniex
Нашият рейтинг: 5 Нашият рейтинг: 5
Фирма Luanch: 2011 г. Фирма Luanch: 2012 г.
Местоположение на компанията: Сан Франциско, Калифорния Местоположение на компанията: Сейшелски острови
Тип размяна: Global Spot и Global Margin Cryptocurrency Exchange, включително САЩ. Тип размяна: Global Spot и Non-US. Маржова борса за криптовалута
Налични криптовалути: 32 Налични криптовалути: 49
Търговски двойки: 131 Търговски двойки: 100
Метод на покупка / депозит: Криптовалута, банков превод Метод на покупка / депозит: Кредитна карта, криптовалута
Метод на продажба / теглене: Банков превод, криптовалута Метод на продажба / теглене: Криптовалута
Такси: Ниска Такси: Нисък
Сигурност: Отлично Сигурност: Страхотен
Доверие на общността: Страхотен Доверие на общността: Страхотен
Необходима е проверка: Да Необходима е проверка: Не
Поддръжка на клиенти: добре Поддръжка на клиенти: добре
Мобилно приложение: Не Мобилно приложение: Да
Приятелски за начинаещи: Не Приятелски за начинаещи: Не
Посетете Exchange Посетете Exchange

Какво е Kraken?

Kraken срещу Coinbase

Kraken е крипто борса, основана от Джеси Пауъл през юли 2011 г. Джеси Пауъл е работил в Mt. Гокс, той смяташе, че обменният пейзаж може да бъде подобрен с правилно внедрен контрол за сигурност и подобрено изживяване на клиентите. Към днешна дата Kraken Exchange не е изпитал нито един хак от самото си създаване. Техният клиентски опит беше напрегнат поради обема на потребителите през 2017 г., но на стабилни пазари техните клиентски услуги са бързи. Kraken се намира в Сан Франциско, Калифорния.

Kraken е в началото на привличането на криптовалути в институционалните маси. Те бяха първата крипто борса, чиито данни за търговия се показват на Bloomberg Terminals. Kraken също е в челните редици с регламент, тъй като назначеният от съда попечител на правителството на Токио и регулираната от BaFin германска банка Fidor.

Kraken беше една от първите борси за криптовалута, която предложи марж на лоста на крипто общността и гражданите на САЩ. Това е и първата борса за криптовалута, преминала криптографски проверим одит за доказателство за резерви.

Инвеститорите от Kraken включват Blockchain Capital, Digital Currency Group, Hummingbird Ventures, Money Partners Group и SBI Investment.

Какво е Poloniex?

poloniex

Poloniex е борса за криптовалути, основана от Тристан Д’Агоста през 2014 г. Под негово наблюдение борсата успя да осигури 50+% от общия обмен на борсова търговия.

Poloniex имаше разнообразно предлагане на алткойни, нямаше нужда от KYC, ако притежателят на акаунта нямаше нищо против максимално теглене от $ 2000 на ден. Търговията с кредити и маржове беше достъпна за всички. Те постигнаха това, като бяха крипто обмен на крипто и не бяха нападател, който се занимаваше с фиат.

На 26 февруари 2018 г. Circle обяви, че ще закупи Poloniex Cryptocurrency exchange за сумата от 400 милиона долара. Това стартира спиралата надолу за борсата и Circle. 2018 г. беше интересна за Poloniex, те започнаха делистинг и изискват пълен KYC да търгува на тяхната платформа поради спазване на нормативните изисквания. Poloniex също трябваше да затвори маржин търговията и услугите за кредитиране на американски граждани. Circle премести законното местоположение на борсите от Делауеър на Бермудските острови.

След това Poloniex беше разделен от Circle, за да създаде Polo Digital Assets, Ltd през октомври 2019 г. По това време борсата имаше малко повече от 1% от общия обмен, търгуван на борсата. Джъстин Сън, основател на крипто платформата Tron TRX, и неназована азиатска инвестиционна компания придобиха Poloniex за 400 милиона долара. Circle ефективно пропиля 18 месеца, за да компенсира инвестицията си, това беше монументална загуба за Circle и видя размотаването на тяхната стабилност.

Съ-изпълнителният директор на Circle Шон Невил се оттегли, но той ще остане като независим директор в борда на Circle. Той също така ще продължи да си сътрудничи с Circle и Coinbase по проекта за стабилни монети на USDC. Кръгът трябваше да съкрати 40 служители от май 2019 г., 30 служители бяха съкратени преди Poloniex да бъде продаден, а 10 бяха уволнени, след като съ-изпълнителният директор се оттегли.

За да бъдем честни, Circle подобри значително обмена, като подобри поддръжката и изгради мобилно приложение, като същевременно се справи с регулаторните проблеми. За съжаление те купиха върха на бичия пазар през 2017 г. и трябваше да страдат от пазар на чудовищни ​​мечки, от началото на 2018 г. до края на 2019 г. Какво прави продажбата още по-лоша, тъй като продължиха да капитулират в дъното на пазара.

Всички американци имат забрана за Poloniex от 1 ноември 2019 г. Poloniex премина от глобална борса за криптовалута към американска борса за криптовалути и обратно към глобална криптовалутна борса със силен тласък за китайския пазар. Китайските инвеститори и търговци могат да получат достъп до Poloniex от pwang.com, уебсайт за пренасочване, за да привлекат китайски търговци и инвеститори на борсата. Poloniex ще приема и китайски документи за самоличност.

Новите собственици планират да похарчат 100 милиона долара за разработване и подобряване на борсата със 100 плюс щатни служители. Да стартират новия си Poloniex и да върнат борсата в предишната й слава. Те намалиха всички спот такси до 0% от 21 октомври 2019 г. до 31 декември 2019 г., за да върнат търговците и инвеститорите обратно на платформата, както и да вдигнат забранени от KYC сметки. Всички акаунти, които не са KYC, могат да теглят $ 10 000,00 на ден, а акаунтите, които не са KYC, не могат да извършват маржин търговия. Полониекс вече се намира на Сейшелските острови, тъй като не са налични подробности за фирмата на частния инвеститор.

Kraken срещу Poloniex: Отзиви

Преглед на Kraken

Кракен срещу Полониекс

Системите Kraken са предназначени за големите лиги за търговия и инвестиции. Техните системи са подредени с функции за сигурност, които са вградени, за да принудят защитата на потребителите.

Докато историята на поддръжката на Kraken е лоша, за да се осредни в най-добрия случай, те все още отговарят на билети / жалби или проблеми на потребители. Те са направили много, за да работят по това и последните им статистически данни показват подобрение.

Kraken има разумен ливъридж до 5 пъти от салдото по вашата сметка. Професионалните търговци на ями смятат, че 4x е хазарт, а не търговия, а повечето професионални Forex търговци поддържат граници на маржа 10x. Kraken има двойна маржин способност за търговия на Poloniex при 2.5x.

Можете да извършвате маржин търговия със следните активи на Kraken; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Augur (REP), Ripple (XRP) и Bitcoin Cash (BCH)

Kraken използва Cryptowatch за своите графични услуги. Въпреки че не се сравнява добре с Tradingview по програмируемост или Coinigy за общия брой борси, услугата Cryptowatch все още е отлична и лесно търгуема. Всички активи на Krakens могат да бъдат разпределени в Tradingview или Coinigy. Инвеститор или търговец може също да търгува с всички активи, използвайки API на Coinigy.

Kraken Pros

 • Професионален интерфейс за търговия
 • Голям брой криптовалути и търговски двойки
 • Най-голяма ликвидност на пазарите в евро
 • Никога не е бил хакнат
 • Търговия на маржин в САЩ

Kraken Cons

 • Времената за проверки са по-дълги
 • Проблеми със сървъра, когато пазарът има огромни промени
 • поддържа

Посетете Exchange

Преглед на Poloniex

Кракен срещу Полониекс

Обменът на криптовалути винаги е бил страшен за търговия. Плановата поддръжка ще бъде ли последният път, когато видите положително салдо по сметката? Системите Poloniex в сегашното им състояние са нещо, за което търговците и инвеститорите трябва сериозно да помислят.

На 30 декември 2019 г. Poloniex обяви изтичане на данни от 5,5% от имейлите и паролите на техните потребители (това може да е просто грешка на потребителя, известно е, че крайните потребители използват повторно една и съща парола навсякъде и обикновено използват един имейл адрес за всичко), това се твърди, че е свързана с друг компрометиран обмен.

На 12 февруари 2020 г. между 17:53 UTC и 18:05 UTC възникна грешка в кода за изпълнение на борсовите поръчки. Отговорът на Poloniex беше да обърне всяка сключена сделка и да замрази тегленията. Съгласни сме със замразяване на тегления, за да защитим търговците и инвеститорските средства в случай на хак.

Повечето отговорни и отговорни борси поемат финансовата загуба на лош код със застрахователен фонд. Не финансово увреждане на жертвите на грешката, но и награждаване на търговци, които са имали късмета да спечелят, това се случи с GDAX и Ethereum Flash Crash (това не беше дефектен код, а пазарните условия, въпреки това стандартът и президентът бяха определени).

Poloniex активно се стреми да върне търговците. С 3 въздушни кампании на USDT и TRX20. TRXMarket е ребрандиран в Poloni DEX, който контролира най-големия децентрализиран пазар на Tron TRX. Те вдигнаха забраната за всички сметки, които не са KYC, и въведоха максимален лимит за теглене от $ 10 000 за сметки, които не са KYC. Прилагане pwang.com за хората в Китай да използват Poloniex беше майсторски удар.

Историята на Poloniex за поддръжка е по-лоша от Kraken поради техния размер, в един момент те са имали 50 +% от общия обмен на обмен, което е висока поръчка за всяка криптовалутна борса. Те са подобрили своите услуги в рамките на Circle и много смущения от обмена са премахнати от акаунти, които не са KYC. Подозираме, че повечето от проблемите идват от не-KYC акаунти на бичия пазар през 2017 г., но само времето ще покаже дали това отново ще бъде проблем за тях.

Poloniex има ограничен ливъридж до 2,5 пъти от салдото по сметката ви, но има по-добър избор на монети. Можете да извършвате маржин търговия върху следните активи на Poloniex; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC), Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) и Bitcoin Cash (BCHABC), Bitcoin SV (BCHSV), тире (DASH), Cosmos (ATOM), Stellar (STR), EOS (EOS) и Dogecoin (DOGE).

Poloniex използва Tradingview за своите графични услуги. Услугата е ограничена и не се сравнява добре с оригиналната услуга на Tradingviews. Всички активи, изброени в Poloni DEX, не са налични за графики както в Tradingview, така и в Coinigy. Poloni DEX също използва ограничена версия на Tradingview.

Плюсове на Coinbase

 • Професионален интерфейс за търговия
 • Голям брой криптовалути и търговски двойки
 • Не-KYC акаунти
 • Ниски такси
 • Глобална маржин търговия без САЩ.
 • Poloni DEX

Coinbase минуси

 • поддържа
 • Сигурност
 • Застрахователен фонд

Посетете Exchange

Такси

Такси Kraken

Kraken има репутацията на по-евтина борса в сравнение с други борси, но не и срещу Poloniex. Kraken наистина обслужва търговеца и инвеститорите, които имат по-голяма сигурност, като допълнителните средства са криптографски проверими с одит за доказателство за резервите. Тези условия си струват разходите.

Kraken такси трябва да бъдат прегледани и разбрани, за да се търгува ефективно на тяхната платформа. Предлаганите нива могат да имат голямо значение за месечния краен резултат за професионален търговец или инвеститор. Разходите за търговия могат да бъдат астрономични за търговския баланс на потребителите, когато не се вземат предвид.

Такси за Poloniex

Poloniex агресивно търси бизнес от търговци и инвеститори. Поради това техните такси са изключително конкурентни. За този намален разход се правят компромиси. Poloniex е по-малката борса с по-малък обем Coinmarketcap, и FTX Volume Monitor и двете поставят Kraken над Poloniex.

такси poloniex

Безопасност и доверие

Безопасен ли е Kraken?

Kraken е една от най-безопасните борси на криптовалутните пазари, която не претърпява нито един хак. Това е по дизайн, а не случайно. Инженерите на Kraken са отделили време да проектират система, която работи и е използваема в по-голямата си част.

Друга невероятна функция е Global Settings Lock. Тази функция блокира IP адреси, които не са свързани с акаунта.

Това може да бъде подправено / направено, за да изглежда, че се използва друг адрес, отколкото действителният адрес на произход, което означава, че някой в ​​Съединените щати може да изглежда така, сякаш изчислява по интернет от Австрия. Това би трябвало да бъде целенасочена атака и в по-голямата си част вероятно грешка на потребителя. Това няма да има нищо общо с Kraken.

Kraken позволява използването на 2FA, което прави хакерството на акаунта ви по-трудно, но не и невъзможно.

Безопасен ли е Poloniex?

Poloniex не е толкова безопасен, колкото Kraken. Като се има предвид как са се справили с вътрешна грешка на 12 февруари 2020 г. и не са компенсирали потребителите за ефектите от грешките с използването на застрахователен фонд, имаме опасения относно средствата, останали на тази борса. Тяхното местоположение също затруднява търсенето на правно решение на проблемите.

Poloniex използва имейл 2FA за нови IP адреси. Poloniex ще изпрати имейл до вашия регистриран имейл акаунт. Това ще съдържа поредица от числа, които могат да бъдат въведени след данните ви за вход. Това е безопасно, освен ако някой хакне вашия имейл акаунт не намери стар имейл на Poloniex или не споменете вашите крипто интереси онлайн. Можете също да използвате 2FA, за да заключите акаунта си допълнително в Poloniex.

Kraken срещу Poloniex: Заключение

Това се свежда до това как инвеститорът или търговецът взаимодействат или с борсата, и с наличните пазари. Както Kraken, така и Poloniex имат своите съответни пазари. Kraken е съсредоточен върху Америка, а Poloniex се насочи към Китай.

Kraken е по-надеждната борса, просто защото можем да видим какво е направило тяхното ръководство в миналото и можем да предскажем какво е вероятно да направят в бъдеще. Не виждаме проблем с използването на Poloniex, тъй като търговията с инвестиционна платформа таксите са по-евтини, но силно препоръчваме да не се запазват дългосрочни средства на борсата.

За да бъдем честни, нямаме доверие и на Kraken, нито на вашите ключове, нито на крипто. И двата борса трябва да се използват при необходимост, а през останалото време закупените монети трябва да са в хардуерни портфейли. Само когато монетите ще бъдат продадени веднага, те трябва да бъдат на борса.

Чувстваме се уверени, използвайки и двете борси. Ако инвеститорът или търговецът спазва правилната крипто хигиена; просто използвайте хардуерен портфейл, архивирайте хардуерния портфейл и никога не оставяйте средства на борса. Защитете обмена с 2FA и създайте резервно копие на 2FA.

Вижте също:

 • Kraken срещу Coinbase
 • Bitstamp срещу Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me